Přejít na obsah

pitrs1971

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pitrs1971

  1. Zdravím, chci se zeptat, jestli je přední blatník u OIII někde ke skeletu přilepený (jako je to třeba u OII) nebo ho lze po odšroubování lehce bez poškození demontovat? Díky.
  2. Zdravím, mám OIII, r.v.2013, 1.2 TSi, 77kW, najeto 71189km . Problém s motorem jsem žádný neregistroval, žádná kontrolka nesvítí. Po výměně oleje v motoru jsme kontrolovali chybovou paměť a byla tam chyba P218800 - Systém příliš bohatý při volnoběhu - 1. řada válců . V čem je problém? Poradíte? Díky
  3. Nemám facelift, ale díky. Mají tam i verzi předfacelift.
  4. Zdravím, koupil jsem OIII a při zvednutí víka motoru jsem zjistil, že na kapotě zespodu není ta tlumící "deka" 5E0 863 831. Chtěl bych jí dokoupit , ale nevím a zatím jsem ani nezjistil kolik je tam těch příchytek (8E0 863 727A). Bohužel ani nikoho s OIII neznám, aby mi kapotu zvedl a já si to spočítal. Nemůžete mi to, prosím, někdo zjistit? Uprostřed tlumící "deky" jsou 2 otvory. Tam jsou taky ty příchytky stejné jako po obvodu? Díky
  5. Ahoj, mám podobný problém se signalizací zapnutí pásů. Když jsem auto koupil, vše fungovalo normálně. Po nějaké době mi přestala signalizace zapnutí pásů fungovat (kontrolka i zvuk). Říkal jsem si: "Paráda". Mám totiž takovej blbej zvyk při dojíždění do cíle (třeba 50m předem) na nefrekventované silnici vždy pás odpojovat a tudíž se mi vždy signalizace spustila. A najednou ne, což se mi "líbilo". Jenže po čase se začala signalizace spouštět při zapnutém pásu třeba při jízdě z kopce, brždění, někdy při jízdě do zatáčky apod. . Někdy to jen cinkne 1-2krát, někdy to cinká třeba 5-6 vteřin. Vysledoval jsem, že když to stihnu (při tom delším cinkání) a odpojím pás,tak to ihned přestane. Z čehož usuzuju, že kdybych jel s rozepnutý pásem, tak to signalizovat nebude, což samozřejmě dělat nebudu. To je mi tedy záhada.
  6. Mám ten samej problém. Stává se mi to tak jednou za 14dní. Když jsem auto koupil, byla vadná siréna alarmu, tak jsem ani nevěděl, že to auto má alarm. Koupil jsem novou sirénu a ejhle, občas se mi to taky spustí po zamknutí.
  7. Zdravím, chci se zeptat. Mám Oct II, 1,9TDi, 77kW, typ motoru BJB. Při jízdě vůbec není znát, že zabírá turbo. Předtím jsem měl Octu té samé motorizace , ale tam jsem to při určitých otáčkách poznal. Bylo to, jako by mě zezadu někdo nakopnul, když turbo zabralo. V jiném autě této motorizace jsem neměl možnost se svést. Je pravděpodobná na té mé nynější Octě nějaká závada? Asi ano. Diagnostika ukázala chybu regulace plnícího tlaku, mez regulace nedosažena. Máte někdo podobnou zkušenost? Zkusím s tím chvíli pojezdit a znovu přečíst chybovou paměť, jestli se ta chyba objeví znovu. Díky za odpovědi
  8. zdravím, mám odrápaná všechny madla. Nevíte někdo, jak tu gumu nejsnadněji odstranit? Už jsem zkusil jedno madlo. Musel jsem ho demontovat, dal jsem ho do horké vody a kartáčkem jsem gumu odrhnul, ale je to strašně pracné - dlouho to trvá. Nezkoušel jsem acetonové ředidlo, protože se bojím, abych nepoleptal spodní plast. Nemáte někdo lepší způsob?
