Přejít na obsah

Finch

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Finch

  1. Nevim ale určitě bych si od někoho jestli máš možnost, půjčil škrtící klapku...takhle mě nic jinýho nenapadá...Co vag ten je čistý?
  2. Ahoj, zkus trochu rozvést to když pak zabrzdíš jak se to chová.Jestli auto jde do vysokých otáček normálně a nebo prostě nepřesáhneš 4tis otáček.Ono to vypadá jak kdyby si padnul do nouzáku,teda tak mi to vyzní
  3. Zdravim, nemám rád otevřený témata tak tohle uzavřu s popisem VYŘEŠENO!!! Po dlouhých testech a výměn všeho možného to nakonec bylo turbo...spíše řečeno wastegate.Jak jsem psal víš tak turbo jsem dal nové,to se chovalo špatně tak se dalo na reklamaci a dalo se opět nové.Takže 2 turba...problém byl v tom že auto v prudké akceleraci houpalo.Při mnoha testech se nedařilo najít chybu.VAG byl furt čistej ale auto nejelo jak mělo.Poslední šance byla opět šáhnout na turbo a v tom byl zakopanej pes...turbo na mém autě mi tlačilo 1.7,samozřejmě už jsem odečetl atmosfér. tlak, což bylo hodně špatně a řídící jednotka spolu s čidlem tlaku na IC omezovalo výkon,tím že kyž to překročilo povolenou mez tak to ubralo a turbo zase nabralo a furt dokola.Myslim že auta co nemaji na IC čidlo tlaku by jezdili normálně ale ty co ho tam maj by taky škubali.Na tyčce na WG jsme to museli stáhnout skoro o 1cm...teď opět tlačim co mám což je 1.1... Takže pokud to někomu pomůže budu rád. P.S. od výrobce turb jsem se dozvěděl...což nemám nikomu říkat,že dost často se stává že některej "slušnej" výrobce nastaví tyčku na WG tak aby turbo tlačilo píč.... a zakápne to barvou.Jenže jako to bylo u mě auto nejelo jak mělo a když vy na to sáhnete a naladíte si to sami tak vám padá záruka protože jste to porušili...Prostě jen česká vychcanost
  4. I já se připojim s odpovědí.Auto jsem dnes poprvé po zimě jel projet.Auto jelo normálně,neškubalo,všechno v pohodě.Najezdil jsem s tim asi 20km,auto se chovalo bez problému,neškubalo prostě nic,ale pak jsem přijel do práce auto típnul,asi za hodinu jsem potřeboval někam zajet a najednou auto mělo o dost vyšší výkon než před hodinou přišlo mi to jak kdyby to mělo o 30 koní víc...a začalo zase při prudký akceleraci jakoby v tahu houpat.Přijde mi to jak kdyby tam bylo něco mechanickýho co přez zimu jakoby zatuhlo a teď když jsem to trošku projel tak se to zase rozhejbalo,nějakej ventil nebo něco takovýho.Protože tohle přesně se mi stalo i minulej rok když jsem už nevěděl čím to může být tak jsem dal nové turbo na reklamaci a auto stálo 2 měsíce na dílně.Tak pak taky když jsem si ho vyzvedl tak nějaou dobu jezdilo bez škubání a pak to zase z ničho nic přišlo!!Nevíte někdo čim by to mohlo být,jestli třeba snížit tlak turba na tý baňce nebo něco jinýho??
  5. No já jsem si právě dneska všiml,když jsem šel zase nastartovat a nechat chvilku bublat,že zhruba po 10min co to běželo na volnoběh,že zase začal trošku zlobit volnoběh.Nic velkýho...prostě jen kapánek.Na vagu mi to ukazovalo od 720ot až po 760ot... Zeptám se takhle když je auto v pořádku,může volnoběh na vagu ukazovat měnící se hodnoty v rozmezí cca 20 ot/min - 40 ot/min,nebo je to taky špatně??
