Přejít na obsah

ian.tom

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení ian.tom

Nováček

Nováček (1/14)

  • One Month Later
  • One Year In
  • Week One Done

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Ahoj,píská to i po výměně( měněno v 17 tis.) Dříve či později se to začne projevovat znovu.Má osobní zkušenost. Píská to u zahřátého motoru na volnoběh, ale v mém případě jen pokud je venku teplo. V zimních měsících to nedělá.Určitě to není ložiskem. Pumpa těsní, neteče na funkci chlazení to pískání nemá vliv. Myslím,že to tu nevyřešíme a zjevně si s tím neví rady ani v autorizovaných servisech jen vyměňují pumpy a to je vše.Dával jsem sem na toto téma příspěvek už v roce 2016 a doteď tu není jediná rada jak se toho pískání zbavit. Někdo tu psal o proplachu systému,to říkali i mě,že udělají proplach a dají pumpu,která je už inovovaná a takové ty jejich kecy a stejně to nebylo nic platné. Máme v rodině dva Yeti oba s motorem 1.4tsi ten starší r.v2010 nepíská a ten novější r.v 2014 píská furt.
  2. V Yetim 1.4tsi mi začalo pískání na volnoběh asi v 17tis.km. Od té doby do jsem ještě najezdil 4tis.km a pak reklamoval jako závadu. Provedena výměna vodní pumpy a proplach systému. Na dotaz jestli se může časem to pískání opět projevit mi bylo řečeno, že se jedná o inovovaný díl. Tak zatím jezdím a nepískám.
  3. Mám také motor 1.4 tsi v Yeti, najeto 17500km a stejné pískání na volnoběh při zahřátém motoru. Je to určitě z vodní pumpy. Při poslechu v motoru se to rozléhá,ale když jsem použil primitivní stetoskop ( dřevěná tyčka cca 70 cm dlouhá) a za chodu motoru na volnoběh přiložím na vodní pumpu tu tyčku a dám ucho na tyčku tak je to víc než jasné. Budu řešit v rámci záruky.Jen mám obavu jak se tu píše jestli výměna něco vyřeší, když se to projevuje i po výměně.
  4. Toto hučení jsem vyřešil včera.V pravé zatáčce pod plynem se ozývalo hučení z levé přední strany.Sám jsem si vyměnil ložisko na LP kole a hluk se nezměnil,potom jsem vyměnil oba klouby na levé poloose a hluk stále stejný.Měl jsem tedy podezření,že už to může být pouze něco v převodovce.Zajel jsem tedy do servisu Škoda.Upozornil jsem je,co to dělá a co už jsem vyměnil.Následovala zkušební jízda,potom se vypustil olej z převodovky kvůli kontrole,aby se zjistilo jestli v něm nejsou nabroušené částice,to se ,ale nepotvrdilo.Olej jsem ,ale nechal pro jistotu vyměnit a jelo se na další zkušební jízdu.Hučení se ,ale opět nezměnilo.Nakonec se zjistilo,že to způsobuje uložení celého agregátu(motor+převodovka).Vyměněn silentblok uložení převodovky,celej agregát znova usazen pak zkušební jízda a hučení je pryč.
  5. Ahoj,prosím tě kolik stála výměna těch kuželíkových ložisek diferenciálu,dělali ti to ve Škodovce,mám stejnej problém.Dík za odpověď.
×
×
  • Vytvořit nový...