Přejít na obsah

ranicek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    51
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli ranicek

  • Narozeniny 25.3.1981

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení ranicek

Nováček

Nováček (1/14)

  • Collaborator Vzácný
  • First Post Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

4

Popularita

  1. ranicek

    Fabia III koroze

    Přidám svoje zkušenosti, Fábie r.v. 2009 rez od osvětlení v 8 letech, jenže já jsem přestal jezdit do autorizovaného servisu v 5 letech protože jsem koupil roomstra že? :D no budiž, poučen z této věci roomstrem jen do autorizovaného servisu r.v. 2014 rez kolem osvětlení už v 7 letech (ale taky jsem to bedlivě sledoval) no a tak tedy budou letos měnit páté dveře na záruku …ale často si říkám zda při tech cenách dílů z vrakoviště to mělo cenu… No a fabie po 12 letech…rezaví dveře u řidiče a na obou stranách hnijí prahy, praskla totiž ztvrdlá antikorozní ochrana podvozku a jede to jak blázen… auto parkuji na sidlíšti na asfaltu … očekával jsem že to vydrží více ..už bych úplně nové nekupoval… člověk jim na těch garančkách nakonec zaplatí všechny ty „záruční opravy“ ... jen nechápu proč to nevyřeší jinak, hodně automobilek vrazilo SPZ do plastového nárazníku, nebo tam má nacvaknutou plastvou lištu ve které je teprve uchyceno osvětlení SPZ. ale oni ne ...FIII koukám rezaví ještě dříve.
  2. Já jsem tu psal někdy v srpnu 2014. Kdy jsem měl na novém roomstrovi problém se starty, jakmile bylo venku nad 20 a motor studeny a déle odstaveny chytlo to někdy až na potřetí. … Musím to zaklepat , ale na novou sezónu 2015 už se to neopakovalo. A už se mi to nestalo ani jednou. Občas na to myslím, když je venku parno a já jsem od předchozího dne měl auto odstavené, ale motor chytne vždy hned. Jen se tak trochu chvíli třepe, jakože se mu to nelíbí … jestli něco v servisu přehrávali netuším ale reklamoval jsem to tenkrát a měl jsem to vedeno jako otevřenou závadu.
  3. Odšrouboval jsem víčko na motoru nahoře, vyšrouboval dole na olejové vaně, a pak povolil víčko filtru pomalu a dal mu čas, aby sám odtekl, pak to nechal vykapat dost dlouho. To tam fakt vleze 3,3l a je to po horní rysku?
  4. Tak měřím dle návodu k obsluze, auto stojí na rovince, a motor je studený. Na rysku se dívám určitě správně . Přijde mi, že 3,3l oleje je hodně, to bych musel tu rysku hodně přelít. Při ceněně 330 Kč za litr se jim asi vyplatí to trochu přelít a něco si domyslet.
  5. Mám fabču 1,2 44kw 2009, koupil jsem ji jako nové auto. Od začátku jsem jezdil do autorizovaného servisu u prodejce, kde jsem i vůz koupil na záruku 4 roky. Z laika jsem se o auta začal zajímat a letos se rozhodl si vyměnit olej sám. Koupil jsem olej shell 10w-40, který mi tam celou dobu dávali a jak dolívám a měřím rysku, tak tam vlezlo téměř na chlup přesně 2,8l aby to bylo po horní rysku. Na každé faktuře od servisu mám plnění 3,3l je fakt že ryska oleje byla vždy o 0,5 cm nad limitem. Oškubával mě servis na oleji? Nebo je nějaká škodovácka příručka, která říká, že pro tento motor je lepší použít oleje více?
  6. ... vlhkost určitě, ale myslím že nejvíce dávají přední zástěrky zabrat laku v zimě, přes den rozbředlý a mokrý sníh úplně zmrzne na kámen,ráno na parkovištích tankodrom. A stane se že kolo přes hrbol sněhu přejede, ale pak přední zástěrka o ten namrzlý sníh zavadí a jestli je ještě tvrdá zmrzlá a je pod ní ta zamrzlá vlhkost, tak v tu chvíli to dá tomu laku víc zabrat než nějaký kamínek při jízdě. Mě to na fabce I takhle zástěrku uvolnilo i s podběhem. (a to jsem pak zjistil že to v místech kde kryla lak už bylo trochu chytnuté rzí) Zas ale byl jsem pakoš, měl jsem hezky vzít lopatu a odklidit co se dalo a nehrát si na frajera Ty škodovácké mi přijdou moc dlouhé, než jiné značky aut. Vzadu mám zástěrky z praktických důvodů auto je bez nich fakt víc zašpiněné vzadu. Zvlášť pokud máte nutnost jezdit někdy po nezpevněné cestě tak pak máte blátem zastříkaný celý spodek zadního nárazníku navíc ... jsou to vzadu všechno plasty je to tam pružnější.
