Přejít na obsah

vlad1130

Uživatel
  • Počet příspěvků

    45
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem vlad1130

  1. Zkus hledat 6Q0_972_708 , měl by konektor pro vnější zrcátko na straně řidiče.
  2. Ve Světě motorů srovnávali Kamiq s MG, u Kamika bylo rozložení na displeji Amundsenu rádio plus stav vozu a telefon. Víte někdo, jak se to nastavuje? Od pondělka hledám v návodech a nic.
  3. Z jihočeska je nás asi hodně, třeba ferda25, ale ten tu poslední dobou není vidět. Jihočesko není úplně malé, zkuste upřesnit. Také je dost důležité mít nejen drát, ale také umět kódovat a nastavovat.
  4. Nefunguje od včera , je možné nějak identifikovat jestli je závada u mě a nebo někde na serveru. Amundsen normálně funguje.
  5. Zdravím a chci se podělit o dnešní zážitek. Hlídání pneumatik mi nahlásilo pokles tlaku v pravé přední pneumatice, už jsem to měl v létě a měl jsem v gumě kousek kovu, který způsoboval pomalý pokles a po týdnu to nahlásilo. Toto se opakovalo teď a asi po 10 dnech jsem při opakovaném hlášení zajel do pneuservisu. Hledal v gumě hrozně dlouho a nic nenašel, tak poléval vodou kolo z boku a našel místo - je to označeno na ilustrační fotce. Byl jsem z toho tak překvapený, že jsem ani neudělal fotku přímo toho místa. Kdyby mi to někdo vyprávěl, tak ho budu mít za blázna, že vykládá nesmysly. .Gumař říkal, že už to jednou zažil u dodávky, vyřešil to duší a disk s prý po čase úplně zdeformoval. Stalo se to někdy někomu?
  6. Zdravím, ten z Polska je vyzkoušený na SWCALA/KAMIQ ?
  7. Zdravím, pokud potřebuješ páčky bez tempomatu, tak mám jedny úplně nové, na Rapid Spaceback byly jen z Boleslavi do autosalonu a pak se dodělával tempomat a páčky zbyly. Je to MR 2015 a za celých 5 roků jsem je měl ve skříni a nezbavil s ejich. Nebudou drahé. Dohodneme se přes SZ.
  8. Děkuji za informaci a inspiraci. Už jsem se objednal do servisu. Z pracovních důvodů můžu až 17.2.2021. Tak jsem zvědav co s tím udělají. Sepisuju si seznam závad, které jsem zatím nasbíral a z časových důvodů neřešil. - nefunkční signalizace nízké hladiny v nádržce ostřikovačů - padání opěradla sedadla řidiče ( teď, když je chladněji , tak tolik nepadá) - plynové vzpěry kufru v chladnějším počasí pod 15 st. C nezvednou páté dveře až nahoru - SOS volání výpadky a Zprávy a Počasí na infotaimentu. Přemýšlím co je tam ještě a na si teď nevzpomínám.
  9. Zdravím všechny KAMIQáře , týden zápolím se stažením počasí a zpráv do auta. Aktivoval jsem na PC - vše proběhlo rychle . Ale v autě nastal problém, protože SHOP nefunguje. Při volání na infolinku přímo z auta byly jen samé výmluvy, že zrovna probíhá údržba a pak , že je výpadek plošný a tak pořád dokola. Máte někdo v autě a nebo podobnou zkušenost jako já ?
  10. Jasné to je , ale zamysli se nad tím , že se řeší jen následky všech těch eko honby za emisemi CO . Hranice plynování u klasiky je 14,4 V u gelu a AGM je jinde 13,8 - OK . Pokud budu takto Aku provozovat tak má optimální podmínky a bude nabitá tak jak má být a životnost bude daná jen kvalitou výroby. Bez ohledu na teploty - hodně zjednodušeno :-) . Okolo olověných akumulátorů se pohybuji 40 roků a vždy bylo řečeno , že vysoká teplota způsobuje odpar vody z elektrolytu změní se tím hustota a tím se ničí - narušení chemických procesů . U moderních aku vyřešeno konstrukcí - odpar vody naprosto minimální . Pokud nebudu mít aku nabitý na maximální možnou kapacitu - netvrdím 100% ale něco mezi 90 a 100% tak mi v zimě při velkých mrazech nehrozí ztráta startovacích schopností - je o tom jistě někde na netu tabulka jak se procentem nabití klesá schopnost dodat velké proudy. Je to všecho jen a jen o chemii a hustotě elektrolytu . Já vůbec nezpochybňuji tu teplotní regulaci , ale jen se zamýšlím nad tím jestli to není už moc . Do letošního ledna jsem měl RAPIDA 1.2 TSI 77kW MR2015 bez start-stop a s klasickým nabíjením 14,4V a za 5 roků nebyl sebemenší problém s akumulátorem. A pevně věřím , že nový majitel s ním nebude mít také žádný problém . Pak jsem přešel na KAMIQ a tak se jako elektrikář zajímám a děsí mě problém životnosti akumulátoru 2-3 roky , který jsem řešil před cca 40 roky na Škodě 100. Přesně jak píšeš - záruku přežije a pak je to na zákazníkovi . Jinak dík za docela dobrou diskusi .
  11. To,že je ID kvůli emisí CO to vím ale pořád z tvého vysvětlení není jasné proč řídit nabíjení okolní teplotou, když chráníme akú proti teplu od motoru a zároveň je i izolován od teploty venku.
  12. OK , tomu rozumím a nepsal jsem o gelových akumulátorech . Stále platí že inteligentní nabíjení škodí akumulátoru. Na tom se asi shodneme. Mě jen uniká smysl řídit nabíjení venkovní teplotou . Akku je pod kapotou u motoru a po poměrně krátké době je tam teplota naprosto jiná než venku a hlavně o dost vyšší a docela stabilní. Pokud jsem si všiml současných traktorů , tak to bude hodně podobné - samozřejmě předpokládám , že má AKKU někde vpředu pod kapotou motoru . :-)
  13. Pravdu mám bez podstaty , není jediný ůúvod proč by AGM nepřežila.
  14. Pořád se tady řeší jestli to akumulátoru škodí a nebo ne a řeší se AGM a EFB a všechno možné. Neřeší se elektrolyt . To jje ve všech případech kyselina sírová zředěná na správnou míru destilovanou vodou 33 -35 % . Ty různé druhy konstrukcí elektrod a separátorů jsou jen o tom , umožnit větší proudy aniž by se při případném zkroucení jednotlivé elektrody nedotkly tím se neznehodnotil akumulátor. Stále je tam ten stejný elektrolyt. Automobilový akumulátor je elektrochemický zdroj - stále od jeho vynalezení. Nabíjením s vyšším napětí než je 14,4 V dochází k "plynování " nebo chcete-li " vaření" elektrolytu a tím i ke změnám jeho hustoty a akumulátor se zničí "uvařením" . Při nabíjení napětím nižším než cca 13,8 - 14 V dochází k nedokonalému nabití a akumulátor vykazuje příznaky nedostatečného nabití - píšou to pak v servisu jako výstup z testeru. Takže diskuse o tom jestli inteligentní nabíjení škodí nebo neškodí je úplně lichá - jednoznačně škodí . V dnešní době dokonalé elektroniky není problém udržet a svorkách akumulátoru napětí 14.39 V . Akumulátor bude stále nabitý na 100%.
  15. Zajímal by mě důvod proč EFB/AGM nesnesou trvalé nabíjení .
  16. Tak jsem přezouval na litní a chci se s vámi podělit o svoje rozčarování , jak jsou orezlá kola po druhé zimě .Vlastně jen po jedné , protože ta 2015-2016 skoro nebyla. Obrovské zklamání a naštvání.
  17. Tak dneska přišla A119s , zítra jdu instalovat. Měl jsem MINI0806 a asi po roce a půl odešla baterka. Stejně se mi u ní nikdy nepodařilo rozchodit nahrávání ve smyčce. Tak jsem zvědav na tuhle s kapacitorem a jestli bude fungovat smyčka. Byla trochu honička s redkucí mini USB a mikro USB . MINI0806 ma mikro a A119s má mini.
  18. Desítka za xenony je dobrá cena a ostatní žárovky moc nepraskají. Chtěl jsi radu a tu si dostal - všichni by šli do xenonů. I když nemáš porovnání nebudeš litovat věř zkušenostem.
  19. Životnost výbojky je dost dlouhá a lze je sehnat i levněji (okolo 1500/ks) . Bylo to tady už zmíněno , že halogeny nesvítí špatně - samo , že xenony svítí lépe. Pokud jsi fanda do aut , tak tě bude pořád něco štvát. Když máš halogeny , tak xenon bude lepší.Když máš xenon , tak aby to všechno svítilo bíle.Když to svítí bíle , tak zas je vidět modré baňky v parabolách. To je tak asi můj příběh. Teď se zabývám tím , že H15 jako dálkové nic moc a mám v plánu H15 LED. Dlouho jsem to studoval a taky si naběhnul s typy s malou svítivostí.Budu objednávat jedny se svítivostí okolo 3800 - 4200 Lm.Jen jsem čekal na nějaké slevy , teď to vypadá dobře bude pár za 1400,-.
  20. vlad1130