  6. Ještě se chci zeptat,co se stane když se nevymažou ty adaptační hodnoty po výměně váhy vzduchu...bude fungovat špatně??
  7. V těch autobazarech jsou takový svině že to neni ani možný....Chtěl bych se ještě zeptat jestli nemá někdo manual na VAG COM IHR 304.0 chtěl bych se s tim naučit trochu víc ale manuál jsem k tomu nějak nedostal...
  8. Zdravim,chtěl bych se zeptat ještě Diagnostika,já když jsem vyměnil váhu vzduchu tak jsem nic nedělal,jen jsem ji vyndal starou a dal novou,protože mi jeden maník říkal že se nic jinýho dělat nemusí.Jestě se zeptám,s diagnostikou se teprve seznamuju,mám ji zhruba týden ...co to konkrétně znamená vymazat adaptace??
  9. Čau chlapi, dnes jsem vyměnil tu váhu vzduchu,poznatky: otáčky drží,už nekolísaj a když auto vytočim a otáčky potom už nespadnou už pod 500ot/min ale zastaví se na normálu Bohužel jsem to nebyl projet,na autě neni totiž nárazník ani blatník...jsou dole protože půjdou do lakovny na opravu od kamínků.Takže to vyzkoušim později a doplnim výsledek. Jinak ještě jsem si všimnul když mi upadli klíče že mám pod autem malou loužičky...cca 10x10cm od chladicí kapaliny,je to kousek pod olejovou vanou,ale přijde mi že to stéká po po krytu motoru jakoby pod vanu...Koukal jsem pak na stav chladící kapaliny a mám tam furt stejně...Chladící kapalinu jsem dával minulej rok zhruba v tuhle dobu novou, od té doby najeto cca 10tis a je tam furt stejně a je čistá,olej taky.Auto do listopadu stojí v garáži a jednou cca za 14dní ho chodim nastartovat.Máte zkušenost??
  10. Jak jsem psal auto teď momentálně leží pod plachtou,váhu už mám zajištěnou měla by mi dorazit někdy v příštím týdnu,tak ji tam hned loupnu a uvidíme.Jen se chci ještě zeptat jestli se nemusí když se mění váha něco dělat v diagnostice,jestli jen stačí vyměnit a je to...jestli se náhodou nemá něco nastavovat?Jinak ten tlak turba byl měřenej podle diagnostiky u jednoho garážmistra,ale zpětně si uvědomuju že byl fakt šíkovnej a že u práce používal hlavu.Ten EGR nechám si pro jistotu na jaře vyčistit,protože nevim jestli už taky nebude zasviněnej.
  11. Zdarec chlapy,díky za vaše postřey.Myslim že to žádnou hadicí nebude,jsou komplet nový,podtlakovky vyměněny za silikonové,hadice k turbu za silikonovou a set silikonových hadic mezi turbem a klapkou.Ty hadičky pod sáním jsou nové protože jsem měnil těsnění pod sací parohy když jsem měnil svíčky takže tam je to také vyměněné.Bohužel s tou diagnostikou je to na hovno...je to fakt těžký tu někoho sehnat,jak píšeš vyčtou chyby řeknou že to asi bude timhle ale na slovo ASI už jsem alergickej...protože asi většinou stojí přez 1000,-Kč a víc... Tlak turba se měřil a ten je ok.Jinak jsem z Litvínova a to je sakra daleko od brna ale díky.Blow off ventil je tam klasickej,prostě ten černej od bosche...měl jsem tam i tu foukací kravinu ale furt se to muselo dotahovat,furt nějaká chyba na Vagu,a auto mělo menší výkon,do kopce do kterýho to dalo 160 to dalo s blow off sotva 130...takže jsem tam dal radši origo.Mám dobrej kontakt na originál náhradní díly takže vyměnim tu váhu,protože si myslim že to bude právě jí...Jak už jsem psal tak je tam přišroubovaná nějakýma normálníma šroubama.Ani si nejsem jistej jestli je to originám nebo jestli to něni nějaká čína...je na ní pouze číslo dílu a křiklavě žlutá samolepka jak má proudit vzduch nebo co...
