Přejít na obsah

beny250

Uživatel
  • Počet příspěvků

    54
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli beny250

  • Narozeniny 2.1.1973

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://www.benes-servis.cz

Návštěvy profilu

3 565 zobrazení profilu

Oznámení beny250

Nováček

Nováček (1/14)

  • Conversation Starter Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Co s tím ? Jak postupovat? Díky za radu
  2. re: ccdeny. tak na tuto otázku ti asi nikdo neodpoví.... znám auta co mají 400 000km a hlava dole nebyla.... také mistry co dávaj hlavu dolu i několikrát za rok. je to stejná otázka jako " kolika let se asi tak dožiju... " asi tak. pokud budeš zatěžovat motor až po dokonalém prohřátí ( a né na studeném má,má,má.má až do omezovače....), dodržovat výměny provozních náplní a nebudeš nechávat chipovat u amatérů a neodborných úpravců, nebudeš mít spatně nastavené LPG či Ethanol - tak to těsnění vydrží hoooodně dlouho. re:Robik 5. tu životnost lze jen těžko odhadnout.... Každopádně kvalita dílů v prvomontáži je dá se říci nejlepší, ale s druhovýrobou to rapidně klesá (u některých dodavatelů se jedná přímo o zmetky.... bohužel) - tam životnost odhadnout nelze vůbec. Pak také záleží hodně na provedení opravy.... Přebroušení hlavy, rovinnosti, správné přesahy vložek, koroze odlitku (hlava blok), čistota, šrouby (doporučuji dávat vždy nové), správný utahovací moment.... 270 000km - je velmi slušné, je vidět, že s autem jezdíš dobře.
  3. re: oktan2, držel bych se měrky - výrobce jí tam nedal jen tak z legrace... ale dobře zvaž kvalitu takového servisu (pokud nezvládnou ani řádnou výměnu oleje.....), tak moc dobří asi nebudou (přelití o 0,5L jak píšeš je dost). olej tam máš správný včetně jeho specifikace? filtr také? reset údržby byl proveden? nebylo to podezřele laciné? Správná hladina oleje = měrka na horní značce (vozidlo na rovině) tečka re: wojnar naprosto souhlasím s tebou - jde hlavně o to nepřelití. na odkaz jsem koukal. dnešní kvalita vzduchových filtrů jde dolů.... a spolu s olejovom mlhou přelitého motoru je to slušné brusivo a navíc se usazuje v klapce .
  4. na korozi matic mohu doporučit REZOJED nebo REZOJED ULTRA (navíc i podchladí a na matice ideální) od f. NOVATO. naprosto bezproblémů lze povolit i po 12ti letech zapečené a zkorodované matice :0) odkaz na produkt: http://www.novato.cz...duct.html?id=97. při zpětné montáži doporučuji použít měděnou pastu (povolíš to i za pár let a v místě závitu to nebude korozí vyžrané) a nové matice na štefty výfuku! jsou z jiného materiálu a bývají poměděné.
  5. Ahoj, ano je velmi pravděpodobné, že odešlo čerpadlo. Nemáš někoho s VAGem? Pro jstotu si to nech proběhnout diagnostikou. Nezdá se mi ta indikace ASR....
  6. re: milan1971. cca před rokem jsem dával na repasi turbo. byl napečený karbon na hřídelce a bylo to přidřené. po ohřátí turba se udělala provozní vůle a "nějak to chodilo". klučina auto dost honil a pak zastavil.... nenechal chvilku klapat na volnoběh (a turbo ochladit) a tím pravděpodobně ten napečený karbon. navíc mu auto bralo turbem olej, tak to řešil 15w40 - nastala poprava.
  7. ok, pak napiš jak to dopadlo (docela mě zajímá výsledek toho vrtání) taky dobrý! "wojnar - Ten motor už toho všeho má jednuše plné koule a chce už jen v klidu umřít. Zavřit oči, usnout a už se neprobudit. Ani se mu nedivím, já bych taky raději volil eutanázii než toto http://forum.skodaho...nderovo-vlakno/ " vrtání klapky už chápu :0).
  8. ahoj, no já osobně bych do klapky nevrtal..... myslím si, že by se elektronika bránila a snažila by se jí zavřít (odešel by motor klapky?) a co ti to přesně dělá? co už bylo provedeno? provedl si kalibraci? jak dopadla?
  9. ahoj, já jednou řešil podobnou závadu - byl poškozený přítlačák. tyčka ovládání spojky tlačí na desku co tlačí na talířovou pružinu. byla mimo střed. jsou tam tři aretační body, jeden se mi ulomil + dva naprasklé. občas se stalo, že deska se dostala mimo střed a nešlo ani zařadit... problém může být i v hydraulickém ovládání spojky. neteče někde kapalina? mizí kapalina?
  10. re: LSkejtak normální to rozhodně není. Under má pravdu - dvě nádrže a pak to řeš. Pokud jezdíš do práce 2km a motor se ani neohřeje, pak ta spotřeba 18l/100km bude sedět (studený motor=bohatá směs) já mám 1,6/74kw a město benzín 7,2-8,4l/ LPG 7-8,5l
  11. re: Wojnar - pod tvůj citát bych se nejraději podepsal: "Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem." a díky! Jsem vždy rád, když se na dotaz ve fóru odpoví, následná oprava dopadne dobře a udělá se vše aby se neopakovala. Diagnostika závad je někdy děsná, časově náročná a peníze se jenom kutálejí.... re: Fojtík - dobře zvaž ke komu dáš opravit auto, bohužel ne každý je dobrej a umí to.... Držím palce ať to stojíco nejmíň a oprava "klapne"
  12. re: Fojtík. Ahoj, pokud má oprava motoru za něco stát, tak opravdu počítej, že to bude 6000 - 12000,- Kč. Méně rozhodně ne. Wojnar to napsal naprosto přesně. Za 3000,- to bude jen těsnění a práce. Já ještě navíc nechávám tlakovat hlavu v horké lázni při 90°C (+500 - 1500,- podle toho kde a jak je velká) aby to bylo tuty a byla vyloučena prasklina (mezi sacím a výf. ventilem nebo případně jinde). V práci děláme tlakovou zkoušku vždy - opravujeme traktory a kombajny 4 - 7000ccm, je to velká rozborka a nemůžeme si dovolit to dělat dvakrát...
  13. ahoj, koukni se sem: http://forum.skodaho...__fromsearch__1 . vypadá to na vodní pumpu..... pokud auto netopí - voda se v okruhu nehýbe. některé vodní pumpy stojí za .... pokud jsou lopatky plastové, tak budou asi K.O. Pokud to bude tou pumpou - dej si tam jen litinovou a budeš mít pokoj. re: každopádně potom napiš jak to dopadlo. držím palce ať to ta pumpa neni - je to docela pracné
  14. koukni na: http://forum.skodaho...53#entry1705753 . Mohla by to být i vadná vodní pumpa. Originální lopatky jsou z plastu a časem se to rozpadne.
×
×
  • Vytvořit nový...