Přejít na obsah

Robert Fazekaš

Uživatel
  • Počet příspěvků

    26
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Robert Fazekaš

  • Narozeniny 17.4.1988

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Robert Fazekaš

  1. Jak píšete, u rezervy byl "bazén" . příčinou je tedy na 100% prasklá hadička nebo spojka někde. Až bude tepleji venku, budu muset odstrojit v kufru ty boční plasty a hledat, kde je problém .. no .. bude to krmení hada ..
  2. Ahoj. Prosím o radu. Od včerejška pozoruji, když chci ostřikovat zadní sklo, že voda z ostřikovače nestříká a stěrač jede na sucho. Motorek slyším ale voda nikde. Nádržka je plná, páčku držím i déle a nic. Kolem auta jsem se díval, nikde žádná kalužka. Na přední okno to ščije normálně. Děkuji předem za tipy. 2016 Combi, Style.
  3. Ahoj. Dnes jsem si všimnul, že nám na naší F3 HB chybí nad uchycením plynové vzpěry gumová "manžeta" či jak to nazvat. Mohl by mi někdo prosím poradit, kde popřípadě pod jakým SN tento díl seženu ? + Jestli by mi někdo poradil jaké rozměry a typ šroubu je použit pro uchycení plyn.vzpěry do karoserie ? Předem moc děkuji za odpověď. stažený soubor.jfif
  4. Ahoj, Mám úplně stejný "problém" s vycházejícími zvuky z motorové části. (1,2TSI 66KW, 42TKM) Když je motor v záběru, či vyšších otáčkách, neslyším to. Jakmile běží na volnoběh, jde to slyšet a docela dost. Jamile lehce šlápnu po plynu na cca 1500ot/min, klepot zmizí, pustím plyn otáčky spadnou na volnoběh a hned se to objeví znovu. Byl jsem s tím rovněž v servise - AutoToman Havířov, bylo mi řečeno, že je to normální a nemá vliv na funkčnost. Já si to ale nemyslím, protože už to, že, někdy to klepe, někdy ne, je divné ! Pokud by to byla vlastnost, klepalo by to stále. Zkusím pořídit video. Robert,
  5. Ahoj. Chtěl bych se Vás zeptat. Příští měsíc mě čeká další prohlídka v servisu - po 4 letech od koupě. Nevíte, co budou / musí měnit ? Najeto mám 42Tkm. Našel jsem, samozřejmě krom oleje, vzduchový filtr ( 60 000Tkm / 4 roky), zapalovací svíčky ( 60 000Tkm / 4 roky) Děkuji. (F3C 1,2TSI 66KW)
  6. Alza se vyjádřila, že to je pochybení z jejich strany a že mi pošlou nový zdarma.
  7. 1.2 TSI 66KW 2016 Ahoj.. Asi mám problém - chtěl bych se zeptat .. Na Alze jsem si objednal/koupil Castrol 5W40 ,specifikace 502.00, 505.00. Dneska mi jej v servise na prohlídce vyměnili. Jak jsem přijel domů, jen čistě náhodou jsem se podíval na obal od oleje a málem mě omylo ... sice to je 10W40 ale VW specifikace 505.00 / 505.01 !!! Je nutná okamžitá výměna ? Děkuji za názory. Jinak .. volal jsem hned do Alzy a bylo mi sděleno, že mi buď vrátí peníze a nebo zašlou olej dle potřebných specifikací. Ale co cena výměny v servisu že ..
  8. Ahoj. Chci se podělit s pokračováním mého problému popsaným výše. Jak jsem psal naposledy, výměna silentbloku převodovky nepomohla. Klepání v podobě kovových zvuků ve stejné míře a při stejných situacích. Servis psal do ŠA, která následně poměrně na "jistotu" doporučila výměnu převodky řízení - provedeno ale stále bez výsledků. Začínám být už naXraný. V servise si neví rady.. včera ještě zkusili vyměnit tyčku (kost) ale taky nepomohlo. Načež mi technik říkal, jelikož nepomohla výměna převodky řízení - že tam budou možná muset vrátit původní .. - mají na to vůbec právo ? Tu original střelili bez tak někde do regálu, válí se to Bůh ví kde 3 týdny a teď mi ji chcou střelit zpátky ?A co udělají s tou "novou" co mám teď ? To ji jako někomu dají do auta (použitou) , nebo jak ? Nevím, z mého pohledu se mi snaží servis vyjít maximálně vstříc ale začínám mít pocit, že se z mého auta asi stane pokusný kousek, kdy budou kluci stylem pokus omyl hledat vše , čím by to mohlo být. Neřešil někdo (zdárně) podobný problém ? Dík.
