Přejít na obsah

h.vik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    90
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem h.vik

  1. Pridavam se do klubu. Kdyby si nahodou nekdo myslel, ze kdyz mu to neprasklo po 300.000km tak ze se to uz nestane (jako ja) ... tak bych ho rad vyvedl z miry. BXE r.v. 2007 - 336.000km / Nidy necipovano / vymena oleje po 15tkm / puvodni turbo / dalnicni km / 3. valec ojnice venku.....
  2. Jako první bych podezříval ložisko. Dva měsíce zpátky jsem měnil pravé přední. Taky cca. od 80km/h na rovince protivné přerušované bručení, a po 500km opravdu nesnesitelný hukot i přes vyhulené rádio. Nebyl jsem moc schopen vypozorovat z které strany to jde, přišlo mi, že to jde odprostřed. Až pomocí výkrutů na prázdné dvouproudovce jsem identifikoval pravé přední.
  3. Mám ve předu Brembo kotouče i desky (280*22 - základ, nedrážkované). Potěšil mě antikorozní nástřik (byť jen tenký) v černé metalíze. Po 5.000km, kdy jsem byl donucen jim dát několikrát na dálnici vohulit 130->0 i 170->0, tak bych řekl že brzdí dobře, ale myslím, že Max by brzdily lépe. Taky mi přijde, že už nebrzdí tak agresivně jako při prvních 2.000km, ale to se mi možná jen zdá. Uvidíme kolik vydrží, ale zatím bych neváhal je koupit znovu. Za cenu kotouče 650kč (ve slevě na cc-autodily) asi nic moc lepšího nebude, jak říkám, uvidíme tu životnost. Celkově spokojenost. To Sniper: Já najel na předních sériovkách 170.000km, a materiálu tam tak 40% ještě bylo, kdyby neházely, tak na nich jezdím ještě teď Dlouhé trasy udělají hodně.
  4. To Sniper: Tak ja mam najeto 164.000 a predni kotouce i desticky porad z tovarny ) Jezdim hodne dalnice. Ale uz pujdou pryc, sice brzdi stale dobre a desticky jsou ok, ale na kotoucich uz je celkem hrana. Dost premyslim, ze dam na tebe a dam tam Brembo Max + origo desky. Urcite by mi stacilo i normalni Brembo, ale u Max se mi libi ta antikorozni uprava.
  5. No já kupoval druhej motor kvůli prasklému uchycení a dal jsem za něj 12.000kč (najeto 30.000km), v té samé době jsem ale našel i jeden co měl 7.000km za 10.000Kč. Tak by mě taky zajímalo, jestli se vůbec vypaltí investovat do těch ojnic Ono možná když máš někoho známého, kdo tomu zároveň rozumí (žádnej garážník co opravuje po večerech felície) tak asi ji, ale v origo servisu nevim nevim mno BTW chlapi, tušíte jzda se dá zjistit u holého motoru rok výroby? Např nějak skrz ŘJ?
  6. Kokta7: Stejně jako házet prachy do ženský
  7. Když jsem si ve dvaceti (3 roky zpět) koupil své první auto - OII, byl jsem samozřejmě nadšen a musel si na prázdném hotelovém parkovišti zkusit pár rádoby driftů, zkoušet ale podobné kraviny mezi panelákama a stromama mě nikdy nenapadlo. Možná jsem divnej no...
  8. Také používám kombinaci léto-textilní a zima-gumové, obojí samozřejmě originál. Textilní jsou vzhledově hezčí, ale v zimě by hrozně trpěli od vody a soli. Gumovej koberec opláchneš, utřeš a je to.
  9. Já už jednou motor (BXE 2007) v 75.000km měnil z důvodu prasklého šroubu uložení a následného poškození bloku. Upřímně doufám, že to nebudu kdy muset řešit znovu kvůli ojnici, kterou nebaví život BTW, nechci ted malovat čerta na zed, ale když se podíváte i na zahraniční fóra Škoda, VW, Seat, Audi nebo prostě jen napíšete do googlu "BXE engine", tak zjistítě, že problémů s prasklejma ojnicema u BXE je mnohem víc, než se na první pohled zdá.... Pokud bych chtěl být aspon trochu optimistikcý, tak to reknu asi tak že je potřeba si uvedomit kolik šíleně moc motorů BXE bylo vyrobeno, a u kolika z nich vyletěla ojnice ven. Ano, nějáke procento tam bude, ale rozhodně to nebude každý z nich (snad).
