Přejít na obsah

Zdeny1.8T

Uživatel
  • Počet příspěvků

    100
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Zdeny1.8T

  1. Ahoj, mám O1, 1.8T a před nedávnem mě začla zlobit elektronika. Problém se projeví tak, že při jízdě nejdříve vypadne přehrávání CD autorádia, za několik sekund se rozsvítí kontrolka airbagu, na volnoběh auto chcípá, a myslím, že jsem zaznamenal i nějaké cuknutí. Tento stav trvá vždycky tak 1-2 minuty. Kde by mohl být problém, na co mrknout? Díky. EDIT: Chlapi, je možné, že by popisovaný problém způsobovalo vadné rádio, resp. subwoofer? Teď odpoledne to začlo blbnout hned po nastartování, vyjel jsem a po pár desítkách metrech zase, na první křižovatce mi to chcíplo, co jsem si ještě všiml, tak z lévé strany palubky se ozvalo takové cvakání/lupání... Vypnul jsem rádio a následujících cca 40 km se to už neprojevilo.
  2. Ok, díky. Byl jsem teď ještě mrknout na tu měrku a olej v motoru je na max. Svítil jsem do motor. prostoru a zdá se mi, že kolem táhel na převodovce je to vlhké (olej?). Jinak na volnoběh se nepravidelně ozve takové zarachtání, při sešlápnutí spojky je ticho. Nechtel jsem to projíždět, ale na jedničku, dvojku vypadá, že bych se normálně rozjel, ale když tam dám zpátečku, tak nic, při pouštění spojky je ozývá takový vrčivý zvuk a auto stojí. Dá se nějak bez zvedáku na ulici zjistit stav oleje v převodovce?
  3. Ahoj, dnes jsem jel po takové divočejší polní cestě ve vysokém sněhu, cca 1,5km před domovem jsem zastavil, abych si vyřídil hovor. Potom jsem se chtěl rozjet, ale něšlo to, motor šel do otáček, ale auto stálo. Vylezl jsem z auta, podívat se, jestli jsem na něco nenajel nebo tak a co nevidím-za autem černá olejová skvrna, nevím, jak dlouhá, byla už skoro tma. Motor měl trochu divný zvuk. Zkoušel jsem kvaltovat, nějak se to chytlo a já dojel v nizkých otáčkách domů. Kontrolka tlaku oleje nesvítí. Jinak teď jsem zkoušel, a motor jde normálně nastartovat, projíždět jsem to radši už nebyl, nicméně nejde zpátečka, jde zařadit, ale auto nejede. Netuší někdo, co se s tím mohlo stát? Předpokládám, že jsem na něco tvrdého najel a něco prorazil, nebo urazil. Je možný s tím dojet do servisu cca 1km? Je to O1 1.8T. Díky.
  4. Tak jsem psal ještě na skoda-dily.cz dotaz, jaký třmen je určen pro moje auto (uvedl jsem i VIN) a odepsali, že tem patří tento: http://www.skoda-dil...y-trw-4058.html No je to divný, protože podle čísla dílu je to třmen s 38 mm pístkem. Jinak jsem ale auto včera odvezl mechanikovi, dnes dal na oba třmeny opravnou sadu, vyčistil je, a vypadá to, že kotouče/disky už se nehřejí, tak snad zatím nebudu muset kupovat nový třmen.
  5. Dík, chci to vzít tady: http://www.mdily.cz/audi/trw-bhs185-brzdovy-trmen-brzdic-zadni-pravy-audi-a3-tt-seat-leon-toledo-ii-skoda-octavia-i-vw-volkswagen-bora-golf-iv-v.html?___store=mdily_pohled Tak snad to bude OK.
  6. Ahoj kluci, potřebuji teď na netu objednat zadní brzdový třmen na mou O1, 1.8T, 110kW, rv. 12/2000. Auto teď nemám doma a nevím, jaký je tam průměr pístku. 38mm, nebo 41mm? Hledal jsem na netu, ale jednoznačnou odpověď jsem nenašel, nejspíš by tam měl být ten 41mm, ale potřebuji jistotu, abych neobjednal špatný díl. Díky!
