Přejít na obsah

pmasek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pmasek

  1. Gumy jsem kupoval Fulda Kristal Montero 3, je to novinka, tak uvidíme, jaký budou. Zatím s nima nejsou skoro žádné zkušenosti, UG7 jsou super gumy. Někdo holt ty fuldy otestovat musí :-) Jsou pěkně potiché, na mokru super, na sněhu byly lepší Debicy Frigo. Celkově jsem spokojenej.
  2. Ahoj, tak to je teda pech. Ale mysleli jsme si to, že vstřikovačema to nebude. Ať se snaží, dostali tvoje peníze a auto je v záruce. Nevím, jak je to řešené u O 1.6, ale u felicií 1.3 když cukal motor, tak to bylo většinou magnetickým snímačem otáček. Stál asi 250 korun a jelo se dál. Ale tady už mě fakt napadá jen ten debilní el. plyn, resp. signál z něj, nebo špatně vyhodnocující soft. Já už mám najeto 1000 km, řazení zas o kousek lepší (možná si zvykam), spotřeba (dlouhodobá) kolem 7,2 L. Cukání se vyskytne občas, cukne si to znatelně jednou za celou cestu, někdy vůbec. někdy 3x za sebou, a pak zase dobrý. Tak to neřešim. Necháme se podat, přeju, aby jsi to vyřešil, protože tohle jsou problémy pěkně na prd.
  3. Ahoj, Ono to u motorů 1.6 je to fakt něčím jiným. Ale taky kuriozní závada. Alespoň jsi to vyřešil. Cukání 1.6 je docela prů...er. Někomu to dělá víc, někomu míň, někomu je to jedno. Musím sem přenést nároz jednoho človíčka, který se o tomto problému zmínil ve vláknu Řazení u nových Octavií Tour 1.6 75 kW v Poruchách a závadách: Cukání motoru může být způsobeno variabilním sáním "Cukání se mi taky občas vyskytne, nejsnáz na 5, kolem 90-100km/h. Dočet jsem se i teorie, že se v těchto otáčkách přepíná krátká/dlouhá větev sání a když to neví, co by to mělo udělat a přepne to sem tam, tak si motor cukne." Nechť autor promine, že jsem ho ocitoval :-) . S udušením motoru bych to viděl taky na teplotní čidlo, ale na to by snad měli přijít v servisu, hlavně ať netvrdí "že si to sedne" nebo "že neví" a nevymění všechno možný a uvidí se. Mě to taky tvrdili (a výjimečně asi měli pravdu), ale docela mi pěnila krev (problém s řazením). Co se nechat objednat na odbornou diagnostiku u CIMBU? Vypadá to, že jsou větší odborníci, než celá škodovka. Tím je samozřejmě nechci propagovat. Určitě ale výsledky budou objektivnější, než od škodovky.
  4. No vidíte a variabilní sání mě vůbec nenapadlo. Tím benzínem bych asi neřekl, že to bude. Zkusit to můžeš, to nec nestojí. Nejblíže pravdě asi bude názor s tím, že se ŘJ nemůže rozhodnout, a že pořád přepíná mezi krátkým a dlouhým sáním. Co zkusit jet o 5 km/h rychleji nebo pomaleji? Je teda dost naprd, že to dělá právě při limitních rychlostech. S tou úpravou od Cimbu budu muset počkat po záruce (ještě rok a měsíc a něco), ale věřím, že potom bude úplně jiná práce s plynem, bude citlivější, což je jedině dobře. Určitě do toho půjdu. S tím řazením je to asi normál. Máme v práci Fabii 1.9 SDi a tam je to pohádka - k řazení stačí jeden prst, lepší řazení jsem snad ještě neviděl, má najeto kolem 150 tis. km. U mé staré Octavie to šlo podobně, ačkoliv je řazení řešeno jinak. Jediný problém byl s 2 v mrazu, ale stačil dát meziplyn a pak už to šlo vždycky dobře.
  5. Teď jsem četl FAQ na stránkách CIMBU a o záruku agregátu zřejmě přijdeš - prý máš pak kontaktovat je (od nich dostaneš záruční list na software 5 let), ale co je to platné, když ti odejde na motoru něco jiného, žejo. Emise splníš určitě. NA jejicdh stránkách docela zajímavý čtení, hlavně o těch posranejch long-life olejích, kterým jsem nevěřil, ani jsem to nemusel číst. Tak to je těžký rozhodování, zda riskovat záruku, když ti ve škodovce vymění všechno zadarmo v rámci záruky, ale zase nepřijdou na příčinu závady. Asi bych volil střední cestu a zaplatil si diagnostiku u CIMBU a pak budeš mít jasno, když tvrdí, jaký jsou to borci. Pak už jenom přesvědčit dutohlavy v servisu, že je to fakt tím a tím.
