Přejít na obsah

Honza 29

Uživatel
  • Počet příspěvků

    111
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Honza 29

  1. Oni to tak strašně prožívají?Myslel jsem,že policajty zajímá hlavně hloubka vzorku a v zimě jestli jsou obuty zimní kola.. Tak jsem si říkal,že maximálně by mohli dělat problémy na technické...V malým TP není napsaný rozměr jaký má být na autě,tak by mě zajímalo jak to zjistí... Nevím,nemám s tímto zkušenosti... Někdo tady psal,že F MR12 už mají napsaný profil o 5% vyšší v TP.
  2. Nazdar chlapi! Zkoušel někdo dát na Rooma pneu 205/50R16 nebo 185/60R15? Mají nepatrně větší profil a myslím,že jsou i levnější.Teoreticky by měly lépe eliminovat díry a neměl by tam být markantní rozdíl na tachometru. Má s tím někdo zkušenosti? Díky
  3. Honza 29

    Podvozek vrže

    Ahoj chlapi! Dělá mi to úplně stejně-myslím to vrzání z přední nápravy při větším propružení a už se mi podařilo zjistit,co to je. Bavil jsem se s klukama na škodovce a říkali,že to dělají gumy stabilizátoru-uložení,který drží na nápravnici na každé straně dva šrouby.Tak jsem tam zkusil fouknout nějaký mazivo a přestalo to.Prý je to hodně častá závada na Rumákách a Fábiích. Ty gumy nejsou drahý-cca kolem 250kč. Vždycky mi to začalo dělat v zimě,když byl marast-sůl,atd.Pak jsem na jaře pořádně umyl spodek a byl klid.
  4. Já bych se tomu nebránil,podle mě je to celkem zajímavý,jen si musí člověk dát pozor a pokud autům moc nerozumí tak si sebou vzít dobrýho mechanika,prověřit historii jestli sedí s počtem km a jestli auto nebylo bouraný.Výhoda je,že se dá koupit auto zánovní a podstatně levněji,nevýhodou je riziko nákupu nekvalitního vozu a nemožnost výběru barvy a výbavy.
  5. Honza 29

