Přejít na obsah

Drapa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    314
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Drapa

  1. Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak dlouho vám trvá, když telefonujete, jdete k autu, nastartujete, tak než se ten hovor přepne do auta a je slyšet normálně v reproduktorech? Celkem mě štve, že je to hluché 30s, než ten columbus nastartuje a druhou stranu vůbec neslyším. Není to jen nějaká chyba v kódování?
  2. Drive jsem mel columbuse a fungovalo mi i zadavani cilu, nebo vyhledavani v tel. seznamu za jizdy. Ted mam jine auto taky s Columbusem, verze fw i hv je totozna, ale behem jizdy neudelam nic. Je nejake reseni, jak to obejit? Dekuji za info.
  3. @vkcko Svetla si uz nejsem uplne jisty, ale mozna to byly: Leuchte23SL HLC7 a nastavení Dimming_CD_23 - nová hodnota 100 a Light Function_C_23 dat na Tagfahrlicht a Leuchte24SL HRA69 a zase Dimming_CD_24 dát na 100 a Light Function_C_24 na Tagfahrlicht, ale nemam presne poznaceno, ktere to byly, zkousel jsem a sledoval jsem, ktera svetla se budou rozsvecovat. S návštěvou servisu je to jak kdy, už jsme byli 3x a u jedné návštěvy zase začal fungovat start stop, takže jsem ho znova vypínal a u druhé lane assist nezůstal po nastartování vypnutý. Asi je to podle toho, kterou jednotku u auta aktualizují? Fakt netuším, ale kdyby se přepsaly všechny změny zpět jak píšeš, udělaly by se i u mě všechny a né jen některé.
  4. Jen preskrtnuta ikona start-stopu pri zastaveni.
  5. Ahoj, mi se podarilo upravou napeti na prvni pokus. V autorizaku uz to sice 2x zapli (asi prehravali fw), ale vzdy se to povedlo zase vypnout.
  6. @frfr no nektere auta maji ty appky, nektere ne... vse co je v appkach se da i nakodovat klasicky jako pres vcds (dlouhym kodovanim / adaptaci)... appku jsem pouzil jen na o3 rs u columbuse pro VIM.
  7. @frfr to ti asi nepomůžu, ten OBDeleven to má přímo v nabídce té jednotky, možná na google něco najdeš, nebo poradí ten, co má caristu
  8. @frfr mam OBDeleven PRO, stat se muze cokoliv, je lepsi si udelat zalohu jednotky :-)
  9. mě totiž děsně štvalo, že se po každém nastartování zase zapl a pořád jsem ho přes MF volant musel vypínat... nenašel jsem, jak to uložit a tak jsem ho prostě odkódoval, aby tam vůbec nebyl :-) to adaptivní vedení vozidla je lane assist pokud se nepletu a byl tam od výroby... světla jsou něco jiného, s denním svícením to stačí a je to takové ozvláštnění, mohl jsem zapnout i ty kraje, ale takhle je to originálnější :-)
  10. Tak budíky překódovány na sport a lane assist nakódován zpatky s dokódováním paměti. Díky kluci... @RÁFEK a @Scala10 Ještě jsem dokódoval zadní LED při DRL, ale jen tu část, co svítí 5. dveřích. Při klasických světlech se zapnou i ty kraje.
  11. Jdu se pokusit udelat ty budiky a ulozeni posledniho stavu LA. Nevedel by jeste nekdo, jak zachovat jizdni rezim i po nastartovani? Chtel bych, at je porad sport. Diiky ;-)
  12. no do zesilovače ano (ale ten kabel není moc dlouhý a když je konektor jinde, už to není tak jednoduché, takže jdeš po svazku a trochu hledáš, kde pár cm získat, pak musíš ještě propojit Qi nabíječku s BCM a 12V+, vyřezat díru do tunelu, protože je větší a nevejde se tam, ale popisy i fotky jsou na těch odkazech, co jsem dával. Fungovat to bude i bez kódování, takže to není důležité, ale spíse "nice to have"
  13. mrkni třeba sem: https://octavia.team/temat/249-ladowarka-indukcyjna-w-schowku/?page=3, nebo třeba sem: https://www.drive2.ru/l/519364488936292562/ dost věcí se dá z tama vyčíst, osobně jsem si sehnal díly a nechával to namontovat a pak jsem si to sám dokódoval akorát, moc jsem se do toho nechtěl pouštět sám.
