Přejít na obsah

Orfeus83

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Orfeus83

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Humpolec i cena je super. A jak dlouho by to trvalo?Nehodiš mi do PM telefon na tebe, během týdne bych ti zavolal a domluvili bysme se, kdybys měl čas. A máš i černou látkovou?
  2. Zdravim, chtěl bych si nechat do OII 2006 ambiente, dodělat jumbo box. Co je k tomu potřeba a kde sehnat celou sadu? V autorizáku bleptaj akorát, že to nejde a v jinym, že by to bylo za 11litru a musela by se rozebrat palubka a jiný nesmysly- odborníci. Už jsem čet, že se mění tunel a dají se výdechy. Nemáte někdo radu, kolik by to stálo? kde to sehnat? a kdo by mi to nejlépe z jižních Čech uměl namontovat za poplatek?
  3. Dobrý den, včera se mi stala dopravní nehoda, kterou jsem nezavinil. Chlápek přede mnou začal couvat a nekoukl se do zpětného zrcátka. Chvilku jsme se dohadovali, ale pak vinu uznal a sepsali jsme euro formulář, kde do poznámky napsal " uznávám zavinění dopravní nehody" a podepsal. Měl služební auto s havarijnim i povinným pojištěním u ČSOB. Dnes jsem na ČSOB volal a nahlásil jsem škodu s tím, že on nehodu již nahlásil a řekl, že je viníkem. Teď prý mám čekat, že se mi do tří dnů ozve likvidátor a vozidlo nafotí. Na vozidle (Octavia II) je škoda: přední nárazník, levý světlomet a hnuty držák světlometu, mřížka chladiše a máčknutá kapota v ohybu. Známý z autorizáku Škody odhadnul škodu tak na 30-40tis. Moje otázky jsou: 1) nemůže teď viník nějak ucuknout nebo bude pojišťovna nějak dál prověřovat nehodu? 2) musí mi likvidátor říci závazně částku, která mi bude proplacena? Jde mi o to, že to chci dát do autorizáku škody a nechci, aby mi pak pojišťovna řekla, že mi proplatí pouze část? Jak postupovat? Chtěl bych to řešit fakturou od autorizáku, ale nechci nic doplácet jelikož nejsem viníkem a chci auto v původním stavu, již takhle je snížená hodnota, jelikož auto před tím nikdy nebylo bouráno. 3) amortizace? mám O2 model 06 a rok výroby 23.12.2005, takže do pěti let stáří, ale najeto už mám přes 200tis. Auto je ale velmi zachovalé s krásným lakem Nechápu jak pojišťovna může uplatňovat amortizaci,když ja nehodu nezpůsobil a chci jen zaplatit škodu. At si rozdíl vymáhají na viníkovi. Máte s tímto někdo zkušenost a jak postupovat při jednání s likvidátorem a pojištovnou? 4) Vaše zkušenosti s ČSOB pojištovnou? 5) lze se domluvit, že auto dám po nafocení likvidátorem do autorizáku a až ho rozeberou a likvidátor nafotí znovu, tak aby mi dali vědět kolik mi proplatí a na základě toho ´jsem se rozhodl, že si to nechám opravit tam? A kdo zaplatí to rozebrání? 6) Je možné že budou plnit z havarijka viníka? Budu Vám moc vděčen za každou radu a zkušenost. Moc děkuji
  4. JJ už jsem sehnal maníka přes znamýho, co dělal u VW, takže super. Díly můžu mít od známýho do čtyř tisíc vřetně pumpy - řemen je Gates a kladky Ina, pumpu mi zjistí. Je to kvalitní? Ještě nechám udělat olej a filtry. Co říkáte na olej OMV Bixxol 5W 30?
  5. Tak už ji mám doma. Je jak nová a jede super, tak doufejme, že vše vydrží. Snad tu spojku měnili včetně dvouhmotaku...Aspon jsem někde četl, že se mění komplet? Jinak s tema rozvodama to byl omyl a musím je asi za 6tis.km udělat. Je lepší je nechat udělat v autorizovanym nebo někde mimo, pac cenove je to nekde uplne jinde. Koukal jsem na www.skoda-dily.cz a vychazi tam cela sada asi kolem 5tis. i s pumpou, ale zase nevím jestli trebas v autorizovanym nemaji na to nějaký sady bo přípravky. moc se v tom nevyznam,tak bych potreboval poradit na co si dát pozor a co je lepší za značky dílů atd? V autorizovanym to bude min. 14 tis. a kdovi jaky sikulove to tam dostanou do ruky a jaky dily do toho daji... Tak co myslíte?
  6. Tak to jsem čekal daleko víc v origo škoda. Super poptam se přímo ve škodovce. Díky
  7. Ještě nemám vymontovanej rámeček ani lištu, včera jsem OII teprve koupil. Ale vypadá takto: lišta. Jinak v bazaru jsem ji nenašel...
  8. Koupil jsem OII a má namontovanou HF sadu, kterou bych chtěl odpojit, jelikož používám bluetooth a držák tam akorát překáží, ale problém je, že je vyříznutej jak ráměček tak i lišta. Rámeček jsem v eshopech nasel, ale tu lištu ne. Nevíte, kde ji můžu koupit případně jestli ji někdo neprodáte nebo nevyměníte za tuto oříznutou?
  9. Měl bych dotaz. Mám možnost koupit Škodu Octavii II, 1.9 TDi PD (77KW), 2006, koupena v CR, serviska, nebourane, komplet po rozvodech,nova spojka atd.Problem je, že má najeto 270tis. Je to sluzebni auto příbuzného, který ho má od novoty a vím co na něm kdy bylo děláno a jak se o něj staral a jak jezdi. Octa je jako nova. Jen nevím co tyhle motory na takovou nalož kilometrů? Mám do toho jít nebo ne?Cena je 170tis. Rocne moc nenajedu, tak 10-15tis. BTW. Není to kšeft s příbuznýma. Jen, že na autech firmy pro kterou dělá končí leasing a je taková cena a stav. Auto znám dobře od novoty, jel jsem s nim a mám ho na očích... A nevíte někdo jak je to s ověřením km a servisní historie dle VIN? Dá se na to spolehnout,kdybych kupoval auto v bazaru? Pac tam vsechny maji servisky a 70tis. najeto a skutečnost je dost jiná... Má někdo zkušenost a co byste mi poradili?
  10. Měl bych dotaz. Mám možnost koupit Škodu Octavii II, 1.9 TDi PD (77KW), 2006, koupena v CR, serviska, nebourane, komplet po rozvodech,nova spojka atd.Problem je, že má najeto 270tis. Je to sluzebni auto příbuzného, který ho má od novoty a vím co na něm kdy bylo děláno a jak se o něj staral a jak jezdi. Octa je jako nova. Jen nevím co tyhle motory na takovou nalož kilometrů? Mám do toho jít nebo ne?Cena je 170tis. Rocne moc nenajedu, tak 10-15tis. BTW. Není to kšeft s příbuznýma. Jen, že na autech firmy pro kterou dělá končí leasing a je taková cena a stav. Auto znám dobře od novoty, jel jsem s nim a mám ho na očích... A nevíte někdo jak je to s ověřením km a servisní historie dle VIN? Dá se na to spolehnout,kdybych kupoval auto v bazaru? Pac tam vsechny maji servisky a 70tis. najeto a skutečnost je dost jiná... Má někdo zkušenost a co byste mi poradili?
×
×
  • Vytvořit nový...