Přejít na obsah

Migen

Uživatel
  • Počet příspěvků

    172
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Migen

  1. Migen

    Chyba p0420

    Ahoj, mám dotaz ohledně Lambdy Sondy. Škoda Octavia II 1.8 TSI (BZB) MR08 - VIN: TMBBK21Z482077790, Najeto Cca 210 tkm Poslední dobou se mi čím dál častěji rozsvěcuje kontrolka motoru, několik kilometru svítí a po par startech zase sama od sebe zhasne a tak se to opakuje stále dokola (děd už svítí cca 100 km). Když jsem auto připojil na diagnostiku, tak je tam chyba "chudá směs na válci XX". Před pár dny jsem byl na STK + Emise a auto již emisemi neprošlo. Z tohoto důvodu mě vše vede k tomu, že by mohla být špatná lambda sonda a i k přihlédnutím na najeté kilometry bych ji rád vyměnil. Jinak auto jede v pohodě, žádná větší spotřeba, nebo cukání nebo tak. Můj dotaz: Může mi někdo prosím poradit / doporučit, jaká lambda je pro můj motor BZB vhodná dle VIN čísla. Nějakého ověřeného výrobce, kde je zaručena určitá kvalita. Hledal jsem, a je jich na webu spoustu, ale nevím na 100% zda-li je vhodná pro můj motor. Může mi někdo prosím potvrdit vhodnost lambdy s číslem označení: 06J906262A. Druhý dotaz je, zda-li je výměna možná v domácích podmínkách. Někdo kdo ji již měnil, tak jestli nemůžu narazit na nějaké překvapení (půjde povolit, přístup, přístup ke konektoru, atd.). Díky všem za jakoukoliv radu.
  2. Problem vyresen koupi originalniho snimace. Neorigo nekupujte.....nejede to.
  3. Cina to udajne neni ale origo taky ne. Garantuji ze ma kvalitu jako original. Kabelaz je ok. Bohuzel uz jsem je nastrikal do laku takze vratit asi nepujde. Zajimavy ze to blbne jen kdyz je motor nastartovanej. asi to bude chvenim. Zkusim ho jeste vyndat a zpilovat o milimetr doraz aby slo cidlo zasunout dal do drzaku.
  4. Pokracovani. Uspesne jsem nainstaloval nove cidlo. Nastal ovsem problem. Pokud je motor vypnuty a zaradim zpatecku, tak vse funguje jak. Kdyz ale nastartuji motor zacne nove vymenene cidlo detekovat ze je neco za naraznikem ikdyz tam nic neni. Takze cely system nepouzitelny. Vsiml jsem si ze nove cidlo je trosku vic zapustene v drzaku nez stavajici. Muze to byt tim nebo je proste vadne? Podotykam ze jsem cidlo do drzaku docvaknul.
  5. Diky. Vše OK. Vyměnim to tedy, snad to zvládnu bez sundani narazniku. Ze spodu je otvor, tak to zkusim vymenit.
  6. Zdravím, Octavia II MR 08 už leta mě zlobí jedno zadní parkovací čidlo. Rozhodl jsem se to řešit a zjistil si, že do auta patří čidlo s kodem 7H0 919 275C. Čidlo jsem objednal. Dnes přišlo a chtěl jsem vizuelně zkontolovat jestli je stejné. Bohužel jsem zjistil, že díra v nárazníku a stávající čidlo má vnější průměr 27 mm viz. obr. a nové čidlo má průměr jen 23 mm viz. foto. Tak a ted můj dotaz. Poslali mi špatné čidlo nebo je mezi čidlem a náraznikem nějaký držák do kterého se čidlo strčí a tím se smaže rozdíl v průměru? Diky za info.
  7. Zdravim všechny, kamarádovi se stala nemilá věc. Chtěl si vyměnit motorový olej v motoru a místo něj vypustil olej převodový (dělal to poprvé). Vyměnil olejový filtr a v domnění, že má vypuštěný motorový olej vesele dolil nový olej (cca 4 litry) do motoru. No a pak to všechno zjistil. Můj dotaz zní. Mohl olej (bylo ho tam dohromady asi 8 litru) v motoru někam přetéct? může se něco pokazit? Dobrá zpráva je, že to co se stalo zjistil ještě před nastartováním motoru, takže pak už správně vypustil olej z vany a vyteklo jej cca těch 8 litru. Diky za jakoukoliv pomoc.
