Přejít na obsah

kkkkkkkk

Uživatel
  • Počet příspěvků

    87
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem kkkkkkkk

  1. přesně tak. a pak si k tomu přidej aspon 0,5l jako odchylku od toho, jak bys jel normálně a toho jak pojedeš s vědomím, že si měříš spotřebu.
  2. zásahem do brzd to určitě nebude. ale pokud měníš celou brzdovou soustavu, tak dedukuji, že tvé auto už má cosi za sebou. asi by to chtělo diagnostiku.
  3. kkkkkkkk

    autotracer.cz

    nejlépe najít autobazar, který tento systém používá. Někteří vám pak za "hubičku" vyjedou info o vašem autě dle VINu. u své kokty jsem se nestačil divit. měli tam toho fakt dost. jasně se prokázalo stočení tachometru při prvním dovozu do ČR. Jen tak dál. mělo by to být povinné pro všechny ojeté vozy v ČR. Možná by to pomohlo proti stáčení tachometrů.
  4. co osoba, to litr. spíš jsi měl napsat profil tratě.
  5. Toto jsem již publikoval v jiné části fóra, ale myslím to spíše patří sem : Pánové, ty vaše (nejen vaše) neustálé komentáře ohledně spotřeby u TDI motorů (nafta obecně) jsou pro mně naprosto nepochopitelné. Psát o tom, jestli jedu za 5,4L nebo 5,8L je naprosto absurdní. Spotřebu jako takovou musím brát jako ukazatel ekonomiky provozu pouze v okamžiku, kdy auto prodám a sečtu si kolik jsem za něj zaplatil, kolik jsem za něj dostal, kolik jsem vrazil do oprav, údržby, pojištění atd. Příkladů z praxe jsou miliony. Za sebe můžu říci, že jsem se svým benzínovým RSem jezdil místy jako prase, jízdu jsem si vyloženě užíval a průměrná spotřeba po asi 10 000 km byla lehce nad 10L. Na auto jsem během toho roku ani nešáhl a prodal jsem ho za ty samé peníze, co jsem ho koupil. Další Okta byla 66Kw TDI, která jezdila do 6L a kterou jsem během prvních 10 000km z nepozornosti lehce otřel o betonovou zídku v rychlosti cca 5km v hod. auto se zastavilo až o zadní kolo, takže se pohlo i s nápravou. Oprava prahu, lak, výměna zadní nápravy (vrakoviště) = cca 13 000Kč. Při ceně benzínu i nafty 30Kč/L (psal se rok 2006), mně 10 000Km v RSu stálo 30 000Kč za benzín, u TDI to bylo 18 000Kč za naftu + 13 000Kč za opravu celkem tedy 31 000Kč, takže v důsledku jsem s TDI ujel prvních 10 000Km se spotřebou 10,33L. Snad ještě další příklad z praxe: člen mojí rodiny se velmi rozčiloval nad VYSOKOU spotřebou 6,5L nafty na 100km u 2003 Forda Mondeo. Když pak ve 130 000Km měnil všechny vstřiky za 60 000Kč, tak si uvědomil, že kdyby měl benzínáka, který by jezdil za 8L tak na tom byl finančně líp a ještě by si ušetřil spoustu problémů. Pokud člověk překoná tu psychickou bariéru, že jezdí za více než 5,5L a zamyslí se nad skutečnými, celkovými náklady na provoz vozidla, pak zjistí, že to, jestli jezdí za 6 nebo za 8 je z dlouhodobého pohledu opravdu naprosto jedno. Daleko důležitější je mít štěstí a získat kvalitní vůz, který se nekazí a jezdit tak, aby se bouralo co nejméně - i když mnohdy je to i zde hlavně o štěstí. Proto bych všem doporučoval přepnout palubní ukazatele z průměrné spotřeby třeba na hodiny, hledět si více provozu než průměrné spotřeby a hlavně užívat si spousty Km za volantem bez nehod.
  6. nezadal svůj status

×
×
  • Vytvořit nový...