Přejít na obsah

Wildfire

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Wildfire

  1. Nikde jinde chyba není, asi za to může to kontrolování pojistek a jejich vytažení s otočeným klíčem. Zajedu potupně do škodovky na smazání chyby.
  2. Zdravim, mám dotaz. Nedávno se mi rozsvítila kontrolka airbagu. Ve Vagu se mi nechce načíst jednotka airbagu, píše to "příliš mnoho chyb pro komunikaci". Kontrolka se mi rozsvítila potom, co mi praskl plast v zámku pásu, a když do něj chcu zapnout pás, tak musím zmáčknout to červený tlačítko. Ještě jsem ten den kontroloval všechny pojistky a je možný, že jsem nějakou blbě vytáhl když jsme měl otočenej klíček. Díky na případné rady
  3. Prosím o pomoc. Mám Fábii 1.4 mpi aqw, LPG. Špatně startuje, hlavně za studena. Než se ohřeje a přepne na plyn tak aji sama od sebe chcípne. Když odpojím kábl od čerpadla a napojím ho přes zásuvku zapalovače a zapnu před startem tak startuje krásně a nechcípá, prostě je po problémech. Takhle to samozřejmě provozovat nechci, takže potřebuji radu čím to může být. Měnil jsem relé, filtr paliva, pojistku. Po otočení klíčem ( když je připojeno na origo svazek) tak tlakuje asi tři sekundy. Když otočím znova klíčem tak už netlakuje. Na diagnostice není žádná závada. Mám jít po káblovým svazku nebo po čem?
  4. ze starejch stěračú jsem vytáhl ty dva tenký dlouhý drátky a na stolní brusce je po dýlce zbrousil, aby mely sirku asi 1mm, mozna trochu min...pak je das proti pinu,jako bys do nej chtel zapojit kabl a vytahnes ho...hodne lidi radi ze to jde kancelarskejma sponkama,no ja sem mel asi smulu
  5. Zrovna jsem to dodělal. Ucvakl jsem celou to koncovku a rozebral jsem ji. Princip je tam stejnej jak když se přendávají piny v koncovce co vede k rádiu. Takže jsem vyndal ty piny, ve škodovce koupil za 3kč/ks jiný, nový piny jsem dal na konce těch drátů, piny vložil zpátky do koncovky, tu jsem nacvakl na čidlo a už to chodí.
  6. Čau lidi,mám takovej problém. Přestaly mi při couvání svítit zpátečkový světla, tak jsem koupil nový čidlo, dneska jsem ho vyměnil,ale pořád nic. Podíval jsem se pořádne na ten drát co vede k čidlu a jeden drátek těsně před tou koncovkou je uhnilej,takže se ptám, dá se koupit ten kábl k čidlu i s tou koncovkou? A věděl byste někdo aji číslo z ETKY? Díky
  7. Zdravím, mám takovej problém. Loni mi začlo hučet ložisko, ale myslel jsem že to jsou pneumatiky, tak jsem jezdil dál, dokud jsem nekoupil nový gumy. Hučení bylo slyšet dál, tak jsem to dal do servisu. Tam naznali, že je špatný levý přední. Nechal jsem ale vyměnit obě dvě, abych to tam za měsíc nemusel dávat znovu. Výměna pomohla, jezdil jsme jak na obláčku, no ale po 10 000 km se ozvalo hučení zase, tentokrát obě dvě ložiska. Takže reklamace a jezdil jsem dál, dokud to po 2000 km nezačalo hučet znovu. Původně jsem tam chtěl dát FAG, ale nemohl jsem čekat než ložisko přijde, tak mi tam dali za 1500 MAPCO. Myslíte si, že kdybych objednal FAG, že by to pomohlo?
  8. Čau, lišta je tam jenom nacvaknutá, drží tam spolu s takovou gumou. Mně vepředu pořád odskakovala a nedržela tam, neřešil jsem to a kartáč v myčce to včera vyřešil za mě
  9. Tohle jsem zkoušel na svým autě. Narval jsem tam pružiny, zavřel jsem kufr a ohnul se ten čudl kterej drží vzpěru na karoserii ,takže jsem toho nechal. Ale ty odskoky místo těch dorazů by mohly fungovat.
