Přejít na obsah

Stringo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10 736
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    22

Příspěvky zveřejnil Stringo

  1. Tak mám zapojeno.

    Zapalovač (pozice 40) mám spínaný po zapnutí klíče, ale dal jsem nakonec kablík ACC na zadní stěrač (pozice 47), červený kablík VCC+ jsem dal na u mě volnou pozici 28 a černej GND- sem dal pod šroub na kostře.

     

    Opravdu ten SMART BOX funguje až po zapojení všech kablíků. Po zapnutí klíčku nahrává pořád, jakmile vypnu zapalování, přepne se do parkovacího režimu a po 5ti minutách začne hlídat a při minimálním otřesu začne nahrávat.

    👍

  2. Zapalovač se vypíná po vytažení klíčku. Zkusím proměřit ty volné pozice (na u mě neobsazené pozici 4 by měl být alarm, ten by měl být napájený Staley tak jestli je na všech svorkách stále napájená přívodní část, tak bych tam měl mít trvalé plus. Uvidím, kouknu na to dneska.

  3. Pokud to mám dělat doma sám, chci to udělat jednoduše přes rozbočovací konektor, koupené zatím žádné nemám právě proto, že nevím kde to bude připojené (koupím podle velikosti svorky až to otestuju že to funguje). Samozřejmě, že měřit multimetrem umím, ale je divné, že by bylo všechno trvale napájené, některé musejí být po vypnutí klíčku bez napětí ne... Ze které mnou obsazené svorky mám tedy vzít to stále napájení pro box? Pokud nikdo neví jasnou odpověď, seženu nějakého elektrikáře ať to zapojí, už to řeším od Vánoc a pořád mám kabel v zapalovači a parkovací režim nefunguje.

  4. před 13 hodinami, misor1994 napsal:

    Mas multimeter? Ak ano, tak si premeraj poistky s nim. Aj cuvacia kamera (poistka 18) by mala byt napajana stalym napatim.

    No to jsem zkoušel, jenže mám pod napětím asi polovinu svorek a nechci to dávat k něčemu důležitému (kdyby se náhodou někdy něco kvůli kameře odpálilo). Couvací kameru nemám. Na netu píšou že na klakson, ale netuším kde je jeho pojistka, pozice 4 by měl být alarm, ale ten nemám 😕

     

     

    před 5 hodinami, wirer napsal:

    Ano, kamera je svorka 30, ale nie kazdy ju musi mat vo vybave. Navyse je to mini poistka, nie standard velkost. Vacsina kupuje tie rozbocovace na prave tu vacsiu poistku. Pochybujem ze sa mu bhde chciet pripajat zozadu :)

     

    tady přikládám to, co mám fyzicky v autě osazeno (označeno tečkami). Určitě použiju ty rozbočovače, nic pájet nechci.

    Volkswagen-Touran-5T-2016-2020_pojistkový box.jpg

  5. Ahoj kluci, k Vánocům jsem dostal kameru 70mai Dash Cam M500 a k ní kit pro napájení parkovacího režimu 70mai Hardwire Kit UP02

    zde odkazy:

    https://xm.cz/70mai-dash-cam-m500-32gb-black_z56607/

    https://xm.cz/70mai-hardwire-kit-up02_z3427/

     

     

    Hned v úvodu musím říct, že mám VW Touran 2017, ale podle všeho sco jsem našel na internetu jsou pojistky rozložené stejně jako v Octavii 3.gen.

     

    Mám tam jako u výše popisovaného Smartboxu od Mio 3 kablíky:

    černý   (kostra)

    červený VCC+   (stálé napájení)

    žlutý ACC   (spínané napájení)

     

    chci se zeptat, jak to tedy zapojit, černý předpokládám někam pod šroub na kostře, žlutý na pozici 12V zapalovače (SC40) nebo na zadní stěrač (SC47), ale kam ten červený???

     

    A ještě, když vyndám pojistku ze svorkovnice a proměřím svorku, tak se to připojuje na stranu pojistky, kde v tu chvíli není napětí že jo?

     

     

    Moc díky za radu.

  6. Jako ať si každý koupí co chce, ale připadá mi to v dnešní době spíš jen jako módní doplněk, než funkční část výbavy, jsou s tím potencionálně do budoucna jen problémy. Dřív když jsme měli doma 105ku, kde to bylo na kličku, tak to fungovalo i po 20ti letech, jen se vyměnila gumička těsnění. Dneska je v tom elektroniky hafo a ještě se to šidí jak se dá...

    Vyhřívaný volant je super, zvykl jsem si na něj hned [emoji3], Webasto by bylo super, ale mám garáž, tak to ani nedává moc smysl a navíc pokud někde občas stojím venku, celkem rychle se vše odmrazí, ale určitě to má význam si za Webasto připlatit.

    • Pozitivní 1
  7. Tenhle typ koncovek vypadá debilně i na autě s původními duplexy... Ale na autě, které nemá ani udělaný výřez a nemá lauf vsazený do nárazníku vypadá cokoli naprosto nevkusně, i kdyby měla koncovka jen obyčejný tvar a byla jedna. Není to o typu auta, je to o tom, že někdo udělá věci pořádně a někdo to jenom nabastlí za každou cenu doma před barákem...

     

     

    • Pozitivní 1
  8. Já jezdím s Hnůjdejem 1.4 T-GDi dlouhodobé za 8l/100km je fakt že na spotřebu nejezdím, ale nějak to taky nehonim. Ve městě 9l/100km, mimo 7l/100km a dálnice kupodivu 7,5l/100km (většinou limit na 150km/h tachometrových)...

    Podle ukazatelů nejezdím, za 1. o moc méně nejedu, protože turbo žere v záběru nízkých otáček stejně víc než v otáčkách a za 2. se mi nelíbí řadit v tak nízkých otáčkách, kurví se motor...

  9. Náklady na soukromé účely jsou minimum proti tomu, když si doma držíš (servisuješ a provozuješ) vlastní vůz. Jenom na běžném servisu a spotřebním zboží ušetříš raketu, nemluvě o amortizaci věci. PHM jsou nic proti tomu všemu, i když asi na soukromý km máš nějakou sazbu ve které je "něco" z výše uvedeného započteno, ale je to minimum oproti vlastnímu autu. Tak hlavně ať slouží, je to pěkný auto!

    • Líbí se mi 1
    • Pozitivní 2
×
×
  • Vytvořit nový...