  10. Tady jde hlavně o to, že když sem cokoliv napíšeš, tak si to přečte spousta lidí co by ti chtěla nebo co se snaží ti pomoct, a také lidi co třeba mají podobný nebo stejný problém. A když sem pak napíšeš něco ve stylu ,,vyřešeno, díky za rady" tak to člověka dokáže nasrat víc než, kdybys nenapsal nic . Protože každý očekává, že se podělíš o to jak jsi daný problém vyřešil, neboť se podle tebe budou dost možná řídit další lidé. Tohle je smysl tohoto fóra bych řekl.......
  11. Těch 100ml bylo myšleno ironicky, jen jsem chtěl vysvětlit, že použitím LED osvětlení lze na palivu ušetřit tak leda prd a v mém případě ani to ne
  12. To Omicron: Pokud si ti přečteš jednou pozorněji, všimneš si věty ,,Takže suma sumárum pro čínské shity:"... To že lze komfortka nastavit, aby akceptovala LED diody jsem vzkutku nevěděl, musím ti poděkovat za ponaučení. Ale stejně k čemu ti ta nižší spotřeba je? Jako že třeba ušetřím 2W na žárovce, tak se budu radovat že třeba při 6ti LEDkách jsem snížil spotřebu paliva o 100ml? Jestli je to uváděno jako výhoda menší spotřeby paliva, tak za mě fakt ne. Nejsem magor co řeší jestli jezdí za 5,4 nebo 5,5L, jako vetšina majitelů škodovek. Klimu mám vyhulenou pořád a když je mi zima tak si zatopím. Po dálnici jezdím víceméně co to jde, jak to umožní provoz a počasí, ve měste brzda-plyn, takže pár ml ušetřenejch díky LEDkám mě nevytrhne. Životnost LED je možná delší, ale cena za kvalitní LED oproti žárovce je mnohonásobně vyšší, čili ani to nelze brát jako výhodu. BTW, asi mi to nebudeš věřit, ale za 3 roky a 110.000km každodenní jízdy, jsem v předních světlometech měnil akorát v každém 1x xenon, nic jiného. A v zadních lampách 2x W3W obrysovka, toť také vše. Čili, než by se mě zaplatili kvalitní LED od Osramu nebo Philipsu, tak bych byl chlupatej děděk. Jo a žádné spatlané denní svícení nepoužívám. Jediný bod, kde u OCII beru LED jako opravdu výhodu, je lepší look s xenony, ale toť asi opravdu vše. Ale samozřejmě, pokud jsi s LED spokojen, líbí se ti a můžeš líp spát, já ti to samozřejmě neberu, jen jsem prezentoval vlastní názor...
  13. BTW to denní svícení mi taky k srdci nepřirostlo. Šmejdy za 300 z lidlu jak říkáš nic nevydrží, svítivost a kvalita (plasty/uchycení) se prostě poznají na první pohled. Philips/Osram sady stojí kolem 2.000,-, rozhodně jsou ale kvalitnější. Na starší auta se tyhle dodělávaná denní svícení asi hodí, ale u novejch aut s vyspělou elektronikou mi to příjde zbytečnost. Nehledě na to že 80% aut to má namontováno blbě.
  14. Nic proti, ale to že je dražší ještě neznamená že je lepší. Na těch stránkách není ani ťuk o výrobci.Čili to taky může být úplně jednoduchej fígl jak někoho nachytat. Příklad: Objednám z číny 1000 těchto žárovek, jedna mě výjde na 50kč a pak to zvednu na 450kč abych v lidech vzbudil dojem že kupujou kvalitu. A zřejmě to i funguje. Neříkám že tyhle co zde prezentuješ musí být vyloženě špatné, ale těch 450kč mi za "no name" příjde dost. Když se podíváš na stránky nějakejch čínskejch velkoskladů, tak tam najdeš i stejné fotky, jako používají české eshopy.
  15. Já stejně tuhletu "módu" LED diod pořád nechápu. Jaký to má smysl osazovat LEDky do vnější světel? Pokud se nejedná o vysocekvalitní výrobce (Osram, Bosch, Philips, Hella) tak fakt nechápu co lidi nákupem čínskejch šmejdů sledují. Navíc v autech s vyspělou elektronikou, kde nikde napětí nekolísá aby to škodilo běžnejm žárovkám. Takže suma sumárum pro čínské shity: 1) Nebude to svítí líp 2) Pořizovací cena je vyšší než u značkových vláknových žárovek 3) Vypadá to tupě 4) Kvůli Can-Busu nelze snížit spotřebu 5) Jak vidno životnost je taky někde jinde.... Já LED na OCII nepoužíám, nevidím v tom jediný přínos. Pokud bych šel do LED, tak jedině do značkových, ale dát 250kč za jednu W5W mi příjde taky blbost, pokud člověk vyložene nepotřebuje ladit s barvou xenonů....
