Přejít na obsah

Seiger86

Uživatel
  • Počet příspěvků

    161
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Seiger86

  1. Další zima je tu a opět se mě vypíná větrák. Takže to auto pořádně neprohřeje. Baterku měnili loni na záruku a je to opět to stejný. Dokonce jsem jel 220km jen s jednou zastávkou (takže na celých 220km jen 2x startováno - na začátku a v půlce cesty) a pak jsem čekal hodinu v autě, měl zapnutý bufik a po cca půl hodině vypnul větrák. Takže já nevím co s tím. Příplatková výbava za 23tis a je to fakt na h**** . Kdyby to řekli při objednávce, že to nemají vychytaný, tak jsem si to nedával.
  2. Já mám auto teprve od června 2011 a s tím bufikem jsem měl problémy jak byly ty tuhý mrazy (cca 3 týdny zpátky) a baterku mi vyměnili na záruku.
  3. Ahoj, s tím tvrdým pedálem se mě to stává taky, ale jen, když auto stojí déle, než cca 1 den. Jinak po nastartování do 3 vteřin změkne. Kdyby ti ale nefungoval posilovač (nebo fungoval špatně), tak by jsi nesešlápl pedál hluboko, jak píšeš, brzdilo by to stejně, ale bylo by zapotřebí šlápnout na brzdový pedál daleko větší silou (byl by tvrdý). Raději by sis to měl nechat prohlídnout - brzdy jsou na autě to nejdůležitější.
  4. Popisoval jsem to výš. Měl jsem to stejné a na záruku mě vyměnili baterku a už je to v pořádku.
  5. U Superbu svítí všechno, u OII facelift na polohu 0 pouze ručičky. Když v Superbu pak přepneš na potkávačky, tak se se podsvětlení mírně ztlumí (i když je potenciometrem nastaveno na maximum). Jinak ty modrý ručičky jsou hezký (možná bych vyzkoušel ještě červenou, taky by to mohlo být pěkný).
  6. Vyměnili mě na záruku baterku, tak uvidím...
  7. byl jsem s tím v servise, baterku proměřili, udělali testy, říkali, že je v pořádku a že prý když je slabá baterka, tak to vůbec ani nezapne přídavný topení (mě to přídavný topení zapnulo, ale nefoukalo mě to dovnitř teplý vzduch). Mám to zpátky ze servisu, v noci má být -15, tak uvidíme co ráno. Každopádně baterka by měla být teď dobitá. ještě jsem se chtěl zeptat na vaše zkušenosti. Když jsou takovýhle mrazy, tak kolik minut před jízdou si zapínáte přídavný topení, aby při příchodu k autu bylo čelní sklo bez omrzlin a v autě alespoň trošku zatopeno? Já to mám nastavené na 7:10 zapnutí a odjíždím tak v 7:45 tak nevím, jestli těch 35 minut není na baterku moc, třeba kvůli tomu to přestalo foukat??
  8. starej deštník je asi 1,5x dlouhej jako ten novej. A když se otevře, tak má od oka tak 1,3 násobný průměr, takže nový deštník by se do starýho superba měl vlézt určitě.
  9. Když to takhle píšeš, tak je to logický, akorát teda když jedu jen krátkou trasu a pak píchnu auto do garáže, tak to nezávislý topení ještě chvilku běží a zakouří mě garáž, ale už jsem si zvykl. Teď mám jinou věc, co jsem se chtěl zeptat. Když zapnu dálkovým ovládáním nez. topení, tak na panelu climatronicu nejdřív svítí kontrolka v tlačítku nezávislého topení a jakmile se natopí voda na 50stupňů, tak se rozsvítí automatický režim větrání, nastaví se teplota 22stupňů a větrák na trojku, někdy na čtyřku. A teď už poněkolikáté se mě stalo, že jsem zapnul na dálku topení, dojdu do auta, třeba po půl hodině, na climatronicu svítil automatický režim, teplota 22, ale větrák na nule, vůbec do auta nešel teplý vzduch a v autě zima. Jakmile jsem nastartoval, tak teplota vody byla 80stupňů. Nevíte někdo, proč nefoukal větrák, když voda byla už natopená? Přikládám fotku.
