Přejít na obsah

Filda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Filda

  1. Ahoj, mě se tohle staho cca 2x a vždy to bylo po cca 14-ti denním popojížděním městem. Projel jsem to, abych vypálil lambdy a bylo to ok.
  2. Ahoj, já bych nechal zkontrolovat množství média v okruhu(jako první krok), vzhledem k tomu, že je v médiu i mazivo klimy, je možné že při nízkém stavu to nemaže jak má, zvlášť pokud ještě nikdy nebyla kontrola provedena. Já jsem to taky nechal tento rok zkontrolovat, poprvé za pět let a bylo to ok, stálo mě to 180,-Kč.
  3. Filda

    Fabia s ESP

    To poka: Jsem přející člověk, stejně tak jsem tu spirálu nezačal točit já. Na jinou cestu už to asi dnes nepostavíme, tak Ti přeju hodně km bez nehod a já na té oktávce ten čudl budu vypínat, no... nic ve zlém. Mimochodem, co je špatného na zeditovat? Napiš to do wordu, nebo jinam...
  4. Filda

    Fabia s ESP

    To poka: si alespoň přečti můj první příspěvek borče, btw až se zase budeš chtít s něčím pochlubit, možná to napiš rovnou do sekce ostatní (viz Tvůj příspěvek, než jsi ho zeditoval). Vždyť Ty ani radu nepotřebuješ.
  5. Filda

    Fabia s ESP

    To poka: Já sem nic potit nemusel panáčku, každý vnímá jízdu jinak. To že pochybuji o přínosu ESP pro mne osobně, neznamená, že si ho nemůžeš pořídit. O tom kam jezdím a jak víš kulový, tak o tom nepiš. V úvodu článku ses ptal na zkušenosti, napsal sem Ti je. Já prostě ESP k jízdě nepotřebuju, zatím.
  6. Filda

    Fabia s ESP

    Vy vážně jezdíte tak, že potřebujete korigovat drift pomocí ESP? Protože pokud opomenu rozjezdy, které samozřejmě řídí ASR. ale zastřešené ESP... a panické brzdění, které zase řeší ABS, tak mi zůstává právě průjezd zatáčkou ve veliké rychlosti. Já když jedu do zatáčky a je hodně velkej průšvih, tak to zašlápnu, což řeší ABS. Když jedete zatáčku driftem, nemyslím, že je nutné korigovat to ESP a když už musíte v té zatáčce brzdit a to tak že zabere ABS, bude to právě ABS co vám zachrání zadek. Já jezdím tak, abych ESP nepotřeboval a to i na autě, které ho má.
  7. Filda

    Fabia s ESP

    Tož, vždyť to máš doma, zkus to sám. :-) Já osobně nemám esp na fábii, ale jezdím s oktávkou s tímto "zázrakem". Podle mě Tě to od nesnází nezachrání. V horské oblasti, ledovka do kopce, může být, ale pokud nejsi vemeno tak se rozjedes i bez toho. Za jízdy si toho ani nevsimnes, pokud nejezdíš běžně smykem. Lepší gumy, zvlášť zimní a rozum je daleko lepší. Toť můj názor. PS: já bych radši ty penízky šoupnul do lepší motorizace.
  8. Jojo, u 50kW v těchto teplotách 0.8-0.9 při klimě 1.2-1.4 po zahřátí na provozku. Když jsem vyměnil svíce tak to bylo 0.7-0.8 ale rychle (50km)se to vrátilo na 0.8-0.9.
  9. Nojo ale tacho lže pekelně. Podle převodů by to bylo při 7200 pro kolo průměru 600mm.
  10. To jsi tedy točil 7500, ty vrahu :-) To zas ne, tak kolem neco 6400ot./min, potrebuje to obcas prohnat :-) tak tos potom nejel na dvojku 100km/h :-)
  11. To jsi tedy točil 7500, ty vrahu :-)
  12. Filda