  10. Já mám 1,4 MPi 50kw. Na delší trasy jsem se dostal i na 5,0 /100, ale to byl extrém. Za 5,5 se dá v klidu jezdit, když na to šlapu tak asi 6,5. Horší je to ve městě,spotřeba nejmíň 10 litrů. Kobinovanou spotřebu mám 6,8. Výhoda je, že je tam řetěz, takže měnit rozvody stačí až když to zažne rachotit a výměna je levná. Po roce ježdění jsem litoval, že jsem nekoupil 16V, ale pak jsem auto nechal předělat na plyn a sem spokojenej, jezdím za 1,32 Kč/km
  11. Já jsem to koupil i s normou na obalu. Ale viděl jsem ten samej typ A3/B4 i bez tý normy.
  12. No pročetl jsem tohle téma, zjistil že to má být A3/B4 a v prvním obchodu kam jsem vlezl ho měli. Ale viděl jsem aji A3/B4 bez tý normy, tak nevim.
  13. Imbus je to 8 mm. A těsnění jsem koupil tu měděnou podložku pod šroub.
  14. Předchozímu majiteli mojeho auta, který jezdil na výměnu oleje do Škoda servisu, tam lili Castrol 5W40. Po koupi auta jsem ho tam dal jednou na výměnu oleje a dali tam zase 5W40 za 1360 Kč, filtr, těsnění a práce - celkem 1700 Kč. Do Škoda servisu jsem to dal, aby jsem měl zápis ve serviní knížce, ale za 1700 to fakt oželím. Teď jsem koupil Castrol magnatec 10W40 za 5 litrů za 620 kč, filtr za 120, těsnění za 8 korun a měnil jsem to sám. Akorát jsem si musel koupit nástavec imbus 8 mm na ráčnu, abych mohl povolit výpustný šroub.
  15. Mně to originální rádio taky blbnulo. Hrálo sice dobře, ale jak je ten pravej ovladač na ladění stanic tak ten se nějak uvolnil a pořád jakoby vypadával a rádio kvůli tomu přestávalo hrát. Koupil jsem PIONEER DEH-4200SD, chtěl jsem rádio co přehrává z SD karty, a jsem s ním spokojenej. Nejlepší je, že nový MS 402 se prodává ve škodovce za 8 269,30 Kč , na aukru se dá sehnat za 400.
  16. Vypada paradne. Sedačky neprošoupaný, lak vypadá po naleštění super. Akorát mi přijde že levej přední blatník má jinou barvu.?
  17. Uz mas to radio venku? Pokud ne tak staci do tech svislejch skvirek co jsou na bocich radia strcit nejakej tenkej plech, ja to vyndaval dratama ze steracu. Pak uz jenom strcis prst do diry na kazetu, zaberes a radio je venku. S timhle jezdit do skodovky je podle me blbost.
  18. JJ, 1,4 MPi 50 Kw, 2001
  19. Zdravim. Je to už dýl co se mi zespodu začalo ozývat vrzání nebo spíš takový praskání. Ozývalo se to jenom když jsem se rozjížděl a když jsem brzdil, ale nebylo to tak časté. Nejdřív jsem myslel, že třeba sedačka není pořádně připevněná a hýbe se, ale po překontrolování držela a ani se nehla. Vrzání časem přestalo tak jsem to neřešil, ale nedávno to začalo zas a to už pokaždý když jsem se rozjel a bylo to strašnej rachot. Tak jsem vlezl pod auto a zjistil jsem, že v místě kde se spojuje motor s karoserií přes dvě takový velký železa (nevím jak to popsat) jsou povolený šrouby. Je jich tam myslím 6, 4 do karoserie, 2 do motoru. Ty 4 do karoserie byly povolený tak že s nima šlo otáčet rukou. Tak jsem je dotáhl ráčnou, hodně ale zas ne moc, protože jsme měl strach že to urvu. Chvíli do drželo, vrznutí se ozvalo jen občas,ale časem to zase povolilo a dost mě to štve. Nevíte někdo co s tím?