  10. Viděl jsem SII kombika, který měl vepředu ve světlech pro denní svícení místo seriových žárovek LEDKY. Vypadalo to moc pěkně, tak jsem se vypravil do D+M autodoplňky po Ledky. Vyzkoušel jsem snad 3 druhy a nesvítilo to, i když ty žárovky prý už v sobě měly odpor. Nevíte prosím někdo, jaké konkrétní LEDky si musím koupit, aby to svítilo? Díky moc za odpovědi.
  11. Nebo další rozpor: TLAČÍTKEM U ŘADICÍ PÁKY SE VYPÍNÁ ESP. Zkoušeli jste někdo vypnout ESP? Mě to teda vypne jenom ASR (napíše to na maxidotu) a zkoušel jsem to a opravdu ESP vypnuté není. Zjistil jsem to, když jsme byli na kurzu bezpečné jízdy a chlapík do vysílačky pořád opakoval "PÁN V SUPERBU SI KONEČNĚ VYPNE TU STABILIZACI, ZMÁČKNE TLAČÍTKO VEDLE ŘADICÍ PÁKY" Takže jsem byl za úplnýho blbečka
  12. Úplně přesně, jak to popisuješ, tak stejně to dělá i mě na SII. Já to řešil tak, že pokud pršelo málo, přepnul jsem na trvalé stírání a hned jak se rozsvítíli světla, dal jsem zpátky na automatický režim dešťového senzoru. Kromě toho se světla mají zapínat, pokud jedeš 10sekund víc, než 140km/h, to mě taky nefunguje, musím jet 10s nad 150km/h aby se rozsvítili. Takže najedu na dálnici, musím to rozjet na chvilečku na 160 a pak zpomalím na svých 150, kterých většinou na dálnici jezdím. V servise jsem se na to ptal, ale řekli mi pouze, že tam můžou být tolerance. Čímž se samozřejmě nevysvětlují ty stěrače, které ty popisuješ. Jediné, co v servise umí, tak popsat závadu a vznést dotaz do škodovky. Takže já třeba čekám na odpověď, na kterou se ptáš i ty už 2 měsíce. A mám vypsaných dalších 9 věcí na autě, dám to všechno na reklamaci přes Vánoce. Štve mě to, ani nevíš jak, mám auto za milion a Škodovce jsem u prdele, když 2 měsíce nejsou schopni odpovědět. Zajímalo by mě, jestli se na to vztahuje taky 30ti denní lhůta na vyřízení reklamace? Podle mě ano, jenomže já jsem vznesl jen dotaz.
  13. Ještě na jednu věc jsem se chtěl zeptat. Mám pocit, že když auto delší dobu stojí (až do úplného vychladnutí motoru) a pak někam jedu a venku je zima (cca do 5°C), tak že i přes to, že nezávislé topení nezapnu, tak se samo zapne. Jedu třeba jen 10 minut a jak zastavím, tak slyším potiché hučení pod kapotou a cítím takový ten smrad z nafty, který cítím vždy, když zapnu bufika. Otevřel jsem kapotu a poslouchal odkud hučení jde a šlo z míst pravého podběhu (tam je podle mě nez. topení umístěné). Je to v pořádku? Je to nějak softwarově nastavené, že se nezávislé topení automaticky zapíná při nízkých teplotách, aby se rychleji zahřál motor??? Eventuelně dá se to nějak vypnout?
  14. Seiger86