  7. Asi to tak bylo, nechal jsem je v pneuservisu na likvidaci, předtím na autě jsem si ničeho u pneu nevšiml, resp. to nezkoumal, až teď v tom pneuservisu mi ukazoval, že jsou víc sjeté.
  8. Jasný, věděl jsem, že na tu geometrii budu muset zajet, akorát jsem to pořád odkládal, při jízdě se nic zásadního neprojevovalo, až teď jak jsem přezul na zimní. Nedávno jsem dělal STK a říkal mi, že si mám nechat zkontrolovat sbíhavost.
  9. To tak nějak odpovídá. Začnu teda tou geometrií. Dík.
  10. Auto jsem v tu dobu kupoval, tlumiče už byly KO, tak jsem toho něchal udělat víc, na letních pneu to dělalo minimálně, teď jak jsem dal zimní, tak je to dost zřetelné. Geometrie se nedělala.
  11. Zdravím, mám O1 facelift a nezdá se mi chování podvozku. Projevuje se to hlavně při předjíždění ve vyšších rychlostech, případně při jízdě na nekvalitní silnici, v kolejích,... auto začne lítat ze strany na stranu a musím neustále korigovat řízení, dokud se to nezklidní. Stejná situace nastane i při menším bočním větru. Teď jak jsem přezul na zimní pneu, tak se to zhoršilo. Před rokem byly měněny všechny tlumiče a pružiny, uložení tlumičů, silentbloky ramen, čepy, tyčka řízení. Kde by mohl být problém, co zkontrolovat? Díky.
  12. Zdravím, mám O1 s climatronicem. Včera mi stálo auto asi přes hodinu na slunci, takže interiér byl celkem vyhřátý, ale ne nějak extrémně. Zapnul jsem klimatizaci, nicméně i při nastavené nejnižší teplotě foukala pouze vlažný vzduch, vůbec nechladila. Jinak se chovala normálně, při zapnutí se zvýšily otáčky, spotřeba, nicméně celou cestu (30 min.) foukala pouze vlažny vzduch. Po příjezdu a odstavení auta jsem asi za 30 minut zkusil klimu zapnout, nicméně stále pouze vlažný vzduch. Usoudil jsem, že bude asi málo chlad. média, netěsnost atd., takže jsem se objednal na příští týden do servisu. Dnes dopoledne jsem potřeboval někam jet, zkusil zapnout klimu a k mému překvapení normálně chladila. Napadlo mě tedy, jestli nebude problém v nějakém čidlu, které špatně vyhodnotí teplotu v interiéru a klimu nesepne. Normální to ale asi nebude, protože vloni to nedělalo. Řešil někdo něco podobmého, případně nějaký nápad? Díky.
  13. Tak to dík za info, měnil jsem zadní, říkal jsem si, že bych se jich zbavil třeba na aukru, když je na nich najeto jen 2tis. km, tak abych věděl, co vlastně prodávám... narozdíl od předchozího prodávajícího. No jsem rád, že ten zadek změkl a už to tak neskáče, akorát jsem čekal, že si to víc sedne, ta mezera mezi kolem a blatníkem je stejná, když se dívám na jiné octávky, tak většina tam má mezeru tak poloviční, ale možná to bude tím, že málokdo pružiny mění a lidi už to mají unavené.
  14. Wow, tak to čumím, prodejce tvrdil, že jsou to pružiny na O1
  15. Myslím, že by to tam neškodilo omrknout. Já jsem to dělal teď při výměně oleje. Bylo to tam celkem čisté, ale jistota je jistota, hodně lidí psalo, že to tam měli zaneřáděné slušně.
  16. Tak to je mi tě líto chlape, měls to pěkný Mám stejnou, akorát jinej motor. Asi je to naivní, ale přeju, aby se našla.
