Přejít na obsah

Red Dwarf

Uživatel
  • Počet příspěvků

    71
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Red Dwarf

  1. No a tímhle příspěvkem bych to definitivně uzavřel, tohle fórum mi nepomohlo ani trochu, ale pokud to tu někdo čte, tak problém byl nejspíš v kombinaci EGR + vstřiky. Obojí vyměněno a auto jezdí.
  2. Nevím,jestli jsem to neměl dát spíš do elektriky,nicméně se to týká EGR ventilu,tak dávám do motoru. Řešil někdo výměnu kabelu k EGR ventilu? Je novej,ale diagnostika hlásí pořád chybu. Ideálně konkrétní tip na díl,děkuju!
  3. Takže vyměněny všechny vstřiky,70 tyček v pr**li. Po 20 km od servisu motor do nouzáku,svítí žhavení. Zpět do servisu,diagnostika hlásí EGR. Dalších 15 litrů na účet servisu a dneska,po najetí 2000 km opět svítí žhavení a motor do nouzáku. Mám podezření na spínač brzd,protože mi při vypnutém zapalování nesvítí žádné brzdové světlo (při běžícím motoru vše ok). Ale projevoval by se spínač na tahu motoru?
  4. Já si tu tak budu psát sám ;o) Dneska jsem zjistil, že mi ubývá chladící kapalina. Napadlo mě prasklé těsnění na hlavě, kdy chladící kapalina proniká až do válců (ku*va!) a proto to škube. Vysvětlovalo by to i to, že při zahřátém motoru je to citelně lepší (chladící kapalina se stihne při těch cca 90°C odpařit). Je to blbost?
  5. Kontrolou samozřejmě žádná nesvítí a VAG nic nehlásí
  6. Zdar,jsem už docela zoufalej. Letos v zimě mi začal škubat studený motor. Dusí se,nechce se mu do otáček,cvakají ventily. Auto bylo v servisu,vyměnili naftový filtr,předtím proběhla kontrola egr,škrtící klapky a vstřiků, všechno údajně v pohodě. Škubání přestalo,ale po ujetí cca 2500 km je to z ničeho nic zpět,ještě horší a pozoruju to i za tepla. Jezdím hlavně dálky,dálnice,nešetřím na naftě a občas dám i VIF. Neměl někdo podobný problém? Spojka měněna před 30.000
  7. Zdravím, budu kupovat originál Carista adaptér (Amazon 16 GBP), pokud by se někdo chtěl přidat a podělit se o poštovné (20 GBP), prosím SZ, ať to tady nesviníme. Doufám, že nejsem off topic, když se téma jmenuje "Nákup...". Pokud ano, omlouvám se a prosím smazat.
  8. Edit: nouzák se od posledně neobjevil, už přes 2000 km klid, ať to vydrží!
  9. Tak mám díky jednomu šikulovi z ulice Ke kostelu zpátky starý soft. Aktuálně najeto cca 1800 km a spokojenost maximální, škubání prakticky úplně zmizelo.
  10. Jediná věc co řeším je, co když se to stane při předjíždění
  11. Bosch service Brodce, nějakej pan Hačecký. Zatím to spadlo jen jednou za asi 2000 km.
  12. Vzali ultrazvukem údajně všechno, i lištu rozebrali... No, uvidíme, každopádně ještě jednou díky za pomoc.
  13. Díky :-D Já bych je měl radši blbě, ale aby to jezdilo :-D
  14. Co znamená vyjezdit olejovou náplň? Ultrazvukem čistili špičku toho nového vstřiku, co měl najeto asi 4500 km, další tři byly fungl nové. Jinak z wagu to vypsalo 2 chyby - rozvod tlaku paliva, tlak moc nízký a dávkovací ventil paliva, regulační odchylka, tlak moc nízký. Na fotce odchylky vstřiků. Díky předem za jakoukoliv radu, dávat to za 130 na díly se mi po investici 80 do oprav nechce a jak jsem už psal, prodávat to jakože je to ok nehodlám, na to jsem moc malá k*rva :-)
  15. Tak dneska, po ujetí asi 2000 km, se zas rozsvítilo žhavení, auto přestalo táhnout, žhavení blikalo... Pomohlo to chcipnout a zas nastartovat. V servisu, kde to bylo na opravě, tvrdí , že to byla zapomenutá pilina. Asi to auto prodám na náhradní díly. Žaludek na to prodat to jako pojízdné a tvářit se, že je vše ok, nemám. A jezdit s tím takhle dál nechci, co když se to příště stane při předjíždění?
  16. A co bych měl dělat aby to zas dobře jelo? Ano, našli tam piliny. Repas stál 10. Pomohla by výměna za nové? Jinak krom toho cukání to auto jezdí super, v Německu se i svezu 170, přidává to do kopce na pětku... Ale to cukání mě neskutečně sere!