  6. Sám prodejce mi tvrdil, že běžným postupem (čili zjišťováním dat přes VAG) se na úpravu softwaru nepřijde, že pokud si nechám přehrát software kvůli elektronickému plynu, tak by to zjišťovali sami těžko. Navíc, nejedná se o chipování motoru, ale o úpravu reakce na plyn. Asi bych se nebál od fy CIMBU nechayt si to upravit. Sám se na to chystám, spíš kvůli manželce a to mám auto 14 dní. Ale ruku do ohně bych za to asi nedal, to je jasný. přecijen by to škodovka v případě zjištění použila proti tobě. Ani na fóru jsem nezjistil, zda už to někdo má, nebo ne. Spíš bych to viděl v tvém případě na technický problém, ten software dělá jenom to, že zpracovává signál z těch elektronických sraček (pedál plynu, lambda sonda) a posílá dál signál dalším elektronickým sračkám (škrtící klapka, vstřiky) jak se mají chovat. Třebas by to mohlo být tím, že při stálé rychlosti máš pedál sešlápnutý zdánlivě pořád stejně, ale potenciometr si to prostě vyhodnotí po svém a podle toho vypadá signál do ŘJ. Ještě mi napadl snímač otáček, ale opravdu s tímhle motorem zatím nemám zkušenost. Když jsem měnil rozdělovač u 1.6 55 kW za neoriginální (rozdělovač má v sobě i hallův snímač otáček) tak to cukalo, kuckalo, nejelo, ale pořád, nejenom při stálé rychlosti. TEnhle motor je řešený už jinak, ale snímač otáček tam musí být také. Na vstřiky bych to neviděl, to je nepravděpodobné. Ve škodovce prostě neví co s tím. Jejich oblíbené je všechno možné povyměňovat, ale příčinu problému většinou nenajdou. Zlatý mechanický věci, ta elektronika se mi moc nelíbí. Co můžeš udělat je, napsat do CIMBU, jestli nepřijdeš tímto o záruku, jestli to vůbec pomůže tvému problému a hlavně, jestli to pak po úpravě splní emise (euro 4). Asi jim tam napíšu taky, tak schválně, komu dřív odpoví :-) a pak dám vědět.
  7. Ahoj, tak tyhle problémy jsem měl taky, největší byly rezonance v zimně, v létě to bylo skoro neznatelné. Objevovaly se kolem 2800 ot/min. Pak jsem jednou nechával dávat Construct, mechanik sundal výfuk, pak ho tam zase dal a ty vibrace a ten kravál, to se fakt nedalo. Zavezl jsem to bráchovi na jámu, kouknu a vidím, že ve spojení předního a zadního dílu je to nějaký prověšený. tak jsem to povolil , zvedl, utáhl, zkusil jsem to projet a vše OK. Tak znovu na jámu, trochu jsme to heftli a je klid. Vibrace u těchhle motorů nikdy úplně nezmizely, je to prostě debilně vyřešené. Důležité je správné vystředění výfuku. Katalyzátor bych hned nepohřbíval, tím to nebude. Řešení od fy TYLL se jeví jako nejlepší. Ne každý originál výrobek je dobrý.
  8. Díky za přivítání Tak dneska jsem byl nezávazně v jiném servisu škoda a tam mi řekli také, že to chce rozjezdit, a že to je celkem běžné s řazením s táhly u 1.6. Jen mi to řekli a vysvětlili poněkud ochotněji, než v servisu, kde jsem auto kupoval. TAké mi poradili jednu velmi důležitou věc, kterou by asi měli dělat automatikcky - písemně potvrdit buď oprávněnou nebo neoprávněnou reklamaci. Od toho se dá odpíchnout v případě problémů - třebas to, že by to chtěli svést na defend lock. Taky už to tu nekdo psal. Co se týká toho elektronického plynu, je to vážně průšvih. Mě to cukne opravdu neznatelně tak dvakrát za cestu (40 km). Možná by problém mohl řešit software od fy CIMBU, stojí to kolem 2 tisíc a vážně o tom uvažuju. Píšou tam, že se nechá upravit reakce plynu - je pak prý okamžitá. Troufám si říci, že by to mohl dělat ten potenciometr, nebo co to tam je. Prý to funguje tak, že z pedálu jde informace do řídící jednotky a odtud reakce do škrtící klapky. Jestli ti to dělá jenom při souvislé jízdě a při zrychlování je to v pohodě, pak by to mohlo být tím potenciometrem, potažmo softwarem. U mě zatím radost z nového auta přetrvává. Je to přecijen rozdíl oproti 12 let staré Octavii.
  9. Ahoj, někde tady na fóru jsem našel vlákno s tématem řazení u nové Tourky benzín 75 kW a reakce na toto téma bylo, že více majitelů nových Tourek má problém s řazením a objevuje se to prý poslední dobou. Považoval jsem za přínosné se tomuto tématu věnovat více a tak jsem založil samostatné téma v závadách. I já jsem 14 dní majitelem nové Octavie Tour 1.6 75 kW a mám problém s řazením 1 a 2. Ostatní rychlosti jdou docela dobře, vč. zpátečky. Dávali tam Construct, ale ten je prý v pohodě. Je fakt, že auto ještě nemá moc najeto, ale zůstat stát na křižovatce, když se rozsvítí zelená a já tam něco furt lovím, abych se rozjel, to je dost naprd. V servise mi řekli jejich oblíbené "to si sedne". Řazení je dost tuhé, ale jen u 1 a 2 a téměř vždy musím vynaložit sílu, což se mi moc nechce. Měl jsem Octavii 1.6 55kW 10 let a tam bylo řazení úplně v poho. Nechť se ozvou i majitelé Tourek, kteří se ve zmiňovaném vláknu tolik těšili na nové auto, jaké i oni mají zkušenosti. Chudák manželka, až pojede sama a na křižovatce zůstane stát... a nebude vědět co s tím. Nechá se to řazení nějak poštelovat, nebo si to prostě musí sednout? A dávají tam vůbec olej, který tam má být (asi jo, když je to z výroby)? Díky všem za rady a reakce.
×
×
  • Vytvořit nový...