Přejít na obsah

Joscer

Uživatel
  • Počet příspěvků

    524
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Joscer

  1. @Adarko Nevím, jestli to přímo souvisí s tvým problémem, ale někde v parametrech navigace jsem nastavoval státy, v kterých mám zaplacený dálniční kupón. Játedy s navigací problémy tohoto typu co popisuješ (i polní cesty) nemám. Ani v ČR a ani v SR. No a někdy prostě navigace nabídne více tras a musí se vybrat. Mě se před 3 týdny stala taková věc. Jel jsem z Bratislavy Petržalky na západ Česka (okres Klatovy) a nevšimnul jsem si, že navigace nabídla 2 trasy. Nějak jsem nevěnoval pozornost tomu, která je primární. A protože Bratislavu nějako moc neznám, poslechl jsem. Po pár stovkách metrů, když jsem vyjel na dálnici jsem začal cosi tušit. Až když jsem se blížil (bez možnosti otočení) k hraničnímu přechodu Jarovce, svitlo mi, že jedu blbě. Prostě navigace vyhodnotila, že je lepší jet přes Rakousko a Německo. Vzhledem k tomu, že jsem neměl kupón na rakouské dálnice jsem tam jet nechtěl. Nakonec jsem si všimnul, že nad hraničním přechodem Jarovce je jakýsi nadjezd, kterým se mohu vrátit zpět. Ani jsem nezkoumal, zda je tam průjezd povolen a profrčel jsem na zpáteční cestu (na D4) a vzal směr D2 na Brno.
  2. @chanzy Poslouchám v autě víceméně jen Rádio Beat, kde o basovější hudbu není nouze. Žádný problém "cvrčkovitého" charakteru jsem nezaznamenal. Ani při zavírání dveří. A to máš od koupě auta nebo se to projevilo po nějaké době provozu? Já mám najeto zatím "jen" necelých 4 a půl tisíce km od 5.května, kdy jsem auto přebíral.
  3. A po další kratší komunikaci s týmem ŠKODA Connect je zde finální odpověď ohledně (ne)mazání oblíbených cílů z navigace infotainmentu: Dobrý den, pokud jde o cíl cesty, který jste do paměti infotainmentu odeslal přes MyŠKODA app nebo přes web portál ŠKODA Connect, tak ten bude smazán tak, jak je popsáno níže, protože obě aplikace využívají jako poskytovatele map firmu Google, resp. její aplikaci Google maps. Pokud cíl uložíte přímo z uživatelského rozhraní infotainmentu, zůstane v paměti infotainmentu tak dlouho, dokud nebude přidáno 100 cílů. Jakmile přidáte 101. cíl, nejstarší cíl v historii bude smazán a místo něho bude do paměti uložen nový. Kontaktovali jsme kolegu odpovědného za obsah manuálu, aby zkontroloval, zda popis skutečnosti odpovídá či nikoliv, a případně jej s ní sladil. S pozdravem ...
  4. Tak tady je odpověď z "Conectivity Helpdesk ŠKODA". "ŠKODA Auto pracuje s mapami od externích poskytovatelů a na základě dohody mezi nimi a ŠKODA AUTO musí být uložený cíl po měsíci od uložení odstraněn – informaci o tom, že se tak stane, vidíte při stahování cíle do navigačního systému. Důvodem je potřeba, zachovat co nejaktuálnější údaje na mapě. Uložené cíle se na rozdíl od online mapových podkladů neaktualizují, takže po uložení cíle může v čase vzniknout neshoda mezi skutečností a uloženým cílem. Například některé restaurace mohly být v mezidobí zavřeny." Po přečtení odpovědi jsem nevěděl, jestli se má smát nebo jestli mám brečet. To snad nemohou myslet vážně.
  5. Mám Karoqa s Amundsenem necelé 3 měsíce, a už podruhé se mi stalo, že mi z navigace zmizely Oblíbené cíle, které jsem si tam "nasázel", Byl jsem na začátku prázdnin na Slovensku. Takže jsem měl cca 20 oblíbených cílů, kam jsem se chtěl podívat, či jako průjezdné body (odpočívadla na dálnicích). No a teď po 14 dnech od návratu domů je vše fuč. Nic jsem nemazal, nic jsem nerestartoval, nebyla žádná aktualizace. Jediné, co mě napadá, že se déle nepoužité oblíbené cíle (tady by to vypadalo na 2 týdny prodlevy) samy smažou. Ale nikde se mi to nedaří dohledat. Jestli to tak opravdu je, tak je to docela tristní. Jezdím na Slovensko 3x až 4x ročně a pořád si tam před jízdou ťukat 20 oblíbených cílů se mi moc nechce. Se Scalou jsem takový problém neměl. Jestli je toto u Karoqa "vylepšení", tak to tedy pěkně děkuji.
  6. Joscer

