Přejít na obsah

mikkiste

Uživatel
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mikkiste

  1. Opravdu nikdo neví? Nebo třeba nevíte, kdo by to mohl zmaknout na Moravě kolem Zlína? Není to třeba tím, že ta el. příprava není nachystaná pro sedačku s pamětí? Nebo se to musí jen správně nastavit přes diagnostiku? Díky!
  2. Ahoj profíci, chtěl bych poprosit o radu v následujícím problému. Kamarád si do Kodiaqu pořídil nové přední elektrické sedačky obě s pamětí - předtím měl spolujezdcovu mechanickou, řidičovu el. s pamětí. Sedačky jsou úplně nové origo z výroby (L&K). Řidičova sedačka funguje bez problémů. Pro spojujezdcovu byly pod sedačkou v podlaze nechystané všechny konektory na připojení, ale po připojení ta sedačka nejeví známky života. čekali jsme, že půjde aspoň nastavovat, ale vubec žádné tlačitko nefunguje. Zatím jsem zjistili a zkoušeli toto, ale nikam jsme se nedostali, sedačka je pořád mrtvá: ve srovnání s konektorem pro řidičovu sedačku v podlaze má spolujezdcův konektor přivedených jen 5 kontaktu, kdy řidičův tam má přivedených tušim 8 kontaktů. Měřil jsem napětí v konektoru v podlaze a na nějakých kontaktech jsem našel 12V, takže konektor vypada živý. Přes diagnostiku jsem přidal jednotku 06 (spolujezdcova sedačka s pamětí) do jednotky CAN gateway, ale na samotnou jednotku 06 jsem se nodokázal připojit - bez odezvy. Sedačka je aktuálně v takové poloze, že se ani nedá komplet přišroubovat, takže je to teď dost na pytel, protože drží jen na dvou předních šroubech. Děkuji předem sa pomoc a rady! M.
  3. Zdravím, pánové! Snad nebudu plácat blbosti, protože jsem to řešil dávno a vzdal jsem to, protože... Columbus nemá Bluetooth vůbec. Tady se jedná o speciální bluethoot/telefon jednotku, která se skrývá pod sedačkou spolujezdce. Ty jednotky jsou různé a právě ty starší neuměly A2DP profil, tedy přenos stereo zvuku hudby, ale jen profily na komunikaci s telefonem a to někdy tak blbě, že tam třeba ani iphony nefungovaly (což mě je jedno, protože jabku neholduju). Takže moje rada zní najít telefon jednotku, která ten profil podporuje, jinak to nevyřešíte. Jedná se o investici několika tisíc. No a aby to nebylo tak jednoduché, tak pokud chcete i hlasové ovládání Columbuse, tak už si to přesně nepamatuju, ale mikrofon vede v tom horším případě jen do jednoho zařízení a je potřeba ho dotáhnout i do toho druhého, ale teď tápu, protože si to fakt přesně nepamatuju... Good Luck!
  4. Ahoj, jsem tu po letech zase s tím samým problémem, který jsem před časem vylečil výměnou vývěvy. Planuju udělat totéž, ale pro jistotu jsem provedl nějaké měření a přikládám graf podtlabu vs. tlaku na bryovém pedálu. Po nastartování mám podtlak cca -640mbar a nehýbe se, pokud vytočím motor, postupně a pomalu vystoupá na -840mbar, pak parkrát šlápnu na brzdu a zas to spadne a z volnoběhu se to podtlakuje jen na tech -600-700 mbar. Tuším správně, že výměna vývěvy je znova správná volba? Chyba mi vyskocí, pokud prudce zabrzdím nebo po brždění hned přidám razantněji plyn. Děkuji předem za rady! M.
