Přejít na obsah

Cidling

Uživatel
  • Počet příspěvků

    184
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://

Návštěvy profilu

2 642 zobrazení profilu

Oznámení Cidling

  1. Tak sice po delsi odmlce, ale problem s PDC co jsem psal je vyreseny. Nakonec to bylo tim, cim bych to vubec necekal. Problem, ktery jsem popisoval, ze jednotka nesla nacist, byl zpusobeny kabelazi. V original kabelazi je pouze jeden, resp. dva pajene spoje na CAN, ktere jsou tzv. premosteny na malou svorkovnici, tak aby se nemuseli ty draty pajet na origo CAN v gatway. Prave tam byl problem, kdy jeden ze spoju nebyl zapajeny. Ten kdo vyrabel kabelaz, se s tim asi moc nemazal. Jeden drat byl zapajeny, druhy nebyl, cimz to nemelo kontakt. Na toto zjisteni me privedlo to, ze kdyz jsem asi po dvou dnech po montazi s autem jel hlasila se chyba start-stop. Ten je odvisly od CAN pohonu, na ktery se zapojuje i PDC, kdy premostenim dratu CAN v gatway s origo kabelazi PDC byl prerusen. Z toho jsem usoudil, ze musi byt svazek nekde prerusen. Napadlo me, ze pokid je nekde problem tak jedine ve spoji. Tak jsem spoj odizoloval a uz jsem videl ten problem.
  2. Tak tri draty zapojit si myslim, ze neni zadny problem. Jeste kdyz to mas v navodu pekne popsane. Kam je zapojit. Zbytkem se jen propojuji svorkovnice. Takze v tom jsem si jisty a navic neni to poprve co bych neco podobneho, obdobneho delal. No, chtel jsem se navsteve ŠA vyhnout, ale asi to bude nezbytne.
  3. Diky za pomoc, toto uz bych resil primo ve ŠA, me v danem pripade zajimalo, jestli je to, ze jednotka nelze vůbec nacist, standartni zalezitost.
  4. Tu jednotku 10- vubec nemactu diag. nemam se v ni kam pohnout. Vubec nekomunikuje. Ale je mi divne, jak jsem psal, kdyz jsem se setkal s prazdnou jednotkou, sla nacist, nesla kodovat. Pak je mi divne, ze v origo sade, mozne to je, ze dodavaji prazdne jednotly bez dat, aby mel pripadne servis prostor vydelat nahranim dat a aktivaci, dodavaji prazdne jednotky.
  5. Mam dotaz k dodelani zadnich senzoru, pokud nekdo vi. Koupil jsem tour mr 22, nemela zadni senzory, koupil jsem origo sadu v ŠA, od kt 2018 jina ani nebyla, namontoval a zapojil podle navodu. Dnes jsem chtel kodovat, mam vdcs 22.9., takze zadny problem, v Gatway jsem dal 10- park asist, radio jsem nakodoval taky, ale jak jsem chtel nakodovat jednotku pak. asist, tak nenacetla, diag. psala, jednotka neodpovida. Vse mam zapojene podle navodu, jsou tam tri draty, dva do bcm, jeden na pojistku. Nevim tedy proc, nesla jednotka asistentu nacist. Gatway hlasi chybu, jednotka asistentu nekomunikuje. Ted si lamu hlavu, je tam nejaka nova ochrana komponent? Nebo se musi aktivovat pres autorizovany servis a nahrat do jednotky data, ale kdyby byla jednotka bez dat, tak se hlasi, jen nejde kodovat. Nevíte nekdo proc je to tak, nebo kde je problem?
  6. Zatim diky za prispevky, z reakci vasich vyjádřeni, bude nutnost v mem pripade tento prvek vybavy v dalsim aute mit.
  7. A ja mam dotaz z malinko jineho soudku, ale stale se tykajici ventilovanych sedacek, smerujici zejmena k majitelům supu s temito sadackami. Je tato fc. na sedacce poznat, ma efekt, ma smysl jit kvuli tomu do L&K? Jedna se mi o to, ze ted v lete (mam alcantaru) auto vyhrate na parkovišti, uz pred prichodem dalkou otevru vsechny okna at se vyvetra, nejakou chvili jeste cekam, ale i tak je sedacka vyhrata na šílenou teplotu, jak nekam dojedu tak samo na zádech košile mokra jak bych se sprchoval, nechutně upocena od horké sedačky. Tak pak nemůžu nikde vejit, takze prevlikarna. Me by v souvislosti s tímto zajímalo, jestli dokáže tento efekt, dá li se to tak nazvat, ventilovaná sedačka eliminovat. Nijak detailně jsem to nezkoumal, takže ani nevím jestli sedačka ma vlastni ventilátor, nebo je tam rozvod vzduchu od topeni, jestli je ventilovaná cela, nebo pouze zadá. Za vaše postřehy a zkušenosti předem, dekuji.
  8. Cidling