  12. Čauves,hele já mám všechny tyhle ventily měněný,N75,N249 a rovnou jsem dak novej i ten decelerační.U mě je to jedno jestli je motor studenej nebo teplej,dělá to furt.Turbem to nebude to je funglovka a tlačí jak šílený i jde krásně slyšet,nouzák jsem neměl ani jednou jen mi minulej rok vyskočila motorovka ale hned zmizela,od tý doby je auto v cajku,samozřejmě pravidelnej servis a jen origo díly, žádná čína nebo druhovýroba.Jako už jsem toho vyměnil hromadu.Tohle houpání mi dělalo i před čipem ale pak to z ničeho nic přestalo,prostě konec.Pak jsem jel dát čip,auto jezdilo jak z praku a pak to zase začalo postupně poškubávat,nejdřív jen zlehounka,prostě jednou to mírně zhouplo tak jsem si říkal že se mi to asi zdálo a pak druhej den trochu víc, no prostě se to stupňovalo.Jediný co jsem neměnil je váha vzduchu.Netušim jestli to může být třeba čerpadlem nebo regulátorem tlaku paliva,nevim ani jak by se to projevovalo.Auto fakt jezdí normálně,zrychluje tak jak by mělo,výkon taky v pohodě,ráno chytne okamžitě.Jediný čeho jsem si ještě všiml že když ho chodim startovat protože v zimě s nim nejezdim,jen tak ho nechat chvilku bublat,tak jsem minule nechtěně prošlápnul plyn když jsem z něj vylejzal a otáčky samozřejmě vystřelily ale pak klesly hodně nízko až málem chcíplo auto...bylo venku -5...Nevim ale podlě mě si myslim že to dělá váha,asi byla i měněná protože už tam nejsou origo tisícihrany ale nějakej normální křížák...
  13. Zdravim všechny klubáky,mám takovej dlouhodobej problém s mojí oktávii RS, jedná se o motor AUQ, r.v. 2001 a najeto zhruba 130tis.km a čipem od sportmotor plus nějaký úpravy motoru.Předem se omlovám jestli už to tu někde bylo,pročítal jsem to tu ale nic mi nepřišlo že by se jednalo o tentýž problém. Problém je takovej že když prudce sešlápnu plyn tak auto sice akceleruje ale zhruba tak od 3200ot/min zrychluje jakoby škubavě.Neni to silné škubání,spolujezdec to nepozná,je to spíš takový jakoby houpání, „ pro představu jako když při akceleraci mírně ubíráte a přidáváte plyn.“Zlváštní ale je že když přidávám plyn plynule tak auto akceleruje normálně.Ještě je tu jedna divná věc,otačky na neutrál mírně kolísají něco mezi 50 – 100 ot/min .Na autě už jsem vyměnil N75,N249,palivovej filtr,vzduchovej filtr,svíčky,vyčištěná škrtící klapka,hadice mezi turbem a váhou vzduchu a pro turbo vyměněny za silikonové a všechny podtlakové hadičky taktéž za silikonové,decelerační ventil taky nový,nové turbo plus ještě nějaký věci. Samozřejmě VAG nic neukazuje .Měl jsem podezření na váhu vzduchu ale v servisu mi řekli že ji odpojili ale auto jelo stejně jak když byla zapojená takže prej je ok,což mi přijde jako blbost .Zatim jsem novou nekupoval protože v zimě s octávkou nejezdim takže to teď nějak nehrotím.Pokud máte nějaké rady či zkušenosti byl bych vám vděčnej.