    Topení

    Jen bych doplnil , klima sama o sobě sklo nevysuší. Jen způsobí to , že vlhkost vzduchu , který jde z venku se na výparníku vysuší. Na chladném se sráží vzdušná vlhkost. Koukni až ti v hospodě přinesou pivo , je to ten samý princip.
  21. vlad1130

    Topení

    Nejsem si jistý jestli tomu dobře rozumím , ale to že ventilátor fučí (stejně nejde úplně , ještě jde jeden stupeň přidat) tak to neznamená , že sepne PTC ,. Pochopil jsem to tak , že PTC sepne až při natavení teploty na " HI". A to by právě bylo dobře překódovat , aby se při stisku tlačítka na sklo toto všechno spustilo. Ale asi to nebude možné jednoduše.
  22. Vypadá to moc dobře , ale bude stále problém s hlídáním žárovek. Podle mě je jediná cesta překódování BCM . Odpory jsou řešení , ale nelíbí se mi. Koupil jsem si je , mám několik druhů LED a stále řeším , jak elegantně vyřešit přední.
  23. vlad1130

    Topení

    Mě by zajímalo , jestli by šlo upravit naprogramování , tak , aby se při stisknutí tlačítka rychlého odmlžení předního skla na CLIMATRONICU se sama nastavila teplota na HI a tím se aktivovalo PTC . Úvaha je jednoduchá - pokud mačkám rychlé odmlžení , tak chci ,aby to bylo fakt rychlé.
  24. vlad1130

    Topení

    Je to tak, jedině podle pojistek , ja je tam mam a zdá se mi , že se to nijak zázračně netopí. OCTAVIA II 1,6 TDI odmlžila sklo rychle.
  25. vlad1130

    Topení

    Ano to jsou ale je to jiné MR2015 a 2016 Nejsou tam ty velké nad baterkou. Mě nešlo o rozložení pojistek , ale o zmínku v návodu o aktivování PTC.
×
×
  • Vytvořit nový...