Přejít na obsah

jarek95

Uživatel
  • Počet příspěvků

    89
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jarek95

  1. jarek95

    Životnost motoru

    To Jay Kay: Na to jsem zvědavej. Taky jsem napsal mail do ŠA ve věci řetězu. Výsledek - pozvání do servisu, nahráli a poslali do MB - výsledek: prý je to normální projev. Jen dovětek - mám již jednou měněný řetěz.
  2. jarek95

    Životnost motoru

    Mám řetěz měněný v 19 tis. Teď v 36 tis. (stále mi běží 4 - letá záruka) jsem byl v servisu s rachotícím řetězem znovu - servisní technik byl ochotný a korektní. Nechali si tam auto přes noc, vyzkoušeli starty, nahráli a poslali do MB. Sdělení s MB je takové, že je to OK. No mně to ale OK nepřijde, když to po výměně cca 10 tis. km nedělalo. Pokud si pánové z MB toto myslí, tak je to pro příště jejich smůla, protože za rok budu kupovat nové auto a bude to Mazda CX 5 - se stejnou výbavou (pohon předních kol) je rozdíl cca 60 tis.
  3. Pevný interval specifikace VW 502.00 Proměnlivý interval specifikace VW 504.00
  4. Jo mám 77kW, verzi SW nevím, ale zjistím a výroba je 8/2010.
  5. Tak mám taky za sebou akci 24W6. Musím potrvdit změnu v chování motoru, kdy téměř zmizel takový ten "naftový" tah někde mězi 1600 a 2000 otáček. Mám zatím najeto 100 km a spotřeba se mně zdá stejná - časem vyhodnotím přesněji. Co mně však tentokrát zklamalo, byl přístup servisu (resp. momentálně přítomných pracovníků, protože dosud jsem problém neměl - řetěz vyměněn bez problémů, info o přehrátí softvaru při první návštěvě), kdy ani při příjmu, ani na dílně (byl jsem u toho) jsem o akci 24W6 nebyl informován. Protože čtu pozorně příspěvky na foru, tak jsem přesně věděl, co se děje a trpělivě jsem čekal na kýženou informaci "milý pane děláme vám v rámsi svolávací (pardon servisní) akce instalaci podložky ...blablabla - to se ale nestalo.
  6. Zajímavý odkaz http://auto.idnes.cz...46_automoto_fdv
  7. No, kdyby to bylo statisticky nevýznamné, tak by asi neměli důvod měnit řetězové rozvody za rozvodový řemen. Taktéž patřím do té skupiny "šťastných" a říkam si, že by asi bylo lepší tahle bourat statistiku ve Sportce...
  8. Jo spolehlivé řešení už našli - je to rozvodový řemen
  9. Začínal jsem na Š 100, pak jsem měl Felicii, Fabii, v práci jsem jezdil Favoritem, ale tak otřesný zvuk jako při sartování 1,2 tsi jsem nikdy neslyšel (a to jsem na jakékoli pazvuky docela hákklivý). Kupoval jsem auto vyrobené v 21 století a očekával jsem tomu odpovídající vlastnosti a ne že po 7 tis. km (i vyměněný řetěz začal po těch 7 tis. rachtat) se začne motor chovat jak ze starého Zetoru..
  10. Nechám to na servisní prohlídku (asi leden). A pokud to nebude "definitivní řešení" , tak pro značku Škoda to bude u definitivní konec u mne.
  11. Mám vyměněný řetěz v 19 tis. Km, po výměně to byla paráda. Teď mám najeto 28 tis. Km a už to zase začíná rachtat - by mně zajímalo, kdepak soudruzi asi udělali chybu.
  12. Po výměně rozvodového řetězu v únoru při stavu tachometru 19 tis. km se mně nyní při 26 tis.km začíná řetěz opět ozývat. Myslím, že do další servisní prohlídky už bude slušně rachotit .
  13. Pěkně popsané. Smutné je, že aniž bych tento článek a doporučení četl, vyměnil jsem olej po 6 tis. Km, změnil interval na pevný (čili 15 tis Km/nebo rok) a stejně mám ve 20 tis. vyměněný řetěz.
  14. Četl jsem poslední Autotip, a tam bylo vyjádření imortera WV k motorům 1,2 (k dotazu majitele Golfu s motorem 1,2 TSI). Vyjádření improtéra (prostřednictvím tiskového mluvčího) je takové, že problémy s rozvody má pouze promile motorů. Tak nevím, jestli náhodou ten tiskový mluvčí neměl nějaké to promile v krvi.
  15. Pokud máš platnou záruku a hlučné starty (podrobý popis problému jsi už určitě četl), tak určitě zdarma. Já jsem měnil řetěz v rámci roční prohlídky - auto jsem předal v pátek odpoledne a v sobotu ráno bylo připraveno k vyzvednutí. Platil jsem pouze výměnu oleje plus filtr. Jo a mám auto vyrobené 08/2010.
  16. Když jsem vybíral Yetíka, taky jsem chvíli řešil dilema benzín vs. nafta. Nechal jsem si připravit dvě nabídky (v rámci mého cenového limitu) - naftovou a vybavenější benzínovou. Nájezd km mám podobný s tím, že do práce to mám denně 2x6 km. Nakonec zvítězila lepší výbava s motorem 1,2 a obava s vyšších provozních nákladů u nafty - podle prodejce výměna filtru pevných částic vyjde na 40 tis. Kč a v mém připadě (t.j. krátké cesty se studeným motorem) bych byl žhavý kadnidát na jeho brzkou výměnu.
  17. Mám vyměněný rozvodový řetěz a ty starty jsou o něčem jiném - najeto 20 tis. Doufám, že to tak vydrží. Jinak řetěz jsem měnil při roční prohlídce (mám pevný servisní interval). Výměna oleje plus lišty stěračů 5,5 tis. Jo a ještě mi vyměnili zadní logo - je na něj servisní akce (alespoň pro moje VIN). to koss4ever: záruka mobility by mne taky netrápila, ale klasická záruka už jo a o to víc, že mám 4 - letou.
  18. to dvorcidlo0: jasně že Yeti má větší odpor , pokud uvažuješ o Fabii a spol. tak odečti litr a máš žádaný výsledek (měl jsem předtím FI s motorem HTP a moje současné spotřeby jsou ve všech režimech o litr vyšší - nebylo to sice tsi ale při dálničních rychlostech už rozhodují spíš jízdní odpory než objem motoru a jeho plnění)
  19. Mám 1,2 tsi v Yetikovi.Trasa Přerov - Jihlava a zpět (což je 90 % dálnice), rychlost povolená + 5až10, spotřeba 8l/100km. Po dálnicí při ustáleném tempu 140 se okamžitá spotřeba pohybuje od 8 do 9.
  20. jarek95