  9. Ahoj. Pozoroval jsem přesně tento problém od novotí na své F3C. Když jsem srovnal ramena volantu do roviny, auto se točilo napravo ke svodidlům - jelikož to bylo od novotí, říkal jsem si, že to je určitě jen sklonem cesty, kdy je lehce ze šikma kvůli odvodu vody. V servise jsem s tím byl ale bylo mi řečeno, že si to jen namlouvám a pokud chci geometrii, musím jí uhradit. Tak jsem se na to vybodl ale pořád se mi zdálo že to normální není. Brácha má Rapida a při každé jízdě jsem pozoroval volant, byl rovně. Teď řeším problém s mlácením "něčeho" od nápravy kovové zvuky, při přejezdu nerovnosti. V Servise mimo jiné už zkusili na pokyn ŠA vyměnit převodku řízení, kde museli udělat geometrii - auto mi vrátili s ještě hůř "srovnaným" volantem než-li byl. Hned na druhý den jsem tam letěl a ukázal jim, co to je a zda nebyli technici pod vlivem. Po následném srovnání světe div se,HURÁ, volant je v rovině. Po 2 letech od koupě jezdím rovně s rameny volantu v rovině.
  10. @Maverick A proto se dal při konfiguraci připlatit "paket pro špatné cesty", který mimo jiné obsahoval i krycí plasty spodku, které jsou u HB standartem ? A jestli kryty mají jinou funkci, než něco krýt, potažmo chránit, tak já jsem marťan.
  11. Díky za reakce pánové. Díval jsem se - je tam ten malý. Něco si vzpomínám, že se psalo.. pod HB je kryt celý na Combi pouze "ukázka" krytu. A proč ? Protože soudruzi v MB machrovali, že dokáží udělat Combi s příplatkem "pouze" 10k - což ano ale za jakou cenu ? Kryt motoru i podvozku chybí a výplň 5, dveří je tragická. BTW @jjjlll nevíš pls kolik těch šroubů musí pryč ? Rsp. jdou jasně vidět ?
  12. @ski1961 @Martab Ok Ok díky. Paket pro špatné cesty nemám. Pouze budu muset sundat ten plast co je fotce výše (pokud je na combi ?)
  13. @ski1961 Díky moc. Ještě se zeptám - je nutný naky speciální postup nebo klasicky, vypustit řekněme zahřáty olej, odšroubovat filter, vyměnit za nový s těsněním + na šroub nasadit novou podložku ? Teda jestli je v sadě ? U BMW jsem měl vždy v sadě olej.filtru samotný filtr, těsnění + novou podložku pod vypustný šroub. Díky.
  14. (F3C, 1.2TSI 66KW, Style +) 03/2016, teď 21TKm Zdravím Vás přátelé okřídleného šípu. Rád bych se podělil o svou zkušenost a popřípadě požádal o radu či rady jak dál. Od konce léta 2017 jsem začal pozorovat "rušivé" hluky při přejezdu nerovností, spíše v nižších rychlostech. Jelikož jsem měl (a stále mám) problémy s pískáním brzd při dobržďování, byl jsem s tím v AS a zmínil se technikovi i o tom - v té době ještě jenom "klepkání" při přejezdu nerovností. Bylo mi řečeno, že - ať jezdím a jestli je někde problém, dřív či později se to projeví . Uběhlo pár měsíců a hluky ozývající se z levé přední nápravy stále stupňovaly - kor v zimních měsících. Pročetl jsem tady fórum, čím by to mohlo být a taky abych jel do servisu "připraven" . Většina příspěvků ukazovala na jednoznačný problém s silentblokem převodovky, jež se hodně řešil i ve fóru pro Rapid. V servisu byli ochotni, jeli jsme to projet, jestli se to tedy projeví - technik sám po nástupu vypnul větráky - šlo vidět, že má zájem "slyšet". Neujel se ani km a zvonkohra v podobě kovových zvuků se rozezněla. Navrhl tedy hned na místě promazat speciálním tukem silentblok převodovky. To ovšem nepomohlo a tak zcela bez keců hned objednal nový díl. Byl jsem rád, že se to vyřeší a bude klid, jenomže .. Po výměně silentbloku se nic nezměnilo, kovové zvuky se ozývají pořád a čím dál intenzivněji a častěji. Volal jsem z5 do AS, že výměna bohužel nepomohla. Bylo mi řečeno, že neví čím jiným by to mohlo být ( auto bylo i zvednuté - kontrolovali nápravu, jestli někde není vůle ) a budou muset napsat do MB o radu. Dnes je to 2 týdny, co jsem s technikem mluvil a nic se neděje. Servis nevolá, auto mlátí ... Má zde někdo zkušenost s podobným problémem ? Jsem opravdu zklamaný. Problémů je více ale to by bylo na jiné téma. Vždycky jsem tvrdil, nové auto je nové auto ale ono nas..t. Člověk poctivě šetří a když si na to teda nakonec vydělá a udělá radost - za těch pro mě nemalých 380 000 kč jsem koupil akorát předražený vergl, odrbaný na všech stranách . Děkuji. Robert.
  15. Zdravím . Mohl by někdo uploudnout fotku auta ze spoda, kde je výpustní šroub mot. oleje ? A z pohledu kapoty, kde je olej.filtr ? Pokud někdo má foto teda ? Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...