Přejít na obsah

alesxx

Uživatel
  • Počet příspěvků

    123
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení alesxx

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Jestli ti to pomuze, tak mne to u Fabie delalo taky a bylo mi receno, ze to delaji brzdy, ze se pry nejak dorazi kdyz jde auto do plnyho rejdu. Pry se to deje kdyz jsou desticky a kotouce uz vice sjete. Asi to byla pravda, ponevadz jsem si akorat nechal v tu dobu kotouce a desticky vymenit a bouchani tim prestalo.
  2. alesxx

    Autostyl Janko

    To jsou Knife, mam je taky
  3. alesxx

    Autostyl Janko

    Jak tam mas prosimte pridelanou SPZ ? Ja ted ramecek taky objednal, ale koukam uz se mi tam ten, co drzi SPZ asi nevejde na sirku...
  4. Jo jasne, s plnohodnotnou HD kamerou se to srovnavat neda. Vzdyt cena je taky uplne jinde. Ale pro tyhle ucely to staci. Nocni videni neni na osvetleni vetsi vzdalenosti, ale spolehlive osvetli treba interier auta. Ven neni treba osvetlovat, na snimani staci bohate svetlo od svetlometu.
  5. Ja mam tuhle. Super kvalita zaznamu, nocni videni, zvuk. Mam ji na zpetnym zrcatku z druhy strany prichycenou gumickou. V aute neni vubec videt, jen kousek vycniva z boku. Kabel dost dlouhej, vystaci vedenim nad stropnici od zpet, zrcatka az k pravymu sloupku, pak pod sloupkem az pod pristroj. desku a pak do zapalovace. Casem az bude cas, tak ji dam napevno na vypinac vedle vypinace na ASR. Asi koupim vypinac s kontrolkou treba na ohrivani zadniho okna. Mam 16GB kartu a na ni se vejde asi 3 hodiny. Minuta ma asi 80-90MB i se zvukem. Je to takovy valecek o prumeru asi 5cm a delce asi 12cm.
  6. alesxx

    Spotřeba TDI

    Jo, tak ja jsem na tom uplne stejne. Ted jsem to zrovna napsal do svyho tematu. Mam ale malo najeto. Teprve 1200km od listopadu. Ale spotreba je na 8L. Auto nijak zvlast nesetrim. Na spotrebu nejezdim. Studeny popojizdky po meste a PP ukazuje porad kolem 10L/100km. Ale jak vyjedu ven z mesta treba uz jen na 20km trasu, tak jdu na 6L. Takze predpokladam, ze kdybych jezdil na spotrebu a vic mimo mesto, tak bych se na 6 asi taky dostal.
  7. Ja ted kupoval Pioneera. Mel jsem pozadavek CD, USB, odnimatelny panel a zeleny podsviceni, aby mi ladilo s podsvicenim v O1. Taky jsem mel hranici 2.000,-. Vybral jsem tohle. Zapojeni jednoduchy, vse pasovalo. Dokonce byly oznaceny draty, ktery prehodit pro koncernovy vozidla VW group. Prehozeni spocivalo pouze v rozpojeni dvou konektoru a jejich zamene. Montaz autoradia bez problemu pasovalo. K autoradiu mam pripojeny zesilovac Za1 a na strese ploutvicku. Radio hraje velmi pekne.
  8. alesxx