  5. nokiano: Bylo by fajn, kdybys napsal, na jakou verzi ti to ten kouzelnik aktualizoval. Pokud jste prelezli verzi 3xxx, tak je potreba rozsirit dlohe kodovani z 9 bajtu na 10 bajtu. Co pises ty, mas 9 bajtove kodovani, tedy potrebudes na konec jeste pridat 00 a ulozit. Ale z toho, cos napsal, by bylo jeste preba vesteckou kouli ;-)
  6. Na netu jsem nasel paradni cenu nove vyvevy (2000,-), tak jsem ji hned koupil a rovnou vymenil. Uvidime, jestli se problem znova objevi. Tady je odkaz, kdyby nekdo chtel: http://www.cc-autodily.cz/cerpadlo-podltaku
  7. Jinak k memu problemu s tim, ze mi foukala prava strana studene: prisli jsme na to, ze mechanicky vse funguje, jak ma. Elektricky taky. Tak nas uz napadlo jen, ze je priduseny radiator na prave strane, i kdyz je to divne. Kdyz jsme meli levou stranu na minimum, prava strana hrala. Jakmile se ale pridalo teplo vlevo, zacalo to vpravo chladit. Tak jsme zkusili proplachnout okruh radiatoru v obou smerech a ted uz to hreje, parada. Jeste pro jistotu prozenu chladici soustavu nejakym tim cisticem, ale uz je to dobry.
  8. Jestli mas nastavene auto, tak si jednotka sama voli, kudy bude foukat, aby nastavila zvolenou teplotu. V zime obvykle fouka vic na skla a na nohy, stredem skoro vubec. Je to logicke, teplo stoupa vzhuru od nohou. V lete ti zas budou foukat ty stredove vic nez na nohy, aby ti nezmrzly nohy. Vonavku si dej do bocniho vydechu, tama fouka na auto vzdycky.
  9. Zakladni nastaveni uz jsem delal x-krat. Jiny panel bohuzel nemam. Nic jineho te nenapada? Neda se treba nejak vyresetovat ridici jednotka? Dik
  10. Hm... a vyse bylo mnou napsano, ze cidla ukazuji spravne hodnoty. Fouka z toho to, co ukazuji cidla. Predpokladam, ze pokud vidi rj na cidlech 12 a 16 stupnu a na kolecku mam 22 stupnu, tak by mela pritopit, ale to se nedeje. Muzes mi vysvetlit smysl tveho prispevku? Ja tomu asi nerozumim. Diky
  11. Ahoj, tak jsem to dnes rozebiral a dival se na tu pravou klapku, ktera nastavuje teply vzduch. Servo jede uplne bez problemu, mel jsem ho i otevrene. Klapka se taky otvira a zavira jak ma, v plnem rozsahu a zlehka. Videl jsem i na klapku vnitrni cirkulace, tak taky funguje bez problemu. A ta klapka, ktera smeruje zvduch do vybranych smeru, taky funguje spravne. Tak ted uz fakt nevim :-( Muzete prosim poradit, jak se do toho privadi teplo? Je to nejak z motoru nebo z jednotneho mista pro obe strany, nebo tam jsou nejake radiatory pro kazdou stranu zvlast? Predem dik za radu nebo myslenku, co dal...
  12. tak jsem provedl zakladni nastaveni klapek a porad nic, porad fouka prava strana studeny vzduch. Dival jsem se na stav prave teplotni klapky (Right temperature flap) a byla otevrena naplno (nejakych 226, kdy maximum je nastavene na 226). Mate nekdo prosim nejaky jasny typ, co by to presne mohlo byt, nebo co mam zkusit jeste pred tim, nez koupim novy servomotor?
  13. Ahoj, ja mam bohuzel ten samy problem. Leva strana mi hreje normalne, prava fouka jen chladny vzduch. Dival jsme se, co ukazuji cidla a VAG rika, ze pri nastaveni 23 stupnu bez dualu, tedy cele auto stejne, fouka leva strana cca 60 stupnu horem a cca 40 stupnu na nohy. Ta prava spatna strana fouka jen cca 17 stupnu horem a 14 na nohy. V aute se drzi sotva 19 stupnu, venku -5 stupnu. Auto bylo vyhrate. Kdyz jsem menil teplotu, leva strana se prizpusobovala, prave se moc nechtelo, jen vramci 10 stupnu (max tech 17) Nejak nevim, co ted s tema informacema. Srovnaval jsem i hodnoty nejake leve a prave klapky. Max a min hodnoty jsou skoro stejne a aktualni byla taky skoro stejna, tak nechapu, kde muze byt problem. Cekal bych, ze kdyz cidla hlasi nizsi teploty, system by to mel vyhodnotit a pridat vic tepla. Je ale pravda, ze nemam tuseni, jak to v tom topeni funguje... Neni tady prosim nekdo, kdo by mohl poradit, co s tim? Dik moc!
