Přejít na obsah

LHombre

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem LHombre

  1. měním, cca 70 tis, řadí jak po másle i když občas zaškobrtne - nemládne.
  2. ...je novej, to jsem zkoušel jako jednu z prvních věcí. mrknu na olej na svíčkách popř přetěsním víko, ale to by musela být stejně úplně potopená a i tak si myslím že by to nemělo vliv - jiskřiště je ve spalovací komoře a pod kontakt kábl/svíčka se pravděpodobně olej nedostane.
  3. pouze benzín, všechny byly "zdravě" a stejně opálený, značku už si nepamatuju, ale kupuju zpravidla prvovýrobu, olej jsem na svíčkách nezaznamenal.
  4. Dobrý den, mám následující problém : po zahřátí motoru (2.8 v6 AT) mi tento začne při malých otáčkách (volnoběh, couvání) mírně cukat, jako kdyby přestaly pálit 1-2 válce a hned zase naskočí, je to vždy takový brnkanec který se nepravidelně opakuje. Zhoršuje se to v letních měsících, popř v závislosti na zahřátí motoru. Po výměně svíček na chvíli přestal, ale po měsíci znovu. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Podařilo se odstranit? Dík za případné reakce
  5. Můj problém spočívá v tom, že sedačky plně fungují, ale kupř. nemůžu odjet na jeden zátah po celé dráze pohybu - vždycky jako bych najel na koncový spínač, musím tlačítko pustit a hned zase aktivovat a pohyb pokračuje. Dělá to u všech směrů a přestala mi fungovat paměť - zvláštní, ale to bude zřejmě jen o kontaktech, snad.
  6. Dobrý den, mám obdobný problém, akorát mi to dělá pouze jedna strana (řidič) - po výměně výbojek se někdy nerozsvítí, popř. rozsvítí, ale během náběhu "mrká" a někdy rozsvítí a jede. Měl jsem za to, že pokud odejde startér, popř. trafo či výbojka, tak je zkrátka death a ne že "jednou tak a jindy tak" - máte někdo zkušenost i s tímto problémem? Děkuji za případně sdílené zkušenosti.
  7. Dobrý den, při zástavbě výhřevu : musela se demontovat pal. deska ? má motorizace 2.8 eleg. tiptr. nějakou přípravu v kabeláži na vyhřívané sklo (jako třeba tempomat, stačí vyměnit páčku a je hotovo), nebo je potřeba vše dokoupit a doplnit ? je při nákupu skla zapotřebí řešit motorizaci (mám za to, že by to mělo být naprosto jedno, ale přece)? mají skla přípravu pro dešť senzor standardně nebo ne (předpokládám, že se jedná pouze o čiré pole v horní části skla a vše ostatní je obsaženo v zrcátku, tedy v té "nožce" na skle pod ním)? Děkuji za případné informace.
  8. LHombre

