Přejít na obsah

Shumemir

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 119 zobrazení profilu

Oznámení Shumemir

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Tak už to naběhlo, zřejmě chyba ve Škodovce...
  2. Ahoja, dnes mi přestala v Karoqu sportline fungovat simka , tedy datové připojení a nelze vytvořit ani připojení přes hotspot. Nemá někdo zkušenost či radu, než pojedu do servisu. Vše je povolené a funkční do roku 2023. Díky
  3. Shumemir

    Kola na zimu

    Dnes jsem s disky zajel do pneuservisu a ještě jednou jsme překontrolovali , jestli velikost souhlasí nebo ne. Namontovali a vše je ok, nevím, co způsobilo, že na první pokus disk drhnul, asi to byly brzdové destičky, vše je ok, díky za rady !
  4. Shumemir

    Kola na zimu

    Přesně tak, současný disk s letním pneu 185/55 R 15 disk ET41 Auriga 5,5J x 15" je v pohodě, ale disk který je zapsán v TP tedy 5J X 14 ET35 drhne !
  5. Shumemir

    Kola na zimu

    Jo , ve velkým TP je zapsanej rozměr 5J X 14 ET35 , ale to je, jak jsem psal, rozměr toho zimního disku a ten mi tam sice pasuje, ale trošku drhne. Jinak je ještě v dalších záznamech variabilní provedení vozidla "D2" úplné znění verze FM5FM5CF0047MGVR0N1FA1SK .
  6. Shumemir

    Kola na zimu

    Od letošního léta vlastníme citigo sport, r.v.2013. Chtěl jsem zakoupit zimní pneu a měl jsem možnost od kamaráda zakoupit rok jeté. Ale koukal jsem na rozměr disku, který mám letní typ Auriga 5,5J x 15" a dúležité ET41. Když jsem zkoušel namontovat zimní kolo, sice pasovalo, ale po roztočení malinko drhlo,p.p. o třmeny brzd. Hodnota ET je 35. Sice jsem koukal do techničáku a tam je zapsaná také hodnota ET35. Tak nevím, jestli můžu tyto zimní disky použít, aniž bych poškodil buď disk a nebo třmeny brzd. Nemá s tím někdo zkušenost ? Jinak v nabídce zimních disků na citigou na eshopu Škodovky ani jiné disky než ET35 nejsou. Díky za rady !
  7. Až teď jsem našel Vaše postřehy s kolísáním otáček u tohoto motoru. Mám Roomstera 1,6tdi cr a stejný problém se zhasínáním při vyřazení třeba před křižovatkou. Při studeném motoru mi několikrát chcípnul, naftu jsem střídal na Shellu, Benzině, Ömv atd. Naftou to nebylo. V servisu mi přehráli sowtware motoru, nepohohlo. Minulý týden výměna filtru pevných částic a jeho chladiče. Zatím mi nezhasl , ale otáčky blbnou pořád. Při studeném motoru a vyřazení otáčky spadnou třeba i na 500 otáček a pak se zase vrátí. Už nevím co s tím , ale je ještě v záruce tak po dovolené asi opět servis :-(
  8. Tak zatím jsou otáčky na volnoběh po vyřazení rychlosti při studeném motoru v pohodě. Chtěl jsem se jen zeptat na opravdovou spotřebu tohoto agregátu u Roomstera, Na palubním počítači se ukazuje dlouhodobá spotřeba 6,9 , tedy když vezmu v úvahu opravdu jen popojížďky po městě, z garáže do práce a naopak, to se opravdu motor nestačí ani zahřát. Při delších cestách, třeba dovolená , tedy kombinace město , dálnice, atd... se mi spotřeba pohybuje okolo 5,6-5,8l na sto.Ale na nabulkové hodnoty, 4,7, 4,1 se opravdu, ale opravdu nedostanu ani s lehkou nohou.Je to prostě nesmysl a nebo opravdu s tím motorem něco je.Díky za názory... Ještě jsem chtěl připomenout, najeto 22000Km.
  9. Tankuju jenom u značek Benzina, ÖMV, Agip. No a když jsem třeba v Chorvatsku, tam musíš, co ti zrovna cvrnkne do nosu . Jinak zatim nezhasíná, ale sem tam ty otáčky spadnou třeba až na 500 a pak se zase vrátěj zpátky, ale nechcípe, což je důležitý!
  10. Soběslav se nekonala, dostal jsem Roomíka na vyzkoušení, zakázku nechali otevřenou. Poštelovali něco s volnoběhem. Zatim to drží.
  11. Tak Roomík je v servisu, byl aktualizován celý software (nebo firmvare) motoru , ale nepomohlo to. Posílají vstřiky do Soběslavi, čekám na výsledek.
  12. Já jsem s tímto motorem také naprosto spokojen,co se např. týče spotřeby,paráda.Také se mi stávalo při rozjezdu,že mi motor chcípnul,před tím jsem měl 1,4 benzín,ale to jsem se už naučil. Servisáci chtějí poslat střiky na analýzu do Soběslavi,tak uvidim, co se z toho vyvrbí.Jinak díky za radu, mrknu tam.
  13. Zdravím, chtěl bych se zeptat, kdo tedy využívá v autě motor 1,6 tdi cr 66kw, jestli se to někomu již nestalo. Při studeném motoru se mi stává, že při dojezdu třeba na křižovatku na neutrál mi motor zhasne (nemám systém start-stop).Není to pravidlem a někdy zhasne i když je motor zahřátý.Někdy třeba vůbec při celodenním provozu. Roomster je rok výroby 2010 a má filtr pevných částic. Bohužel v servisu nezhasl ani jednou(jak naschvál). Nemá někdo podobné zkušenosti popř. kdyby jo, co s tím.Díky,
  14. vim, je to těžký určit, co by to mohlo bejt. Já jen , jestli se to někomu taky nestalo. Dětskou pojistku jsme taky zkoušeli , vše ok !
  15. Jojo , to mam zmáknutý , dveře jsou zavřený pořádně a kontrolka na maxidotu nesvítí. Když potom dveře ze vnitřku otevřu a několikrát zavřu a otevřu , pak to třeba zase chvíli maká. Fakt nevim. je divný, že ani v servisu na to nepřišli ? :-(
×
×
  • Vytvořit nový...