  14. Takže ty už máš vyřešeno "opraveno" ?? Děláš mi radost chlapče alespoň vim že ten problém má řešení
  15. Pánové já taky škubu...je ale zajímavý že najednou z ničeho nic tolik lidí co s tim má problém.Asi mámě auta pěkný mr..y Mě začalo škubat po výměně turba.Myslel jsem že to bylo tim turbem tak jsem ho dal na reklamaci,bohužel to frajírci nestihli v čas poslat zpět tak mi museli dát nové a ono to furt škube.Asi to vážně bude něco s palivovou soustavou.V pondělí jdu do servisu tak dám pak vědět jak jsem dopadl.
  16. Ahoj,něco podobnýho jsem taky řešil,cca před rokem a něco.Popíšu ti můj problém.Taky mi to za studena nekouřilo ale jk se to zahřálo tak to jelo.Za jízdy skoro ani nekouřilo,nebo minimálně že jsem to ani nepozoroval,ale když jsem zastavil třeba na semaforu nebo na přechodu začalo to ihned hulit,vypadalo to jak když za mnou byla dýmovnice.Nakonec to bylo špatné turbo,byla tam vůle v ložiskách a co jsem tak zjišťoval i přez známého co dělá ve škodovce mechanika,tak prej ještě nikdy neviděl na RS...motor AUQ že by byli špatný stírací kroužky.Protože mi jeden Lojza ze servisu řekl že to jsou pístní kroužky...takže sundání hlavy atd...moc se mi tomu věřit nechtělo proto jsem šel jinam a tam se zjistilo to turbo.Kdyby si měl ještě nějaké otázky tak mi to hoď do SZ.
  17. Taky mi to občas takhle škubne...když přeřazuju ale né vždy...spíš mi to houpe když točim nad 3000tis - 5000tis ot...v tomhle rozmezí.Myslim si ale že to má spolu spojitost.Buď váha s nebo palivová pumpa...ale nevim.
  18. Jenomže jak to často tak bývá tak VAG při takových problémech mlčí...ona ta pumpa může tlačit míň...nevim třeba 2bar a pak to dělá neplechu.Já to řešim tak to samý.Prostě když prudce akceleruju tak od 3000tis ot až po 5000Tis ot mi to jakoby škube ( houpe) neni to extrém,cítim to jen já,spolujezdec nic necítí.Vyměnil jsem N75,BOV,N249,hadičky jsou zkontrolovaný,turbo nové...cca 500km jsem s nim najezdil.Mě to začalo dělat asi tak 500km po chipu...když jsem to napíchnul tak tam byli tři chyby N249 mechanická závada,pokles tlaku mezi trubem a škrtící klapkou a směs příliš chudá.U mě mi to přijde jak kdyby pumpa dávala malej tlak a nebo váha vzduchu.Prostě mi přijde že pred chipem bylo něco už načnutý a zatim se neprojevovalo a pak po chipu to prostě dostávalo větší zátěž tak to kleklo.Teď budou na řadě silikonový hadice k trubu a váze a mezi klapkou a to okolo,termo těsnění pod sací parohy a svíčky Denso iridium IK22.Tak uvidim potom...Pokud máte někdo nějakou zkušenost nebo nápad čim by to mohlo být tak přivítám radu.Jinak motor AUQ...chip Sportmotor
  19. A zkoušel jsi odpojit tu podtlakovou hadičku z BOV...jen jestli ti to přestane??
  20. Zdravim,mám asi ten samej problém,kod motoru je AUQ octavia RS.Při prudkým šešlápnutí plynu a převršení 3tis otáček auto začíná v tahu houpat,je to nepatrné houpání,spolujezdec skoro nic necítí.Hadičky jsou ok,N75 novej...BOV novej...už to řešim taky dlouho a furt nic.Ještě jeden poznatek...zkus odpojit podtlakovou hadičku z BOV...mě houpání přestane ale auto prostě nejede jak má...přijde mi línější.
×
×
  • Vytvořit nový...