Přejít na obsah

HonzaR

Uživatel
  • Počet příspěvků

    96
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem HonzaR

  1. Dobrý večer, předem se omlouvám, že sem jdu s dotazem na cizí auto, polehčující okolnost je snad koncernový původ. Hodlám pořídit VW Caddy s motorem 1.4TSI 96kW. Rád bych se ujistil, zda jde o stejný motor, jako v Octaviích (EA211), který by měl být relativně bezproblémový. Nikde se mi nedaří tyto informace najít, jen to, že má rozvody řemenem a bohužel, i filtr pevných částic. Děkuji.
  2. Díky za postřehy. Doplním ještě pár náležitostí. Ptal jsem se proto, že se mi to ještě nestalo (aby olej byl tak zahřátý) a nikde jsem nenašel zmínku o tom, jakých teplot olej může bez úhony dosahovat. Samozřejmě tam mám ten správný olej, já si sám ten prodloužený interval nevybral, ale auto ho mělo z výroby, ještě jsem se na to prodejce zvlášť dotazoval. Jelikož po prvních 30tkm se na prohlídku musí i tak po 15tkm (bez výměny oleje), uvažuji, že bych přešel na klasiku.
  3. Aha, díky, hledal bych ho někde dole. Rozvinul bych svůj dotaz - Používám na zimu plastové clony na masku chladiče, horní i dolní. Na krátké jízdy je to dobré, na delší je sundavám. Minulý týden fest mrzlo, tak jsem je nechal a jel trasu Praha - Liberec. Po asi půlhodině na dálnici (cca 130) byl olej na 115°C. Ubral jsem a teplota klesla na asi 105. Vzhledem k tomu, že normálně je teplota oleje na dálnici kolem 95, tak jsem se chtěl zeptat, zda se olej tímto neznehodnotil, zda ho nemám vyměnit. Mám asi 56tkm a v 60 bych ho měnil stejně (měním po 30tkm). Díky.
  4. Zdravím, rád bych se zeptal na jednu věc - mám Roomstera 11/2014 1.2TSI. Má toto provedení olejový chladič? Jestli ano, kde je umístěný? Děkuji.
  5. Díky.Nechám si to posvětit v servisu. Celková hmotnost vychází 73kg, no s rezervou 75kg. RZ bych určitě nechal udělat třetí na úřadě, dnes je to legál. Letos nás čeká převážení kol docela často, tak by to bylo fajn, ale musí to být celé "košer".
  6. Ahoj, jak je na tom originální odnímatelné tažné s nosností ve svislém směru? Nedaří se mi to najít. Mám TZ z výroby a plánuji pořídit na něj nosič 4 kol, tak abych to nepřepísknul hmotnostně... 4 kola budou mít dohromady cca 60kg, plus ten nosič...
  7. Ahoj, vzhledem k častějšímu převážení bagáže nad plato, uvažuji o pořízení dělicí mříže, kvůli bezpečnosti. Originální: http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/zavazadlovy-prostor/delici-mriz-roomster-dmm770001x/0/1/24/43/1001 - je však montovaná asi na pevno, že? To bych nerad, protože zase občas vezu uvnitř kolo, apod. Prostě chci zachovat variabilitu. Jaké jsou ještě alternativy? Třeba nějaká síť, nebo univerzál mříž? Něco se snadnou montáží/demontaží. Díky za tip.
  8. HonzaR

    Nový ROOMSTER II

    Asi jsem to špatně pochopil, v konfigurátoru Room již od února není, tak jsem myslel, že výroba byla již ukončena - je to tak, nebo ne? Na ofic. stránkách Škody Room pořád mají...
  9. Můžu to potvrdit, mám úplně stejnou zkušenost. Jezdím často z Prahy do Jizerek (200-700mnm), cestu tam nedám pod 6l, spíš, abych se neloudal 6,5. Zpět není problém jet za 5,5. U 1,2TSI mám vůbec mnohem větší rozsah spotřeby, dá se jet i pod 5l, ale stejně tak i za 9. S předchozím 1,4/63kW se nedalo jet pod 6, ale ani ne přes 8.
  10. HonzaR

