Přejít na obsah

ArnieX

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli ArnieX

  • Narozeniny 3.10.1990

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení ArnieX

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Ahoj, pročítal jsem to tu a jsem překvapený co vše se dá aktivovat. Asi nejvíc mě zaujalo že lze aktivovat ESC Sport pro Fabii to by se mi moooc líbilo. Našel by se někdo kdo má zkušenosti s programováním funkcí na Fabii 3? Ideálně Litoměřice/Lovosice, Teplice, Ústí nad Labem nebo Praha. Rád bych dodělal: 1, Hill hold 2, Zadní světla při denním svícení 3, ESC Sport 4, Dotankování 5, Corner a možná i něco dalšího, teď z hlavy mě napadá jen tohle. Pro úplnost mám Fabii Monte Carlo 1,2 TSI, 81kW r.v. 2016. Tak snad se nějaká dobrá duše najde :). Díky díky.
  2. Achjo to je v pr... já si to myslel že to jde nevim proč je vždy nějakej problém asi zajedu i do jinýho servisu co mi na to řeknou máme tu dva tak třeba pochodim v jiném myslim si že to jít musí jinak to je přece blbost žejo umí to jiný auta tak to musí umět i tohle.... No ok tak díky za potvrzení, že to opravdu jde. EDIT: Stejně jako mi nejde dálkou stahovat a zatahovat okna z více jak 1m od auta... a jiný fabie to umí... takže to může bejt řídící jednotkou ale nevim no... připadám si jak deb... že mi to ten servis neumí udělat jenom vždy maj nějaký chytrý vysvětlení proč to nejde.
  3. Zdravím pánové, tohle téma jsem tu ještě nenašel a protože jsem zrovna včera byl měnit v autorizovaném servisu olej tak bych chtěl porovnat jak se to má kolem dokola po republice jaké jsou zkušenosti a kolik za výměnu u tohoto motoru platíte v autorizovaném vs. neautorizovaném servisu případně na kolik vás to vyjde doma v garáži olej+filtr. Tak a já sem v autorizovaném servisu platil za výměnu oleje jako takovou včetně filtru atp. 1400Kč Tak pište jak se to má u vás.
  4. Znovu všechny zdravim pánové, udělali mi dneska v servise automatické zamykání při rozjezdu s tím že odemčení po vytažení klíčku prý nejde. Tak se chci zeptat jestli někdo z vás už zkoušel jestli když si to nakodujete nebo pokud to máte od někoho jinýho jestli se to i odemyká mě řekli že odemčení nejde ale zamčení mi aktivovali. BTW cena asi 80kč... což je zadarmo ale muj problém to moc neřeší... a to ten že když si vevnitř neodemknu tak se do kufru nedostanu ani když odemknu dálkou musim podržet na dálce otevření kufru.
  5. ArnieX

    Motor 1.2 HTP

    Motor by se wapkou mýt neměl stačí když se tim tlakem urve ten obří placatej konektor k řídící jednotce a škoda kolem 30k je na světě. Já osobně tedy hadříkem ale pokud mejt motor měl by se mejt aktivní pěnou a pak vypláchnout. Případně autorizovanej servis... jsou pojištěný takže když to podělaj tak si to taky opravěj.
  6. Výkonovej rozdíl by šel znát nejvíc u motorů, které mají čidlo klepání umožňující automatické přenastavení při lepším palivu ale tim pádem bude výkon změněný postupně po třeba 2-3 plných nádržích a nebo u motorů, které jsou nastavené na 98 a jezdí na 95 a najednou se natankuje 100 a nebo u motorů, u kterých si majitel vozu řekne chci jezdit jenom na 100 tak si nechá od nějakého čiptunera nestavit motor na 100oktanové palivo a pak by rozdíl byl reálně znatelný. Například 1,6MPI 75kW známá hlavně z Octavie je už sama nastavená na mezi klepání a výkon motoru už nejde zvýšit úpravou řídící jednotky, šlo by to za předpokladu právě že se bude jezdit jen na 100oktanů. Do své 1,2HTP jsem zatím nevyzkoušel V-Power Racing ale mám to v plánu při prázdný nádrži to ozkoušet, z minulosti můžu potvrdit jenom tu sníženou hlučnost motoru tj dáno vyšší stálostí 100oktanového paliva. Může to ale také být placebo ale to si nemyslím, zkoušel jsem to u motorek a tam je to celkem znát. Neříkám, že se zaručeně ztiší chod motoru ale zvuk to změní. Nicméně jsou lepší věci jak zvýšit výkon motoru, lepší olej, lepší svíčky, čistý a často čištěný vzduchový filtr případně jiná nejlépe K&N vložka (hlavně u nás v ČR kde je veliká prašnost).
  7. Na těch fotkách jde vidět, že neni důvod měnit svíčky dřív jak po 60tkm přecijen vypadají moc pěkně, žádný svinstvo, nespálený, moc pěkný. Co měření spotřeby před/po? Nějaký zásadní rozdíl?
  8. Mrkejte na www.csob-pojisteni.cz máme teď nejlevnější pojištění na naše mazlíčky auťáky.

