Přejít na obsah

Stanley78

Uživatel
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Stanley78

  1. Tak za prvé, nevím jak která myčka, ale u Shell se určitě kartáče točí i proti směru sklopené antény, takže si docela dobře dokážu představit, že anténu utrhnou. Jednou jsem zkusil nechat santénu jen sklopenou a vypadalo to, že rozmlátí zadní sklo. Navíc po výjezdu z myčky byl prut antény zlomený do pravého úhlu a vklíněný do spáry mezi sklem a střechou. Takže doporučuju anténu sundavat. Stačí chytit a zapřít palcem o střechu a ona povolí. Jde ven poměrně snadno. Pak už jen stačí konec závitu malinko obrousit, aby šla vyndavat naprosto běžně.
  2. Akce jen pro zvané, nebo se můžou přidat i nováčkové? Úplný nováček na fóru nejsem, ale čas od času sem zavítám. Že bych se přijel taky pochlubit s mou novou krasavicí (ale manželku jsem na mysli neměl)
  3. 2Konny: Já jsem dělal denní svícení (tím myslím ledkový světla pro denní svícení) s automatickým rozsvícením po nastartování (resp po otočení klíčkem) minulý rok a vyřešil jsem to tak, že světla, i když mají zabudovaný modul, tak modul jsem vynechal a mám to zapojený přes ten PIN3 ve spínači a drát jsem protáhnul myslím přesně tou průchodkou, co ukazuješ na fotce. Nechtělo se mi rozebírat půl auta, abych to někudy protáhnul a tahle průchodka byla prázdná, tedy ucpaná nějakou gumovou krytkou. Do krytky jsem vyseknul vysekávačem dírku a protáhl kabel. Dodatečné utěsňování je myslím zbytečné, protože ta průchodka je až nahoře v motorovém prostoru a nic tam nestříká a necáká a hlavně je ta dírka utěsněná sama o sobě tím kabelem.
  4. Tak už je to konečně hotovo! Potřebné PINy jsem koupil v jedné mototechně. Sice je neměli skladem, ale do druhého dne je objednali. Jeden stál 10,- korun, což mi přijde nehorázná cena. Ovšem není to klasický ISO pin, jak mi něktěří radili. Proto jsem na to stále nemohl přijít. Ty PINy vypadají skutečně jako ten 000 979 133 ze stránky http://www.passatplus.de/umbauteile/stecker/stecker5.htm To jsou ty správné. A opravdu jsem musel malinko, cca o 1mm posunout ten fialový plast - sekundární jištění. Pak už šly piny snadno nacvaknout. Akorát jsem blbec zapomněl to jištění posunout zpátky a rozebírat palubku se mi už kvůli tomu nechtělo. Ničemu to podle mě nevadí, protože PINy jsou jištěné těma zaobáčkama sami o sobě. Tak do příští montáže. Nyní jsem spokojenej a všem, hlavně pak ŘEHOŘOVI děkuji za pomoc!!!
  5. Já už jsem na tu mřížku koukal dřív, ale nezdálo se mi, že by se s ní dalo nějak hejbat. Ale holt to budu muset zkusit. Piny už mám, snad už ty správný, tak už jen asi po pátý rozebrat palubku a nacvaknout to tam. Možná, kdybych se na to býval rovnou vykašlal a dal pojistkové pouzdro přímo na drátu, pak už jsem to mohl mít vyřešený, ale umístit pojistku přímo do boxu mi přišlo jako elegantnější řešení. Proto se s tím babrám.
  6. 2 Řehoř: Tak už se mi konečně v jedný "mototechně" povedlo ty piny sehnat. Byla to náhoda, včera je prý přede mnou už někdo taky chtěl, tak je paní objednala a dneska jsem si pro ně byl. Vypadají přesně jako ty 000 979 133, tak doufám, že už to jsou opravdu oni. Dneska, nebo zítra to nainstaluju a pak dám vědět. Díky za pomoc. Jen mě malinko překvapila cena, že za jeden chtějí 10,- korun, přitom ISO piny stojí cca kolem 2,- a rozdíl v nich není skoro žádnej.
  7. 2 Řehoř: Tak já už jsem z toho úplně blbej :-) Nejhorší je, že pokaždý musím rozebrat palubku, abych se k tomu dostal. PINy jsem nevyndaval, já je naopak potřebuju zasunout. Možná, kdybych si jeden vypíchnul, byl bych moudřejší. Viděl bych je na vlastní oči. Každopádně moc díky! Znovu na to mrknu. Sekundární jištění? To jsem neodcvakával. To je ta "plastová barevná mřížka" z druhé strany pojistkového boxu? Koukal jsem na ní a napadlo mě, jestli se nemá nějak odednat, ale nešlo mi to. Nemohl bys mi sem hodit fotku? Když jsem koukal zezadu na pojistkový box, tak mi to přišlo, že ty piny na malé pojistky jsou jiné, než ISO piny, co jsou v konektorech například u rádií, světel a pod. Možná se pletu, ale přišlo mi to, že vypadají úplně jinak. (pohled zezadu na zasunuté piny) Na malé pojistky tedy potřebuji TENHLE PIN ??? Je to on? 2 Kubiiik: To už mě samozřejmě taky napadlo. Jenže po osobních zkušenostech, jak jsou ve škodováckcýh servisech ochotní se mi tam vůbec, ale vůbec nechce! Když si tam přijdu koupit 2 kusy pinů po pár korunách, tak už vidím, jak budou ochotní. Proto bych je raději koupil někde jinde.
  8. Už jsem na to asi přišel, ono se nejedná o klasické ISO piny, ale MINI ISO PINY SAMICE To jsou zřejmě ty správné. Jenže nikde je nemůžu sehnat a z eshopů zasílají minimální množství 100ks