  14. Já mám to samé. Mechanik mi to jen rozebral a znova složil a zatím žádný problém. Asi tam vznikla po čase nějaká netěsnost, kterou mi tím opakovaným složením vyléčil. Aspoň ale vím, že vývěva není v plné kondici a časem přijde na řadu :-)
  15. tak jsem to byl do auta zkusit jeste jednou asi po 3 hodinach a rozchodil jsem to tim zkalibrovanim do nulove polohy. To auto si dela, co chce!
  16. Zdravim Vas, mam Superba combi s panoramatickou strechou. Dnes, kdyz jsem ji chtel zavrit, tak mi dojela jen do toho vyklopeneho stavu a ne a ne se zavrit! Nejdrive jsem vyndal a nandal pojistku. Zkousel jsem ten nastavovaci proces - drzeni zaklapeni strechy, aby se docentrovala nulova poloha - okno tu proceduru provede, ale jen ve vyklopenem stavu. Takze tohle nepomohlo. Tak jsem jeste rozebral lampicku a zkusil to dotahnout rucne imbusem. to se mi taky nepodarilo, neslo to otocit dal, nez to bylo. Vim, ze to ma jit tezko, ale proste to neslo, otevrit jsem to tim imbusem dokazal, ale dovrel jsem to jen do te priotevrene polohy. Nema s tim nekdo zkusenost, co by s tim mohlo byt? Uz se mi to jedou stalo, ale vyndal a nandal jsem pojistku, udelal jsem tu testovaci proceduru a pomohlo to. Ted nic. Dik moc za jakykoliv konstruktivni komentar!
  17. Stando, nedavas pozor ;-) Sam ve svych logach bys mohl najit, ze mas typ 3T0 907 379 C se SW 106 (jako ja) a ferda tady nabizel dalsi "upgrade" na verzi 1K0 907 379 AE se SW 109. Ferdo: muzes teda potvrdit, jestli je tam nejaka dalsi benevolence v limitech oproti SW 106? Nebo proste budu muset dojet, preflashujes mi to a uvidime? Neni tahle uprava nebezpecna? Precejen jsou to brzdy a ja vozim 2 deti ;-) Dik moc predem! Kazdopadne moje vyveva je urcite slabsi nez z toho sameho motoru u jineho mladsiho supa, co mi vysvetloval mechanik, takze i tak na ni casem prijde rada :-(
  18. Tak jsem tu s novinkama. Predem se omlouvam, jestli neco podam nepresne, laicky. Muj mechanik mi proveril kompletni tesnost podtakoveho rozvodu a zjistil, ze je vse v pohode a podtlak se nikde neztraci. Brzdit to brzdi bez problemu. Premeroval i vyvevu a zjistil, ze oproti jinym dvoum superbum moje vyveva zvlada vytvorit o nejakou desetinu mensi podtlak, co uz se zrejme nemusi vlezt do limitu ridici jednotky. U dvoukolky je "vyhoda", ze ty zepry nemaji to cidlo podtlaku, jako nase 4x4. Je samozrejme jeste moznost, ze je spatne cidlo, ale to se nakonec mechanikovi nezdalo jako ten problem. Mimo vymenu vyvevy prip.cidla me napada jedna vec, o kterou bych chtel za nas vsechny poprosit ferdu: Umis/mohl bys prosim zjistit, jestli jsou v tom nejnovejsim softwaru 1K0 907 379 AE/SW109 tyhle limity nastavene benevolentneji nez u SW106? Jestli jo, hlasil bych se k tobe na preflashovani na ten nejnovejsi SW (asi bych tohle i tak bral jako prvni nejblizsi postup:). Celkove by ale tahle zavada nemela nejak zasadne ohrozit bezpecnost. Co jsem z toho pochopil, pak by maximalne mohl malinko ztezknout pedal pri hodne intenzivnim brzdeni. Opravte me, jestli se mylim. Ja jsem ale vubec zadne rozdily v brzdeni nepozoroval.