    Start na DO

    Dobrý den, zajímalo by mne, jestli jste již někdo řešil a potažmo vyřešil startování na dálku u tohoto motoru (2.8) s tiptr. rv 2006. Díky za odpověď
  9. Nevím jestli se jedná o to samé, ale dělá mi to něco podobného. Jakmile zařadím D (po odstávce auta přes noc atp.) tak škubne, až kopne a ozve se kovový cvaknutí. Původně jsem škubnutí přičítal špatně fungující převodovce a zvuk načnuté poloose, ale při pravidelné prohlídce ve škodovce mi bylo řečeno, že obojí může mít na svědomí odcházející silentblok tiptr. převodovky. Bohužel jsem si na tuhle komplikaci vzpoměl až po dokončení servisu, kdy už bylo auto připravený a já prakticky na odjezdu. Vám to však dělá až po ujetí cca dvou metrů, mě po prvním zařazení a počátečním rozjezdu - tedy takřka okamžitě.
  10. Měl jsem na mysli přímo SW převodovky - u některý značek to možné je (alespoň jsem se to na různých místech dočetl) podobným způsobem jako jednoduché čipnutí motoru, tedy přípojit na počítač a nahrát aktualizovaný SW. Rozdíl byl prý znatelný, ale zřejmě to vyžaduje sofistikovanější převodovku. Škoda, jak správně zmiňujete, jakýkoliv jiný způsob - montáž, demontáž, výměna dílu je samozřejmě nákladný a bez záruky požadovaného efektu.
  11. Dobrý den, máte někdo zkušenosti s možností nahrání nového SW pro tiptronic s motorem 2.8 V6 ? Bylo to k něčemu - a je to vůbec možné? (Pokoušel jsem něco vyhledat v historii ale bezvýsledně)
  12. Máte jistotu, že vibrace pochází z motoru? Na předchozím voze jsem měl stejný problém jaký popisujete - vibrace celého vozu pouze při jisté rychlosti. Stejné spektrum otáček motoru na volnoběh bez problému. Byl to prasklý kord v pneu - podotýkám, že na volantu nebo řízení se to nijak neprojevovalo (BMW 528i), jen ty celkové vibrace jak na tlumič testu. Samozřejmě to ve Vašem případě může být jiný důvod - přidávám jen vlastní zkušenost.
  13. Špatně jste mně pochopil, nejsem dotčený ani v nejmenším, ale chtěl jsem poděkovat těm, co na moji jasnou a cílenou otázku dali v rámci svých možností a ochoty jasnou a konkrétní odpověď. To vše udělali bez toho, že by posuzovali které vlákno smysl má a které ne, na co a jestli čas mám a na co zase ne a jestli to museli za použití vlastního pravítka a sehnutí svých zad změřit sami a proč já tedy k této informaci mám přijít bezpracně za použití tohoto fóra. Možná jim odpovědět připadalo natolik samozřejmé, jako když se jich někdo na ulici zeptá kolik je hodin - zatím co někdo odpoví něco ve smyslu "proč mě zdržuješ, obtěžuješ a nekoupíš si vlastní hodinky, podívej se na kostel, teď to hlásili v rozhlase, si hluchej nebo co, si ty svoje zapoměl doma? tak se pro ně vrať a nezneužívej ty moje.....", tak někdo jiný řekne "půl třetí a pět minut". Já ten druhý model považuji za elementární lidskou slušnost ke které se i já snažím co nejvíce přiklonit a proto jsem chtěl své poděkování jasně specifikovat pro ty co odpoví a nikoliv pro ty co sdělují své názory, byť se jich na ně nikdo neptal, co chtějí určovat smysluplnost či oprávněnost čehokoliv, co chtějí někoho kárat za otázku tomuto fóru naprosto adekvátní...../. To jen tak na vysvětlenou, opravdu nejsem dotčený. Ani to prosím nepovažujte za snahu (z mojí strany) o nějakou další elektronickou komunikaci s Vámi - já se na těchto stránkách v budoucnu - čas od času - na něco určitě ještě zeptám, ale i kdyby Vás moje otázky pobuřovali a popuzovali sebevíc (i když co může být ještě horšího než bezpracně zjistit průměr středové díry?), prosím nereagujte. Snad jen kdyby jste chtěl na jasnou otázku jasně odpovědět.
  14. Díky za informaci - tedy těm, co požadovaný údaj sdělili.
  15. Dobrý den, můžete mi prosím někdo napsat průměr středové díry origo ráfku na superbu první generace? Možná už to tu někde je popsáno, ale nemám čas to hledat. Díky moc za info.
  16. S pamětí čehokoliv to nemá v základní funkci co společnýho. Přepněte si ovladač na zrcátko spolujezdce a mělo by to fungovat a po sklopení si můžete seřídit jak moc se má zrc. přiklopit směrem k autu. Mám dojem, že se to dávalo už ve standartu - bez ohledu na stupeň výbavy či mod. rok.
  17. LHombre

    Tiptronic

    Tak nikdo nemá nic čím by obohatil diskuzi ?
  18. LHombre

    Tiptronic

    Proč to nedělat vím, ale když je to zapotřebí - to je to co mne zajímá. Mám necelé čtyři roky starý vůz a z této doby nepřetržitě třináct měsíců nejezdil. V tomto případě je dobré a možná i nutné náplň i s filtrem vyměnit. Možná hledám špatně, ale téma jsem nenašel. Díky
  19. LHombre

    Tiptronic

    Dobrý den, zajímalo by mne, jestli má někdo povědomí o tom, jestli někdy vyšla kniha z edice " jak na to - škoda superb" od H.R. Etzolda. Chci vyměnit olej a filtr v tiptronic převodovce a nikde nejsem stavu dohledat "manual" - popřípadě zkušenosti někoho, kdo již toto sám dělal a byl by ochoten se o zkušenosti podělit. Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...