  9. Tak nevím, ale dneska jsem chtěl umístit pojistku do volné pozice (malou pojistku) a ISO samice, které jsem koupil tam nejdou! Když se podívám zezadu na pojistkový box, tak to vypadá, jako že ty piny, co tam jsou z výroby jsou hodně jiné, než ISO konektory. Prostě jsem do pojistkového boxu ISO pin nedostal. Když se podívám na obrázky, co sem dával PROCHY, tak tam ty piny mají jistící zobáčky z obou stran, ale ISO samice, které mám já doma mají zobáček jen z jedné. A ani fyzicky mi do pojistkového boxu nepasují. Takže TOMINO má pravdu. Jsou tedy rozdílné?? Kde koupím ty VW PINy??
  10. Asi jsem to špatně pochopil, ISO piny mám doma, ale když jsem koukal zezadu na pojistkový box přímov autě, tak se mi zdálo, že ty PINy jsou jiné. Jsou tedy stejné PINy jak na kabely do konektorů, tak pro nožovky??? Je to tak? Chápu to dobře?
  11. ISO piny znám, ty už jsem kupoval. Ale myslel jsem, že ty na autopojistky nožovky se jmenují nějak jinak, tak abych nebyl za troubu, co neví, co chce
  12. Hlubokosklon, díky moc za rychlou reakci. Předpokládám, že v GMku, nebo podobném obchodě by je taky měli mít, ne?! A jak se to jmenuje? "PINy pro autopojistky"?
  13. Zapojil jsem si světla nová pro denní svícení, ale zatím je mám bez pojistky přímo. Raději bych ale měl i pojistku, už pro případ, že bych světla chtěl snadno deaktivovat. Existují pojistková pouzdra na kabelu na autopojistky - tím to v nejhorším případě vyřeším, ale vzhledem k tomu, že v pojistkovém boxu jsou volné pozice, chtěl bych pojistku osadit přímo tam. Bohužel netuším, kde a pod jakým názvem sehnat piny, co se do nich ty nožové pojistky zasouvají (piny přímo v pojistkovém boxu). Může mi někdo poradit, kde a pod jakým názvem je sehnat?! Předem díky. Snad jsem se vyjádřil dostatečně přesně, co potřebuji.
  14. Mám OI rok 2002 a druhého synka. Chtěl jsem taky deaktivovat airbag na místě spolujezdce, kvůli dětské autosedačce. Vypínač ve schránce bohužel nemám a odpojování airbagu od konektoru není příliš košer, protože pak svítí stále kontrolka na přístrojovce a pokud si toho všimnou policajti, nebo na technický, tak údajně může být problém. Byl jsem se zeptat ve Škoda servisu a řekli mi, že záleží na tom, jak by se to dělalo, že se musí doplnit nějaký odpor (zřejmě se tím ŘJ ošálí, aby netušila, že je airbag odpojen) Prý si v tomto případě účtují cca 1000,- Kč. Nejsem blázen, abych dával na půl roku 1000,- za odpojení airbagu a po půl roce zase 1000,- za opětovné zapojení. Vyřešil jsem to tak, že oba dva kuky vozím vzadu. Zatím s tím nemám problém. Jezdíme i po dálnici a zatím jsem kvůli dudlíku zastavovat nemusel. A když bych musel, tak benzinek je po cestě tolik, že se vždy dá bezpečně zastavit a dudlík vylovit
  15. To mě taky dost pobavilo, tenhle dotaz Možná kdyby tazatel použil hledání, ať už tady, nebo na Googlu.
  16. Tak pak dej vědět, jak jsi dopadnul. Mě předek taky házel, vyměnil jsem desky a kotouče a zatím OK. Náboj ti můžou změřit, jestli hází, nebo ne. Abys ho neměnil zbytečně.
  17. Já jsem se po dvou letech, co jsem koupil Octávku tady na fóru dočetl o nějakém "Anténním adaptéru alias fantomovém napájení". Celé dva roky mě štvalo, že původní origo rádio hrálo výborně a moje rádio nenaladí skoro nic. Tak jsem teď koupil a zapojil ten adaptér a ejhle, je po problému.
  18. Prudce brzdit se mi na nových kotoučích právě nechce. Upřednostňuju pomalejší a pozvolnější zajetí. Ale to je námět na diskuzi, jak správně zajíždět brzdy.
  19. To jsem si taky říkal. Ono ty úkosy mají snad tu funkci, že destičky nepískají, ale zase na druhou stranu si myslím, že se tím poměrně výrazně zmenšila plocha, takže bych řekl, že to je kontraproduktivní. U Ferodo desek mi ty úkosy přijdou dost velký. Tipuju to tak na 1/4 - 1/5 celkové plochy destičky. No uvidím, až se zajedou. Je mi jasný, že těch cca 130km co jsem na nich zatím ujel je opravdu málo na objektivní hodnocení.
  20. Třmeny jsem teď barvil Hammeritem, tak uvidím, jak se osvědčí, ale dělá pěknou vrstvu, výborně se s ním pracuje. (to abych se držel tématu) ale co se vyvažování a závažíček týká, mám sice jen origo ALU Škodovácký, ale ať jsem byl, kde jsem byl v pneuservisu (cca 3 různé pneuservisy), všude mi dávají jen naklepávaný záváží. Nikde mi nedali lepený. Tak trošku nechápu, čemu se divíte. Nebo mám prostě jen smůlu?
  21. Já vím, že 20mm ještě stačí, ale začaly hodně házet a rezavý už byly jak liška Tak bylo na čase je vyměnit. Už pro ten pohled, viz foto
  22. Řešilo se to tu mnohokrát. Pokud máš nový kola, vyvážený, nové kotouče a desky a problém trvá, tak ti patrně hází náboj kola - tedy chyba může být špatné ložisko kola, vymačkané silentbloky, špatné kulové čepy...
  23. Stanley78

