Přejít na obsah

Danniell

Uživatel
  • Počet příspěvků

    174
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Danniell

  1. Prestali mi fungovat parkovaci senzory, pri zarazeni zpatecky to jen dlouze pipne a blika na tlacitku znak oranzove, na radiu to nic neukazuje. Udelal jsem diagnostiku a tohle nasla, co to znamena odesel mi snimac? Prosim za objasneni zavady a jak ji odstrani, opravit. Diky.
  2. Chci se zeptat mám motor 1.2 tsi 77kw - řetez, EA111, rv. 11/2011 a spotřeba oleje motoru je cca 110ml na 1 000km. Motor má najeto 200 000km. Nikde žádná voda v oleji ani olej ve vodě. Chci se zeptat zda je spotřeba oleje cca 110-120ml na 1 000 km normalni? Jezdím denně vzádálenost 15km + 15km mimo město a cca 10km po městě. Dle výrobce je, když uvádí spotřebu až 500ml oleje na 1000km, Díky za odpověď.
  3. Chci se zeptat zda má někdo podobnou zkušenost jako já: V těchto podmínkám, když se raz dva zamlčí přední okno a pustím ofuk předního okna, tak se mi rychleji a lepé ofukuje strana u spolujezdce, strana u ridiče fouká slabějí a tím i déle trvá odmlžení starny u řidiče, řekl bych, že strana u řidiče fouká tak o 30-40% méně, než ta druhá. Kabinový filtr pod schránkou spolujezdce je vyměnený cca. před 3 mesíci. Díky za rady.
  4. Bohužel cestu nevím, ale budu rád když by mi někdo poradil s cestou abych hlasitost mohl zvýšit. Díky.
  5. Díky za rady, bylo to tím reprákem, vše funguje. Nejhorší bylo nacvakat zpět plasty, stejně to na jednom místě nespáruje uplně tip-top. A zdá se mi, že ten neorigo repráček nepípá tak nahlas, jako origo.
  6. Děkuji za rady, ještě se vás zeptám bude stačit koupit tento: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j0919279-reproduktor-parkovaciho-asistentu-eu-31382.html nebo je lepší koupit dražší prvovýrobu? A můžete mi poradit s vyýměnou a jak se dostat k repračku?
  7. Píská ten v palubce. A je opravdu možné, že vadný repráček vyřadí přední a zadní - celý parkovací asistent?
  8. Najednou mi z ničeho nic přestal fungovat parkovací asistent, pročetl jsem ruzna vlakna ale nenašel jsem odpověď na můj problém. Klasika, asistent nefunguje, nepípá a nezobrazuje vzdálenost od překážky na rádiu. Při zařazení zpátečky, se ozve jen dlouhé Pííííp... (asi 5s) a při zmáčknutí tlačítka pro aktivaci předních senzorů to samé a pak oranžově bliká, Auto jsem napojil na diagnostiku a našlo to chybu viz. příloha. Našlo to chybu: 1080340 - Reproduktor pomoci pri parkovani, B107C 14 (009) - preruseni nebu zkrat na kostru Pročetl jsme nejaké zahraniční příspěvky s touto chybou a psalo se tam, že opravdu vadný reproduktror může vyřadit celý parkovací asistent ale přitom při zařazení pípne, takže nejaký musí být OK. Jde mi o to jaky reproduktor to bude, jestli přední nebo zadní? A jestli to náhodou není jen zkrat? Abych nekoupil novy repro a nebyla chyba ve zkratu, kabelu, kostře? Mohli by jste mi poradit jak toto zjistím? Popřípadě jestli se někdo setkal s podoným problémem? Díky.
  9. Včera jsem s vozem na STK na testu tlumičů výsledky: předek 91% zadek 100%. Takže tlumíče na výbornou, žádna vůle nikde, když jsme s techniekm koukali z díry. Jen mi říkal, že se mu zda, že zadní pružiny jsou měněné jelikož jsou v moc hezké stavu, mají bilý pruh a označeni HFH, můžete mi řící zda jsou to originál pružiny? Dle servisní historie vozu by to měly být origo. Po dvou kontrolách a testu na STK se mi zdá vozidlo stále tvrdé, asi jsem zhýčkaný z O1, která měla vyteklé tlumiče a byl to spis Citroen
  10. Tak, když tam je originál podvozek tak asi opravdu podvozek u O2 je tvrdý, píšou to i u recenzí když vyjela O2 FL jako nová, že její mínus je tuhý podvozek.