  9. Zdravím, chci se zeptat, zda-li někdo neví, jestli by stav akumulátoru mohl mít vliv na spotřebu paliva? Myslím tím, když jde akumulátor do kytek a už neudrží žádnou kapacitu. Po cca 10 minutách stání už nenastartuju. Jde o benzinový motor.
  10. Zdravím, mám následující problém. Rozsvítila se mi a stále svítí kontrolka ABS. Asi o den později se mi stalo při couvání, že se nelze rozjet. Auto se jakoby zabrzdí. Chci jet dopředu, popojedu cca o 1 otáčku kola a zase se zabrzdí. Takže nešlo jet ani dopředu ani dozadu. Vypnul jsem motor, vyřadil, odbrzdil ruční brzdu a nešlo to ani odtlačit. Zvedl jsem heverem postupně zadní kola, ty se točily. Přední kola ale ne. Jakoby byl problém v převodovce. Zavolal jsem odtahovku. Přijeli asi za půl hodiny. Když přijeli, auto normálně jelo. Stále ale svítí na palubce ABS. Chyba z paměti závad řídící jednotky brzd: 00285 - Snimac otacek vpredu vpravo (G45) 35-00 - (tohle nevím co to znamená) Teď momentálně to jede. Jasné je, že by se měl ten snímač vyměnit. Ale zajímá mě, jestli může mít vliv na zablokování předních kol při rozjezdu. V knížce jsem se dočetl, že ABS svítí i při poruše elektronické uzávěrky diferenciálu. Mohu mechanickou závadu převodovky vyloučit při tomto chování? Jedná se o Octu 1,6 SLX 74kW. 16-náctky prý problém s převodovkami mají dost často. Může mi tu , prosím , k tomu někdo něco říct? Díky
  11. Zdravím, nejlepší bude, když si někdo sedne do auta a bude ti hýbat s řadicí pákou a ty se budeš koukat, co všechno se hýbe. Je k tomu docela blbej přístup. Já jsem to prostříkával WDéčkem. Sehnal jsem si dlouhou hadičku o takovým průměru, aby se do ní tak akorát vešla trubička, která je na trysce spreje WD40. Použil jsem hadičku, která mi zbyla ze spreje s voskem na dutiny od Motipu, akorát jsem z tý hadičky sundal tu rozprašovací trysku. Hadičku jsem připevnil lepicí páskou na tyčku. Do jednoho konce hadičky jsem vsunul trubičku s WDéčkem a druhý konec mi kolega, co mi s tím pomáhal, vždycky dal k promazávanému místu (kloubu) a já jen mačkal ventilek spreje. Takhle jsme promazali všechny kloubky od táhel řazení. Já měl řazení totálně zatuhlý, takže jsem na povolení té tuhosti použil WD40, ale jinak bych asi použil něco s větším mazacím účinkem. Třeba MD Speciál. Nevím, jak je to u řazení s lanovody. Jen pro úplnost. Mám Oct kombi 1.6SLX, 74kW, r.v.1999. Teď mi řazení chodí dobře. Trochu kostrbaté vysvětlování, ale snad je to k pochopení.
  12. Zdravím. Dělá mi to samí co tobě. Už si to vyřešil? Mám 1.6 74kW. Jak si zjistil, jestli máš táhla nebo lana? Já myslím, že mám táhla, ale nevím to určitě. Díky za odpověď.
  13. Tak to ti nepovím. Se zinkovým sprejem nemám žádné zkušenosti.
  14. V tý kulise to asi nebude. Bude to asi zespodu. Abych se k tomu dostal, musím sundat výfuk i ten krycí plech???
  15. Zdravím, mám Oct.I combi , r.v. 1999, 1.6 SLX. Mám problém s řadicí pákou. Jde dost ztuha. Popíšu situaci: Vypnutý motor. Chci jakoby zařadit 5.převodový stupeň, tzn. vykloním páku doprava a v té chvíli již cítím, že to někde drhne. Nedořadím a pustím páku. Normálně by se měla páka vrátit do neutrálu, ale mě zůstane viset nakloněná doprava. Do neutrálu jí musím vrátit ručně. Sundal jsem plast s manžetou u řadící páky a teď mám dilema, jak to vyčistit. Je to v tom silonovém kloubu, nebo někde jinde? Mám strach, že když to nějak začnu rozebírat, tak mi vyskákají nějaká pérka a už to nedám dohromady. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Je někde vystavený nějaký návod, třeba i s fotkama ? Díky za rady.