  8. Cau. Dnes jsem si pri jizde vsiml nasledujiciho. Myslim ze je to vlastnost motoru ale pro jistotu. Pokud jedu treba 80 km/h a vyradim, tak otacky postupne klesnou na volnobezne cca 760 ot/min. Pokud ale jedu treba jen 40 km/h a vyradim tak otacky klesnou na cca 1000ot/min kde se drzi az do doby nez zastavim kdy ihned klesnou na ty volnobezne. Pokud stojim a turuju motor vzdy otacky klesnou na volnobezne. Jedna se o motor 1.8 tsi BZB. Chova se vam to podobne? Normalne nevyrazuji ale dnes sem si toho vsimnul :-)
  9. Ahoj, všichni tu víme, jak je to s rozvody u TSI. Mám dotaz. Teď jak jsou mrazy, cca -8...-20 °C, tak při studeném startu trochu zarachotí rozvody. Někdy méně, někdy více, někdy vůbec. Zarachocení trvá cca 0.5 sekundy (možná spíš ráz, který se ihned ztratí s otáčkami motoru). Dnes při -20 to bylo asi 1s. Pak je klid. Když je nad nulou, tak sem si ničeho nevšiml. Mám motor 1.8 TSI BZB najeto aktualně 145 000km. Rozvody jsem ve 105 000 km nechal preventivně vyměnit (rachotilo i v letě). Dali mi tam nejnovější napínák typu "K" + nový řetěz + kluzné lišty atd. Můj dotaz je, jestli se toto rachocení dá přiřknout těmto extrémním mrazům, nebo jestli je reálné, že rozvody vydrží cca 45 000 km a jsou zase v háji??? Dělá to v mrazech někomu po výměně taky? Při rozhodování, koupě auta, byl jeden z parametrů, abych nemusel pořád myslet na rozvody, a nakonec to dopadne, že je budu měnit každejch 50 tisíc? :-))) Další dotaz je, že by měl být někde kontrolní otvor na zjištění stavu řetězu. Dá se k tomuto otvoru dostat lehce, nebo se musí rozmontovat pul auta?? Jen dodám, že k autu se chovám velice slušně. Děkuji. Dodatek: Už někomu přeskočil rozvod s napínákem "K" ?
  10. Doplnění: Motor téměř vychladl, tak jsem zkusil odpojit baterku. Pak sem nastartoval a při volnobehu motor cukal hodně. Dokonce jednou chcipl. Jak se auto zahřalo, tak motor cuká mín, ale při volnobehu prostě žere víc než před tím. Dle mě tam de chudá směs, motor se pomocí vibračních čidel snaží přidávat volnoběh, aby tolik necukal. Zajímavé je, že se mi to stalo skokově. Včera vše ok, dnes cukačka na volnoběh. Kdyby někdo znal někoho v Brně nebo okolí, kdo by tohle dokázal opravit. Dejte prosím vědět. Potřebuji jezdit. Diky
  11. Zdravím. Škoda Octavie II 1.8 TSI MR08, najeto 144 xxx km. Dnes sem si pří jízdě všiml, že auto při ubrání plynu při jízdě po chvíli jakoby trošku cukne - skoro nepoznatelné. Dále při volnoběhu a zahřátém motoru ukazuje počítač aktuální spotřebu 1.2 l/h (vždy jsem měl 0.7 - 0-9 dle počasí) a malinko pocukáva s tím, že se mění otáčky od 600 do 1400. Jinak auto jede normálně - když sem tomu zkusil šlápnout, tak vše OK. Provedl jsem diagnostiku s následujícím zjištěním: 1 chyba: 0003698 - Fuel Trim Bank1 P0171 - 000 - System Too Lean Fault Frequenciy: 1 2. chyba: 001287 - Idle Control System RPM P0507 - 000 - Higher then Expected Fault Frequency: 2 Určitě něco není v pořádku a proto bych chtěl požádat, jestli se tu někdo s něčím podobném nesetkal. Myslím si že ne, ale možná to může mít spojitost s tím, že vždy tankuji OMW benzín. Před 100 km jsem natankoval benzín u Alberta. Možná by to mohlo být jen tím, ale nevím. Mohla by to být lambda sonda. Můžu s tím autem takhle jezdit? Děkuji za jakoukoli radu.
  12. Vyreseno. Odpojil jsem na 10 min baterku a po pripojeni vse funguje. Diky za rady.
  13. Dnes sem udělal diagnostiku a: Address 19: CAN Gateway Labels: 1K0-907-530-V4.clb Part No SW: 1K0 907 530 AA HW: 1K0 907 951 Component: J533 Gateway H16 5223 Revision: H16 Serial number: 4120K09A1209C3 Coding: E9A17F0600060200F100 Shop #: WSC 91100 001 74964 VCID: 66C3501A51C7C02E0EF-8033 1 Fault Found: 01304 - Radio 004 - No Signal/Communication Freeze Frame: Fault Status: 01100100 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Reset counter: 246 Mileage: 142361 km Time Indication: 0 Address 56: Radio Cannot be reached Takže dle toho si myslím, že bude chyba v rádiu. Těžko říct.