  14. Je volne pristupny pod volantem blize ke dverim. Neni nicim zakryty, takze ho uvidis.
  15. @budisa prozradis, co sis objednaval? ten smarlinktit, nebo carplay2air? ktera myslis, ze je vychytanejsi?
  16. @RÁFEK: ahoj, byl by si tak hodny a poradil, jak si toho docilil? Hlavne te zmeny, ze po nastartovani zustane posledni ulozena volba na LA. pak jeste potrebuji ulozeni jizdniho profilu sport i po nastartovani, vcds mam, tak bych to chtel zkusit sam, ale ztim jsem jen ten lane assist trvale vypl, i to je reseni, ale tim, ze se jedna o sluzebaka, uvedl bych to do stavu, kdy mohu auto ze dne na den zase vratit. Diky :-)
  17. Rád si pak tvé postřehy přečtu, hodně nad objednáním váhám, není to nejlevnější, ale kdyby vše fungovalo na 100%, jdu do toho...
  18. osobně bych asi do něj šel, ještě popřemýšlím, ale to věčné připojování telefonu mě celkem štve.. mám bezdrátové nabíjení, takže bych ho více využil a to USB mám nonstop obsazeno USB kabelem pro telefon..
  19. Neporadil by nekdo, jak pres diagnostiku nastavit, aby i po nastartovani zustal aktivni posledni pouzity driving mode? Diky :-)
  20. Ahoj, neválí se někomu náhodou doma rámeček pro columbus pro O2 FL s climatronicem ve stříbrno/karbonovém dekoru? Jinak bych se chtěl zeptat, vím, že to jde, jen nevím jak. Prodal jsem kdysi Columbuse a dal do auta Bolero, auto jsem prodal kamarádovi a dal si tam Columbuse, FW jsme aktualizovali na 5238 (nyní je HW i SW verze stejná jako u předchozího Columbusu), jak se prosím dá přes VCDS změnit boot logo ze starého na nové? Přes boot image to nechci dělat, když ten FW už by to měl mít v sobě a stačilo by to přepnout přes tu diagnostiku. Možná plácám nesmysly, ale myslím, že jsme to tak kdysi dělali. Děkuji za případné odpovědi.
  21. No možné to je, za dotaz to ale stojí. Hlášku jsem nakódoval takto: Unit 5F Information electronicsCodingByte 15Activate the following bits: - bit 0 Baseplate- bit 1 Antenna_baseplate (or don't if you skipped the signal amplifier and antenna part)- bit 5 Wireless_charging_availability
  22. Chlapi, měl bych menší dotaz, před nedávnem jsem si nechával dodělat bezdrátové nabíjení 3V0035502 do O3 RS před fl.. Vše funguje jak má, jen jsem se chtěl dopídit toho, zda jde u Columbuse MIB2 (FW 1433) nějak nakódovat, aby se zobrazovala v horní liště i ikona "Qi", viz. nějak takto, jako to je u MIB2.5, apod.: Kódováním jsem pouze docílil toho, že po vložení telefonu do přihrádky se zobrazí hláška o začátku nabíjení, ale nikde žádný indikátor v průběhu nabíjení není. Žitovně důležité to není, ale nazval bych to věcí "nice to have" :-) Díky :-)
  23. Bezdrátový smartlink tam připlacený je, to video jsem právě taky viděl a tak mě to zarazilo. Měl jsem za to, že to jde bezdrátově pouze pro Android. Auto je spárováno s iPhonem přes Wi-Fi i přes Bluetooth a stejně to nejde, vždy je možnost CP zašedlá. Zkusím se pak zeptat v servise, je to jedna z prvních Scal, tak třeba to bude řešit nějaká aktualizace.
  24. A nevis nahodou, zda kazda Scala ma bezdratovy CP? Ne a ne se pripojit jinak nez kabelem, uz jsem z toho jelen.
×
×
  • Vytvořit nový...