    hrkanie

    Já jsem předevčírem taky barvil brzdy. Bubny jsem barvil přímo na autě, není to žádný problém. Očistil jsem je řádně drátěným kartáčem a natíral jsem je Hammeritem. Tak uvidím, jak bude držet, ale barva udělala pěknou hladkou vrstvu a zdá se, že snad bude držet. Samozřejmě dosedací plochy a závity jsem nebarvill!!! Závity se ti barvou zalepí a natřená dosedací plocha ti může způsobit nerovnosti. To bych nedělal.
  24. Tak jsem včera origo anténu na své Octávce I taku urval! Vadilo mi, že při návštěvě myčky mi anténa silně mlátila do zadního skla, jak jí kartáče nadzvedávaly a po vyjetí z myčky jsem měl anténu vždycky ohnutou a zaseklou v mezeře mezi zadními dveřmi a střechou Tak jsem jí včera podle návodu zkusil vytrhnout a ejhle, nemusel jsem ani vyvíjet mnoho síly. Povolila poměrně s malým odporem na první zátah. Jestli tohle měla být ochrana proti zlodějům, tak potěš! Tu pojistnou bambulku jsem ihned ubrousil.
  25. Co tím myslíš? Odebrat celý držák, celé upevnění antény, nebo jen samotný prut? Pokud máš na mysli samotný prut, tak se se odebrat dá. Stačí hledat, několikrát je tady na fóru popsaný postup. Povolit závit, anténu sklápět a zároveň za ní tahat a ona vyskočí. Včera jsem to tak taky udělal a funguje to bez problému.
×
×
  • Vytvořit nový...