Přejít na obsah

s-tony

Uživatel
  • Počet příspěvků

    111
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil s-tony

  1. Já jezdím v létě na 16" a v zimě na 15"
    Ty zimní 15 mám druhou zimu. Rozhodně jak to sjedu tak bere na zimu 16". Ono jsou na to i ty 15 úzké a i při mírném větru to na dálnici plave. Na 16 to neplave ani při silném větru. Jede to jak normální dospělé auto.

    • Pozitivní 1
  2. Tak mam Rapida 1.0 Tsi 81 Kw rok, najeto jen 12 tisic a uz mi u studeneho motoru po startu zacla rachotit prevodovka.

    A zhorsuje se to.  Je to v prevodovce, protoze po zmacknuntl spojky to ihned prestane.  To jsem zase zvedavy co mi budou vykladat za hovadiny pri reklamaci.  Protze zatim jsem si zavady musel resit sam za sve. Nastesti jsem si vzdy poradil za par kc a jednou pomohla I izolepa.... Ve skode mne vzdy odbyli, ze je to ok atd a ze mi nepomuzou..

    Ale jak budu sam resit prevodovku to nevim..

    Jinak se mi jeste  odlepilo pate okno a po ranu mam na skle zevnitr kapky vody. Dale vrze spojkovy pedal a taky mi blbme spinac na zapinani vyhrivani zrcatek. A to jsou jen zavady za posledni mesic.

  3. U toho motoru se doporučuje počkat až otáčky spadnou apoň na cca 1000 a pak teprve vyrazit.  Nemělo by se nastartovat a hend odjet.

    Stejně jako po dojezdu hned nevypínat, ale počkat půl minuty.

    Má to vliv na životnost motoru.

     

    Já to tak dělám. To je holt dań za malý turbo motor.

  4. Pro mne cim delsi cekaci doba tim lepsi. Aspon mam cas vice nasetrit na akontaci. Mne se na auto nechce dlouhodobe setrit. Ja vzdy vlozim jen penize za prodej stareho auta  a to co jsem si odkladal bokem od objednavky. No a zbytek na splatky.. Takze objednavam auto vlastne s tim, ze na neho v tu dobu nemam ani korunu. Je to sranda :-D

  5. V 19. 9. 2018 na 20:26, Petrzi napsal:

    Mě by stačilo kdyby vadný díl vyměnili, ale k tomu se nikdo nemá, ach jo.

    To bych si zašil a opravil sám.

    Za ty nervy a ztracený čas to nestojí. Pořád někde jezdit a dohadovat.  Zas taková katastrofa to není.

  6. Jo kromě toho, že nemáte tahat karavan, taky psali že nemáte couvat do kopce. Že i zpátečka je dlouhá.  A  bez spojky jede rychlostí 13 km /hod (normální auta cca 6km/hod)  Ale tak rychle do kopce nejedete, tak pořád couváte přes spojku  a pak brzo odejde.

     

  7. On má ten 1,4 na brzdě naměřeno jen 95 kw? Myslel jsem že má víc. Vždyť i ten 1.0 silnější varianta 81kw má na brzdě 90 kw.

    Tam dali nějaké menší turbo. Bych čekal větší rozdíl když je tam jeden válec na víc.

  8. Já dal Škodě ještě i doklad o livkidaci jednoho svého starého vrakua za to mi dali ještě slevu 15 tisíc.  Ta možnost tam taky je.

    Bylo to totálně zrezlá felicie s motorem na odpis a veterán by z toho časem asi stejně nebyl. :-D

    Za 15 tisíc dobrý kšeft.

    Takže jsem za auto co stálo 410 platil  350.

    A to ještě budu po roce přecházet z jejich financování na levnější půjčku jidne a ještě ušetřím cca 15 tísíc.  Samozřejmě ta sleva na financování mi už zůstane.....

  9. Odopvěd zní. Skus tam dalších 1000 km lít nějaký kvalitní aditivovaný benzín. Mělo by se to pak zase ztišit.

    Já mám dobrou zkušenost z LukOil a Optimal 95. Je to nějaký beznín od Čepra a píšou že je kvalitní.

  10. Taky už začínám chápat, že pokud nemáte svého právníka, tak Škoda záruka je úplně k ničemu.

    Jsem si stejně nakonec závady na novém autě musel pospravovat sám.

    A tu řadící páku mi spravil známý automechanik za 1000 kč.

    Vyměnil tam jede plastový bazmek,  promazal to a už to zase chodí jak má. Bylo tam něco vyskočené a poničené. 

    Hlavně že servis tvrdil, že je to ok. No když to neumí opravit a na všech autech to tak nechají, tak pak je to pro ně asi ok. To dá rozum.

    Lidi ze škoda servisů jsou dementi.

    To samé když mí pískaly a klepaly brzdy na starší Fabii, tak mi navrhovali nějaké opravy za cca 10 tisíc, že to pomůže.

