Přejít na obsah

erytrin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení erytrin

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdravím Vás po nějakém čase ... jdu se pochlubit jak se můj potkaný roomster vyvíjí... v 3H Servisu auto ztvrdlo asi 3 týdny... tento servis nikomu nedoporučuji naprosto otřesná komunikace, respektive žádná, vyměnili rozvody, pak volali že se to potkalo a pak nic jen že řeší se škodovkou kulanci.. po 14 dnech mi došla trpělivost protože nebrali telefon a neodpovídal na sms ani maily.. Šel jsem tam osobně zjistit jak se věci mají zaplatit co udělali a oznámit že si auto nechám ten den ještě odtáhnout do servisu jednoho známého... Byly z toho drobet zaskočeni, auto stálo před servisem a motor nebyl ani chycený v autě, stál jen na heveru. Že potřebují alespoň 2 HODINY na to aby motor uchytili aby to bylo schopné odtahu. Byl jsem rád že jsem od nich pryč. V druhém servisu se do toho pustili zjistili, že jsou bouchlé 4 sací ventily, zbrousí hlavu, dají nový olej, filtr a že by ještě vyměnili, když už je to rozebraný řetěz k čerpadlu. Říkal jsem si príma, i když to stojí za tři věci, tak že nakonec to snad dopadne. Chyba... nedopadlo doposavaď.. Motor dali do kupy s tím, že v tuto chvíli jsem v tom celkem za 22 tisíc... Když se pokusili auto nastartovat nedařilo se jim.. Přes týden pobývám v Praze, auto v Bílině.. tak jsem odstal echo že je nějaký problém s klíčem a bylo by potřeba zkusit druhý klíč. Dopravil jsem tam druhý klíč a problém přetrvává. Po vložení klíče do zapalování píše MAXI Dot imobilizér aktivní... ani jeden klíč najednou neodblokuje imobilizér. Pátrají dál v čem je probém a dnes bylo zjištěno, že VIN řídící jednotky, motru, auta sedí, ale budíky mají jiný, že jsou z jiného auta.. a že s těmito budíky nikdy to auto na moje klíče jezdit nemohlo... jsem naprosto z toho všeho už vyčerpanej.. Nikdo mi není schopný říct proč by kdo měnil přístrojovku?? Nechápu a nerozumím.. Těm pitomcům v 3H servisu nedokážu vůbec nic a vidím, jak se mi vysmějí do obličeje že proč oni by něco takového měnili.. To auto do přeskočení řetězu jezdilo na oba klíče bez problémů, nyní je dohromady 1,5 měsíce v servisech a dopadne to tak, že to nejde nastartovat protože je tam jiná přístrojovka kterou někdo bezdůvodně vyměnil... Dle VIN budíků nepocházejí z nějaké šmeliny... resp. ten vin není v hledání.. Nikomu nic takového nepřeji...
  2. Ještě bych měl chlapci jeden dotaz.. myslíte si, že se motor potkal již během toho když nám to zaškubalo a chcíplo? Pokud ano, měl by to autoservis poznat ihned? Já když s nimi v pátek ráno mluvil, ptal jsem se na to jestli když se udělají rozvody bude to ok? jestli se to náhodou nepotkalo, říkal že to prohlíželi, a nic neviděli a mělo by to být ok.. no a za 3 hodiny volali že je to v hajzlu... že se to potkalo.. jen špekuluji jestli to není chyba servisu.. nejsem typ člověka, který by to dokázal důrazně řešit, ale trochu mě to vrtá hlavou, pokud jsem odborník tak to snad musím vidět? PLETU SE? Díky
  3. Ale stejně pokud je auto takto mladé, tak málo najeto je to od výrobce ten motor by měl vydržet úplně jiné km... ale to samozřejmě zde nevyřešíme.. no budu hledat nějaké fachmany přes motory jestli by to dokázali za normální peníze dát do kupy pokud ne tak hurá na náhradní díly.. hnus..
  4. A měl by to nějak počtač signalizovat nebo ne? U předešlé fabie rv 2005 1,2 http holá základní výbava se vedle stavu km zobrazoval servisní klíč.. zde se do teď nezobrazilo nic..
