Přejít na obsah

tomasch

Uživatel
  • Počet příspěvků

    284
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem tomasch

  1. Podíval bych se, jestli nejsou výpadky zapalování - je to někde v diagnostice. Mě to dělalo problémy když bylo vlhko a byla KO izolace na zapalovacích kabelech ke svíčkám. Za absolutní tmy byly vidět jiskřičky kolem kabelů. Po výměně bez problémů. Určitě zkontrolovat rozdělovač a palec.
  2. Ještě cívka zapalování. Měl jsem něco podobného a po měsíci cívka umřela úplně. S novou vše OK.
  3. Kyselina se z baterie jen tak nedostane,pokud je vše OK. V tomto případě bude akumulátor přebíjen a je potřeba co nejdříve zkontrolovat nabíjení - regulátor.
  4. Zdravím, nezkoušel již někdo sedačky z F3 do FI? Díky.
  5. Měl jsem stejnou závadu a nakonec to byla jen netěsnost ve spoji za katalyzátorem před 2 lambdou - přisávalo to vzduch jako dýza a lambda to chybně vyhodnocovala. Stačilo rozebrat, nanést těsnící tmel a bylo to
  6. Budíky nejdou při zdechnutí nebo stále? Anebo jen padají ručičky? Pokud IMMO tak by měl blikat na budíkách klíč.
  7. tomasch

    Dranie pneu

    No celkové stáří je ale kolik let? Jaký DOT? Píše5 let používání. Podobně se mi "drolily" Polarisy co byly 12 let staré.
  8. No i nová může být špatná - vlastní zkušenost Potom rozdělovač, palec. Nebo lépe zkontrolovat, jestli dává jiskru, když chcípne a nestartuje. Ještě může být přicpaný filtr benzínu, pokud pálí. Chce to postupně vylučovací metodou zjistit.
  9. Řešil. KO cívka zapalování. Častá závada. Dostane se do ní vlhkost a pak to dělá psí kusy včetně chcípání. Mě nakonec umřela úplně, že nešlo nastartovat. Tom
  10. Uff, jestli jsem pochopil správně sdělení "Olejová měrka ukazuje Maximum, oranzova kulicka , možna tak 1mm nad .... za studena"" tak je motor přelitý olejem ! Olej musí být v rozmezí sponího prolisu cca 3 cm odspoda.
  11. No při nájezdu 20 tisíc za rok nevím co tady řešíme. Normálně sada letní a sada zimní a za 4 - 5 let vyměnit. Ideální km vzhledem k pneu.
  12. čerpadlo benzínu ? Je pod zadníma sedačkama.
  13. 16490 - nesmyslný signál tlaku čidla g71 v sacím potrubí Kde se toto čidlo nachází na BME? Chyba se objevila po vyčištění a nastavení klapky, tak jestli není nějaký bordel v čidle. Nějak ho nemohu najít Sání jsem kontroloval a vypadá vše těsně.... T.
  14. Taky mi to přijde na nějaký kloub poloosy, mění se to podle rychlosti. Anebo špatná pneumatika? Nehází to celým autem?
  15. Mám jen ty nejlepší reference na p.Váchala http://www.geometrie-vachal.cz/ kousek za Prahou
  16. tak tak, jak píše KaJe. Intervaly jsou 2 - jeden pro olej a druhý pro "servis". Každý se nuluje samostatně. T.
  17. tomasch

    Typ motoru

    v TP mám typmotoru 781.135 je to forman GLX r.v. 2013 karbec bez katu,který mi v r. 2004 ukradli, ale TP mám založený dodnes edit: výroba samozřejmě 1993 a do provozu 12/1993 a hned namontováno LPG, takže na poslední chvíli vše legálně (asi). Já jsem kupoval již od 1.majitelev roce 1999..
  18. Chcípá studená po nastartování anebo až teplá? U studeného to neřídí podle lambdy. Pokud teplá tak bych se zaměřil tímto směrem. Bohatost se řídí podle lambdy, teplotního čidla a škrtící klapky. Bude jedna z těchto věcí, myslím ..... T.
  19. a co lambda sonda? Je určitě OK? Od té se řídí bohatost směsi.
  20. Podobný problém jsme měli v minulosti u služební felicie (stejná koncepce a řízení motoru), Objevil se po obyčejné výměně svíček. Výměna zapalovací lišty nepomohla. Nakonec byl problém v nalomeném kabelu ve svazku vedoucím do zapalovací lišty a jak se stím pohlo tak konec. Proto zkontrolovat, proměřit kabeláž k liště, anebo lépe asi vyměnit. Tom
  21. Vypul jsi potom klíč do polohy 0? Až pak se to aplikuje. T.
  22. No jo, ale minilá zima ani nebyla a bylo skoro pořád nad nulou.
  23. Mohu jen doporučit. Perfektní vlastnosti, tiché a hodně vydrží - prověřeno na 3sadách 195*65 R15. Jiné již nekupuji a doporučuji všem známým. Tom
  24. Je tam růžová páčka, která to jistí a při otevření zároveň "vyhodí" konektor. T.
  25. V dnešní době to opravdu nemá cenu platit za "značku". Jezdím aktuálně 7,5 roku a 150 000 km na baterii Bear z hypernovy. 55AH za 1290 nebo tak nějak. Po 3 a 6 letech jsem dolil po pár kapkách destilky a šlape bez zaváhání. Tom
×
×
  • Vytvořit nový...