    HOVADA

    Jak tak čtu,tak jsem z toho naštvanej.To jsou fakt ču..ci někteří lidi.Nejlepší je fakt koupit nějakej krám za půl darma např.fav/fel,a když se něco takovýho stane,tak koupit sprej a fouknout to venku před barákem a hotovo,vyřízeno.Tady z toho by se jeden finančně pos....
  6. Je to přípis přímo ze škodovky.Trochu jsem ho okleštil,protože je delší,ale ty hlavní věci,co by mohly všechny zajímat jsem napsal.
  7. No,díval jsem se na to,a tam nic nevymyslíme.Musí se vyměnit ovládací jednotka topení za spoustu peněz,takže asi nic.....
  8. Zjistil jsem,že drnčí hodně na předním skle držák na parkovací lístky,a taky hodně často vnitřní zpět.zrcátko.zkuste to vymontovat ven a pak to projet....
  9. Tak dnes jsem našel zajímavou věc,a to přípis ze škodovky vztahující se k tomuto problému.Cituji:Ze systému klimatizace se ozývá bručivý hluk Při zahřátí motoru na provozní teplotu a zapnutí systému klimatizace,může být patrný bručivý hluk vycházející z kompresoru klimatizace,jehož intenzita je progresivně závislá na změně otáček motoru. Tento bručivý hluk se projevuje pouze v určitém provozním režimu klimatizace-při zahřátém motoru,výkonu kompresoru okolo 30% a teplotě na výparníku cca 10 st.celsia. V případě,že se reklamovaný hluk shoduje s takto vyvolaným hlukem,nejedná se o závadu,ale o prostý hlukový projev typický pro systém klimatizace fabia,který nemá za následek žádné funkční poškození kompresoru ani ostatních částí klimatizace. V případě,že reklamovaný hluk odpovídá výše uvedenému popisu,je možné pokusit se ho odstranit výměnou expanzního ventilu za nový upravený expanzní ventil obj.č. 6Q0820679A,který by měl tento hluk eliminovat.
  10. Hm,ted je otázka,jak dlouho bude trvat,než se něco objeví na vrakáču,a jestli budou ochotni prodat jen knoflíky za pár korun.Mám takovej pocit že budou kombinovat a chtít prodat celý ovládací panel..Ještě mě napadly 2 věci:1.prodat to a koupit facelifta s tím,že bude neméně 100-150.000kč v pr... 2.stávající čudle demontovat,podívat se jestli nejsou dutý a popř. je na cnc upravit do požadovanýho tvaru dle FCL.A nebo vymyslet nějakej nákres,jak by to mělo vypadat,a nechat to vyrobit.Tedˇjde o to,jestli by to bylo technicky,časově a finančně možný.
  11. Bojler,ne nezkoušel protože přesně vím jak to chodí,akorát by špekulovali,a nic s tím nenadělali,maximálně to ještě víc rozdrbali.Takže jsem to udělal stejně jak předtím a je klid.Protože aby se to mělo nějak spravit,např tu roletu vyměnit,tak se musí rozdělat půl auta-střešní tapec atd.a stejně nevím,co by s tím dělali,když je to zmetek už z výroby.....
  12. Dnes mě to taky napadlo s těma ovl.knoflíkama.Ale co to tady čtu,tak to nebude tak jednoduchý.Teoreticky by stačilo vyměnit jen ty knoflíky,ten starší typ vypadá jako za pravěku...Takže se nedají sehnat jen knoflíky?
  13. Tak dnes jsem jel F II facelift 1,2TSI trasu Brno-Ml.boleslav a zpět-na zpáteční cestě s klimatizací,a nic to nedělalo.Potom jel se svým autem,a podstatný rozdíl,tam to chvílema hučelo dost...Tak nevím.
  14. Tak já mám podobný problém.Když auto stojí venku na slunci delší dobu,tak přední část roletky se částečne otevře,a během jízdy taky.Vyřešil jsem to tak,že jsem v obchodě s domácími potřebami koupil magnetku-bývá to např.na lince v kuchyni,a malými samořezkami připevnil doprostřed a Koupil jsem bílou,takže to pěkně ladilo.Ale potom se tady přehnala obrovská vychřice a na střechu auta spadl silný klacek.Při kontrole vozu jsem nezjistil žádné poškození,avšak během 14dní dalšího provozu se na střeše objevila prasklina.Takže panoramatická střecha plus lišty cca 23.000kč.plus lepící sada a práce.A zase mám ten samý problém,že se ta přední roletka sama otvírá.Střecha je náhradní díl včetně roletky.Zase to budu muset poléčit. Jinak to hodnotím kladně,ale nesmí se s tím něco stát.
