Přejít na obsah

SROTTY

Uživatel
  • Počet příspěvků

    90
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem SROTTY

  1. To by ale viděl v budíkách, že má otevřené dveře ne ?
  2. A copak juri23 psal o tom, že má octávku po FL ? Já vycházel z toho, že má před FL.
  3. Ani to jít nemůže, protože octávky pro český trh nemají osazené patice v lampě.
  4. SROTTY

    Zvuk Turba

    Taky nedělá a ani by dělat nemělo.
  5. Odpověděl jsis sám - takhle od počítače ti to nikdo neřekne. Takže napojit na diagnostiku a podle uložené chyby řešit co dál.
  6. Vyteče max 2 deci. A filtr dotahuj pouze silou ruky, nikoli klíčem. Těsnící kroužek potři olejem.
  7. Tak hlavně by jsi měl napsat, co máš za motor. Je možné, že tam máš dvě čidla a ty jsi vyměnil to nesprávné.
  8. Takhle se to opravdu nedá říct, čím to je způsobené. Může být ohnutá tyčka řízení, tlumič, rameno. V servisu na to určitě přijdou.
  9. Tak on se ten filtr má měnit co dva roky, tak se nediv, že byl hnusný.
  10. Číslo/ kod barvy je na datovém štítku, kde jsou i ostatní ůdaje o autu - kod motoru, převodovky, výbava a tak. Bývá nalepený v kufru u rezervy a v serv. knížce. Nebo skočit do škodovky a tam to podle vinka najdou.
  11. Ono záleží, jaké lambdy jsi tam dal. Jestli originál nebo nějaké náhrady.
  12. Příznak vadné pružiny je ten, že auto je nahlé na jednu stranu a může to kovově klepat. V podstatě jediný defekt, co může být na pružině (pokud nepočítám její únavu) je prasknutí. Ale to jsi zkontroloval. Takže pružiny jsou v pořádku. Problém bych spíš hledal v tlumičích.
  13. Kladky se nemažou, jsou tam zapouzdřené ložiska. Takže pokud vidíš vazelínu na kladce, tak to je špatně a je lepší ji vyměnit. Jak píše Vápno, kolik to má najeto, jak je to staré ?
  14. Přesně tak. To je jako rada, neměň olej v motoru, dokud tam je. Svíčky mají svoji životnost, už několikrát jsem řešil, že nevydržely ani 50 tis. Km. Takže jo, neměň je a čekej až se něco pokazí a oprava bude stát 10x tolik.
  15. Nejpravděpodobněji to budou svíčky. Mají se měnit co 60 tis.Km nebo 4 roky.
  16. Pokud by šlo o prokluz, tak proč se rozjede v pohodě na jedničku, ale dvojka už klouže ? Jestli teda klouže. Kolega píše : " motor jde do otáček, ale skoro netáhne" Co si pod tím představit ? Že motor nemá sílu ? Nebo že točí, otáčky jdou nahoru, ale auto nezrychluje ?
  17. Lasan- pokud myslíš držák, na kterém je přišroubovaný brzd. třmen, tak ten je uchycen šrouby na hvězdičku M14.
  18. Zkusil bych sundat ten horní plastový kryt rozvodů a nakouknout tam, jestli neteče olej. Pak bych zkusil sundat řemen příslušenství ( neplést si to s rozvoďákem) jestli ten zvuk bude i po tom. Může to jít totiž třeba z alternátoru.
  19. Rozvody a vodní pumpa jsou na dvou různých místech. Takže jestli to jde z boku motoru jakoby od kola, tak to jsou rozvody. Na to bacha, byla výrobní vada nastavovače ventilů, kdy hrozilo zkolabování rozvodů. Ale za ty roky, pokud auto jezdilo aspoň někdy do škodovky, by to mělo být vyřešené, byla na to svolávací akce.
  20. Jen 12 V ? To je málo, měla by mít aspoň 12,5. To , že jezdíš každý den nic neznamená, pokud máš aktivní tzv. "inteligentní dobíjení".
  21. Baterku jsi měřil jak, kolik má ? Protože tohle přesně ukazuje na slabou baterku.
  22. Je to jako ventilek na kole. Jak snímač povolíš, trochu plynu uteče, ale pak by se měl hned ten ventilek zavřít. Pokud je tedy v pořádku.
  23. Baterkou to nebude, ta ti nevypne motor. A navíc jsi v pohodě nastartoval, takže baterka má ještě sílu. Zkusil bych nejdřív diagnostiku, jestli tam nebude nějaká chyba.
×
×
  • Vytvořit nový...