Přejít na obsah

bord83

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem bord83

  1. Prosím vás, nevíte, jak je u Yetiho řešené spínání osvětlení v zavazadlovém prostoru? Při otevření víka se nerozsvítí světlo a když otevřu kufr prostředním tlačítkem ovladače, tak se po zabouchnutí nezamkne. V dostupných příručkách jsem to nenašel Díky!
  2. Takže mám po reklamaci sedadla. Původní stav vypadal nějak takto: Bohužel další špatná zkušenost se servisem Autocentrála Hlučín, tentokrát už to budu řešit zřejmě písemnou stížností do škodovky. Vyšoupané potahy jsem reklamoval při garanční prohlídce, ať do servisu pořád nejezdím. Technik to špatně nafotil, takže škodovka reklamaci zamítla = běžné opotřebení (při nájezdu 17 000 km???). I když to technik naživo viděl, do očí mi tvrdil, že je vše v pořádku a že mají asi špatný foťák. Takže jsem to vyfotil MOBILEM, znovu reklamoval a pohrozil znaleckým posudkem - a najednou to šlo. Půl dne dovolená, znovu do servisu, zpátky si zaplatit autobus. Pak znovu dovolená, autobus a pro auto. Vyměnili pouze sedáky, i když jsem celou dobu psal o sedadlech a viděli, že i opěradla ztrácí barvu. Navíc je potah na okrajích zvlněný, protože to prý škodovka "poslala zmuchlané". Opěradla ať prý znovu vyfotím a že bych s autem znovu přijel.
  3. Je to jak píše Azurit - světlejší místa na sedáku pod stehny. Zkusím to nafotit. Potahy nechci, pokud to sedadlo nevydrží pár let v cajku, ať mi škodovka koupí potahy sama - takhle si kvalitu čalounění u nejvyšší výbavové řady teda nepředstavuju.
  4. Ahoj, mám Yetiho ve výbavě Experience - černý interiér - a sedadlo řidiče je dost vyšoupané, barva potahu je hlavně na sedáku mnohem světlejší než u ostatních sedadel. Přitom auto není staré ani rok a má najeto 18 000 km. Máte někdo podobnou zkušenost, příp. s reklamací?
  5. Je na to tajný fígl na přeprogramování řídící jednotky. Škodovka to samozřejmě tají. 1) Dej klíček do polohy zapalování. 2) Stiskni a drž zapínací knoflík rádia a 6x zmáčkni plyn až na podlahu. 3) Dej blinkr doleva a na rádiu zmáčkni číslo 4. A je to, jak pak pustíš rádio, hraje to i zezadu. Vyzkoušeno!
  6. bord83

    Jemne vibracie

    Víš co ti v servise řeknou? "Pane, my jsme to napíchli na diagnostiku, tam se ukáže úúúplně všechno, a žádná chyba tu není." Už mě s tím začínají pěkně sr*t, místo aby to pořádně projeli a stčili tam hnáty, tak umí jen běhat kolem auta s kabelem. Já mám s motorem taky problémy, ale na výpisu žádná chyba není. Už tam jezdím jak nějaký hypochondr. A nejlepší jsou ty jejich výmluvy na špínu v benzínu apod. "Vám vynechává motor? Hm, asi špatný benzín." "Vám to zdechá a kolísá volnoběh? A nemáte špatný benzín?" Přitom tankuju tam, co celý ten jejich servis.
  7. Já taky uvažoval o ix35, ale nakonec Yeti vyjde v lepší výbavě myslím levněji, působí na mě lépe a hodnotněji zpracovaný a i designově takový "trvalejší", ty korejské křivky se hrozně rychle okoukaj a jsou takové prvoplánové. Jako vyloženě rodinný Yeti asi není, ale zatím se nestalo, že by nám tam něco nevešlo. Vynikající je podle mě nezávislé vyndávání zadních sedadel (např. vyhozený střed a 4 lidi s lyžema v autě, nic nemusí být venku...). Taky si myslím, že tě 1.2 TSI překvapí a v provozu je více než dobrá - přecejen před pár lety měl v autě 105 koní jako základ málokdo a nejezdilo se pomaleji než dneska
  8. Sedačky hřejou max. do minuty, používám je skoro každý den. Sedám do auta jen ve svetru a hned zapnu sedačky, je to parádní věc.
  9. Yeti 1.2 TSI Experience, 08/2010 - izolace NENÍ
  10. Cukání motoru u nového auta sice není blbinka, ale jasně, každý máme na auto jiné nároky. Buď rád, že nemáš problém a když nemáš k mému problém co říct, tak nereaguj. Myslím, že "Jedu bez plynu = Nešlápu na plyn" je ostatním jasné dostatečně. Dík.
  11. Jak pitomost??? Ty jsi nikdy nejel do zatáčky nebo v koloně pomalu na dvojku a nešlapal na plyn?
  12. Výroba 08/2010 a ten samý problém, ale i když je tepleji, nejen v zimě. Zatím to nikdy nechcíplo. Poskakují otáčky, dělá to divné zvuky a pohasínají světla. Taky mi to hodně škube, když jedu na dvojku bez plynu.
  13. Ty dvě předchozí jsou: - okno u řidiče, když dám tlačítko nadorazm se zavře asi jen do 2/3 a pak sjede zase dolů. Jakoby se okno o něco nahoře zadrhlo. Musím to zavírat dlouhým držením tlačítka. - když jedu na 2. bez plynu, i po rovině, tak auto hrozně cuká až vibruje, nejede to plynule. Ta řadící páka chodí přesně, proti jiným autům super, ale mám pocit, jakoby tam při montáži Defend locku něco ohnuli nebo tak, protože občas se páka na různých místech sekne nebo zadrhne. Musím buď zakvedlat a zařadit znovu, nebo to silou přetlačit.
  14. Hmm, píšu si na seznam závad na první garančku...to už bude třetí
  15. Jak vám chodí v drahách řadící páka? Stává se mi (1.2 TSI), že páka se na některých místech zadrhává a musím tam rychlost protlačit silou...nejčastěji u 3. a 4. rychlosti, ale někdy i u 1. Podle mého názoru by měla jít naprosto plynule a bez odporu, nebo ne?
  16. Počítá to tak, že když u průměrné spotřeby zmáčkneš pravé kolečko na volantu, přepne se na 2. údaj (mají malé indexy 1 a 2) a ten 2. údaj ukazuje průměrnou spotřebu za celou dobu provozu auta. 1. údaj ukazuje vždy průměr dané jízdy, takže třeba každý den se počítá od nuly. Když vyresetuješ počítadlo TRIP, tak údaj č. 2 se nesmaže. Nebo možná to jde taky smazat, ale já to nechávám jako dlouhodobé údaje pro zajímavost. Ta spotřeba v prvních minutách je logická, protože třeba při rozjedu skočí okamžitá na 50 litrů a pak se to snižuje, čím delší trasu jedeš, tím je to přesnější.
  17. bord83