  11. To sk0d@: Takže tam je klasický podvozek, když se vy výpisu o žádném sportovním nepíše?
  12. TMBCM61Z0C2090759 tady je vin, budu rad jestli se podivate zda tam neni sport podvozek, ale dle cebia protokolu ve vybave vozu zadny sport podvozek zaznamenan neni.
  13. To Romerros: Gumy jsou nafoukle dle predpisu na vicku nadrze To Pawouk: Jak zjistim, ze tam treba je ten sportovni podvozek z vyroby?
  14. Chci se zeptat na věc ohledně podvozku octavia 2, 1.2 tsi, rv. 2011, najeto 175 000km, aktuálně pneu r16- zimní. Jsem dva měsíce vlastníkem O2, předtím jsem vlastnil O1 1.6mpi, 2001. Současná O2 se mi zdá podvozkově dost tvrdá oproti předešlé O1. O2 je v technicky výborném stavu, celou dobu servis v aut. servisu, dohledaná celá servis historie, prošla v aut. servisu po prodejní kontrolou jen s problémem hlučnější klimatizace. Nikde nic netluče, nebouchá, tlumiče netečou, pěkně drží auto, při větším díře tak jen jedno tlumení, takže žádné x-krat, že by byly tlumiče po smrti. Ale jde mi o to, že když jedu a stačí aby silnice nebyla zcela rovná ale trosku zvlněnátak to s autem klepe, poskakuje, je to nepříjemné když pořád cítím klepání, poskakování, zdá se mi, že od zadní nápravy i při minimálním zvlnění vozovky. Máme doma GOLF 6G, takže stejný podvozek ale ten tento problém nemá, ten to krásně vyžehlí. Auto bylo v aut. servisu a tam řekli, že podvozkově je vše v pořádku a že O2 a O3 jsou oproti podvozkově dost tvrdé. A že po kontrolní jízdě je má O2 zcela v pořádku. Zvažuji ještě, že zajedu na STK změřit tlumiče ale to mi v servisu řekli, že naměří 100%. že ba naopak má O2 nemá vylítaný podvozek. Chci se teda zeptat jaké máte zkušenosti vy? A jestli nevíte co by to klepání auta a poskakovaní i při min. nerovnosti, kterou jiné vozy ani nezaznamenají mohlo dělat? Díky PS: Je to, jak když mám sportovní podvozek ale namotovám tam je originál z výroby, původní.
  15. A dostanu se tam jen z heveru. kde přesně je? A když by to brzdilo OK pomocí páčky tak je chyba v lanovodech co?
  16. Mám problém, že mi při zatažené ruční brzdě (div ručka nesvíra úhel 90 stupnu) brzdí jen jedno (pravé zadní kolo). Chtěl bych se zeptat čím by to mohlo být? Lanovody? V servisu řekli, že jsou utažený na max co to jde a že již víc utáhnout nejdou. Myslíte, že by to mohou dělat vytahané lanovody, že by brzdilo jen jedno kolo? A že by pomohla jejich výměna?
  17. Mám prosbu ohledně měnící se hladiny chladicí kap. G12 v exp. nádobce. Já vůl jsem si při dolití G12 zapoměl zavíčkovat expanzku a jel cca 50km domu, v cíli to zjistil až když jsem začal vařit a viděl páru z podkapoty. Dolil jsem tedy vycákanou a odpařenou G12 namíchanou s destilkou (dohromady cca 2,5l). Ale problém je že mám hladinu po dolití kousek pod ryskou MAX, po nastartovan í a ujetí cca 2 km, klesne hladiny po rysku MIN. Po vypnutí motoru se hladina vratí zpět do expanzky na původní hladinu těsně pod MAX. Mohli by jste mi říct, čím to? Kamarad co má servis říkal, že tam je asi bublina a že mám pustit topení a projet auto ve vyšších otáčkách. Nebo máte další tip čím by mohlo docházet k tomu, že se hladina takto mění? Díky.
