Přejít na obsah

osel

Uživatel
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem osel

  1. Podle mne je to jen mapama. před čtyřma rokama jsem nechal u jednoho borce z Brna porovnat mapy a jsem spokojenej ,ne že by se z auta stalo zvíře ale je to hodně znát .Spotřeba dobrý 3,8 dálky 4,3 pocuky a po městě 5l- palivo verva stálo mně to 3tis ale ty prachy už jsou dávno zpět. A ještě jedna věc hodně pomůže cat vybombardovat ven je to akorát špunt ve ve vejfuku kterej dusí motor.
  2. Tak tak, aby nepískaly, mám vyzkoušeno lakované brembo + Textar desky chvíly to travá než si to sedne ale potom brzdí hodně dobře .po zimně je dobré rozhodit přední i zadní brzdy očistit od rzi a vedení třmenů lehce máznout.
  3. ten plast je jen pro to aby se někdo nehrabal drátem v zámku(vyháčkování)při demontáži téměř vždy prasknou. bych neřešil
  4. lehni vzadu pod auto a ztřepej s vejfukem pokud ve vejfuku něco chrastí (hlavně ve předu) tak je vysypanej kat.pokud je jenom ucpanej tak to bez demontáže nepoznáš.potom bych vyměnil filtr paliva když ani toto nepomůže tak VAG načíst a bude se hned vědět.Ale SDI je tak strašně jednoduchej motor že se tam nemá co posrat.ještě bych zkusil vyčistit odpojovací ventil přívodu paliva může tam bejt bordel, ventil je na čerpadle , pokud někde kupuješ naftu od JZD tak tam může bejt takovej šlem a ventil se pořádně neotevírá.
  5. čau taky mně to dělalo a potom auto zdechlo úplně nechalo mně na silnici strašně to zahulilo a šlus neprůchozí filtr pevných částic(kat) kat off a jede jak z praku. ale nemusí to být tvůj problém. co spotřeba?
  6. Mam Fóbii 1.9 sdi dal jsem octaviacký a pohoda -před tím originál škoda fabia 1,5roku a uložení bylo po smrti.
  7. Tak už mám spraveno. Dal jsem do servisu a tam bylo totálně zpraseno.Mechanik zapoměl vyndat velkou pérovku povolil náboj řemenice tím pádem došlo ke zlomení náboje je to z plastu a slitiny hliníku Při zadření kompresoru se náboj střihne ,ale můžete pokračovat bez klimatizace v jízdě. Oprava: objednání ložiska 35x52x20 a náboje řemenice klimtizace u firmy Schiessl Brno -2300kč Výroba specielního klíče pro dotažení náboje ca 30min práce (originál stojí 700kč¨) postup:sundat velkou perovou pružinu na řemenici je po celém vnitřním obvodu pro povolení potřebujete ten speciál klíčnebo dle typu kompresoru nebo 19mm klíč to jsem tam měl než jsem to urval dále potřebujete 7mm klíč le lepší je malá gola -povolit náboj do protisměru hod.ručiček ale musíte držet 7mm klíčem hřídel resp speciál klíč držet a povolovat golou 7mm. vyndat náboj sundat segervku -vetší roztahovací segerovky Sundat řemenici (nepostrácet gumové bločky je jich uvnitř řemenice 6ks¨) vylisovat ložisko (stačí stojanová vrtačka- střední) a zde pozor nemlátit, řemenice je z plastu plněným 40%skla takže zapomeňte na kladivo to je důležité řemenice by mohla snadno prsknout je zmateriálu PF GF40 takže tvrdý ale křehký tak že ložisko pouze lisovat./ řemenice nová 4000kč/ Nyní odzkoušíme bez řemenice nový náboj cvičně našroubovt na hřídel kompresoru a lehce utahnout nesmí drhnout o hrdlo kompresoru mně to drhlo je to způsobeno tím že druhovýroba už není tak přesná a musel jsem náboj lehce přibrousit.Po ozkoušení na sucho nasadit řemenici zajistit segerovkou našroubovat náboj packama mezi gumové bločky dotáhnout a hotovo. nasadit řemen a jedééééém. Krásně autí ztichlo.
  8. jo to vím že nemá spojku ale když jsem měnil napínací kladku ploch řemenu protože byla po smrti tak jem zkusil vůli řemenice kompresoru a je tam vůle . v režimu AC vypnuto chrastí. Zvuk jde od středu řemenice. V režimu AC zapnuto je ticho. Je přeci blbost mněnit celej kompresor když dle mne je jen ložisko ko. Jinak kompresor normálně fuguje (klimaservis olej +chladivo každý rok ) přidávám obrázky nevím jak ten bazmek dostat dolu resp dostat se k ložisku zatím se mně povedlo akorát urvat to přidržovací hrdo 17 klíč je to z hliníku nebo nějaké slitiny hliníku.Budu rád za každou radu
  9. Zdravím vás kolegové Jelikož jsem nic nenešel ohledně výměny spojky klimakompresoru Denso Přesně 6Q0 820 803 J Nevíte někdo čím nahradit a nebo lépe jak vyměnit ložisko eventuelně i spojku??
  10. Chip, kat off (je to akorát špunt ve vejfuku) EGER off. Jezdím za 4l a to autí nešetřím s SDI se dá jezdit i za 3,8L // Předpisová jízda // Na nádrž ,od rezervy do rezervy 1000km Zatím měnit nebudu jsem spokojen.
  11. Též vlastním SDI ,spotřebu jsem nehonil honil jsem svižnost auta (je mně jasný že raketa s toho nikdy nebude¨) ale přeci , chip dovnitř+cat ven- auto jede slušně dlouhodobá průměrná 4,3 l na 100km . Zajímavost : výsledek emisí lepší než s cat.
  12. Hadra neplesnivějící co se dává do aut mne stála 500Kč lepidlo 160Kč a za jeden den bylo hotovo, dělal jsem i kapotu ale tu jsem nelepil ale vložil pod stávající odhlučnění+zadní plato )mám sedana SDI a docela to stichlo.
  13. Tý brďo vždyť je to regulérně zhnilí asi to chce udělat větší kravál na správných místech přímo v MB.
  14. Nemám rád v autě bordel jsem úplně mimo když někdo zčne v mým autě žrát nějaký drobyví jídlo dřeba kroasan. Tak jsem asi taky úchyl.
  15. Mám tuto a jsem spokojen hlavně při delších trasách kupoval jsem na http://www.autodoplnky-shop.cz/ Fakt spokojenost a cena taky.
  16. Tak na mne taky došlo topení si dělá co chce .motorek jsem vyndal ven (opravdu pakárna ) Jen jsem ho prostříkl a dal zpět funguje lépe ale není to 100% Při demontáži hodně pomůže vyndání sedačky řidiče pohodlně jsem si k tomu lehnul a demotoval motorek . Při vracení zpět jsem šílel ale takovej malej nápad mně pomohl . U té starší verze držáku motorku je horní pozice pro motorek prázdná tak jsem ji jednoduše uřízl ale pozor řezat až za druhým zápichem . Je to vyzkoušeno a ničemu to nevadí držák drží na dvou pinech a jednou zacvakávací patkou. Jinak motorek musím dát nový a ta cena je opravdu vulgární.
  17. osel