    Sleva Karoq

    Slevy normalne davaji, ale ne kazdy prodejce, musis par obejit. Nekteri se vymlouvaji a jen zneuzivaji tlachy medii, jak auta nejsou. U jednoho prodejce jsem to uz nemohl poslouchat a rekl jsem mu, ze až auta opravdu nebudou, budou mit prazdny salon, ktery meli plny aut. Objednaval jsem ted zene sice Kamiqa a sleva 8%. Jedno jestli RČ nebo IČ. A to dalsi prodejce brečel, ze taková sleva není mozna, ze nemaji ani takovou marzi na tom modelu, ale asi maji, jinak by mi to nedali. Jeste chvili a budou se se slevami zase predhanet. Lidi setri, prodejnost strme klesa.
  9. No tomu ja rikam nabidka. Supa mam o rok a pul mladsiho, ale nastesti takove problemy nemam. Jsem s nim spokojený, nejake zavady jsem mel taky, ale po mych zkusenostech se skodovkami, to uz k nim patri a jinak to v ŠA snad ani neumi. Pritom mam skodovky celkem rad, hlavne z duvodu dostupnosti servisu a s lidmi z ŠA taky mam dobre zkusenosti, snazi se, to jo, ale je treba si uvedomit, ze na vzdy bonus 10tis. vyresi ty utrapy a zakaznik zapomene. To tak max. ten, kdo meni auto nejdrive po osmi letech, coz neni u vyrobce az tolik zadouci, optimal tri roky max. Takove zkusenosti, ale nas pak vedou k tomu, ze ac nechces, tak se zacnes divat po autech jinde. Manzelce jsem koupil Scalu a tu jsem taky vracel po mesici, sofwterova hruza a bes, tragedie. K tem novym modelum, by meli davat kartu na PHM, ktere projezdis do servisu a diazepam.
  10. Potřeboval bych u Side assist poradit. Nevíte někdo, kdo třeba dodělával, jaké je číslo 2-pólové svorkovnice, co vede do skla zpětného zrcátka na diodu Side assist, (verze před fl), nikde jsem o neuměl najít. Předem díky.
  11. Mam to vyresene. Kamo, ikdyz to mas dobre napojene, tak senzor pro kodovani v 09 nevidis, do te doby pokud ho v adaptaci nepovolis, az pak muzes samostatne kodovat. Je to od 8/2018 jinak.
  12. Pomůže někdo, ženě jsem vyměnil to nic s vlhkosti, za senzor světla deště. Žena má mr 2019 a je tam bcm bez lcode a nevím jak autu říct, že má senzor světla s polohou auto a aby následně byla fc. ch/lh. Tak abych měl RLHL možnost nakodovat, aby tam vůbec byla ta možnost jej kodovat, protože zatím tam není.
  13. Moc tomu nerozumim, takze pokud to je uz mimo tak neberte v potaz. použít aktivační kód pro S3: 32C00 - zvládne každý servis
  14. Cidling

    Zimní pneu

    Pokud v TP zapsane 18” nemas, protoze ti auto vyjelo z vyroby na 17” a mas motorizaci 110kw, silnejsi je maji v TP uvedeny automaticky az do velikosti 19”, tak 18” dat na auto spravne nemuzes, kdyz je tam das, tak se nic “nestane” pokud se nic nestane, pak mas problem! Velikost respektive moznost pouziti ruznych romeru je dano vyrobcem (bohuzel emisni problem EU, spojena s vetsi siri pneu a tim i vyssim valivym odporem a primo umerne vyssi spotrebou = emisemi, jo kazda desetina gramu se pocita) a vozidlo neni v takovem pripade homologovano pro provoz na pozemnich komunikacich s vetsimi nez 17” koly. Zapis vetsich kol, ale to nechci kecat, jiz dale neni mozny, to by ti musel povolit vyrobce, coz vidim jako nemozne, pripadne jako extrémně drahou a zbyzecnou zalezitost. Napriklad stejne postizene jsou i trojkove oktavy, kde jsem vysledoval, mezi vozidlem s moznosti pouzit 17” kola a nemoznosti pouzit 17”, ze slozeni predni napravy tedy pera a tlumice jsou v obou pripadech stejne, ale zadni náprava ma take stejne tlumice, ale je jiz opatrovana jinymi pery, pri stejne motorizaci a stejnem provedeni karoserie. Coz by naznacovalo, ze podvozek jiz z vyroby neni nastaven na vetsi kola, tedy jejich vyssi vahu.
  15. Osmou jsem nekoupil a kupovat ani nehodlam, Scala je v me petiletce sedma a posledni. A ano, proc sedm, muzu se v tomto oznacit za patriockeho hlupaka, jine a slusnejsi uvedeni stavu, ktere toto forum snese v teto chvili nemám. A jak jsem psal, ani jedna nevydrzela ani rok od novoty, aniz bych nemusel pro nejaky problem vyhledat sluzby servisu, a to od spatne geometrie predni napravy od novoty primo z vyroby, pres vadne vodni pumpy, odlupujici se lak narazniku, vymenu prevodovky a vymeny brzd prednich a zadnich, po praskajici tesneni kolem oken, po nekorektně se chovajici infotainment. Takze zadne prkotiny v podobe vrzajicich plastu. Ale abych nebyl jen skeptickym kritikem, tak napric skodovackym portfoliem co se vad tyce mi zatim nejlepe vychazela trojkova oktava, nebyt tam toho loupajiciho se laku a na druhe spatne geomky z vyroby, tak dobry. Pak Yeti, bohuzel az pak trojkovy sup, cekal jsem vic od vlajkove lodi a bezkonkurecne nejhorsi byla trojkova fabie. Scalu takto zatim hodnotit po mesici nehodlam.
×
×
  • Vytvořit nový...