Přejít na obsah

lukky

Uživatel
  • Počet příspěvků

    64
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem lukky

  1. Ahoj, nemohu nikde najít (ani v ETKA jsem nenašel) jaké je origo označení relátka pro sepnutí startéru (relé napájecího napětí 50), které je označeno ve schématu J682 a jeho pozice je D2 na přídavném nosiči pod volantem. Netušíte někdo, jaké to má prosím označení? Mám Octavia II, 1.6MPi, před FL, MR2007. Ve schématu: Pozice relé zde: Předem díky. L.
  2. Ahoj, vyměnil jsem termostat, neboť mi původní při běžném provozu držel teplotu něco málo nad 75°C. To se projevovalo tím, že při jízdě z kopce padala rafička z 90°C. Koupil jsem nový Weller a teplota při běžné jízdě po rovince je nyní cca 94°C a pokud jedu do kopce leze teplota třeba i k 98°C. Častěji mi tedy i spíná sahara po dojezdu. V kolonách tedy leze běžně teplota přes 100°C. Máte někdo zkušenost, jaká je standardní teplota u těchto motorů při jízdě? Termostat by se měl otevírat při cca 88°C, ale zase je netradičně umístěn na vstupu do motoru z chladiče. Z toho usuzuji, že teplota na výstupu z motoru, kde se nalézá čidlo, bude asi správně o něco vyšší. Ale potřeboval bych si potvrdit, že je to OK. Bohužel jsem před montáží nového termostatu nezkusil otevírání v hrnci :-). Díky, L.
  3. Ahoj, zajímavá informace. A jak to lze provést? Přes diagnostiku nebo je to přehráním firmware jednotky motoru? Konkrétně mi jde o motor BSE. Díky, L.
  4. Ahoj, nevyřešil. Nechtělo se mě v tom štourat...
  5. Ahoj, sháním schéma elektroniky pro tento motor (Octavia II před FL - MR2007). Mám schéma motoru BGU, ale jsou tam rozdíly. Např. v e-boxu v motoru mám relé R1 a R2, ale ve schématech BGU je i relé R3 a R4... Nevíte, kde sehnat? Potřebuji, kde najdu relátka pro řídící jednotku Simos (přivádějící napětí pro vstřiky, zapalovací cívku atd...) Díky. L.
  6. Ahoj, ten článek je o čidle nasávaného množství vzduchu, čili váze vzduchu. Toto čidlo u BSE motoru není, zde je jak píšeš čidlo tlaku v sání. Ale hlavně, že jsi to vyřešil a díky za zpětnou vazbu. Taky jsem ho čistil
  7. Ahoj, konkrétně u mě jsem zatím problém nevyřešil. Na volnoběh se klepe, občas zaznamená vynechání zapalování v bloku měřených hodnot. Ale já budu muset začít změřením tlaků ve válcích. Tobě bych to taky doporučil. Ještě mě napadlo, nepřisává ti falešný vzduch (těsnění benz. nebo LPG vstřiku)? L.
  8. lukky

    A o tomhle víte?

    Jojo,teď jsem se na to vrhl a je to fakt snadné. Díky.
  9. lukky

    A o tomhle víte?