    Topení 1.2 TSI

    Teď mi topí (znatelně) Yetík po cca 5 km. Předtím jsem měl třívalcovou Fabii a bylo to cca stejné. Myslím, že stějně na tom bude většina (ne-li všechny) moderních benzíňáků. S dieslem sice nemám zkušenost, ale vzhledem k vyšší účinnosti těchto motorů to bude určitě ještě horší.
  21. K tomu prodeji ojetého auta - je to vždy jen otázka ceny a prodá se i 1,2 tsi.
  22. Četl jsem poslední Autotip (vyšel včera), kde v rubrice bazar mají Octavii II a u motoru 1,2 TSI je kromě pochvaly za jízdní projev taky upozornění na potíže s rozvodovým řetězem - takže už na to upozorňují i ti, kteří Škodovku obvykle chválí.
  23. Specifikace 504 00 je na proměnný servisní interval a 502 00 na pevný servisní interval. Já jsem měl z výroby nastavený proměnný a při první výměně oleje jsem si ho nechal změnit na pevný (t.j. 15.000 km nebo jeden rok) a mám olej se specifikací 502 00.
  24. Jestli se nepletu, tak někdy od poloviny roku 2009. Já mám vyrobeno 8/2010 a podle VIN se mne servisní akce netýká. Někdo tady zmiňoval, že úprava rozvodů se teprve chystá - je otázka, jestli výrobce nebude svolávačku vyhlašovat po kouskách..
  25. Yeti 1,2 ti vyroben 08/2010 - podle sdělední servisu se na něj svolávačka nevztahuje.
×
×
  • Vytvořit nový...