Přejít na obsah

Jirik.DC

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3 586
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Jirik.DC

  1. Přehodil to parádně..ten sedák vcelku má zdola vidět holý molitan, zatímco ty sklopné sedáky tam mají na suché zipy přidělané kusy čalounění a molitan je tak schovaný. když jsem si pro upravený sedák tehdy přijel, tak mi čalouník povídá, že nechtěl ten spodek vyhodit a že to upravil a tedy očalounil sedák i zespodu.
  2. Jestli tím myslíš, že původně jsi tam měl napevno zacvaknutý jednodílný sedák a teď bys tam místo toho chtěl zaměnit dvoudílný sedák sklápěcí, tak to snadno předělat nejde. V předchozí diskuzi je popsané, že se musí upravit držáky do karoserie. Já to před několika lety řešil tak, že jsem sehnal výborného čalouníka a ten mi z dvoudílného sedáku předělal čalounění na můj původní jednodílný sedák. A výsledek parádní.
  3. Tak daleko nejsem, zatím mně to "jen" stačilo zaujmout ;-) Vypadá to hodně dobře, smekám.
  4. Nevycházel by panel ovládání místo přihrádky nad ním? ;-)
  5. Není..maximálně různý bordel a prach zateklý za ty roky U auta bez hagusů jsou tam přelepené díry právě pro šrouby hagusů. Pokud tam hagusy jsou, můžou být tyhle "přelepky" sloupnuté celé a to pak můžou být zbytky lepidla. Ale jinak to tam je jen zamáčklé na těch gumových profilech.
  6. Jsou tam jen zastrčené do žlábku..lehkému vytažení brání žebra v gomových profilech, co jsou pod AL lištou. Vyndáš je tak, že opatrně ji na kraji u okna budeš zvedat ze žlábku..a ona bude pomalu lézt ven. Nechce to spěchat, protože jinak si ji prohneš na druhou stranu, popř. ten profil zlomíš a už s ní nic neuděláš.
  7. Tak to zkus a uvidíš hned, jestli to pasuje nebo ne..sorry za upřímnost :-)
  8. Jirik.DC

    Záhada

    Mohl by to dělat třeba vadný spínač na zamykání vozidla zevnitř u řadicí páky. Ač to spolu viditelně nesouvisí, na dvou služebních OII nám nahodile sjížděla okna právě díky tomuto spínači.
  9. A nebylo by lepší zkusit něco takového? http://www.volantech.cz/zaslepky-airbagu
  10. V pohodě, takhle mi to úplně stačí, abych do toho nešel ;-) Díky
  11. Pokud vím, tak zatím se na STK zkouší jen elektroinstalace, ale jako novinka se chystá i zkouška samotného tažného, tzn. vůle v uchycení i na samotné kouli, atd. Určitě není problém, pokud budou potřebovat, tam tu konzolu nasadit.
  12. Na tom bagu by mě to zajímalo trochu podrobněji..prosím ;-)
  13. Blbost..TZ se dodatečně do zelených TP zapisuje do sloupečku vedle technických údajů..v nich je cca v polovině uvedena přímo kolonka na tažné zařízení, dál jsou tam i hmotnosti pro bržděný/nebržděný přívěs a soupravu..dané výrobcem. Pokud je tažné z výroby nebo se vypisuje technický průkaz jako duplikát, tiskne se záznam A50-X přímo do technických údajů, pokud dodatečně, pak do změnových sloupečků vedle. Do poznámek pod technické údaje nebo do dalších záznamů se může zaznamenat taky, ale má být s razítkem prioritně jak jsem psal. Rovněž tak v ORV (malý techničák) je na to přímo kolonka. Jaký je původ auta a komu a kdy se dělal duplikát za popsaný? Tipuji při registraci..pak mohlo dojít k chybě při opisu údajů do nového TP. Na registru, kde duplikát vystavili, mají ve spise založený ten původní, tam bych začal.
  14. Co za MR, a koupeno v Čechách?
  15. Co máš v TP konkrétně uvedeno v kolonce směrnice EHS/ES? určitě tam není napsané EURO5 ;-)
  16. Tak BGU v mém MR2005 má také dvě lambda sondy. Co máš za emisní normu zapsanou v TP? Mám za to, že 1,6 MPI už na EU5 nedosáhly, proto se přestaly používat. Jinak o tom nepatrném "zaškobrtnutí" znatelném na volnoběh jsem tu i na druhém fóru četl už před lety..a je to OK ;-)
  17. EGR ventil tam je, ale nic to nemění na tom, že i dle diagnostiky při chodu motoru se ukazuje, že občas vynechávají jednotlivé válce. Jev běžný a znatelný jen u volnoběhu, kdy je to poznat, při jízde to poznat není. Je to prostě kvůli emisím, aby motor vyhověl na EU4 a tak je toto nadřazeno plynulému chodu motoru. Nic víc v tom není. EGR ventil motorem neškube ;-)
  18. U tohoto motoru jsou upřednostněny emise před kultivovaným chodem..tzn. např. občas vynechá některý válec, aby se emisemi vešel do limitů. To je patrné při volnoběhu, kdy je zřejmé občasné "zadrhnutí". Jinak by asi na EU4 už neprošel..tedy s tím asi moc dělat nepůjde.
  19. BSE je typ motoru..co k tomu ještě dál chceš najít? Na motoru maximálně najdeš ještě jeho číslo, které se dnes v registru vozidel neeviduje.
  20. Typ motoru je uvedený v technickém průkazu..stačí hledat
  21. Tak já Shell před rokem zavrhnul. Tankování tam se mi prodražilo o podávací čerpadlo v nádrži, nový palivový filtr a asi po měsíci po výměně čerpadla se ozvaly i lambda sondy. Tak jsem tam přestal jezdit. Jinak olej nedolévám a neubývá.
  22. Tak zatím závada pořád trvá.. Vypozoroval jsem, že po vyřazení zůstanou otáčky viset někde mezi 1000-1500 otáček, ve chvíli, kdy znovu vyšlápnu spojku, tak klesnou na správnou hodnotu. To by vypadalo na ten snímač spojky.
  23. Právě cca před rokem se dávaly obě lambda sondy nové..to byl takový sled událostí tehdy..odešlo palivové čerpadlo v nádrži (normálně se přidřelo) a asi měsíc na to lambda sondy. Takže to vše je nové..a taky jsem přestal jezdit na Shell :-) Ale díky za tip, prověříme..
  24. Nemáte někdo zkušenosti s touto závadou na OII, 1,6 MPI? Před časem mi začaly kolísat volnoběžné otáčky ve chvíli, kdy jsem za jízdy vyřadil rychlost a jel na neutrál třeba z kopce, atd. To začly otáčky "lítat" v rozmezí 1000-2000 otáček a chvíli trvalo, než spadly na správných cca 700. V servisu načtena sporadická závada 17811 - Systém zpětného vedení výfukových plynů. Následně vyměněn EGR ventil. Otáčky už nekolísají, ale stejně, při vyřazení nespadnou hned plynule na těch 700, ale jakoby se zadrhnou někde mezi 1300-1500, tam chvíli zůstanou a pak pomalu klesnou dolů. Co jsem zkoušel jiné OII s tímto motorem, tak tam po vyřazení klesnou plynule a skoro hned. Přijde mi, že mi i trochu stoupla spotřeba. Momentálně ani v servisu netuší, co by se mohlo dít. Při načtení je motor bez závad. :-(
×
×
  • Vytvořit nový...