  18. Děkuji, nějak jsem měl zažito, že ta předchozí mi v poloze svíti při otevřených dveří - nesvítila. Ale ai mi to jde vše v pohodě, budu rád když se vyjádří další majitelé, jestli jim to ve stejné poloze také svítí i za deního světla.
  19. Mám problém se stropni lampičkou. Koupil jsem novou stropni lamičku, jelikož ta puvodni byla rozlamana, Nově koupena je puvodem z fabie pry, což by neměl být problém ne? Ale samozdrejmne ze prisla bez pruřinky kter přitlačuje přepínač. Zapříčil jsem tam plastový proužek, že je to pořád v poloze svítí při otevření dveří. Problém je v tom, že se to rozsvící i za dne kdy je světlo, takže odemknu rozsvítí se to, otočím do polohy 1 zhasne to, vytáhnu klíček ze zapalování rozsvítí se to a po zamčení zase zhasne. Chová se tak jako by bal tma, původní lampička za bíleho dnes nesvítila. Vše tedy funguje OK až na to, že se lampička chová jak kdyby byla pořád tma. Víte co by to mohlo být, že se rozvěcí i za dne? Tam je nějaký snímač, který rozpozná že je tma nebo světlo? Díky za rady.
  20. Chci se zeptat jestli nevíte, čím by mohlo být že mi ihned při nastartování mé O1 1.6, rv 20001 sepne větrák sahary a běží pořád? V servisu mi vyměnili všechny čidla vždy tak týden v pohodě neběží a pak zase začne. Už nevim co s tím, říkali že mam špatné obě lamda sondy těmi to ale asi být nemuže co?
  21. Mám dotaz ohledně startování, příjde mi že někdy je nastartování delší (línější) cca o 2-3s než normálně ale nastartuji. Je to jen občas, jindy to zase naskočí hned. Ale stalo se mi teď, že chci nastartovat otočím klíč do polohy 1 vše naskočí, světla svítí, kontrolky, radio hraje. Otočím klíč do polohy 2 a nic, ani se to nepřevalilo. Byl jen slyšet jen takový ten zvuk jako, když nabíhá elektrika v poloze 1 – nevím jak ten zvuk popsat ale s motorem se nic nedělo, to se mi stalo poprvé, že se ani nepřevalil. Zkoušel jsem to asi 4x a pořad to stejné NIC. Odešel jsem, zavřel dveře (auto jsem myslím nezamykal) příjdu asi po 3 min. zkouším a stále to stejné nic. Vyndavám klíček, klepu na něj zase zkouším a nic. Asi až na 4 pokus to naskočilo a jelo, poté naslédné starty OK a od té doby se mi to nestalo, ale mám strah aby mě to nikde nenechalo. Nevíte co by to mohlo dělat? Mám adepty: Ztratil jsem klíček a používám druhý – že by špatně načítal imobilizér? Načatý startér, proto někdy to línější startování? Baterie je stará cca 6 let ale tou to asi nepůjde, když vše svítilo, hralo. V servisu mi řekli, že mám špatné obě lamda sondy, ale momentálně nejsou peníze tak jsem řekl že je měnit nebudu, říkali, že to má prý vliv max. na zvýšenou spotřebu.
  22. Jde mi o to, že jednu doma máme a momntálně tam svítí kvuli lamnda sondam a brachovi to vadí, tak že by jsme ji deaktivovali. Jsem myslel ze to jde třeba pres VAG a ne jen mechanicky odpajet nebo tak...
  23. Přesně myslím nějaký způsob jak ji uplně vyřadit z provozu, nějak odpájet nebo nějak?
  24. Ahoj všem, je možné přes VAG deaktivovat kontrolku motoru (tzv. oranžový vrtulník) na palubní desce? Jestli ano můžete mi říct postup jak na to? Díky
  25. Vyřešeno: Rozpojila se mi hadička od zadniho odstrikovače (nevím jakým záhadným způsobem?) A stříkalo to do kapsy jak psal dasek82 a svazek se valel ve vodě. Takže vysušeno, zaizolováno a vše je ok!
×
×
  • Vytvořit nový...