  19. Ok, dik moc za info! A ty vis, jak tu chybu vyvolat? Ja u sebe vim. Kdyz jedu z kopce a prerusovane pribrzduju, tak se mi ta chyba treba po mesici znova objevi. Uz jsem to 2x vymazal, a az na tu samotnou chybu se nedeje nic negativniho, sebemensi zmena v brzdeni... zatim. Ted se mi to objevilo potreti (auto mam cca 2,5 mesice), tak jsem kontaktoval hodne dobreho mechanika a podivame se na to. Ale zda se, ze o tom slysel ted poprve :-) Ne ze bych ferdovi neveril ;-), ale mas moznost zjistit, jakou tam mas ted verzi softwaru, at muzu rovnou vyloucit moznost stareho softwaru? V utery se mam mechanikovi ozvat, tak pak zkusim dat vedet, na co jsme prisli.
  20. Tak jak, Stando, na co prisli v servise?
  21. Diky, pánové, tak já teda budu kontaktovat svého dvorního technika, až se mi to znova objeví. Divné je, že jsem při brzdění nezaznamenal vůbec žádný problém. Snad to není nic vážného, co by mohlo ohrozit bezpečnost jízdy...
  22. Ahoj, ok ,diky za info i obrazek. Ja tu nabidku bohuzel v MAXI-DOTu nemam :-( Takze u me je jen moznost nastavit to pres VCDS. Nevis nahodou, jestli se pro tu samoutnou polozku v menu musi zapnout jeste neco nekde?
  23. Ahoj, taky uz se mi podruhe ukazala ta sama chyba taky u motoru CBBB (4x4), ale auto brzdi porad stejne dobre. Stalo se mi to vzdy na tom samem miste, pomala jizda s nenasilnym dobrzdovanim z prudkeho kopce. Address 03: ABS Brakes Labels: None Control Module Part Number: 3T0 907 379 C HW: 3T0 907 379 C Component and/or Version: ESP MK60EC1 H45 0106 Software Coding: 843D601619230003210D06EB981E00423200 Work Shop Code: WSC 21482 260 81223 VCID: 3D7B21B4A48F6FF6BF5-8068 1 Fault Found: 03366 - Vacuuum Sensor 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00100010 Fault Priority: 1 Fault Frequency: 1 Reset counter: 53 Mileage: 208498 km Time Indication: 0 Date: 2050.14.04 Time: 08:29:23 Freeze Frame: Count: 16384 Count: 32768 Count: 12800 Count: 216 Count: 50190 Count: 1 Count: 0 Count: 57 Je v Brne nebo okoli nekdo schopny prehrat ten SW ridici jednotky, nebo mi muzete doporucit nejaky servis, kde se "opravuje", ne jen "meni dily" a kde by to byli schopni hned odhalit? Dik moc!
  24. Diky za obrazek. Vypada to zajimave. Taky je mi divne, ze to nejde nikde ani origo najit. Tohle jsem nasel v ETKA, ale nejak si neumi predstavit, jak to vypada v realu,.Ma to nekdo, ze by sem hodil fotku, kam to presne prijde a jak to vlastne vypada?
  25. Dik moc za tohle info, nastavil jsem si ty dva Byty/bity, cos tu napsal a ted uz mam nabidku v maxidotu a to osvetleni funguje, super!!! Mam to v ledkach a funguje to pekne. Pri otevreni dveri mam 100%, jinak 20%. Jen trochu nechapu tohle: "Jediné co jsem si naposledy aktivoval na BCM, bylo trvalé zapnutí funkce "zavírání za deště" aby se nemusela pokaždé znovu zapínat..." To mas taky v maxidotu? Co to vubec znamena pokazde znovu zapinat?
×
×
  • Vytvořit nový...