  14. Ahoj. Octavia II MR08, Autoradio Swing. Dnes po zapnuti klicku se mi nezaplo autoradio. Zapl jsem je tedy tlacitkem. Radio hraje ale nezobrazuje cas, teplotu ani parkovaciho asistenta(jakoby neni propojeno s autem). Po vypnuti klicku zapalovani se radio nevypne. Musim vypnout tlacitkem na radiu. Vse mi dodnes fungovalo. Poradi prosim nekdo kde zacit hledat? Prepokladam zkontrolovat zasunuti konektoru na radiu i na gateway pod sedadlem spolujezdce?Neda ne nejak diagnostikovat pres vag? Diky za kazdou radu.
  15. Díky za radu. Podobná hláška se mi ukazovala na diagnostice, ale moc sem tomu nepřikládal váhu. Mě to dělá tak, že když se rozjedu tak se zamknou dveře, no a pak třeba po 10 minutách když jedu, tak se odemknou samovolně - je to nahodile. Takto to občas blbne. Každopádně ale, se mi rádio vypíná vždy po vypnutí zapalování. Takže pokud je rozpínací kontakt na odemčení dveří a vypnutí rádia stejný, tím to nebude.
  16. Možná to může mít spojitost s tím, že se mi někdy auto zamkne a pak zase odemkne, jakoby nejaky kontakt. Ale maxi dot indikuje, že jsou všechny dveře zavřené.
  17. Tak sem zkontroloval nastaveni v maxidotu a je nastaveno, že se ma po vytahnuti kličku automaticky odemknout. Hm. Tak nevim. Je to cele nejake divne.
  18. Ano, dřív to fungovalo. Pokud vytáhnu klíč ze spínačky, tak se radio vypne. Vše funguje jak má, kromě toho odemčení. Zitra zkontroluji to nastavení v maxi dotu, nebo vagem. Zatim diky.
  19. Dobrý den, Octavia II MR08 dnes jsem si všiml, že mi nefunguje automatické odemknutí všech dveří + kufr při vytažení klíče ze zapalování. Zpětně to funguje - když se rozjedu, tak po dosažení rychlosti 15km/h se mi auto automaticky zamkne. Centrální zamykání / odemykání funguje. Indikace otevřených dveří / kufru na "maxidotu" funguje. Po vytažení klíčku (kdy se auto neodemče) lze auto odemknout tlačítkem na středovém panelu. Podotýkám, že jsem nic VAGem nekódoval a nic neupravoval. Nevíte někdo, v čem by mohl být problém. Děkuji za každou radu.
  20. Dnes jsem auto připojil na diagnostiku: 00229 - tlak v chlazení 002 - dolní hranice překročena když sem tuto závadu smazal, tak už po "zapnuti" klimy nenaskočila. Nicméně jsem se podíval na měřené veličiny přes VAG: kompresor proud 0.010A otáčky kompresoru 0/min kompresor zatížení 0Nm chlazení tlak 0 bar výparník teploty 5°C z toho všeho usuzuji, že je asi úplně pryč chladící medium. Před rokem a pul sem měnil kondenzační chladič klimatizace a veškeré medium bylo doplněno, přes léto vše chladilo. No každopádně asi budu muset do servisu at udělají těsnostní zkoušku.
  21. Zdravim, Octavia II MR 08 climatronic. Dnes jsem zhruba po 3 tejdnech vypl ECON režim (aby se okruh klimy promazal), a při stani na volnobeh se mi nezvedla spotřeba. Venku bylo sucho a 7 stupnu. Znamena to, že nezapl kompresor. Pokud jsem zapnul ofuk oken, spotřeba se zvedla o 0.1 l/h - asi se kompresor sepl, ale nejsem si jistej. Není to problém? Myslím, že při 7 sutpních by už klima měla sepnout = zvýšit otáčky plus spotřebu na volnoběh. diky
  22. Jasny nemas zac. Brzdy, cepy atd. Nic takovyho. Jen sem proste sundal tu velkou matku na stredu kola. Jo a nezapomen na sbihavost bak:-)
  23. Ja to delal. Jen na strane u ridice jsem musel povolit poloosu aby mohla v tehlici jezdit. Pak sel teprve tlumic vyndat. Jinak doma se to da pokud mas naradi a hlavne jestli se ti podari povolit nebo spis sundad stabilizatory. Ja se s tim drbal dve hodiny az sem musel jeden vzit flexou. Pak taky potreba dobry klinek na rozevreni tehlice aby sel tlumic dobre ven i zpet. No a musis mit stahovaky na pruziny. Jinak na tom nic neni.
×
×
  • Vytvořit nový...