    A při tom stačilo vyměnit brzdové desky za jiné nové. Koupil jsem za 1000 kč a vyměnil sám. Žádná věda to nebyla. Práce 15 mminut a přestalo mi to klepat a pískat.  A je to ok už tři roky.

     

    Nikdy v životě se mi nestalo abych jel do škoda Autorizáku a oni řekli. Jo rozumíme, podíváme se na to a pokusíme se to opravit. Vždy mi spíš řeknou že je u toho auta normální, nebo mi navrnou nějaké drahé nesmyslné opravy.

    Naštěstí jsem v Ostravě našel borce, který si poradí se vším a vyzná se. A je to slušný férový chlap. Zvláště když ví, že tomu dost rozumím  :-D

  11. Jo klapky se zasírájí, když nebereš dobrý benzín z aditivem. Jsem dělal průzkum a beru do toho Eurooil Optimal 95. Že je to benzín čepro a ok.

    Už mi to taky občas házelo divné hlášky, od té doby beru tento benál a je klid.

     

    Jinak mám najeto 10 tisíc. Rapida mám půl roku a už začíná zlobit převodovka. Jednička tam jde jakoby přes zub. se to po cestě trochu sekne a musí dotalčit. Dvojka jde hodně ztuha, čtyřka mi taky drhne a klade dost velký odpor a někdy jde špatně vyřadit zpátečka.

    Někdy to dělá a někdy ne. Přístí týden s tím jedu do servisu.

    Už taky začínám přemýšlet že to prodám a vemu něco jiného.

    Samozřejmě ostatní závady jako vrzání těšnění dveří, profukování mezi dvřema na dálnici atd mám taky.

     

    Taky se mi líbí Leon FR čtyřválec. Co jsem četl, tak tam nějaké vzání nehrozí a převodovky snad mají taky lepší.

  12.  V moji konfiguraci stal Rapid 360 tsic  Oktavka skoro 470 tisic po slevach.  A to mam rapid style 81 kw k tomu par veci extra. Mne nepripada ze za tech par cm navic a mirne lepsi podvozek stalo za to vyplaznout dalsich 100 tisic. Navic co se tyka interieru je rapid ucelenejsi, Oktavka je nejaka rozsekana. No a oktavky se rocne ukrade v cr 1500 a rapidu 30 kusu. Navic rapid s tsi je uvnitr tizsi nez lecjake premiovky za 700 tisic. Takze za 360 za LB Style neni co resit. Max vybava, prostor a tiche auto. Delka  4,5 metru. Pro lidi co meli Feldu nebo Fabii 2 je to luxus.

  13. Jo ta jednicka je slaba. Ten motor se musi vylozene trapit aby to na krizivatce jelo. Jak je tam dvojka a pres 2 tisice, ta ok, ale ta jednicka. Des....

    V 1. 6. 2018 na 23:48, Twisted napsal:

     

  14. No mně spíše vyhovuje právě 1.0 TSI 81 kw. Protože se mi nezdá že by rapid bylo extra dobře odhlučněné auto a čtyřválec s turbem to už musí být dost slyšet. A navíc 1.0 je o dost lehčí motor a tak rapid není tolik nedotáčivý....

    A pokud vím tam na brzdě u 1.0TSI 81 kw taky naměřili 90 KW :-D

    1.4 nebo 1.5 bych viděl spíše jako dobrou volbu do oktávky. Do rapida je ideál silnější tříhrnek.

  15. Tak už jsem to klepání od zadní části dořešil celkově.

    Zase mi to začalo dost klepat, tak jsem se prostě objednal na záruční opravu. No servis to seridil a vydrzelo to jeden den. Tak jsem dvere prozkoumal proklepal, zjistil ze dost velky hluk delaji bocni dorazy vika kufru a plechy okolo,  tak jsem ty dva bocni posuvne dorazy na patych dverich vyndal a je klid. Zadny tuk, klep, proste klid. Pate dvere dobre sedi na tesnici gume, dole jsou dva bocni gumove dorazy a zamek to jisti. Ty bocni tvrde dorazy jsou akorat k zlosti. Lepsi je vyhodit s je klid. Nevim  cemu to je. Dvere licuji I bez nich a horni panty jsou silne dost.  Hlavně jdou krásně a lehce zavřít a zavřené se ani nehnou. Konecne mam funkcni a trvale reseni. Vsem koho zlobi klepani ze zadu doporucuju to same. Vyndat, znicit, zahodit a zapomenout ze ten bazmek vubec existije......   Hura ! 

     

    EDIT?

    Tak potrzuji.  Ani po dvou týdnech ježdění nic neklepe.

     

    Ale jak bylo sucho a teplo, tak začalo vrzat tesnění dvěří. Tak jsem objednal Panoil gylcerin  https://www.panoil.cz/glycerin-100-p18/ abych namazal těsnění na dveřích a trochu přitáhnu uchýty zámku dvěří na karoserii. Aby tam bylo mín prostrou pro hýbání. Tady to už někomu pomohlo.

    Ale to už je vzhledem k předchozím potížím jen takový sranda.  :-D

×
×
  • Vytvořit nový...