Přejít na obsah

Bolis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Bolis

  1. Zdravím všechny, potřeboval bych radu. Mám O2 1.9TDI, 77kW, 2005, najeto nějakých 250tis. Před časem se mi vevnitř v autě začaly ozývat hodně nepříjemný rezonanční zvuky který jdou někde ze předku auta (motor, náprava). Dělá to pouze v rozmezí nějakých 1300-1500 otáček. Jakmile se otáčkoměr pohne nad 1500, tak je klid a na volnoběh to taky nic nedělá. Dělá to nejenom za jízdy, ale i když mám vyřazeno a jen motor vytáčím. Zkoušel jsem i vyšlápnout spojku, ale žádná změna. Venku žádný nepříjemný zvuky nejsou. Přenáší se to prostě jen dovnitř. Další vypozorovaná věc je, že když jezdím ráno do práce a je relativně chladno (auto parkuju venku), třeba nějakých 10 stupňů, tak to nedělá. Odpoledne, při běžných teplotách kolem dvacítky, už to zase dělá. Relativně současně s tímto se začalo ozývat divný bouchání od přední nápravy. Mám podezření na uložení tlumičů, ale tím že ty rezonanční zvuky jsou i když auto stojí, tak si myslím, že to nemůže mít souvislost. Nenapadá někoho možná příčina? Předem dík za každý tip. Ty zvuky jsou fakt hrozný.
  2. Problém mám vyřešený. Snímač otáček byl v pohodě. Problém byl v kabeláži. V prostoru mezi chladičem a motorem, kolem hadice na servo, vede kabelový svazek a v něm je několik drátů (už nevím které) k tomu snímači otáček. Dva dráty měly porušenou bužírku. Našli to v servise Škoda. Ale ne jen tak náhodou, vyčetli to v nějakých jejich materiálech, takže myslím, že to nebude náhodná porucha. Dráty zaizolovali a od té doby je vše OK.
  3. Já mám vyřešeno. Jak jsem psal v prvním příspěvku. Za jízdy klima fungovala, na volnoběh ne. Tohle dělá, když udejdou ventilátory (mám ještě dva). Dokud auto jede, tak se celý systém stíhá chladit náporem vzduchu. Jak se zastaví, chlazení je nedostatečné a klima se vypne. Byl jsem ve škodovce a tam mi řekli, že jsou v háji oba větráky. Nutno vyměnit. Nedalo mi to a když už jsem měl větráky venku, tak jsem se na ně doma mrknul a u obou byl stejný problém. Zaseklé pružinky na přitlak uhlíků v motorku. Rozdělal jsem to, vyčistil, složil a světe div se, oba ventilátory běží. Jestli máte někdo podobný problém, tak než koupíte nový ventilátor, tak radím ty starý rozdělat a zkontrolovat uhlíky. Mně to ušetřilo spoustu peněz. Netvrdím, že je to vždycky tím, ale když se mi to stalo u ubou motorků, tak to asi náhoda nebude. Snad to někomu pomůže. Mějte se.
  4. Díky za rady. Byl jsem dneska s autem ve škodovce a prej jsou v háji oba větráky. Že to prý technik všechno proměřoval a šťáva k ventilátorům jde, ale netočí se. Nemáte náhodou někdo typ kde by se daly levně koupit? A ještě mám stejnej dotaz jako kolega přede mnou. Když zapnu klimu, roztočí se hned oba, nebo jen jeden, nebo se rozběhnou až za nějakou dobu? Jak to má správně fungovat? Díkec
  5. Všechny zdravím. Mám problém s klimou a potřeboval bych radu.Když přijdu do vyhřátýho auta, nastartuju a nechám klapat na volnoběh, tak mi vůbec nezačne chladit klima. Můžu to nechat jak dlouho chci. I po několika minutách jde z topení teplý vzduch z venku. Okamžitá spotřeba mi ukazuje 0,5 l/h, takže klima prostě neběží. Jak se rozjedu, tak po chvilce se vzduch začne ochlazovat a za jízdy už všechno funguje jak má, klima krásně chladí, všechno v pohodě. Když zastavím a zase auto klape na volnoběh, tak chvilku je spotřeba 0,9 l/h (klima jde) a po chvilce se vypne (spotřeba 0,5 l/h) a pomalu se začíná foukat teplý vzduch. Po rozjezdu zase normální. Za jízdy je všechno fajn, ale bojím se první letní zácpy na dálnici. Klimu jsem nechal celou znova naplnit, takže tím to není. Máte někdo tušení, kde by mohl být problém? Poznám kromě okamžité spotřeby ještě nějak jinak, že klima běží? Díky za rady.
  6. Ahoj, můžu se zeptat jaký si použil diody a taky jaký si tam nakonec dal odpor?
  7. Zdravím, před týdnem jsem koupil jetou OII, 1.9(77Kw). Najeto 140000km. Za celý týden normálního ježdění jsem se hodně těžko dostával se spotřebou pod 6l. Na dálnic při 120km/h jsem byl někde na 6,2. Je mi ale celkem divný, že když si na palubáku přepnu průměrnou spotřebu na tu druhou (dlohodobou) hodnotu, tak tam mám 5 litrů, dnes se mi to po tom týdnu zvedlo na 5,1. Nechápu, jak ten "někdo" přede mnou mohl jezdit za 5 litrů. Napadlo mě, jestli si třeba kluci v tom bazaru nepůjčili dobrou váhu vzduchu a nedali tam nějakou špatnou. Myslíte, že by to mohlo být ono? Zkusím zajet do škodovky a požádat je, aby mi změřili hodnoty co dává váha.
  8. Zdravím. Mám OII 1,9TDI(77kW). Občas se mi stane, že po pár kilometrech jízdy auto zacuká, rozbliká se kontrolka žhavení a napíše to servis. Otáčky na volnoběh se potom drží kolem 1000 a když to zdechnu, tak už potom znova nenastartuju, nebo točím hrozně dlouho. Auto nechám třeba hodinu stát a potom nastrtuju úplně bez problému. Nedělá to ale vždycky. Když se mi povede auto zahřát na 90 stupňů, tak můžu jezdit, startovat, jak chci a auto jezdí normálně. Na diagnostice to vyhodí toto: 16707, P0322 - Snímač motoru bez signálu. Někde tady na fóru jsem četl podobné problémy se snímačem G28. Je to ten stejný snímač? Kde ho v autě najdu, je to ten na setrváku, nebo ten co je u rozvodů? Dá se tento snímač nějak normálně vyměnit? Díky za rady
×
×
  • Vytvořit nový...