    Nové radary

    No vypada to, ze to nekde asi funguje. Jenom doufam, ze to nebude u nas na kazdym rohu. Ne teda ze bych nedodrzoval rychlost, ale tech ruznych pravidel a omezeni je tolik, ze se v tom clovek kolikrat prestava orientovat. Vymluvit se pak na to, ze jsem znacku nevidel proste nejde. Me ale vadi jedna jina vec. Co rikate na ten radar v tom tunelu na Prazskem okruhu? Je tam 80, vzdycky dodrzuju a presto vzdycky me vyfoti. Cerveny blejsknuti se neda nevsimnout. Jednak se vzdycky leknu, co se deje /ted uz teda ne, uz jsem si zvyknul/. Ale hlavne se mi to nelibi z duvodu ochrany soukromi. Co me ma co kdo fotit bez myho souhlasu, kdyz nepacham zadny prestupek? Vsichni si hrajou na ochranu soukromi a osobnosti a takovyhle zverstvo si nechame libit? Co je komu do toho ze tam projizdim? Preci je divny bejt nekde evidovanej kde jsem byl a v kolik hodin. Nereknu, kdybych jel rychle, tak pro dukaz nemam problem, ale proc me to foti i kdyz jen projizdim? To to vadi jenom me? Nebo mate podobny nazor? Nechtelo by s tim neco udelat? Ja napriklad kdyz projizdim, tak vyplaznu jazyk a ukazu fakace. Pripojite se nekdo?
  9. Tak prikladam ty stranky. Na jedny je aktivace Coming-Home a na druhy aktivace denniho sviceni. Ale asi to opravdu jsou blaboly. Coming-Home se mi nepovedlo aktivovat a denni sviceni taky ne. Tam na pozici 17 v pojistkovce neni ani zadny osazeni kontaktama. V navodu jsou tyhle funkce s hvezdickama, takza asi bud pro nas trh, nebo pro tyhle typy aut to proste neosadili. Taky v navodu je stmivani osvetleni pristroju s hvezdickou a ja stmivani taky nemam, coz me stve. Ale jde to dodelat. Tak na jare to udelam.
  10. TO: ivomb ja si myslim, ze ji nema. Ale proc to v navodu je? Bud to planovali, ze to bude a neudelali, nebo to nejak jde. Jeste jsem dneska znova kouknul do navodu a opravdu to tam je. Trochu jinak, nez sem puvodne psal, tak sem to v predeslem prispevku opravil. Jeste jednou sem to zkousel a opravdu to aktivovat nejde. Tak opravdu asi v navodu pisou bludy. Dalsi blud asi je co sem psal o tom dennim sviceni. Pisou v navodu taky, ze staci zasunout pojistku c.17. Ale pod pojistkou c.17 je bud vyhrivani ostrikovacu/5A, nebo denni sviceni/30A. Tak nevim co plati. Jeste pojistkovku otevru a kouknu co tam vubec je. EDIT: Tak sem tam koukal a je tam prazdny misto bez pojistky a bez kontaktu. Takze kdyz tam dam pojistku tak to bude jako by tam nebyla. Takze taky blud v manualu k OI Tour.
  11. Ahoj, mam oktu Tour ted v listopadu koupenou a resim taky denni sviceni. Nahodou jsem pri procitani navodu k pouziti pisou, ze k aktivaci denniho sviceni staci vyjmout pripravenou pojistku a zasunout ji na pozii c.17 v pojistkove skrini. Tak jsem tu skrinku otevrel a nevim kterou vyjmout a kam ji zasunout. Bud jsem se spatne dival a nenasel to, nebo to tam proste neni. Neresil jste to uz nekdo? Tady se porad resi pripojovani mlhovek na denni svetla, nebo nejaky pinovani a tahani kabilku a ono to mozna uz je v autech pripraveny, akorat se toho nikdo v navodu k autu nevsimnul. A jeste jedna vec. Sice to k dennimu sviceni nepatri, ale kdyz uz sem pisu, tak jedna dalsi vec ohledne svetel. V navodu taky pisou jak aktivovat coming-home funkci. Pisou, ze ji lze aktivovat zhasnutim svetel, vypnutim zapalovani, bliknutim dalkovymi svetky, otevrenim a zavrenim dveri. Stejne tak i deaktivovat. Tak sem to zkousel a coming-home nejde a nejde. Bud to delam spatne, nebo to je spatne napsany, nebo to jde treba jenom na nejake vybave. Ale je to navod primo k Tour.
  12. alesxx

