Přejít na obsah

Drsoň

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Drsoň

  1. Opět Zdravím všechny příznivce značky Škoda!!! Po dlouhé době a několikerému upozorňování servisu na pro mě jako spotřebitele možnou závadu sem se jako obvykle shledal s odpovědí tomu nic není. S autem jezdím jako s utrženým výfukem ale podle mě v servise by měli jít na určité oddělení si nechat vyšetřit sluch. Aby toho nebylo opět málo tak se totálně uvolnila ruční brzda. Odpověď na to byla to se stává a dále se nic nekonalo. Takže poraďte co dále dělat protože dané bvozidlo má najeto cca 8000 km podle méhop názoru už na tom byla spousta závad. Bohužel ta hlavní dosud nebyla odstraněna. !!!REZONANCE!!!
  2. Mám zkušenost s rezonancema takovou pokud tam vysloveně něco neodpadává tak se na to vykašlou. Chtějí aby to rezonovalo na volnoběžný otáčky a co si budeme povídat to by tam musel bejt opravdu velkej průser. Zkusit se to může co ti na to řeknou ale žádný zázraky nečekej. Já a servis se už dohadujeme skoro půl roku. Oni prostě čekají až to vyleze ze záruky a potom pod tím budou klidně půl dne ale všechno si řádně nechají zaplatit.
  3. Zdarec všem!!! Tak po dlouhé době sem opět zde. Rezonance se zhoršují prostě troufnu si říct v servisu se nechtějí tímto zaobírat protože jak mě bylo řečeno přicházeli by tím o spoustu peněz někde jinde. A to z důvodu že to není hledání na chvilku. Tak se divte nebo ne takto to funguje když si koupíte nový vůz škoda octavia tour. Pravidelně kolem cca 1600 - 2200 ot to začne rezonovat ale technik v servise tvrdí !!! JÁ NIC NESLYŠÍM !!!
  4. Další problém co nastal tak už po DRUHÉ selhaly brzdy. Takže když člověk nezabrzdí když potřebuje vše je OK. Aha tak konečně v tom mám jasno. Mám toho fakt dost. V servisu opět ohraná hláška vše je v pořádku na vozidle není co odstranit. Počítač nehlásí závadu vše v pořádku. Zdar všem škodovákům
  5. Jediný co se dá ještě dodat je to že auto se rozpadá pod rukama. když si to tak tady pročítám tak sem zapoměl na další věci např.: natržená guma na spodním okraji dveří, pískání brzd. atd...
  6. Bylo to špatně pochopeno. Oni si to auto sami odmítají vzít do servisu. Příjmací technik řekne že je to v pořádku tudíž už to dále nepodstupuje kontrole mechanika na dílně kteří tomu samozřejmě rozumí daleko víc. V tom je ten zásadní problém. Navíc vím od mechaniků (pracují u škodovky) že by se s tím mělo něco dělat. Spousta lidí kolem mě říká takový auto bych okamžitě vrátil na dořešení. bohužel ale člověk nevlastní velkou firmu s 10 autama tak na něj kašlou. Asi takto se věci mají. Nedokážeš poradit jestli se dá třeba zajet přímo do MB??? Nejradši bych to tam řešil přímo s něma. Nedaří se mě to protlačit přes ty kretény na příjmu. není to jenom jedna věc se kterou se na ně obracím. Další sou že je volný sedadlo řidiče, problém s předníma dveřama že tam něco drhne navíc v zámku dveří nějak divně chrastí no prostě a jednoduše řečeno je to pěkně odfláknutý na to že to dělají už tolik let.
  7. Zdarec!!! Příjmací protokol nemám žádnej protože mě to příjmací technik nechtěl ani pustit k nim na dílnu. Z fleku řekl to je v pořádku. Pozn.: auto při tahu do cca 2000 ot rezonuje jak stará kráva. Vím že to bude asi nějakej blbě upevněnej plech ale kde co a jak to opravdu nemůžu přece zjišťovat. Zvlášť když je to v záruce. na to mě jedním dechem upozornili když sem byl v servise že pokud odmontuju třeba jenom plech nad výfukem okamžitě ztrácím záruku. Takže lidičky všem přeju více štěstí koupi nového auta. Já sem zklamanej.
  8. Zdarec všem!!! Chtěl bych se s vámi podělit o zkušenost s autorizovaným servisem škoda. Jedná se o servis v Brně Bystrci. Každýmu je asi jasný že po všem co tady bylo sděleno se v tomto servise nechovají k zákazníkům seriozně. Prostě si nechtějí přidělávat starosti s papírováním. Navíc mě v jiném autorizovaném servise posílají tam kde sem to koupil. Nejenom že na všechno říkají to je v pořádku ale ještě z vás udělají tzv. vola proč tam s takovou vlastně chodíte. Takže lidičky udělejte si o tom názor každej sám. Pozn. Do dnešního dne se nepřinutili k tomu aby se pořádně podívali na auto který u nich bylo zakoupeno. Podle nich je vše v pořádku a na nespokojenost zákazníka KAŠLOU.
  9. Zdarec!!! Můžu ujistit ýe je to naprostá funglovka. Bylo to koupený začátkem roku 2010 V servisu na mě asi kašlou i když znám velmi dobře majitele. Takže to vypovídá samo za sebe. Bylo mě řečeno že to tak má dělat a hotovo. Dále se tím prej nehodlají babrat. Považuju za naprostou blbost když to auto jede naprosto v poho ale i při volnoběhu se z výfuku ozývá zvuk který jasně svědčí o tom že tam není něco OK. Můžu si dovolit toto tvrdit protože dělám ve strojírenství a technický věci mě něco říkají.
  10. Přesně to definovat nedokážu. Je to spíš někde z pravé zadní části auta ale jestli to opravdu je od tam to fakt nevím.
  11. Zdravím!!! Tady je jeden zásadní problém je to nové auto. Je pradva že rezonance jsou daleko více slyšet za jízdy. Při zastavení a točení motoru to ani tak není slyšet.
  12. Zdarec!!! Podle mě je to něco s výfukem nebo v převodovce. Možná je to přepážka ve výfuku ale jak to zjistit na víc než 80% který po mě chce servis. Jedna taková možná pravděpodobnáě vadná součást výfuku je VLNOVEC. Při klepání do výfuku divně vrže nebo něco takovýho. Připadá mě zvláštní že to dělá jenom v takovým spektru otáček cca 1500 - 2200 Podle mě sou to naprosto běžný provozní otáčky motoru když zrovna nikam člověk nepospíchá!!! Fakt nevím na co už se zaměřit protože sem s tím už ztratil tolik času že sem už naprosto bezradnej. Je to těžký definovat protože se to všechno přenáší do celýho auta že. Podlě mě je ale toto u novýho auta záležitost reklamačního řizení a ne abych na to musel přijít sám. Doufám že se nepletu.
  13. Jo abych dodal tu třešničku na dortě tak nějakej týpek od dané značky mě na to řekl že se s tím musí smířit. Takže co na to dále říct. Obrázek si o tom každej udělá snad sám.
  14. Zdarec všem!!! potřeboval bych poradit. koupil sem začátkem letošního roku octavii tour trumf 1,9 tdi prakticky okamžitě jsem poznal že něco není v pořádku při každém rozjezdu a udržování otáček cca kolem 2000 tam něco rezonuje potřeboval bych poradit na co se zaměřit nebo pošoupnout někam dále protože sem z toho oopravd zklamanej. v servisu mě řekli že to tak dělá v dnešním světě každé auto. díky moc za každej názor.
×
×
  • Vytvořit nový...