  15. No,já mám spíš takovej pocit že to vyšumí do ztracena....Dokud je to v záruce,tak zatím nic,a pak se to projeví po záruce,ne?
  16. Jo,taky jsem se na to u pár F,R, i VW polo díval.Ty unašeče poloos jsou na většině aut mastný,a jak to jezdí tak se to rozcáká na sání zespodu.To má hodně aut,co jsem viděl.Zkus ten unašeč odmastit a očistit hadrou,a pak to sledovat...
  17. Jo,jde to vymáčknout,ani to nebude poznat.Dnes jsem to řešil na svým R.Jak byla v sobotu bouřka,tak mě spadla větev na kapotu a udělala tam důlek-promáčklinu.A znám jednoho borca,co to dělá velmi precizně,a chtěl 1000kč bez papíru a udělal to perfektně,nic není poznat. A nic se nemusí stříkat,vše je původní.V případě zájmu mohu na něj dát kontakt.
  18. Tak to jsem zvědavej,co ti na to řeknou,jestli se to podaří vyreklamovat.Zatím jsem to neřešil,uvidíme,jestli tam má vůbec cenu chodit..
  19. No,to je možný,protože když po startu auta a zapnutí klimatizace na plný výkon to nedělá,a po ujetí cca 10-15km a snížení výkonu klimatizace nastavením na vyšší teplotu,např.na 22st.celsia to začne hučet.Někdy to hučí dost,za chvilku méně...Těžko říct jestli je to vada.Zjištoval jsem to a výrobce nemá žádný přípis k tomuto problému.
  20. Bojler,přesně jak píšeš.Dělá to hlavně při jízdě po okreskách,a mění se to s otáčkami motoru.Takže ti to dělá taky...Zajímavý,co jsem se ptal kamošů co mají O1 nebo O2 tak jim to nic nedělá.Pro jistotu jsem zkusil odsát náplnˇv klimatizaci a znova naplnit,ale bylo to v pořádku,množství dle štítku v motor.prostoru.Takže to hučí pořád.Takže asi je to u F/R normální..Uvidíme,co napíšou ještě ostatní,a jak zkusíš to druhý auto.
  21. Zdravím všechny kolegy,chtěl bych se zeptat,mám trochu problém na R s klimatizací.Po startu,zapnutí klimatizace a jízdě asi 10km začne být klimatizace hlučná.Jako kdyby kompresor.Např.při průjezdu zatáčkou,někdy i při rozjíždění.Jde to poměrně dobře slyšet i při zapnutým rádiu.Když tlačítko AC vypnu,hluk okamžitě zmizí.Dělá to od koupě auta.Tak přemýšlím co s tím.Je to 1.6 16V s climaticem.Dělá to někomu taky?Nevím jestli je to vada,nebo je to normální...Dokud je to v záruce,tak bych to chtěl pořešit.Jinak to funguje normálně bez problémů.Ale ten hluk mi vadí.
  22. Tak už jsem ten problém vyřešil.Zjistil jsem jak se vytahují plast. vodiče hlavové opěrky,a omotal jsem je v místech kde měly vůli 2 vrstvami origo hadrové izolačky na el.kabely a je klid. Ale byl to boj to rozdělat,abych tam něco nepoškodil. Je tam na každým plast. pouzdře v opěradle 1 pojistka,která se musí tenkým šroubovákem odjistit a současně to chytit rukou a vysunout nahoru.Docela hra.
  23. Borci,to máte težký.Tak třeba když je dobrý technik,tak zas to třeba dostane nějaký vemeno na dílně a zkurví to,nebo zase naopak.Nebo nejhorší je kombinace obojí dohromady.Co já tak vím z praxe,tak min.60%vemena na dílně,který nic nezajímá.Maximálně kdy jít na oběd,a kdy dom a co zabavit dom a moc se nenadřít.
  24. Tak já R 1.6 16v 1,5roku v provozu,najeto 30 000km -Nahrání nového SW řídící jednotky motoru kvůli špatné reakci na přidání plynu -Výměna těsnění př.dveří-za jízdy dovnitř zatékalo -Drnčení v přístrojovce-spravil jsem si sám -Drnčení v zadní části vozu-oprava 3 zadních opěrek hlavy -Výměna horního uložení př.tlumičů-při otáčení to vrzalo -Výměna rádia-nefungovalo dálk.ovládání -Drnčení ve dveřích u spolujezdce-výměna příchytek -Oprava rolety panoramatické střechy-nedržela polohu Jinak klasický servisní práce.
  25. No jistě!Přesně,atˇse starají!Člověk tam nechá spoustu bankovek za nový auto,tak by se měli podle toho chovat.Bohužel realita je trochu jiná.Každý jenom rychle prodávat,a potom děj se vůle boží.Na těch záručních opravách servisy většinou nevydělají,tak na to všichni kašlou,a nikomu se nechce se s tím nějak dlouho dělat a řešit nějaký problémy.
×
×
  • Vytvořit nový...