    Volant u Yetiho

    Já mám kožený tříramenný a drží se dobře, akorát ta kůže je opravdu taková "gumová", asi nějak jinak zpracovaná.
  18. Přidám taky pár zkušeností s Yeti 1.2 TSI, pro nerozhodné. Mám ho asi měsíc, najeto 1 500 km, takže zatím v záběhu. Motor rozhodně předčil všechna očekávání, pro běžný provoz má naprosto dostačující výkon i zrychlení. Spotřebu mám po městě kolem 6.3, po okreskách kolem 90 km/h se mi celkem časo daří průměr 4.9-5.1, což si myslím, že je perfektní. Velká výhoda je velmi dobře odstupňovaná převodovka. Je ale fakt, že u tohoto motoru hodně záleží na profilu trasy a stylu jzdy. Celkový průměr za těch 1500 km mám 6.3. Jediné, co mi vadí, je malý výkon v nejnižších otáčkách, někdy je třeba to víc přišlápnout při rozjezdu.
  19. To je určitě na reklamaci. Jaké čalounění tam máš? Podle výbavy se materiál docela liší.
  20. Tak mě u Yetiho zatím štve jen to, že vpředu není žádný "popelník", taková ta zavírací přihrádka na papírky, kapesníky a jiný bordel. Když si dám bonbon nebo nanuk, tak musím házet obaly do přihrádky ve dveřích. Jinak je tam ale odkládacích prostor spousta, to chválím.
  21. A příští auto už bude muset mít minimálně 140 kW, protože "těch 77 kW tehdá, to bylo utrpení fakt...s tím se nedalo jezdit"?
  22. 1.2 TSI není nejlepší motor, ale Yeti není žádný sporťák a na pohodovou jízdu ten základní motor prostě s přehledem stačí. Já jezdím nejčastěji sám nebo ve dvou. Ty třeba jezdíš víc naložený a výkon 1.4 využiješ, nevím. Každopádně ve felinách nám všem stačilo 44 kW a jak to jelo. Nevím, proč je všem dnes málo i dvojnásobek...
  23. Včera jsem si byl taky pro svého Yetiho, zvolil jsem výbavu Experience a motor 1.2 TSI a rozhodně nelituji. Motor jede naprosto výborně, přestože je úplně syrový, dnes první cesta do práce - spotřeba 6.3 l a dynamika naprosto dostačující, řekl bych až nečekaná. Měl jsem z toho strach, vždy jsem byl zvyklý na výkonnější motory, ale 1.2 TSI je opravdu parádní a tichá. V 60 km/h tam šoupnete 6., když se předjíždí, dáte 3. a jede jak z praku. Pokud nejste závodníci a máte v trenkách aspoň pár cm, berte za ty peníze raději výbavu. Motor fakt neřešte, jede to líp, než byste čekali.
  24. Ahoj, prosím tě, kdy jsi auto objednával? To je super, že ho máš tak brzo, závidím a přeji ať dobře slouží
  25. bord83

    Dodací lhůty

    Dneska jsem někde na netu našel informaci, že prý nejsou motory 1.2 TSI a že Yeti objednané v dubnu budou dodávat až v srpnu. Nevíte někdo, co je na tom pravdy?
×
×
  • Vytvořit nový...