    Ostřikovače

    No, dlouho jsem tu nebyl. Ale i tak musím konstatovat, že jsem se při dolévání kapaliny do ostřikovačů nikdy neušpinil. Teda pokud nepočítám, že utřít si ruce po takové "operaci" je snad i normální.
  7. Otázka je, zda pro vozidla, která to neměla objednáno již při koupi, není v rámci ceny nějaký "mechanický" zásah nutný k výměně komunikační jednotky (pro obousměrnou komunikaci) a proto je ta cena tak vysoká. Jinak ta cena nemá své opodstatnění.
  8. @Wazi Nesouhlasím s tebou. Nemyslím, že by se tu "pořád četlo, jak něco nefunguje". Amundsena jsem chtěl a tak jsem si ho pořídil. Ano občas jsou problémy. ALE. Většinou ne s Amundsenem jako takovým, ale spíše se Škoda Connect a takové problémy může mít stejně tak jakýkoliv jiný infotainment používající danou technologii. Rozhodně to žádné nervy necuchá. I při znalosti věci a zkušenostmi s Amundsenem bych ho do dalšího auta jednoznačně opět zvolil coby výbavu, kterou chci v autě mít. Když to trochu zevšeobecním, mám pro tebe otázku. Proč jsi si pořídil Scalu, když se tady dá pořád číst, jaké s ní mají ti co si ji pořídili před tebou, různé problémy?
  9. Dnes jsem před polednem absolvoval krátkou jízdu do obchodu pro pivo. A krátce po rozjetí koukám, že zeměkoule už je zase bílá. A když jsem přijel domů, tak jsem vyzkoušel a z mobilní appky už to frčí. Ale z webové aplikace ne. Ta vůbec nefunguje. Přihlásit jde a pak už nic. No uvidíme později.
  10. Dovolím si citovat z mailu, který jsem dostal 20.1.2021: Drahý ŠKODA Connect zákazníku, ŠKODA Auto pravidelně vylepšuje a zjednodušuje naše služby. Rádi bychom Vás informovali o plánované údržbě, která způsobí nedostupnost služeb ŠKODA Connect pro modely Scala a Kamiq. Údržba je plánovaná od 20:00 26.ledna 2021 do 8:00 27.ledna 2021. Pro obnovení všech Vašich dat (v aplikaci a webovém portále) po ukončení údržby, je potřeba zapnout zapalování Vašeho vozidla a nechat zapnuté po dobu nejméně jedné minuty, poté zapalování můžete opět vypnout. Omlouváme se Vám za nepříjemnosti související s dočasným výpadkem služeb. Děkujeme Vám za pochopení. Děkujeme Vám, že jste Váženým uživatelem služeb ŠKODA CONNECT. ŠKODA Connect Team Před touto údržbou celkem dlouho Amundsenem neměl problémy, i když je fakt, že teď v době Corony moc nejezdím. No a teď od "servisní noci" je auto z mobilní i webové aplikace nedosažitelné. A na displeje infotainmentu je vyšedlý piktogram zeměkoule, který signalizuje (ne)funkčnost připojení k síti. Má někdo další stejný problém? Já jen jestli už někdo třeba nepsal na jejich HelpDesk.
  11. Admin promine, ale jen pár slov mimo téma neb reagovat musím, abych nebyl za troubu. A/C vypínám zcela běžně a to už u Spacebacka. Kompresor je samozřejmě v pohodě, protože používám vnitřní cirkulaci a při té se A/C zapne automaticky.
  12. Já mám přes zimu nastaveno AUTO bez zapnutého A/C. Na jaře k tomu zapínám na stálo i A/C a mám ho až do pozdního podzimu. Jinak se ovládání Climatronicu dotýkám pouze sporadicky. Spíše jen regulace teploty.
  13. Mě žádná umělá vůně do auta nesmí.
  14. Já mám také sedmou Škodovku (od roku 1996) a na spočítání případů, kdy auta musela být přistavena do servisu kvůli problému by mi stačily prsty jedné ruky.
×
×
  • Vytvořit nový...