Přejít na obsah

Sakal77

Uživatel
  • Počet příspěvků

    503
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Příspěvky zveřejnil Sakal77

  1. Po cca měsíci, kdy páté dveře stále nějak blbly, až nakonec ani nešly otevřít, jsem si nakonec musel připsat další odepsanou součástku. Vyměnil jsem zámek pátých dveří (a to jsem šel málem reklamovat tu výměnu toho kabelového svazku, až potom mě trklo to, že v tom zámku je taky nějaké čidlo, které by mohlo blbnout). Od té doby konečně klid.

    • Líbí se mi 1
    • Pozitivní 1
  2. Díky za rady/názory. Nejspíše tedy stejně servis, protože jak jsem i jinde četl, vytahovat a znovu lisovat náboj z/do těhlice v tomhle zrezlém stavu nemusí být sranda ani s přípravkem. Auto jsem nedávno koupil, takže jsem na to přišel prakticky hned po koupi (a STK).

    Jak dlouho s tím jezdil předchozí majitel, netuším...

  3. Ahoj. Při výměně brzdových kotoučů a destiček u jedničkové Fabie Kombi (Fabia I Kombi, 1.2 HTP, 47kw) jsem přišel na jednu nepříjemnou věc. na pravém kole jsem vyměnil kotouč i destičky bez problémuI
    Bohužel ale na levém kole jsem za boha nemohl nasadit zpátky brzdový třmen s novými destičkami. Po bližším zkoumání, kde je problém, jsem zjistil, že levý střed kola je o pár milimetrů více "jakoby" vysunutý dál od podélné osy auta, tudíž vzdálenost mezi tou pevnou částí brzdy a kotoučem je větší, než na pravém kole. Díky tomu s novými destičkami (které jsou tlustší, než ty staré ojeté) již třmen nasadit nejde.

    Na přiložené fotografii (foto 0624) je tato rozteč znázorněná žlutou šipkou. Záběr je seshora.

    Na pravé straně (foto 0623) takový ten věneček není, od pohledu je vidět, že vzdálenost je menší.

    Díly byly objednány dle VIN.

     

    Nemáte, prosím, radu? Nevíte, co to mám za specialitu?

    Děkuji předem.

     

    PS: Omluvte mé neodborné výrazy při popisu technických detailů.

     

     

    DSC_0624.JPG

    DSC_0623.JPG

  4. Malý update. Roomster nám i nadále spolehlivě slouží, už má najeto přes 100 000 km. Vyměněn výfuk (původní prorezivěl), vlnovec. Znovu začala zlobit elektrika v průchodce do pátých dveří, takže nakonec vyměněn celý kabelový svazek.

     

    V autě se kromě dětí vozily už i kozy :) Auto stále dokazuje, že jeho poměr cena/výkon je pro nás bezkonkurenční.

    • Líbí se mi 2
×
×
  • Vytvořit nový...