  16. Já používám BODY930. Je to hustý na štětec. Drží to super.
  17. Zdravím, já si nedávno koupil O1 r.v. 99 v SRN. Jeden práh byl vzadu ohnutej mírně dovnitř, tedy myslím tím jen ta hrana, což jsem přes dřevěný špalek kladivem vyrovnal. Horší bylo, že po celé délce obou prahů se začal odlepovat ten plastizol, kterým je práh zhruba do poloviny jeho výšky nastříkaný. Vzal jsem tedy tupější dlátko (ne ostré) a odlepený plastizol jsem seškrábnul až na místo, kde už držel dobře. V místech, kde jsou body pro zvedání, jsem to muset seškrábnout třeba i 5-6cm od spodní hrany prahu. uprostřed prahu , zhruba pod středovým sloupkem, kde jsou panty zadních dveří se to až tolik neodlepovalo, takže jsem seškrábnul cca 1-2cm. Někde už to bylo mírně napadeno korozí, ale vzal jsem smirkový papír (asi zrnitosti 100 na sucho) a rez jsem obrousil. Mohl jsem na to vzít flexu s brusným kotoučem, ale tím bych určitě ze síly plechu odebral více než by bylo potřeba. To je možná věcí názoru a situace v jak pokročilém stavu koroze se práh nachází. Někde už opravdu pomůže jen práh odříznout, napasovat nový a COčkem ho nabodovat zpět.To však zatím není můj případ. Po obroušení jsem obroušená a oškrábaná místa pořádně odmastil ( někdo používá techn.benzín, já měl po ruce acetonové ředidlo ) a natřel základovkou (Primer, Formex apod.). Já použil Primer červenohnědý. Ani jsem ho neředil, protože dneska když koupíte barvu , tak v tý plechovce už je to tak řídký , že pro natírání štětcem je to akorát. Hlavně to chce dobře ode dna promíchat. Pokud však máte někde v regále barvu z dřívějška, tak asi budete muset ředit. Já kupoval barvu "čerstvou". Barvu jsem nechal pořádne proschnout asi tak 3 dny. Hodně záleží na počasí a na tom jestli to děláte v garáži nebo venku. Já to v podstatě dělal na ulici, ale bylo teplo, tak to docela schlo. Potom jsem to natřel nátěrem BODY930. Natíral jsem to normálně štětcem. Je to takový docela tuhý, ale neředí se to. Nejlépe se to natírá s nějakým starším štětcem , který už má ty chlupy hodně krátký. Pak jsem to nechal zase dost dlouho schnout, asi tak týden a pak jsem to jen pro efekt stříknul sprejem. Já konkrétně mám červenou 8180, no a asi po půl hodině bezbarvým lakem. To stříknutí tím sprejem už ale asi není tak důležitý, ale když se na to člověk koukne, tak to alespoň trochu vypadá.
  18. Zdravím, když budu vyndavat ten mechanismus táhel na stěrače, vyndavá se to zároveň i s motorkem, nebo bez něj? V případě, že jdou provést obě varianty, která je lepší na demontáž i montáž? Já měl zatím sundaný ty plasty pod oknem a viděl jsem tam 3 šrouby na torxi. 2 pod osičkami stírátek a 1 pod motorkem. Stačí odšroubovat pouze tyto 3 šrouby a jde to dolů, nebo již tam je víc? Nevíte někdo, kolik stojí ty plasty pod oknem? Jeden se mi podařilo při sundavání poškodit a už tam tak dokonale nesedí.
  19. Na Felicii jsem světýlko s vypínačem nenašel, ale šlo by tam dát z Favorita nebo Š105/120 (osvětlení stropu)?
  20. světlo v kufru octavia

×
×
  • Vytvořit nový...