  20. Může mi někdo říct, proč na motorech bejvaj ty hnusný plasty co je zakrývají? A ještě mě zajímá, jestli se nedá sehnat nějaký víčko od oleje, který by tam pasovalo i bez toho plastovýho krytu. Díky
  21. Urřčitě si kup originály. Sice jsou dražší, ale neoriginály co sem si koupil fungovaly tejden.
  22. Taky sem přemejšlel nad tím, jak udělat fábinku "obyvatelnou". Mám sedana, takže to spaní v kufru a přes zadní sedačky je přece jen reálnější, ale zas velká sláva to taky nebude. Sice je kufr delší než u hatchbacku, ale zas je tam plato napevno, takže člověk nad sebou nemá moc místa a blbě se tam leze. Další problém je co se sedačkama. Nevim proč výrobci aut to nedělaj rovnou tak, aby po sklopení vznikla dokonalá rovina. Řikal jsem si, že bych do kufru udělal "napořád" druhou podlahu, která by vyrovnala ten schod. Na kraje laťky, dporostřed asi 3 a v půlce je přepůlit a spojit jednou dlouhou tyčí. Takže kdybych nahodou potřeboval tu kufru o 3 cm hlubší, tak bych celou tu konstrukci sklopil k zadním sedačkám. Akorát bych na to plácl podobnej tapec a bylo by to. Tím pádem by to auto bylo připravený na spaní i když bych to neplánoval(vozil bych tam pořád menší spacák). To s tím vyndáním zadních sedaček úplně mě taky napadlo, ale zase tam vznikne schod na druhou stranu a hlavně když ty sedačky sklopím, tak vznikne delší plocha směrem dopředu. A protože mám 190 cm tak potřebuju každej cenťák ...stejně když sem to zkoušel tak mi tam 20 cm chybi, takze bych musel ležet uhlopříčně. Asi by bylo dobrý ty zadní sedačky vyndat a udělat tam ňákou tu konstrukci, ale pro mě by to asi nemělo význam. Já chcu abych v tom autě mohl přespat neplánovaně, takže ty úpravy by neměly nijak rušit při normálním provozu. A když někam jedu na dýl tak si radši vemu stan nebo spím pod širákem. PS: Dostalo mě to s tou markýzou:D, eště tak umyvadlo a záchod ne? Nejlíp by to podle mě šlo na zahrádku. Když se ti nechce vozit stan tak by to mohlo bejt dobrý aspoň na to přespání venku. Natahl bych od zahrádky celtu a máš parádní přístřešek.
  23. Tak jsem byl ve škodovce a řekli mi, že prej škodovka jim samotný tyčinky nedodává. Takže se chcu zeptat, jestli někdo nevíte přesně typ jakej tam patří? Koupím ju asi po netu a pak za zajdu znova do škodovky aby mi to akorát nakodovali.
  24. No jo,ale ja potřebuju aji tu novou tyčinku, a nevim esli ju ve skodovce nebudou mit drahou. A jen tak mimochodem, jsem druhej majitel, takze ten stitek s PINem na klicich nebyl, ale na jednom klici je nalepenej stitek s cislem: xxxx-x...prave me mate to cislo za pomlckou, jsem myslel ze PIN ma jen 4 mista..?!
  25. Jo jo vim ze sem vul, ale proste se to stalo. Chtel jsem ju prendat ze stareho obyc klice do noveho vystrelovaku, snazil jsem se ji odtud veřezat, ale stejně praskla. Mám ještě jeden klíč, takže jezdit můžu, ale chci dodělat ten vystřelovák, takže potřebuju novou tyčinku a někoho kdo mi ji nakóduje. Nevíte někdo kolik ta tyčinka stojí, jestli s tím mám jít do Škoda servisu nebo jestli by mi to udělal někdo z fóra?(nejlíp na Moravě, blízko Brna).Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...