    Nový ROOMSTER II

    To jsem zas měl jednou "čich" ... Takže mám jednoho z posledních, super, jednou to bude ceněný youngtimer!
  11. Také bych řekl, že ten zvuk je normální, aspoň, co si vybavím, moje zní stejně. A když zaklapneš kapotu, bude to jen šepot květin :-)
  12. Chtěl bych se zeptat ohledně dochlazování turbomotorů. Je lepší nechat ho na volnoběh, nebo jen sundat nohu z plynu a brzdit motorem? A jaké teplota oleje je bezpečná pro vypnutí? Jen bych konfrontoval to, co mi radil prodejce... Dík.
  13. Jo, tak to zní velmi logicky. A je i dost pravděpodobné, že jsem měl tentkrát topení na maximum. Ještě to ověřím. Díky za vysvětlení.
  14. HonzaR

    Nový ROOMSTER II

    Na současném Roomu mně imponuje především to, že na půdorysu v podstatě Fabie kombi, je výrazně větší užitný prostor a variabilita. Čili využívám výhod malého vozu, aniž bych trpěl nedostatkem prostoru. Postavit prostorný vůz velikosti jatečního býka není zas takové umění...
  15. Ještě k tomu komaxitu - on není komaxit, jako komaxit. Jsou i málo odolné do interieru, které na povětrnosti křídovatí. Navíc, stačí mikroskopické narušení vrstvy a narozdíl od mokrého laku, který má více vrstev, koroze vesele bují pod jinak na pohled pěkným komaxitem...
  16. Ahoj, jsem tady opět s jedním poznatkem, či spíše dotazem: Stalo se mi během týdne dvakrát po sobě, že motor po ohřátí (voda 90° olej mezi 60-70) stále držel vyšší volnoběh přes tisíc ot. Když jsem ho chcípnul a znovu nahodil, pár vteřin byl volnoběh normální a pak se opět zvednul lehce nad tisíc ot. Jindy do minuty po nastartování studeného motoru zvýšený volnoběh klesá pod tisíc, tohle mně ale překvapilo. Jel jsem dál, když se telota oleje blížila 90°C tak už byl volnoběh normální. Bylo to na konci ledna, teploty se pohybovaly lehce pod nulou, čili žádný extrém. Stává se to i vám?
  17. HonzaR

    Nový ROOMSTER II

    Zajímavé informace. Ať je to, jak chce, Room je první auto v mém životě, které jsem si pořídil druhé v řadě. Prostě mi maximálně vyhovuje, tak jak je postavený a jinak bych to asi nechtěl.
  18. Tak přátelé, překročil jsem 3000km a motor po ohřátí už plně zatěžuju. Jsem však malinko "zklamán" - TSI 63kW se mi zdá proti mé předchozí 1,4/63kW línější v rychlostech nad 120km/h. Jak je to v nízkých otáčkách pružné, tak nad 120 zvadne. Uvolní se ještě motor, nebo je to vlastnost ne kterou si mám zvykat? Já vím, je to značně subjektivní... Pravda je, že jsem auto prvních 1500km šetřil.
  19. Něco komaxitu i chromu jsem už nechával dělat na motoveterány. Na ráfky bych udělal tohle: Otryskat pískem, nanést dvousložkovou základovku (polyuretan, epoxid) a na to dvě vrstvy vrchní dvousložkové barvy. To je asi nejvíc muziky za nejmíň peněz. Odolné mechanicky i chemicky.
  20. Dozadu se asi nevejde, že? Tam bych ho využil, resp. děcka...
  21. Pravda, u 1,4/63kw, která byla zpřevodovaná dost krátce, kolikrát na dálnici 6. rychlost chyběla, ale u TSI jsou kvalty tak dlouhé, že šestka by tam asi byla nanic.
  22. HonzaR

    Zimní pneu

    Ne všechny Roomstry budou mít schváleny stejné rozměry kol. Já měl na Roomu před FL některé rozměry jiné, než teď na r.v. 2014.
  23. To je pak otázka, co je lepší - jestli spára s vlhkostí, anebo abrazivní působení na roh za kolem + přední část prahu...
  24. Mně to přijde, jako víc komfortu, bez újmy na stabilitě. Ale je možné, že je to jen skokem ze starého do nového.
  25. To je zvláštní na pozinkované kastli. Já měl v minulosti Fab.I 5 let se zástěrkami a nic, Room 5 let se zást. a nic...
×
×
  • Vytvořit nový...