  9. ttj ja zrovna koupil jeden z referentskych vozu skoda 08/2010 takze modelovy rok 2011 je to sice novy auto ale prislo o tuhle SW aktualizaci. Napisu do skoda co s tim delat jestli to jde dodelat apod. diky za info. Jo a zkusmi prosim zjistit s tim CHLH v cem je zakopanej pes ne ze bych to potreboval ale ja to chci jinak ta fce je na nic tj jasny. Je to jen frajerinka. EDIT: Ještě mě tak kucí napadlo co takovej start-stop to asi nepujde do auta jentak dodělat co. Je mi jasný, že to asi nebude jen o nakodovani ale co si myslíte, že by to mohlo obnášet? EDIT2: CH/LH samotny je k ničemu ideální by byla dostupnost fce. AUTO jak jí máme v Octavii L&K to je parádička ale předpokládám, že je k tomu právě zapotřebí děšťový senzor atp. asi i nějaká řídící jednotka světel ale musím říct, že to je rozhodně návyková funkce už nikdy se pak člověk nemusí starat o světla.
  10. JJ já se jich i zeptám na toho rádce řazení protože ono pokud to nemá na převodovce nějakej senzor co tam je zakvaltovanýho tak to nemůže umět jinak co se mi celkově nezdá je absolutní absence komfortky respektive její zastoupení v maxidotim menu. Ještě k tomu stagingu pokud otočim klíčkem rychle a chci hned nastartovat nemá to nějakej vliv? Nesekne se to apod? Ono je to sice hezký ale dovedu si představit jak hrozně nepraktický to je zdržuje to a co ten CH/LH už ste to někdo vyřešili jestli jde Fabii naučit tuhle vymoženost? EDIT: Ještě mě napadá jedna věc jde udělat nějaká fce. automatickýho zatažení všech oken po zamčení bez držení dálky??
  11. Ten autolock/unlock jde ofiko to si nechám dát v servisu s constructem až tam půjdu, jinak mám Fabii II FC Elegance (takže maxidot mám tj. jasny) jen nemám ucelený info o tom ukazateli protože u HTP 51kW si myslím, že není já bych ho ocenil ale vím na 100% že je u TSI, Greenline a asi většině těch TDI.
  12. Mám dotaz, vim už z návodu že autolock autounlock lze aktivovat i přesto že u prodejce mi řekli že to fabie neumí ona neumí ale dá se to zapnout uvidim co mi na to řeknou jesi budou umět nebo ne… No a pak by mě zajímal ukazatel zařazeného stupně hádám dobře, že u 1,2 HTP 12V není podporovaný nebo jen není od výroby ale jde dokodovat? Celkem by se mi to líbilo ani ne kvuli tomu jak řadit ale líbí se mi vidět zařazenej stupeň jde o zvyk z ostatních rodinných škodovek. Díky za odpovědi, btw. protočení ruček by se mi taky moc líbilo ale to mi v servisu jak tak koukám na zprávy od vás asi neudělají kdyžtak se pak dohodnu s někym šikovnym z vás ideálně ústeckej kraj ale praha taky neni problém pokud to je na počkání a za rozumný peníze.
  13. ArnieX

    Fabia Combi 1,2 HTP 12V Elegance

    Zelená žabička s malým motůrkem… malým ale šikovným :)
  14. Rád bych se zeptal co se skrývá v SW update u přístrojového panelu a rádia Swing. Předěm dík za odpověď.
  15. A kucí nemáte někdo fotku Columbuse zezadu? Celkem by mě zajímalo jaký má porty a případně jestli nemá nějakej video vstup, protože kdyby měl video vstup tak uplně nejlepší věc co mužu udělat je zabudovat do auta ke Columbusu Apple TV a AirPort a můžu z notesu nebo iphonu přes wifi sdílet cokoliv a případně zabudovat i simku s neomezenym netem a mít wifi v autě
×
×
  • Vytvořit nový...