Přejít na obsah

H-Honza

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem H-Honza

  1. aktuálně, diagnostika TEXA i Delphi při testu vstřikovačů nebyla nalezena chyba, hodnoty jsou v normálu. Pokusím se někoho vytáhnout zítra ráno a tu diagnostiku udělat při jízdě, když bude to chování auta které popisuji. problém vznikl po natankování u KM prona v Mnichově Hradišti, jel jsem do Prahy a ráno tankoval tam, jinak beru 99% naftu u Benziny. Zdá se mi divné, že auto jezdilo do té doby bez náznaků cukání, vyšší spotřeby apod., tato závada se objevila po natankování u uvedené čerpačky, a od středy se objevuje každé ráno, bez sebemenší změny. Zkusím vyjet nádrž, natankovat jinou naftu, vyměním palivový filtr, a uvidíme, jen takový zoufalý pokus než auto odvezu do servisu na ty vstřikovače.
  2. tak jsem chtěl zakládat nové vlákno, ale asi to nemá smysl, odpověď jsem našel tady... Mám supa II 2,0TDI 103kw CFFB, aktuálně najeto 160t km. Po celou dobu tankujeme pouze u značkových čerpacích stanic, sem tam preventivně použiju nějaká aditiva. S poklesem venkovních teplot pod 5 stupňů, se mi ráno objevila závada, spočívající v cukání a poškubávání motoru, auto naskočí bez problému, na první otočení, běží pravidelně, nekouří. Když se se studeným motorem rozjedu, v rozmezi do 1500ot min táhne normálně, 1500-2500 začne poškubávat a cukat, projev bych přirovnal k chodu na 3 válce. Není možné ho vytočit na víc než 2500ot. Po ujetí pár set metrů problém zmizí a auto jede normálně. V průběhu dne se ani u studeného motoru tato závada neobjeví, auto opět musí stát přes noc, aby se ráno tahle závada při prvním vyjetí objevila. Zkusím dneska diagnostiku, uvidíme jak na tom budou ty hodnoty vstřikovačů.
  3. tak jsem se v neděli také dostavil, po krátké chvilce bych odjel s namontovanými světly a osvětlením SPZ... tedy kdyby nelehla baterka Jirka (alias Ferda25) poradil i nakódoval nějaké další funkce auta, o kterých jsem neměl ani tušení. Velká spokojenost s přístupem, rychlostí a ochotou - extra palec nahoru za chuť pracovat v neděli v 35 stupních vedra! takže díky!
  4. konečně nějaká plodná rada díky moc! s původním majitelem se moc mluvit nedá, a co jsem zjistil tak na tom autě je spousta polofunkčních věcí které tam někdo dodělal, takže to klidně může být jak píšeš, myslím si že ten panel měnil když tam nacpal sedadla s výhřevem.
  5. praci na 5 minut bych chtel videt... ja tu praci v servisu neplatil, zavadu neodstranili takze nemaji narok. Jen jsem stal u toho kdyz zkouseli ty testy na diagnostice a videl jsem ze to je bez chybovych hlasek, a ze se vsechny ty snimace a spinace a cidla zdaji byt v poradku, resp. vykazuji odpovidajici hodnoty. Pak mechanicky kontrolovali funkci klapek, a neco malo promerovali, protoze to proste vypada ze ty divny pokyny lezou z panelu klimatroniku.
  6. no jestli nekdo menil panel nevim, ono je to auto trochu skladacka, jako ze spousta veci tam neni origo a je to dodelavane... Jak poznam ten novejsi nebo starsi typ toho climatronik panelu? Motorek otevirani klapky? Ja byl v autorizovanym servisu 4 hodiny... stal jsemu toho kdyz delali ten test, a veskera cidla a snimace atd. se zdala funkcni, nehazelo to zadne chyby. Ten reset nastaveni pres tlacitko ofuk nohou + econ opravdu funguje, nicmene bohuzel to nic nevyresilo...
  7. pred faceliftem asi bych rekl... mam tenhle panel
  8. mam trochu problem s dvouzonovou klimatizaci v cOcktavii. Rozpadl se mi kompresor, koupil jsem novy original, nechal v autorizovanem servisu nainstalovat, naplnit klimu. Auto jsem prevzal, chladilo... Jenze cestou domu jsem si s tim tak trochu hral a zjistil ze to nechodi jak ma. Proste, kdyz nastavim klimu na automatiku nebo na manual, a dam teplotu pod 23 stupnu, tak mi vetrak automaticky zvysi otacky a 10 vterin mi jde do kabiny ledovy vzduch. Po deseti vterinach ale nejaka klapka zavre vsechny vydechy, i kdyz vetrak topeni jede naplno, je proste slyset jak se toci na nejvyssi otacky, a huci, protoze ten vzduch nema kam cpat. Pritom v kabine je treba 35 stupnu. Kdyz snizim hodnotu na 23 stupnu, ta klapka se opet otevre a z vydechu jde chladny vzduch. Po návratu do servisu mi udelali nejakou zakladni rekalibraci klapek v topeni, nepomohlo to. Vymenili jsme dve cidla teploty privadeneho vzduchu ktera se zdala malicko zkreslujici, nepomohlo to. Veskere testy jsme provedli, teplotni snimace, klapky v topeni, snimac slunecniho zareni a pod. normalne funguji a pri testech vykazuji patricne hodnoty. Nez se uchylim k tomu, ze proste odpojim ten servomotor co zavira tu klapku v topeni, nemel by nekdo nejaky napad jak to resit?
×
×
  • Vytvořit nový...