  16. Tak to velmi rád slyším, že jsi konečně zbavil své noční můry!! Smím se zeptat, co nakonec teda byla ta zproapdená příčina náhodného zhasínání? To by mě teda fakt zajímalo.
  17. Těch 180° je předepsaných, takže bych raději neexperimentoval, ale pravda že potřebuješ momenťák a vratidlo jak kráva, aby to dobře šlo. Jinak pokud jsi angličtinář, tak zde jsem o tom našel malé povídání. Vesměs vše o servisu si vyhledávám na zahraničních webech, především Velké Británie a Německa, pač ti umí poradit mnohem líp než češi . http://www.njnoordhoek.com/?p=905 Avšak neholduješ-li angličtině, tak zde jsem přeložil link přes google transalte do češtiny, je to kostrbaté, ale dá se pochopit o čem je řeč. http://translate.goo...p%3D905&act=url
  18. Mám něco podobného, dělá to velmi zřídka, spíš jen v létě při vyšších teplotách. Taktéž mezi 120-140 kmh a občas při cca. 2700 otáčkách se z uprostřed nitra palubky u rádia ozve zvuk jako když se rychle točí větráček s vadným ložiskem. Nejdřív jsem to strašně řešil ale pak se na to vykašlal. Jezdím tak už 3-tí rok a vše funguje jak má. Buď to bude nějakej káblík, svorka nebo kousek plastu. Těžko říct, ale palubku kvůli tomu fakt rozdělávat nebudu. Neříkám, že tohle je tvůj problém, jen popisuji mou zkušenost.
  19. Mě se loni stalo to samé, ale špatnou montáží to určitě nebylo. Těsnění jsem nasadil správně. Jako jediné vysvětlení mě napadlo, že to pomíchali na skladě a v krabičce s origo filtrem se nějakým způsobem ocitlo neorigo těsnění, protože bylo o něco tenčí než u nového filtru. Ale u tebe to třeba mohlo být i blbě nasazené, nebo utáhlé. Tak hlavně že to byla jen banalita ;-)
  20. Na zatlačování pístků jsem si pořídil tuhle sadu, něboť je dosti pravděpodobné, že když už člověk rozdělává zadní třmeny, není to jen jednou za život. http://naradi.autodoplnky.cz/garazove-naradi/naradi-na-brzdy/sada-na-montaz-kotoucovych-brzd-11-ks-s229131986 750kč není zas taková katastrofa. Na sikovky nebo kdovíjaký po domácku vyrobený vercjak bych se vykašlal. Jednak může jít pístek zatlačit ztuha, riskujete poškození prachovky , poškození zářezů pístku a komfort při práci jde taky do kytek.
  21. h.vik

    bliká xenon

    Čau, a dals obě dvě stejné svítivosti a stejné výrobce obou výbojek? A značkové, neni to nějakej čínskej shit? Radši se ptám... Jestli 4300K nebo 6000K je jedno, mění se pouze svítivost vyzařovaného světla, 4300K je spíš bílo-žlutá a 6000K více do modra.
  22. To sjakub: To je pravda. Jen tak ze zvědavosti, cos poznal po výměně oleje? To neni sarkazmus, fakt mě to zajímá... To Sniper: V sekci s OC na tomhle fóru jsem narazil na týpka, kterej měnil olej po 50.000km a má nalítáno přes 600.000 s původním motorem, turbem a v ším podstatným, takže? U servisu long-life hodně závisí na stylu jízdy, pokud za rok po dálnicích nalítáš 30K a víc, tak ta olejová směs netrpí tolik, jak když se s tím budeš courat po městě. BTW, já nemám předsudky, to že jednou nějakej test řekl že nějakej kdovíjakej výrobce má olej 5W30LL a po 17.000 už je olej k ničemu, ještě neznamená že je to prostě pravidlo. Mám taky LL a měním po 20, ale myslím že i po 30K je to v klidu.
  23. Když mu doteď chutnala 5W-30 tak bych to neměnil. Pokud najezdíš míň, dával bych pořád 5W-30 longlife ale měnil třeba po 15-20 tisícíh. Cenový rozdíl oproti 5W-40 je zanedbatelný. Navíc si stejně nejsem úplně tak jistý tvrzením že 5W-40 může jedoduše nahradit 5W-30LL, pokud se změní interval výměny. Ale to je každého věc, ať i každý udělá obrázek jaký chce.... Ještě jen dodám že 507.00 je vyrobena tak aby přežila i 50.000km, takže i těch 30.000 by mělo být pořád OK, pokud ten motor vyloženě jen netáháš po městě.
×
×
  • Vytvořit nový...