    Zimní pneumatiky

    Zdravím Jezdím na Sava Eskymo a v pohodě, předtím jsem měl Barum Polaris a tragédie druhý rok se na nich nedalo jezdit totálně stvrdly. Ty Savy dokone vyhrály v nějakém testu 2 místo.
  18. Kolego rádio je nutno vyndat z auta rozebrat a hledet studený spoj měl jsem to samé našel jsem studeňák (lupou) prolrtoval a hotovo.
  19. Díky za rady. Dnes jsem to již zmákl šel jsem po drátech od kompaktniho konektoru ke sklu a od konektoru ke spínači ohřevu Konektor XS 1 je přívod od spínače dráty spínače jsou značeny šedo modrý, bílo žlutý bílo červený a ještě 2x hnědý ten ale je na kompakt konektoru na pozici XS4 všechny dráty jsem takzvaně prozvonil a ejhle bílo červený mrtvý. Provizorně jsem natáhl kabel od spínače ke konektoru XS1 nastartoval zapnul spínač a vánoce byly na světě topení skla fuguje jak má .Potom už jen protáhnout noví kabel proletovat u konetorů a je hotovo. Ještě aby to bylo úpné tak od kompakt konektoru z pozice XP5 vede hnědý kabel na zadní sklo. Ještě detail neletoval jsem klasicky ale pouze zapalovačem . Popíšu, oholit kabey které chci spojit l ca. 5-7mm zastrčit do smršťovcí dutinky s cínem , oholené části se musí uprostřed dutinky překrývat! nahřát zapalovačem cín uprostřed se rozpustí smršťovačka smrští a červený proužek na obou koncích ještě vše nahátím utěsní. Přikládám foto.Třeba se to někomu bude hodit ,,
  20. Zdravím kolegové nemůžu přijít věci na kloub, dnes jsem měřil topení na skle a je ok (kabely okna odpojeny měřil jsem i proud na pojistku a je taky ok spínač v palubovce je nový )pro zichr , topení okna mrtvola neví co dále může někdo poradit byl jsem již ve třech servisech a nikdo neví a nebo nechce poradit.
  21. Dělalo mně to něco podobného nemohl jsem na to přijít a ani mechoš to nedal tak jsem ještě ze zoufalství vyčistil ventyl odpojení přívodu paliva )je na čerpadle zkuz to. po vyčištění vše OK.
  22. skutečně je to tak jezdím přez Maďarsko, ale pozor doma jezdím jen na disel Verva tankuji pouze u 4benzínek (značek) žádný srágory.
×
×
  • Vytvořit nový...