Přejít na obsah

Václav Š.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 358
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    5

3 Sledující

Návštěvy profilu

3 899 zobrazení profilu

Oznámení Václav Š.

  1. U Roomstera 2015 s Maxidotem jsou výsledky tohoto postupy následující: Reset servisu proběhl úspěšně (posunuto o rok a 30 000 km). Reset výměny oleje se taky tvářil úspěšně, ale je tam ten problém, že výměnu oleje to hlásí za 0 km (viz foto v předchozím příspěvku). A za několik málo dní se výstraha „Výměna oleje nyní“ zobrazila znovu. Tak jsem to znovu zresetoval, jeden den byl klid a pak znova výstraha „Výměna oleje nyní“. Existuje tedy nějaký postup na reset výměny oleje u faceliftovaných modelů s maxidotem, pokud nemám diagnostiku?
  2. Tento týden jsem byl v autorizovaným servisu na výměně brzdový kapaliny a oleje v servořízení. Náplň v servořízení evidentně běžně nemění, protože se vyptávali, proč to chci a vůbec se na mě koukali všelijak. Hned druhý den jsem měnil žárovku denního svícení v levý mlhovce a vykoukla tam na mě podivná hadička, která tam dřív nebyla. Domnívám se, že to souvisí právě s tou výměnou oleje v servu, protože vede nahoru přímo kolem tý nádržky serva. Nevíte někdo, co je to za hadičku? Díky moc.
  3. Po šesti letech a 140 000 km jsem začal u svého Roomstera v delších levotočivých zatáčkách pozorovat příliš horlivé, takové skokové a celkově moc lehké a nepřirozené vracení volantu do středové polohy. V pravotočivých zatáčkách ne. Předpokládám, že je to záležitost posilovače řízení. Nesetkal jste se někdo s tímto problémem? Ptám se radši nejdřív zde, inteligentních lidí, než půjdu problém vysvětlovat těm trubkám v autorizovaným servisu, kde mi jistě řeknou, že si ničeho nevšimli. Díky :-)
  4. Vajíčko na sedadle spolujezdce být smí, ale kvůli bezpečnosti je nutno pamatovat na vypnutí airbagu spolujezdce. Pokud vaše Fabia airbag spolujezdce má, ale není vypínatelný, pak bych tam posadil některé starší dítě, které již sedí po směru jízdy a případná aktivace čelního airbagu mu neublíží. My to přesně takto máme u Roomstera (tedy nevypínatelný airbag) a jezdí tam čtyřletý syn.
  5. Pokud je vyrobená 6/2014, je tam samozřejmě již zesílená verze rozvodů a řetěz nepřeskočí. Jediným problémem může být napínák 03F109507 D, který se ještě tehdy montoval. Ten může způsobovat rachot při startu. Kdo to nechce poslouchat, pořídí si napínák 03F109507 F.
  6. Za cenu současného základního liftbacku (Active) jsem před 10 lety kupoval novou OII FL v Eleganci. Ty ceny jsou naprosto mimo realitu českých rodin.
  7. Coming/leaving home jde aktivovat prej jenom když má auto Start-Stop.
  8. Když je toto téma nazvané tak obecně, tak se zeptám, jestli lze do převodovky bez obav lít olej SAE75W-90 - originální Škoda: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g060726a2-prevodovy-olej-1l-skoda-13762.html Jde mi o to, že v návodu k obsluze Favorita se píše SAE 80. Díky.
  9. Takže se natahuje i ten širší řetěz, jo? Píšeš r. v. 2012, takže jsi tam měl už od počátku širokej řetěz. To nechápu, jak jsi ho mohl zhuntovat už v 85 tisících km a pak dokonce jen po 65 tisících. Pokud to tedy nemyslíš jako MR2012, to už by byl rozdíl.
  10. Právě že poznal a tak vím, že se pětka na rovině sebere i z těch tachometrových 55 (reálných 50) km/h. Nekupoval jsem si motor s turbem proto, abych ho povinně točil na 2000 otáček plus.
  11. MicroTechnic: A to si představ, že já s tím motorem jezdím už čtyři roky a 100 000 km v obcích na pětku. Podle toho, co píšeš, tedy nepoužívat motor pod 2000 otáček, bych musel z jedničky na dvojku řadit skoro ve 40 km/h.
  12. Citigo určitě nekončí, když příští rok bude i na elektriku.
  13. No já mám teda za to, že v FII/Room 1,2 TSI to není. V Rapidu už ano.
  14. Luky, díky za info. Ta z Passatu tam nakonec taky jde: http://skodaroomster.wz.cz/vymena-hlavove-operky/operka-z-passatu-v-roomsteru-2.jpg
  15. Nevěděl by někdo či nemá někdo možnost vyzkoušet, jestli by do předních sedadel Roomstera/Fabie II pasovaly podélně stavitelné hlavové opěrky z minulého Passatu (B7)? Viz foto. Říkám si, že by to mohl být ideální lék na můj bolavý krk při dlouhých cestách v Roomu. Jeho hlavový opěrky jsou pro mě trestem. Díky moc.
×
×
  • Vytvořit nový...