    Dojezd PP

    Ahoj, můžu se zeptat vás, kdo mají v superbu motor 2.0 TDi 125kW, kolik vám ukazuje dojezd, když natankujete plnou? Já mám pokaždé stejně a sice 550km. I když jsem jel na dovolenou se spotřebou 5.5 a tankoval několikrát po cestě, pokaždé 550km. Přitom dlouhodobou spotřebu mám 6.9, nádrž je 60 litrová, takže dojezd by měl být kolem 900km. Reálně na nádrž ujedu 800-850km do tankování (ještě je tam ale rezerva). Když jsem měl oktávku a natankoval do plna, tak někdy to ukazovalo kolem 850 někdy 900 a někdy až 1050km. U Superba to ukazuje pořád 550km. Máte to tak taky?
  15. Nový poznatek servisu: Výňatek z manuálu k superbu: Pokud je úhel mezi sedákem a zádovou opěrou větší, než cca 102° nní možné z bezpečnostních důvodů toto nastavení uložit do paměti Vysvětlili to tím, že když někdo v sedadle "leží" , nefungují pak správně pásy a airbagy. Já si to vysvětluju tím, že jsem vyhodil spoustu peněz za elektrický sedadlo s pamětí, který je mě úplně na hovno, když mě to moji paměť nechce uložit. Anebo se naučím v autě sedět jak u stolu na židli. 102° je jen o maličko víc, než pravý úhel. To by mě zajímalo kolik řidičů sedí v autě pod úhlem menším, než 102°. Viděl jsem už experty, kteří mají sedadlo i na 60° ale ti sedí přilepení na čelním skle. Ach jo
  16. Stává se mi poslední dobou, že když jede s mým autem někdo jiný (buď někdo, kdo má paměť 2, nebo 3), anebo si někdo poladí sedadlo pouze tlačítky, tak já pak občas po vyvolání svého nastavení dostanu sedadlo jinak, než bylo. Například se posune nahoru (já mívám sedačku nadoraz dole). Poradí někdo, co s tím? Ve škodovce samozřejmě nikdo nic netuší, neví, asi mi prý někdo vymazal paměť. Ale nevymazal, to vím na 100%. Jeli jsme do Bulharska, střídali se v řízení a při uložení nové paměti zazní gong, ten nezazněl. Vážně nevím co s tím.
  17. Já se chtěl zeptat na jinou věc ohledně nez. topení. Je to možná hloupá otázka, ale nemám s nez.topením předchozí zkušenost. Mám SII s příplatkovým nez. topením z výroby. Auto jsem kupoval v červnu, takže nez. topení jsem poprvé zkoušel dneska. Bylo krásně a rychle vytopené, ale vevnitř nepříjemně smrděla spálená nafta. Je to běžný? Kam jdou vlastně spaliny z nez. topení? Díky moc za odpovědi.
  18. O záruku můžeš přijít maximálně lokálně - to znamená o záruku na věci okolo Columbusu, vedení, anténa atd. maximálně. Když se ti vydrbe například něco okolo motoru, nebo zvlní předčasně kotouče, přestane stahovat okno, tak tyhle věci by ti měli opravit v záruce.
  19. Ano, starší modely to měly, nový už ne. Taky jsem si toho všiml včera, když mi autobus málem projel kufrem
  20. Mám Superba ve výbavě elegance, navíc mimo jiné navi Columbus a vestavěné BT handsfree. To mi až do včerejška fungovalo normálně, ale ode dneška jakoby tam nebylo. Na Maxidotu úplně chybí položka "Telefon" a když na Colubmusu zmačknu tlačítko pro telefon, tak dřívě mě naběhlo MENU telefonu, popřípadě když nebyl připojený se alespoň napsalo, že telefon není připojen. Teď se pouze ztlumí rádio. Nevíte někdo čím to může být? Děkuji za rady.
  21. Seiger86

    Superb II s DSG

    je to třílitr R6 respektive u ML a S V6. Já neříkám, že se to dá, nebo nedá porovnávat. Jen jsem psal, že i ostatní automaty točí často pod 1500ot/min , ale motory neduní.
  22. Zítra hned ráno tam zkusím brnknout. A rovnou se jich zeptám, z jakého důvodu drnčí stropní panel se světlama vepředu, když jedu po D1
  23. Seiger86

    Superb II s DSG

    Dík, na to jsem už přišel Nicméně si myslím, že i za cenu mírně vyšší spotřeby by motor neměl(pokud je i v malým záběru) jet v režimu do 1500ot. A režim S používám jen, když dojíždím k semaforu(využívám vyšších otáček k pomoci brždění motorem), nebo když si chci přibrzdit z kopce. Jinak na normální jízdu S řadí zase moc pozdě nahoru. Chtělo by to nějakej kompromis. Jinak to, že převodovka řadí při plynulé jízdě brzo a otáčky jsou nízký je normální, mám zkušenosti s MB E320 CDI, S320 CDI a ML320 CDI. Ale ani u jednoho z těchto vozidel ty motory pod 1500otáček neduní.
  24. Tak se omlouvám, opravdu to v MFD lze nastavit, které položky se mají zobrazovat a které ne. Jenomže není to tam rozdělené na spotřebu v litrech a tu hybridní v KWh, ale je to tam prostě jako SPOTŘEBA. Takže pokud zobrazení spotřebu vypnu, tak tam nevidím ani spotřebu nafty a to je na prd. U dojezdu to stejný, buď vidím oba, nebo žádný.
  25. Seiger86

    Superb II s DSG

    Mám SII TDi 125 kW MR2012. DSG má jen 2 malé chybičky - první je podtáčení motoru při plynulé jízdě na D a tím pádem i jeho dunění (tajně jsem doufal, že v MR 2012 tuto chybu spraví, ale nikoliv) a druhá chybička je, že když jedu cca 65km/h plynulou jízdou, tak automat řadí šestku a i při malém přidání - stačí na třetinu plynu podřadí na 3.
×
×
  • Vytvořit nový...