    Chiptuning

    Ahoj. Máte někdo zkušenosti s čipováním u BITPOWERu? Jsem na vážkách jestli Cimbu nebo Bitpower. Plusy Cimbu: ověřená kvalita, graf (dá představu o tabelovaných hodnotách), cena celkem OK. Plusy Bitpower: níže položený max krouťák (což by mi vyhovovalo) a níže položený max výkon (to také beru jako pozitivum... nad 5000 točím tak jednou za mesic). Mínusy Bitpower: zatím nevidno průběh momentu a výkonu v závislosti na otáčkách, což mi vadí vzhledem k tomu jak si představuju, že může taky vypadat... rv.2002 1.4 50kW
  13. Filda

    Fabia KO

    Ty sedačky takhle opravdu vypadaji při čelním nárazu. Mám bohužel stejnou zkušenost. Felicie vypadala podobně když potkala BMW se závodníkem.
  14. a toto ma tiez nulovu vypovedaciu hodnotu, kedze tych priemrnych 42km/h moze byt dialnice pri 140tacho a mesto, pricom tych druhych 80km/h moze byt iba medzimesto. Hold aky to ma vypovedaci charakter? .... nulovy, iba toto nestaci To fabka2004 Nepsal jsem, že průměrná rychlost vše objasní. Psal jsem, že přiblíží, kde se s autem jezdí. Moc si mě svým příkladem nepřesvědčil. Pokud má někdo průměrnou rychlost 42km/hod tak moc po dálnici nejezdí(nebo pořát stojí v koloně). Ale souhlasím, že tento parametr nic nenapoví o jízdních zvyklostech majitele. Trvám na tom, že uvést parametr průměrné spotřeby samostatně je na prd. Když uvedeš i parametr průměrné rychlosti, už je to o poznání menší prd.
  15. Ahoj všichni. Udat spotřebu je jedna věc, ale samotný parametr má nulovou vypovídací schopnost. Bylo by pěkné uvést i parametr dlouhodobé průměrné rychlosti, který přiblíží jak a kde se s autem jezdí. Já mám spotřebu 7.1l/100km a průměrnou rychlost 42km/h. Pokud bych se chtěl porovnat s někým kdo taky jezdí za 7.1 ale průměrnou rychlost má 80km/h, je jasné komu to žere víc... Fabule 1.4MPI
  16. To: MartinD U řemenu by se dala pozorovat změna pištění v závislosti na otáčkách (předpokládám) a i tak je 3 týdny starý. Pumpa sice nová není, ale myslím, že má náhon od drážkového řemene taky.
  17. To: xavian Slyšet to jde HLAVNĚ při volnoběhu, je to zvuk, který tam prostě nepatří. Nejsem netopýr, ale tohle se přeslechnout nedá. I moje žena řekla: Co je to za divnej zvuk... Při vyšších rychlostech je, pochopitelně, ten zvuk potlačen jinými "kraválnostmi".
  18. Ahoj. Dopředu vím, že na moji otázku nebude snadné konkrétně odpovědět, nicméně zkusím to. Cca před měsícem jsem začal pozorovat pískání z motorového prostoru, když se motor(olej) zahřeje na provozní teplotu. Přirovnal bych to ke zvuku proudění vody v trubkách u sousedů, když pustí vodu naplno. Pískání je monotónní, s otáčkami motoru neměnné. Stejně tak otáčení volantem, prošlápnutí spojky nebo vyp/zap klimatizace pískání nezmění. Intenzita je zhruba taková, že při jízdě po dálnici téměř zanikne. Bohužel, když chci zjistit odkud zvuk vychází při otevřené kapotě motoru, motor spolehlivě snahu zmaří, nicméně identifikoval jsem zdroj zvuku "za blokem motoru" směrem ke kabině, vpravo. Pokud motor vypnu, cca za 5 sekund znovu nastartuji, pískání se objeví až za 2-3 minuty. V servise auto bylo, samozřejmě, že mechanik nic neslyšel...Nejsem uplna lama, ale ani mechanik. Vím, že mezi vámi jsou odborníci na slovo vzatí. Jí bych si tipnul na začínající problém serva, co vy na to? Díky za odpovědi, Filda. Fabia 1.4 MPI 50kW, r.v. 2002 (listopad), 62000 km
×
×
  • Vytvořit nový...