  7. špatně jsem se vyjádřil to pár let mělo být 7-10 let, v místech kde zástěrky zakrývají karoserií mi dost trpěl lak , a kolega v práci má oktavku 12 let a právě nedávno říkal že mu to vpředu rezaví od předních zástěrek. Podle mě to dělá bordel který se tam dostane společné s kamínky, které možná časem poškodí lak karoserie.
  8. Já mám zástěrky jak na fábii tak na roomstrovi jen v zadu, dopředu mám strach. Měl jsem je na fabii I a zástěrky způsobily časem rez v místě kde se dotýkaly karoserie, a všiml jsem si že to děla i ostatním když má auto pár let zasebou. Vzadu to díky umístění na plastový nárazník nehrozí.
  9. Tak zkus to letos otestovat a projeď zevnitř nehtem po skle, já jsem taky nechápal co to je, to zamlžení z dechu mi na ledovém skle prostě zevnitř hned zamrzlo a vytvořilo tak tenkou vrstvu že hadr to vůbec nebral.
  10. Při mrazech, po těch všech procedurách, když není stále ještě teplo od motoru z ofuku zamrzne zamlžení z dechu vevnitř auta, takže venkovní stěrače nepomůžou a zevnitř se to hadrou tež nedá sundat, znám to taky, takže čekám na teplo od motoru. Koupil jsem letos nějaký přípravek prý proti zamlžení ale nedávám tomu moc šanci…
  11. Zdravím, tak já od toho ochlazení co přišlo koncem srpna startuji relativně normálně. Píšu relativně, protože když to člověk takhle bedlivě sleduje, tak už si není jistý ničím, ale myslím že to je OK. Ze servisu mi volali, zda mám stále problém se startováním s tím, že od škodovky nedostali žádné další instrukce. No tak snad to tak je. Cpát do auta vysokooktanový benzín se mi moc nechce, máme v práci fabču s tímhle motorem r.v. 2009 a to auto startuje za všech okolností bez problémů a dává se do něj benzín jen „no name“ čerpacích stanic co tu mění majitele každý druhý rok. Možná jsou to výpary, možná fakt Euro5, starší motor a biosložka…snad to škoda vyřeší nějakým novým softwarem. Ovšem jestli to zas za rok přijde, servis v klidu nenechám.
  12. U auta s rokem výroby 2008 to už může být, kde co... u nového auta je to trochu něco jiného.
  13. Zřejmě to bude ono, i když froggyho video je lepší, když je natočeno jak se chovají budíky. V podstatě to mám stejné, otočím klíček, motor jakože normálně naskočí, takže klíček pouštím, pak padají otáčky na cca 500 na chvíli skočí nahoru k 800 a pak auto zdechne. Celé se to odehraje asi v jedné sekundě. Pro případ pozdějšího dokazovaní doporučuji to video natočit tak, že si na sklo dáš nějaký denní tisk a v jednom záběru zachytíš VIN kód auta , titulní stranu tiskoviny, SPZ a pak sedni za volant a natoč chování budíků při startu, zaber rovněž palubní počítač (stav KM a teplotu). Chystám se to takhle taky točit, a jestli se to bude opakovat, udělám z toho škodovce domácí video na youtube, já si na tohle zvykat nechci.
  14. Drž s námi partu a zajdi do servisu ať se to tam Škodovce namnoží a něco s tím udělá . Přeci není normální abychom si na něco takového "zvykli" nebo snad tolerovali ... zadarmo ty auta ještě nedávají. Startovat dvakrát není v pořádku. Mám od novoty i fabču HTP za dobu provozu jsem tohle neřešil a nevím, že by si u jiných motorizací na tohle někdo stěžoval.
  15. Zdravím. Dnes jsem byl v servisu a byli z té závady bezradní. Auto na diagnostice nehlásí žádné chyby. Zkontrolovali hadičky a kablíky, zda auto nepoškodila kuna nebo jiná škodná. Nový software pro mé auto není. Sepsali jsme hlášení o závadě, které zapsali do centrálního registru, co má Škoda a odeslali dotaz na Škodovku. Protože je auto v záruce, chtějí, aby jim potvrdili, že by případnou výměnu čidla zaplatili. Závada bude zatím „viset“ jako nevyřešená. Dají mi vědět, jaký bude další postup. Ohledně benzínu mi doporučili, abych nestřídal teď na začátku zajíždění auta pumpy a pokud můžu, tankoval u jedné značky. Každopádně v tomto počasí auto startuje celkem normálně. Objevilo se to, když byla teplá noc a teploty byly kolem 18, nebo když jsem o víkendu poprvé startoval až odpoledne a auto se prohřálo na slunci. Možná má vliv i tlak vzduchu, ale to už neměřím. Dalo by se říct, že letošní červenec skoro každý druhý start byl na podruhé. Jen mě překvapilo, že se něco takového nikde v systému auta nezapíše. V servis, kde chodím, mám celkem důvěru. Uvidíme, co Škoda řekne, jestli teda něco napíše. Nerad bych až příští rok v červnu opět řešil stejný problém.
×
×
  • Vytvořit nový...