Přejít na obsah

Biimbo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    44
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Biimbo

  1. 3-4 s je uplně normální, protože po tuhle dobu (někdy až 5s) pracuje rychložhavení na 12V a pak to asi 10s žhaví na 5V.. Je to z důvodu zvýšení komfortu oproti starým PD a rotačkám,aby se mohlo hned startovat. Spíš bych to napíchnul na VAG a podíval se jestli není odpálený a funguje ŘJ(dvoustupňové relé) J271. I když je v háji tak kontrolka normálně svítí jako by bylo všechno v pořádku ale ve skutečnosti to do žhavek nepustí ani volta. VAG by to měl ale napsat.
  2. normálně to vyměň a kód polej kyselinou a pak si nech zapsat že kod motoru nezle přečíst a budeš mít klid jak o cajtů,tak od stk a případných kupců..
  3. a na tos si přišel kde pane Lorenc, že do PD nemůže přijít 507.00? :-) (kort když spousta výrobců už longlife II 506.01 prakticky nevyrábí) Jinak teda k tématu, do 1.2 HovnoToPojede stačí norma 501.01?
  4. taky mám předěláno a se starty žádný problém. Najeto 330 tis a vše původní, krom baterie..
  5. Určitě už jste sedačky někdo přendaval,jak jste zapojili dráty podle barev. Chci konektror ustřihnout napájet na stávající konektor nový, který mám i s asi 20 cm kabelů, ty mají ale jinou barvu. Kdybych věděl co mám proměřit, tak to proměřím nebo kdybych měl aspoň schemata. Na fotce je face vlevo myslím. Tak je hnědá,béžová(bílá),zelená. Na předface je hnědá(ale jiná hnědá),bílo-žlutá a žluto-zelená. Jestli to teda mám dát podle barev? EDIT: vyřešeno. Hnědý sedí na obou stranách a pak dodržek pozice pinů. Takže: konektor řidiče: -hnědá na hnědou ze sedačky -modro žlutá na modrou ze sedačky -zeleno žlutá na černou ze sedačky konektor spolujezdce: -hnědá na hnědou ze sedačky -hnědo žlutá na modrou ze sedačky -šedo žlutá na černou ze sedačky
  6. v jaké rychlosti? A chvěje nebo vyloženě vibruje? Při rozjíždění bez plynu,je cítit jak se třepe motor? A když auto chcípneš, jsou slyšet nějaký zvuky?
  7. musíš zespodu,mezi hadicema klimatizace od a z kompresoru. Je tam těsnění (78x3mm tuším dle etky) mezi držákem filtru a chladičem a pak v tom spodním víčku,zespod chladiče má to těsnění průřez čtvercovej,ale to neteče. Pokud je to 81 kw tak to 78x3 stojí ve škodovce 400Kč! Lepší sehnat normální kroužek za pár korum,nebo ten původní podmáznout a pomáznout silikonem. To spodní nemá cenu měnit. 66 kw má průměr horního asi 55x5mm a to stojí asi 50 Kč ve škodovce. A připrav se že budeš celej od oleje,v chladiči je oleje celkem dost. Možná trochu odsát šprickou ale stejně toho vyteče hodně..
  8. já tam měl oleje stejně jak ve 200 tis, tak teď při 300 tis. Turbo sem teď vyměnil preventivně a olej je v hadici furt. Kámoš má najeto 130 tis poctivých a oleje tam má stejně..
  9. lucky.jack: 100 kw bude strop - žádný v pohodě..
  10. že máš v hadici olej, neznamená že máš KO turbo. Každý pouští olej a i auto u auta kde mezi výměnama oleje nedolíváš, tak jsou hadice mastný a spolu EGR ventilem ti zahnojí sání jako nic.. To co je na první fotce je blbě vidět odkud to lítá,ale vypadá to že ti tam háže olej drážkovej řemen,takže ti teče asi gufero na klice. Kdyžtak ještě shoď kryt rozvodů ať víš víc,nebo sundej dekl pod motorem a podívej se na řemenici na klice. Takhle z fotek je poznat prd.. Nebo ti netěsní okruh klima,ale vypadá to že je mastná i řemenice, takže spíš to gufero dole,ale pokud se to mastí i nahoře,tak asi teče fest..
  11. protože bude potřebovat na 100kw i trysky a mít ALH, tak se dostane s tryskama třeba na 150hp..
  12. Hlavně by to chtělo zmínit jestli je to AGR nebo ALH..
  13. váha... Už jsem se s tim setkal že byla špatná,auto nekouřilo, nežralo ale taky vůbec nejelo..
  14. uživatel Andre na Dieselpower... http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=38246&highlight=turbodmychadla
  15. pokud ho budeš měnit z důvodu že se zadřel nebo s nim bylo cokoliv uvnitř, zajeď jedině do servisu kde maj proplachovačku, jinak máš po novým kompresoru za chvíli znova.. Aletrnátor jak tu někdo radil se sundavat nemusí,místa je tam všude dost. Každopádně nejdřív zjisti jestli je v novým olejová náplň. Po proplachu můžeš ušetřit. Při plnění pouze chladiva bys mohl mít přeolejováno..
  16. Ahoj, vyndaval jsem panel climatronicu a vypadly mi podložky,takový ty plastový černý, jsou tam čtyři. Při zpětný montáži se mají dávat pod panel zezadu všchny čtyři? Nebo jen dva spodní? Mi přišlo že ty horní jsou spíš z přední strany panelu, aby byl nakopenej směrem nahoru. Je to takovej blbej dotaz,ale chci to tam dát, jak to má být
  17. nevim,ale u 0I ostřikuju přerušovaně po dvou vteřinách a na světla to necáká. U OII nebo passata to běží furt?
  18. Biimbo

    Hagusy z OII

    možná pokrátit..
  19. moje řeč.. pak to vypadá jak Číslo 5 žije
  20. a to si neslyšel, že je to hlučnější, když to má díru ve výfuku? Jinak pokud byla děravá nějaká hadička, tak musí být cítit benzín ne?
  21. pokud je vůle vyloženeně v kulise, tak sežeň i s lanovodama celou kulisu za pár kaček z vrakáče a dej jí tam celou. r.v. 99 by měl mít už lanovody. vybírej podle roku výroby na kulise.. Řazení se neliší,lanovody jsou stejný pro všechny motorizace i pro šestikvalt
  22. Biimbo

    Přední náprava

    mělo by stát na kolech, protože se dotáhnout nevyvěšené a nevzniká v nich potom pnutí, jak při stání bez zatížení, tak při zatížení a jízdě. Z výroby montujou na zdviženém autě, ale už celou připravenou nápravu
  23. Biimbo

    Mlžení oken

    Mě se mlžily okna taky, nikdy to nedělalo. V autě sucho,filtr nový a pořád. Pak když jsem filtr vyndal podruhé, viděl jsem že klapka je přizavřená i když na climatroniku to ukazovalo vnější okruh, jsem s ním zkusil otočit, cvaklo v ní a od tý doby chodí a nic se nepotí. Jestli se potí i tak a po otevření oken je to lepší, může být seknutá taková ta větrací klapka co je z kufru k nárazníku a právě umožnuje tohle větrání.
  24. Biimbo

    Přední náprava

    origo jsou trw. Já mám čepy moog a po 70 tisících bez vůle. A to se dírám nebo rozbitým silnicím zrovna nevyhybám a pomalu po nich taky nejezdím. Origo čepy jsem měnil asi ve 210 tis a vůli taky neměli,ale když už jsem předek dělal, udělal jsem všechno. 250 Kč za čep už mě nezabilo..
×
×
  • Vytvořit nový...