  17. Dnes jsem dal na auto ty pružiny ze zmíněného eshopu, vysoké je to stejně, akorát mi to připadne měkčí. Označení těch přužin, co jsem tam měl bylo: 1x modrá + 1x zelená tečka.
  18. Zeptám se ještě v tom shopu, co mi na to řeknou, pokud by ty zadní šly dát na 1.8T, tak bych je přehodil, přece jen se mi to teď zdá zbytečně tvrdé. Originál za plnou cenu ale kupovat nehodlám, to radši nechám, jak to je. Barevné označení současných zadních pružin nevím, zkusím se zítra podívat, pokud to pujde vůbec přečíst.
  19. Proto mě zaráží, že u tamtěch pružin úvádějí, že jsou použitelné pro všechny motorizace. Já to snižovat nepotřebuju, spíš mi jde teď o to, že vpředu mám ptavděpodobně pružiny na 1.4/1.6 a pokud to tedy znamená zhoršení jízdních vlastností (houpání), tak bych tam rád dal správné, které mají být na 1.8T. Jinak ty zadní jsou zase vysoké a tvrdé, zadek při přejezdu nerovností dost skáče. Předpokládám, že budou asi na kombíka, takže tam bych možná taky zauvažoval o výměně. Když už jsem koupil nesprávné pružiny a měl bych je měnit, tak jsem se chtěl zeptat na ty z těch odkazů, protože cenově vychází dost dobře. No a nebo to nechat tak, předek mě netrápí a zadek si asi časem trochu sedne a změkne. Zatím je na těch pružinách najeto cca 2500 km.
  20. http://www.autodoplnkyfro.cz/pruzina-tlumice-predni-octavia-p-11782.html http://www.autodoplnkyfro.cz/pruzina-tlumice-zadni-octavia-p-12010.html Co si myslíte o těchto pružinách? Uvádějí, že jdou použít prakticky na všechny motorizace O1
  21. Jo, ty přední budou teda nejspíš na 1,4/1,6, ale řekl bych, že se to liší jen v tuhosti, takže to snad není nějaký zásadní problém a časem bych je třeba vyměnil. Zadní budou budou mít teda jiné značení, ale nevzpomenu si, to bych ale musel omrknout, pokud to pujde na autě přečíst. Juri: Já se chystal měnit všechny tlumiče, protože už byly KO, narazil jsem na pružiny na solidní cenu, tak jsem si řekl, že vyměním i ty. Unavené pružiny se asi poznají podle toho, že auto je nízko, pravděpodobně i víc plave, ale to můžou být i tlumiče.
  22. Mám je na autě všechny, ale byly to pružiny na komplet auto, tzn. 2x přední a 2x zadní.... dozadu bych přední pružinu opravdu nerval Jak jsem psal, vzadu je to trochu vyšší a tvrdší, proto mě právě napadlo, jestli nejsou na kombíka.
  23. Je to už nějaký měsíc, takže barvami těch teček si nejsem jistý, mám dojem, že 2x fialová a 2x žlutá, ale nechci kecat, musel bych se podívat na auto. Prodejce tvrdil, že pružiny jsou originál a že pasují na všechny Octavie I. Uvědomil jsem si, že pružiny se liší podle provedeín liftback/combi a taky podle motorizace, a že to určují právě ty barevné tečky, nicméně narychlo jsem nic nenašel a aukce pomalu končila, takže jsem to koupil.
  24. Psal jsem, ze vice k te chybe na VAGu je mozne vygooglit a pokud to auto ted koupil, tak zkontrolovat ty hadice alespon vizualne je zaklad bez ohledu na to, co pise VAG.
  25. Pokud bys to chtěl dělat důkladně, tak každou hadici vyndat a zkontrolovat (natlakovat), ale i bez demontáže se dají vizuální kontrolou prasklé hadice objevit. V nějakém tématu je tu k tomu i nějaké info/návod.
×
×
  • Vytvořit nový...