    Ahoj chlapi, ten první odkaz nefunguje. Proto bych se rád zeptal, co na tlačítku přesně upilovat? Díky, L.
  10. Vypadá to na nějaký problém se škrtící klapkou, je potřeba to hodit na VAG...
  11. Stříkal jsem na spoje v sání startovacím sprejem, co mi doporučili na fóru. Při stříknutí do inkriminovaného místa motor málem zhasl. Prokazatelně to přisává zespoda ve spojení horního a dolního sání. Je to dokonce i slyšet a když jsem do místa zkoušel strkat prsty, tak se měnil zvuk syčení...
  12. Ahoj, potřebuji vyměnit těsnění mezi horním a dolním dílem sání na 1.6MPi BSE, kde mi to slyšitelně přisává vzduch. Nějaké informace jsem si již přečetl, takže buďto sundat spodní část sání a nebo odklonit horní část?? Otázka je, jaký postup bude lepší? Při demontáži spodní části (berany) se bojím, že těsnění u hlavy motoru už nebude v dobré kondici a hrozí, že začne přisávat tam. Takže se nabízí otázka, zda preventivně vyměnit i toto těsnění. Toto dilema by mi vyřešilo odklopení nějakým způsobem horního dílu sání. Ale nevím, zda to bude možné. Zase by se tam muselo vyndat hrdlo pro nalévání oleje, které nevím jak je utěsněno. Co myslíte? Díky, L.
  13. Někde jsem četl, že v neznačkovém servisu 8 000,- Kč... Ale nevím přesně.
  14. Pokud svítí kontrolka stále, tak je potřeba, aby ti v servisu přečetli paměť závad znovu...
  15. Pokud je pravidelně servisované, zjisti, zda a kolik žere oleje (pokud ti to někdo přizná :-) ). Resp. zda již byly písty překroužkovány. Častou závadou je spotřeba oleje při nájezdu přes 100tis. km. Děje se tak díky připečeným pístním kroužkům (dražší varianta) nebo ztvrdlým guferům na ventilech (levnější varainta).
  16. Tak vyřešeno, po nastartování motoru se Oil Warning Threshold zvýší na 35. Vzhledem k tomu, že nastartovaný motor má olej v oběhu, množství v olejové vaně klesne - konkrétně u mě je to 36,5mm. Takže za krátkou dobu bych měl být upozorněn signálkou nízké hladiny oleje...
  17. Ahoj, zatéká mi mezi dveřmi a plechem stahovačky u řidiče do auta - klasický problém. Jen přemýšlím, jaký tmel na to bude nejvhodnější? Je hafo druhů, ale napadl mě např. karosářský, co myslíte? U AutoKelly mají Starline za dobrý peníz, ale této značce bych moc nevěřil... Díky, L.
  18. Pokusím se obnovit toto téma, mám ten samý problém s volnoběžnýma otáčkama jako Fabier. Úhel škrtící klapky mi to zobrazuje pouze 0,4% a motor sebou třese. Nevíte, čím by to mohlo být? Díky.
  19. Ahoj, mám OII 1.6MPi se spotřebou oleje ještě v mezích... Jen bych rád vyzkoušel, zda mi funguje hlídání hladiny oleje. Nyní mám totiž hladinu v oblasti minima a zatím kontrolka nesvítí (to bych pochopil, hladina je v horní části minima). Pokud se podívám do VAGu a v kanálu 9 si zobrazím hodnoty, tak: 1. hodnota - hladina oleje "Oil Level" mi píše 48,5mm a 2. hodnota - rozhodovací úroveň "Oil Warning Threshold" je 30 (bez mm?). Toto chápu tak, že oleje je 48,5mm a kontrolka se má rozsvítit až při 30mm?? To mi přijde divné, pod minimum ještě skoro o 2cm? Chápu, že pokud je motor v běhu, tak oleje ve vaně ubude (tj. nebude 48,5mm), ale že by tolik?? Otázka je význam čísla thresholdu, nejsou u toho jednotky... Tak jak to chápat? Díky za rady. L.
  20. Ahoj, mám OII 1.6MPi MR2007 relativně krátce, ale od začátku pozoruji houpání ručky rychloměru při některých rychlostech. Projevuje se to tak, že udržuji konstantní rychlost (např. 50km/h s tempomatem i bez něj) a ručka pulsuje (houpe) v rozmezí cca 3km/h. Stává se to spíše při rychlostech do 90km/h. Na VAGu žádná chyba. Auto evidentně jede konstantně a necuká. Nesetkal se s tím někdo? Ručku ovládá krokový motor s relativně velkým převodem, takže mechanickou závadu na převodu bych vyloučil, ale něco ten krokáč musí rozhoupat... Nejde mi to do hlavy, navíc signál rychlosti je prý brán z jednotky ABS, tj. jde to po CANu... Zkoušel jsem základní test ručky přes VAG, ale ten pouze nastaví ručku na 100km/h a to je vše OK. Díky, L.
  21. Ahoj, když jedu konstantní rychlostí tak při některých rychlostech se začne houpat ručka tachometru cca o +-2km/h. Dělá to jak s tempomatem, tak i při jízdě bez něj. Otáčky na otáčkoměru nehoupou. .. Ve VAGu žádná chyba. Nevíte, čím by to mohlo být? Díky.
  22. Ahaa, tak to jsem rád, že to není problém s elektrikou. Omlouvám se za zbytečný dotaz. Manuál k autu nemám a asi si ho pořídím Díky moc. L.
×
×
  • Vytvořit nový...