  17. Tak jsem si včera vyzvedl auto. Kompletní proplach palivového systému, tři nové vstřiky (4. měněný asi 4000 km předtím), repase vysokotlakého čerpadla, nový ventil na CR trubku s předtlakovanou naftou (za bratu 10 kolíků, jakože cože?). A výsledek po ujetí 1000 km? Cuká to furt. Takže příští týden jde nahrát starý software. Jo a kdyby vás snad zajímalo, co to stálo, tak pokud počítám výměnu a jeden vstřik ve ŠA, koupě 3x nových VDO za lepší cenu a výše zmíněné, tak 80. Jako investice do auta v hodnotě bratru 160 je to dost blbý...
  18. Verzi nijak nezjistím, pokud není náhodou na té legendární samolepce kdesi u rezervy, kterou jsem zatím nehledal a netuším, jestli jí tam mám. Ale až si budu případně dávat verzi starou, tak se zeptám a napíšu to sem. Taky by mě totiž zajímalo, proč jsou zkušenosti různé ;o)
  19. Já můžu na plyn hamtat jak chci a nefunguje to jako předtím ani zdaleka. Viz. můj text o dálnici. Tam od začátku šlapu plyn k podlaze a navíc nenechávám ani klesnout otáčky, řadím rychleji. A nic nic nic. Je to líný!!!
  20. @15degren: Nechci se hádat, ale za sebe říkám, že auto sice pořád jezdí 180 km/h, ale než tam doleze, tak to trvá, i když jsem na dálnici a šlapu tomu od začátku na krk. Není to jen o škubání při lechtání plynu, bohužel. Pocitově srovnatelná jízda je snad jen na tempomat po dálnici, i když tam občas motor divně vibruje, když jedu furt na pětku a je větší kopec (150 km/h tachometrových). Ale třeba se to spraví těma vstřikama a já ti dám za pravdu ;o)
  21. Tak od změny softwaru najeto celkem 3500 km, do nádrže navíc dvakrát přidáno aditivum STP. Jednou přímo čistič vstřiků, podruhé čistič palivové soustavy. Po úpravě auto žere o půl litru míň a dojezd se zvýšil o sto kilometrů. Negativa ale převažují. Nejezdím a nikdy jsem nejezdil na spotřebu, protože naftu fakturuju firmě za 5,50 Kč. Ale znáte tu situaci, kdy se po městě plazíte za někým, kdo jede chvíli 40 km/h a chvíli šedesát? Máte tam čtyřku a jen tak jemně ťukáte do plynu podle toho, jak ten člověk přidává nebo naopak ubírá? Tak na tohle s upraveným softwarem zapomeňte! Každé ťuknutí do plynu způsobí škubanec, to samé když nohu sundáte. Jasně, v otáčkách 2500+ už zřejmě EGR nezasahuje tak agresivně, ale stejně bylo auto dřív živější. A ne, není to jen můj pocit. S autem jezdím denně, včetně víkendů, za dva roky a kus jsem najel 160000+ km. Vím jak se chovalo předtím a vím jak se chová teď. Servisní akce mi zkurvila auto a nikomu jí nedoporučuju, protože nikdo nejezdí jen přes 2500 otáček furt, nebo jo? Příští týden měním zbylé vstřiky za nové (VDO) tak uvidím, jestli to škubání nedělají vstřiky a dám vědět. Pro srovnání chci najet taky asi 3000 km než tam vrátím starý soft.
  22. To se mám na co těšit teda, jak v tom pozitivním tak v negativním smyslu slova. Každopádně ještě jednou díky za rady!!!
  23. Chci koupit samozřejmě repas díly, asi vstřiky a čerpadlo, cpát sto litrů do auta s hodnotou dvě stě se mi fakt nechce, ale kvůli leasingu na další tři roky ho prodat ani na protiúčet dát nemůžu a dalších dvě stě tisíc km prostě vydržet musí :-) Kde jsou ty časy, kdy jsem měl jedničkovou oktávku co měla 370 tisíc km a jezdila furt jak víno a nesralo se tam nic! :-(
  24. Sejřím na to, koupím sadu s garancí na dva roky bez omezení kilometrů a fertig.
  25. S tou reklamací mě už to taky napadlo, ale mě odešel napřed vstřik a pak až museli kvůli korekcím udělat servisní opatření. Ale zkusím to. Protože ano, ten vstřik i práci jsem platil ze svého. S tím EGRem a info o čerpadle fakz děkuju za cenné informace! Teď se mi bude jezdit klidněji. Jinak najeto mám 210 tisíc.
×
×
  • Vytvořit nový...