Přejít na obsah

goliash

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem goliash

  1. Hmm, tak to by u nás nefungovalo :-) A hlavně vím, že je fakt problém lézt doprostřed přes tu dětskou sedačku.
  2. Dneska jsem to tak zkusil poskládat ve své O1 a musím říct, že tak by se jistě tomu třetímu vzadu cestovalo o poznání lépe. Bohužel uprostřed není tříbodový pás. Myslíte, že má Roomster zadní sedačky celkově stejně široké jako O1?
  3. Jasne, jen jsem myslel, jestli to uz tady nekdo neresil nebo jestli to tak nekdo nepouziva.
  4. Zdravím, uvažuju o pořízení Roomstera. Můj dotaz zní: je reálné na zadní sedadla dostat dvě autosedačky a hubenou dospělou osobu a to tak, že sedačka 15-36 bude na izofixu třeba vlevo, uprostřed sedačka 7-15 bez Izofixu a na kraji ta dospělá osoba? Vejde se tam? Z octavie I jsem zvyklý, že se tam sice tak nějak vejdou, ale dospělá osoba musí doprostřed kvůli pásům a tam se fakt přes ty sedačky blbě nastupuje a ještě jí tam vadí prostřední tunel. Díky za vaše názory. Jestli to tu někde už jednou je, tak se omlouvám, ale nenašel jsem to,
  5. JJ to bude přesně ten ventil. Zkoušel oba dva pomocí VAGu i poslouchal jestli "cvakaj". Přestože se zdálo vše OK,k vyměnil ho a jeli jsme to znovu projet. Bylo to pořád stejný. Hadičky prohlížel taky. Fakt bych řekl, že se docela snažil pomoct. Na to táhlo odpoledne mrknu.
  6. Jedná se o motor ALH. Jsem od Českých Budějovic. Nevím, jestli náhodou ten ventil, co mi technik zkoušel není ten n75. Byla to taková malá plastokovová mrška zhruba uprostřed kufru, hned u horní hrany. Vedlo do něj několik hadiček (asi 3). Jinak na technika si vůbec nemůžu stěžovat. Zkoušel co mohl, několikrát jsme to projížděli, několikrát VAG, ale nic. Samozřejmě nemají problém s vyndáním turba a odvezením do Strakonic, jen, jak oni říkají, bude to něco stát a někdo to musí zplatit. A ten někdo jsem já :-( Asi by pomohla nějaká diagnostika za jízdy, ale nevím, kdo by byl schopen v okolí to udělat.
  7. Zdar, mám následuící problém: mám najeto cca 170 tis kilometrů, minulý týden jsem jel po delší době po dálnici a všiml jsem si, že při cca 3.000 otáčkách dochází jakoby k poklesu výkonu (tak na 2 - 3 vteřiny) pak to motor jakoby překoná a jde to normálně dál. Turbo mám repasované před cca 15.000 km. Byl jsem ve Škodovce. Na VAG to nenapíše nic. Zkusili jsme výměnit váhu vzduchu a nic. Pak ještě nějaký ventil a také nic. Nejhorší je, že to není tak markantní, nicméně technik (shodou okolností kluk, se kterým se znám) sám přiznal, že to cítí. Také se nám zdá, že to neudělá pokaždé. Na druhou stranu technik přiznal, že kdybych ho na to vyloženě neupozornil, asi by si toho hned tak nevšiml. Jak se na to soustředím, tak už ani nevím, jestli to tak třeba nemá bejt. To turbo bylo repasovaný přes Škodovku někde ve Strakonicích a co vím, tak po repasy s ním prý nikdy problém neměli. Také se mi zdá, že to začne dělat, až po zahřátí. Má někdo nějaký nápad? Díky za jakokoliv radu.
  8. Njn. Problém je v tom, že jsem od Českých Budějovic a v okolí neznám nikoho, kdo by to spáchal.
  9. Tak páčka z elerte.cz za 1450,- a montáž ve Škodovce 1183,- A už to frčí. Díky všem
  10. Aha, tak to půjdu taky raději do eshopu. Pak dám vědět, jak oškubal servis mne a díky za tip.
  11. No tak přesně na to jsem myslel. Máte někdo zkušenost s tím z Aukra za 1200? Díky
  12. Mám O1, model 2001, 1.9 TDI. Včera se mi stalo, že při přepnutí z dálkových na světla tlumená předek úplně zhasnul. Přepnul jsem zpátky na dálková a pak zase tlumená. Ještě jednou se předek rozsvítil a pak už nic. Obrysová světla svítí, mlhovky a dálková také. Nesvítí jen tlumená a to ani kontrolka na palubce. Teď jsem zjistil takovou fintu, že když zapnu buď levý nebo pravý blinkr, tak se světla rozsvítí. Při přepnutí z dálkových však už tlumená opět nenaskočí. Myslíte, že je 100% problém v levém přepínači, nebo může být zrada i někde jinde? Nerad bych kupoval zbytečně tu levou páčku. Díky za radu.
  13. No jo starší, ale riskneš to? Prý se to takhle v ruce moc poznat nedá a je pravda, že třeba u mně je to opravdu hrozně maličko, nicměné na volantu to cítím. Údajně se žádná replika nevyrábí, tak nezbude než jen že se to třeba někomu válí ve skladu a rád se toho za přijatelný peníz zbaví.
  14. Tak jsem u své kombíkové 1,9 (najeto 150 tis) měl také neustále podobný pocit. Prostě někde 1mm vůle. Prolezl jsem asi 3 škodovácký servisy a všude mi řekli, že je vše naprosto v pořádku. Až jsem teď konečně narazil ve Škodovce na šikovného mechanika, který má také Octu doma a ten hned věděl, "která páčka" Skočil pod volant vymontoval tam ty plasty, chytil kleštěma za kloubek a přesně mi ukázal o co jde. Ano, skutečně sloupek řízení. Dál mi řekl, ať si na to buď zvyknu, nebo ať si připravím 10.500,- Nebezpečné to prý není. Spíš protivné. Jsem ale na auto háklivka a tak bych se toho rád zbavil. Nemáte někdo nějaký tip, kde by se to dalo pořídit lépe? Moc díky.
  15. No, velký servis jsem měl nedávno, kde standartně auto na vag napojené je. Vzhledem k tomu, že mi měnili vandné čislo teploty, a říkali, že vykazovalo nějaký problém, tak předpokládám, že na vagu bylo a to by tam asi našli i něco jiného. Nebo ne? Navíc jsem dnes volal do dvou začkových servisů a tam mi řekli, že to co popisuju je vlastně normální. Řídící jednotka si prý snaží udržet otáčky za každou cenu, aby se motor nepodtáčel. Tak fakt nevím. Možná je to tím, že jsem nikdy s dieslem nejezdil a nejsem na to zvyklej. Prý mám zajet a oni to projedou a řeknou mi.
  16. No, pravda je, že mi spojka bere hned od podlahy. Nemůže to s tím souviset?
  17. Jestli už to tu někdo řešil, tak se předem omlouvám, ale nenašel jsem to. Mám Oktu 1.9TDI 66kw, r.v. 2002 najeto 140 tis a občas se mi stane, např.když chci odbočit, přibrzdím a podřadím, třeba na 2, že se auto po spuštění spojky chová, jako kdyby byl sešláplý plynový pedál, i když není. Auto prostě jede i bez plynu. Jako, když jel člověk u 105 s vytaženým sytičem. Nedělá to ale vždycky. Většinou, když to nejmíň čekám. Nenapadá vás někoho, co by to mohlo být? Díky všem za radu.
×
×
  • Vytvořit nový...