Přejít na obsah

h2o

Uživatel
  • Počet příspěvků

    780
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem h2o

  1. 5Q0 jednotka toneumí, musíš mít 5QA
  2. Displej kvůli rozlišení nutná výměna. Smartlink nebude fungovat bude nutné jednotku upravit.
  3. To jsou koncáky z columbusu, tak jak jsem psal nahoře, pokud je to stejné tak jsou i v Amundsenu. TDF8597TH/N1 má 2x43W max při 2 ohmech. TDF8530TH má cca 4x45W při 2 ohmech ten se používá na předek . 2 kanály jsou vypnuté ty slouží pak pro pasivní woofer.
  4. Tak pokud bychom vycházeli z toho že koncáky jsou stejné jak třeba Columbus MIB 1 tak ten pro zadní repro má o 1/3 menší výkon. Co se týče citlivosti a výkonu ti budu oponovat. Asi by bylo dobré si přečíst tento výňatek ze článku: SPL [dB/W/m] - Sensitivity - Charakteristická citlivost Hifi a autohifi basové reproduktory mívají citlivost v průměru mezi 80 a 92 dB, to znamená, že při vybuzení výkonem 1W bude akustický tlak n kde mezi 80 a 92 dB, v závislosti na konkrétním modelu. Výškové reproduktory ji mívají o něco vyšší, většinou do 95 dB. U profi reproduktorů je citlivost jedním z nejdůležitějších parametrů, protože při ozvučování velkých venkovních akcí je každý dB znát. Proto tedy basové profi reproduktory mívají citlivost někde mezi 95 až 100 dB a tlakové výškové reproduktory (drivery) i kolem 110 dB. Protože citlivost je tedy celkem důležitý údaj, snaží se ho někteří výrobci (především autoHifi) méně i více přikrášlit, proto se někdy setkáte s citlivostí udanou pro 2,83V. Ano, toto odpovídá 1W, ale pouze pro impedanci reproduktoru 8 ohm. Pokud výrobce uvádí citlivost pro 2,83V u 4 ohmových reproduktoru (většinou je tato poznámka malinkými písmenky úplně dole), je tato hodnota o 3 dB vyšší, než p i 1W, tzn. 4 ohmový reproduktor s citlivostí 93dB p i 2,83V má ve skutečnosti jen 90 dB. Jinak sériové repro má výkon cca 20W a je zapojeno pararelně s výškou tak že ohmicky to bude ještě níže a tím lépe pro výsledný výkon.
  5. Co nastavení výhybky? Každopádně ta vataž repro je dost na to rádio, klidně to může být tím že to rádio neutahne.
  6. Nemůže být na reproduktoru otčené plus a mínus? Amundsen MIB 2,5 hraje pěkně i s původními repro pokud se dveře vytlumí.
  7. Někdo asi kódoval něco v BCM, nebo je po výměně a špatě nakódovaná.
  8. Kdyby byly vyhřívané jsou ze zadu loketky tlačítka na zapnutí.
  9. To na to nemá vliv, když nejdou aktivovat ani tlačítkem, chápu že vycházíš ze spínače zpátečka ale vzhledem k tomu, že to má předek i zadek a čidla lze aktivovat i tlačítkem tak tady chyba nebude.
  10. reproduktor by měla diag zahlásit
  11. Zajeď k někomu kdo má diag a rozumí tomu kódování a dá to do funkčního stavu. Problém může být kdekoliv. Kódování ale i něco špatně v adaptacich. Nechce se mi věřit že v sestupu pro nastavení BT nemáš žádné možnosti.
  12. V pohodě BT FEC řešíš opravdu jen u Bolera, Amundsena a Columbuse.
  13. BT žádné FEC kódy u Swingu nemá. To jsou FEC kódy pro: 00060100 - Vehicle Data Interface 00060300 - MirrorLink 00060800 - Apple Carplay 00060900 - Google AndroidAuto BT má pak 00050000 - Bluetooth
  14. Za celou dobu co dělám swing přes online se mi nestalo že by se kódování smazalo. Chápu kdyby byla voňka ale tam by nebyl ani dataset. FEC kód u swingu?
  15. Ale je, najdi si na stránce škoda auto manuál ke Swingu.
  16. Otázka je jak to kdo kodoval, pokud tam je origo kódování tak hf byla funkční. Podívat se na diag. Přes setup v nastavení telefonu dát viditelné BT a najít ho pak v telefonu a naparovat. Podle mne není funkční ani USB.
  17. RNS 510 ve svém FW nepočítá a neumí fungovat s rolerem. Navi by se musela přepnout do Columbus módu což přes diag nelze.
  18. 902 je bez navi 903 je s navi, v Ostravě přestavba na origo rádio není problém
  19. Alpine má rámeček a can převodník v ceně rádia.
  20. Tohle rádio už končí a je to doprodej. Pokud ještě vůbec někde bude. Pokud máš v autě USB bez napájení tak bude nutná ještě výměna palce. Tuším, že poslední flash řešil snad i možnost informací na maxidotu ale taky už je to cca 4-5let co jsem ho klientovi montoval. Za mne bych si ale co se týče kompatibility a dalšího nastavení raději dal do auta třeba bolero se smartlinkem. A řešil třeba mapy přes modil, nebo pak s navigací Amundsen nebo Columbus.
×
×
  • Vytvořit nový...