Přejít na obsah

Fosgen

Uživatel
  • Počet příspěvků

    194
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Fosgen

  1. Nemělo by vytéct víc než bude kolem filtru a to je skoro nic, plus to co je natlačeno čerpadlem ve filtru . Čerpadlo nepojede, tak olej nemá jak téct. Pokud to budeš dělat na studeným motoru a budeš rychlý, tak ztráta bude minimální.
  2. Pawoukovi děkuju za negativní hodnocení, ale dohadovat se nebudu. Dělám to tak a dělat dál budu. Nejsem sám.
  3. Třicet let co jezdím autem, jsem vždycky olej udržoval mezi ryskama a nikdy se z autem nic nestalo. To je moje zkušenost.
  4. Olej má mít hladinu uprostřed mezi ryskama.
  5. Jak vidím, tak brýle vyjdou levněji. Rádio škrtám. Díky
  6. Bluetooth nepotřebuju. Stačí mi když bude hrát rádio a bude to ukazovat to, co to staré, jen bude mít větší displej. Líp se na to dívá, když člověk potřebuje
  7. Aha tak nic. Měl jsem za to, že auto staré deset let ještě takové vymoženosti s nějakou online ochranou nemá a stačí jen nakódovat nějaké nastavení. To online odblokování probíhá jak? Jen tak pro zajímavost
  8. Proč Online? Je to nový kus a na starým rádiu nic takového nemám. Auto je z roku 2013. Něco dokódovat bych chápal.
  9. Půjde vyměnit Swing s malým displejem bez nějakých složitých úprav a kódování za Swing https://www.maxildily.cz/Autoradio-SWING-Skoda-Octavia-III-Original-nove-5E0035867C-IZY-d14749.htm?tab=description ?
  10. Mi funguje zapalovač i po vytažení klíčku. Řešil jsem rozbočkou přes pojistky zapojenou na zadní stěrač nabíječku na mobil
  11. Spíše bych uvažoval do potkávaček o výměně za homologované LEDky H7 https://www.alza.cz/auto/osram-night-breaker-led-h7-legalne-na-silnice-d7511219.htm
  12. Hodnoty pojistek by měly být nalepené na víku pojistek. Ventilátor pozice 68 25 A
  13. Nevím jestli by se tam vlezla, ale kdyby byla možnost tam strčit kamerku co se dneska běžně prodává na mobil. To je ale možnost, že se točí ventilátor. Možná je jenom zaseknutý. Případná výměna není nic složitého. Absolvoval jsem to kdysi na Fabce. Akorát to chce projít celý internet a hledat, protože ceny jsou hodně rozdílné.
  14. Tepelná pojistka je kdyby byla špatná tato : https://www.hadex.cz/k367-tepelna-pojistka-240c-axial-nevratna-10a250v-ce/
  15. Ještě mě napadl předřadný odpor otáček ventilátoru. Ten může dělat problémy s rychlostí ventilátoru. Je tam tepelná pojistka, tak bych se zkusil podívat na to. Téma už tu je i jak to opravit bez nutnosti kupovat celý nový odpor. Stačí koupit za pár peněz tepelnou pojistku.
  16. Podle mého laického názoru, pružinka zapadla někam kde se má něco točit a to je teď blokované. Proto, když se to neroztočí, tak praskne pojistka. Zkrat nejspíš ne. Možná bych zkusil na pevné šňůrce zpustit do průduchu malý magnet s očkem, aby šel pak hlavně vytáhnout.
  17. wirer Přesně tak nějak jsem to myslel, akorát jsi to líp popsal.
  18. Myslíš polohu dole u kapoty když stěrače jsou klasicky napůl schované pod kapotou a nejdou odklopit od skla a ne servisní v půlce okna, která se zapíná vypnutím zapalování a do určitého času brknutím do páčky dolů, nebo přes menu v rádiu? Ať máme jasno. Jak jsem už psal. do motorku nevedou jenom dva dráty plus a kostra. Jsou tam heblata, které posílají info jednotce kde co a jak zrovna je. Je to stejné jak baterka třeba v mobilu. Taky tam nejsou jenom dva dráty. Je tam drát navíc, aby si nabíječka brala informace kolik je baterka nabitá. Nezjistíš to jinak, než když si seženeš motorek a zkusíš se dívat mimo auto. Podle mně pojede klasicky dokola a ty funkce co jsou na autě tam nebudou. Když přestaneš dodávat napětí, tak se motorek zastaví ať je, kde je. Ty věci navíc dělá jednotka. Tady je video rezebraného motorku a co a jak tam vlastně chodí
  19. Rozeber si ten motorek stěračů a pusť si ho venku přes baterku, nebo nabíječku. Jsou tam dorazy, které regulují ten dojezd. Zbytek obstará jednotka. Když vypnu zapalování a přeruším přívod napětí, tak stěrače zůstanou stát kde zrovna jsou. To samé mi dělá zadní stěrač.
  20. Odpověď je podle mně úplně jednoduchá. Stěrač jede nahoru, gumička je ohnutá dolů a motorek se točí pořád stejným směrem. Stěrač jede dolů, gumička stěrače je otočená nahoru a motorek se točí pořád stejným směrem, akorát směr dolů otočily táhla. Stěrače vypnu, ty zajedou do výchozí polohy, ta je nastavena v motorku stěračů ( aspoň byla, když jsem měl rozebraný starý motorek ze 120 ). Jednotka pak vyšle krátký impuls, aby stěrače vyjely o kousek nahoru a vypne napětí. Ve starých autech to nedělalo, protože tam nebyly řídící jednotky. Asi v jednotce taky bude ještě nějaká funkce, aby stěrače zajely do servisní polohy, zůstaly na místě a šly odklopit od skla.
  21. Chtělo by to nejspíš změřit jestli jednotka nepošle na tu chvíli do motorku opačné napětí, aby stěrače šly opačným směrem. Je to jen moje úvaha. lucky.jack Byl rychlejší.
  22. Koukni tady : Je to dvojka motorek
  23. Když netopí u spolujezdce, tak je to ten motorek co je níže s horším přístupem. Musí se toho trošku víc rozebrat než u toho horního. Nedávno jsem to absolvoval. Starý motorek nevyhazuj, než si budeš jistý, že nový funguje jak má. Koupil jsem, ale už nevím kde nový podle čísla a nepasoval. Byl malý ten bílý ozubený půlměsíc a nesedělo to do ozubení co je v autě. Musel jsem vyloupnout ozubení z toho starého a už to jezdí jak má. Většinou se vytlačí ty dorazy na tom plastu z venku a pak to přeskočí a zničí to potenciometr vevnitř.
  24. Chtěl bych se zeptat jestli je nějaká verze VCDS, která umí toto jako na videu dole, aby to bylo v češtině? Jedná se o info a kódování baterie. Vím, že jde baterka nakódovat i jinak, ale nejsou tam ty další informace. Mám 19.6.2. CZ a když to chci zkusit, tak mě to odkazuje na anglickou verzi. Mám zjištěno, že to samé hlásí i verze 21.3.0. Je možné, že by to mohlo být závislé na připojení k internetu? https://www.youtube.com/watch?v=MPAqrWyLOCo
  25. To se mi stalo taky. Vrátil jsem do ovladače starou baterku a auto šlo normálně odemknout a zamknout. Pak jsem dal novou a najednou to šlo i s tou novou baterkou. Mám Kessy a fungovalo oboje i dálka. Nechápal jsem to.
×
×
  • Vytvořit nový...