  5. Já těmto věcem tolik nerozumím.. Zde jsou fotky ze servisní knížky
  6. Je tam daný pevný interval QG2 tj servisní prohlídky dle SK po 2 letech/30000km, ale výměna oleje píšou 1rok/15000 km. MaxiDOT do této chvíle nic neznačí že by měl proběhnout servis..
  7. V servisní knížce píší že servisní prohlídka po 2 letech, a každý rok olej nebo po 15 tis, ale pro olej jsem nejel do servisu no...
  8. Servisní prohlídka v r. 2013, výměna oleje v r. 2014 bez servisu svépomocí, stejná specifikace oleje stejně jako ze servisu rok předtím.. servisní prohlídka má být až letos 5/2015...
  9. Ze vnitř auta nebyly slyšet hlučný rozvody a ano stalo se to za jízdy, prý najednou lítali otáčky 1000-0 a chcíplo.. v servisu řekli že jsou to rozvody - vytahaný řetez.. ale každopádně děkuji za trochu povzbudivý komentáře.. je to k vzteku ..
  10. Ahoj lidičky.. tak před 3 roky jsem koupil jako roční vůz Roomster 1,2 tsi 63 kW, najeto při koupi 6000 km. Dělal chlapec radost, až do středy... auto měla půjčené sestra a při jízdě jí to zaškubalo a zhaslo. Odtaženo do 3H servisu a konstatováno vytahaný řetez. Kulance neuznána, cena opravy 6500 kterou jsem v pátek servisu potvrdil . Odpoledne volali, že mají velmi špatnou zprávu.´Po výměně zjistili, že se potkal píst s ventilem.. (myslím, že to říkal...) - motor na odpis... Záruka na auto končí 5/2015 (4 letá). V r. 2013 proveden servis s výměnou oleje(při 16000km), loni vyměněný olej a filtr olejový, vzduchový (při 30000) svépomocí a nyní mě měl čekat servisní prohlídka po dvou letech. Myslíte, že tím, že jsem si provedl výměnu oleje a filtrů loni provedl sám budu mít nárok na výměnu? Je to velmi častý problém o kterém vědí.. Nedovedu si představit že nový auto (4 roky staré, a pouhých 40000 km najeto) se má takto podělat.. bez nějakého nároku na výměnu jen z důvodu výměny oleje svépomocí.. Děkuji Vám za komentáře.. případně myslíte že to půjde případně opravit? Vyměnit hlava motoru a podobně? Nebo je to v řiti..
  11. Ahoj, před rokem jsem koupil Roomstříka 1,2 TSI jako roční vůž škodovky a měl najeto 6500 km :-) Nyní je najeto něco kolem 20 tis, auto šlape jako hodinky, jsme nad míru spokojen s výběrem, oproti fábce je to pěkná změna. Jediné co mě zaráží je poněkud delší startování, někdy bych řekl 2-4 sec.. prostě jako by to nechtělo chytnout, ale nakonec chytne... U fabie (r.v. 2005) se při otevření dveří řidiče dalo zaznamenat sluchem nějaké zavrčení, někdo říkal, že to čerpadlo paliva že to natlakuje palivo právě kvůli startu. To tu neslyším a taky to startuje o poznání hůře.... Asi se nevyjadřuji přesně, snad někdo pochopí. Auto je do roku 2015 v záruce, tak jestli se s tím vydat do servisu nebo je to u těchto aut OK. Děkuji!
  12. Tak jsem objednal na cc autodily .... kotouče http://www.cc-autodily.cz/kotouc-brzdy-predni-4?brand=SKODA&model=FABIA desky http://www.cc-autodily.cz/segmenty-treci-predni-17?brand=SKODA&model=FABIA a brzdovku... olej jsme koupil ten shell 5w40 Helix ultra Tak ty brzdy budou snad v cajku když jsou to originály a dneska jsem se ptal v gold car Škoda na bohdalci v praze za kolik se dá koupit kotouč na škodovku a přišla mi odpověď 1600 to mi poserte když origošky jsem ted koupil za 919 :DD Moc všem díky a omlouvám se za založení tohoto tématu... snažil jsem se najít info ale pořád jsem byl v rozpacích a proto jsem raději to založil a příště to snad nebude třeba :-)
×
×
  • Vytvořit nový...