    Mlžení oken

    Ahoj vsem, jelikoz mam novou Tourku, takze neresim problem ohledne ucpanych odtoku a mokrych filtru. Ale okna se mi mlzi taky. Hlavne rano kdyz prijdu do auta, tak zevnitr zamlzeno. Auto ma najeto neco pres 500km, takze funglovka. Parkuju venku na ulici. Jednak bych se zeptal jestli je to normalni a jestli se da vubec neco udelat aby se okna nemlzily. Jestli existuje nejaky roztok, kterym by se okna zevnitr osetrily a mlzeni by prestalo. Kdyz sem mel Fabii tak mi delala to samy. Jen byla vevnitr i namraza kterou sem musel i skrabat. U okty zatim jen mlzeni. Pak bych se chtel zeptat na to, jak co nejrychleji odmlzit. Bez varianty utrit hadrem. Procital sem manual k autu a tam pro odlmlzeni pisou zapnout klimatizaci. Ale predpokladam ze to plati pro letni obdobi. V zime tusim, ze i kdyz klimatizaci zapnu, tak nepojede. Navic Ja potrebuju interier ohrat, ne ochladit. Pisou v manualu vetrak naplno, zapnout klimatizaci a regulatorem teploty nastavit potrebnou teplotu. Nejak tomu nerozumim. Kdyz je v aute nula, zamlzeny okna, tak nastartovat, ventilator naplno, zapnout klimatizaci a teplotni regulator na horko, nebo na chlad? A plati to i v zime, nebo jen v lete? Diky.
  13. Takze prvni postrehy. Celkove se da rict, ze je to dobre reseni. Co si pamatuju, tak kde jsem drive ztracel signal, tak ted je to o poznani lepsi. Zejmena na otevrenych prostranstvich neni problem. Co se tyce signalu v meste mezi zastavbou, tak je to zhruba stejny jako s origo antenou. Pouze je to jak jsem psal takovy ostrejsi. Signal treba najednou zmiti uplne a najednou se opet objevi treba v par metrech jizdy. Takze suma sumarum se da rict, ze je to schudne reseni pro lidi, co se chteji zbavit dlouheho prutu na strese. Financne me to vyslo na antena 270,-, zesilovac 590,-.
  14. Ahoj vsem, tohle tema me zaujalo a inspirovalo mne k podobnemu experimentu TADY. Akorat jsem zvolil jinou ploutev. Nevim, jestli dobre, ale nejak to funguje. Vcera vecer jsem to dokoncil a lehce testnul. Po namontovani anteny a radia jsem spustil ladeni a naslo to vsechno co jsem ocekaval. Pro jistotu jeste zkusil odpojit napajeni zesilovace, pro overeni jeho funkcnosti a rozdil byl diametralni. Po odpojeni napajeni zesilovace se z anteny stala pasivni a signal sel uplne do kytek. Pak uz hrala obstojne jen jedna stanice. Zbytek se uplne ztratil, nebo tak sumel, ze byl k nepouziti. Takze z toho vyplyva ze bez zesilovace se tahle antena neobejde. Pak jsem jeste zkousel na tom zesilovaci funkcnost toho ladiciho trimru pro zisk. Naladil jsem manualne stanici se sumem a tocil trimrem. Rozdily byly opravdu znat a hodne. Akorat, ze trimr nema krajni polohy, takze se neda rict doprava vetsi zisk, doleva mensi. Kdyz se toci doprava, tak se signal vylepsuje az do jedne polohy kdy se zase uplne ztrati. Pak zase narusta a takhle porad dokola. Takze jsem tocil az do mista, kde ta sumici stanice byla nejslysitelnejsi a tak to nechal. Dneska jedu delsi trasu k Praze, tak se uvidi, jak to slape. Fakt je, ze jsem vecer jeste udelal projizdku mestem a signal dost padal. Ale hlavne dost rychle a naopak zase rychle se vylepsoval. U garaze jsem treba u jedny stanice mel super signal a po popojezi o pul metru byl nepouzitelny. Stejne tak i pri jizde mestem. Ale nedokazu to srovnat s origo antenou, protoze jsem k ni radio nemel pripojeny. Mozna jsem to mel nejdriv vyzkouset, ale zase bych musel kupovat to napajeni zesilovace v antene a tak jsem sel rovnou do montaze ploutve s novym radiem. Srovnat muzu pouze s byvalym autem Fabii s origo antenou /sice nalomenou, ale asi funkcni/ a bez napajeni zesilovace v ni. Radio bylo taky podobny, nic moc. Ted jsem koupil za 2 tacy Pioneer DEH-2220UB, takze asi zadny zazrak, ale je to prechodovka. Casem planuju nejaky DVD 2DIN, ale az budou finance. Muzu rict, ze je to asi srovnatelny podle prvnich postrehu. Kolisani signalu bych rekl ze je asi o neco vyssi a hlavne ostrejsi. U Fabie s tou nalomenou antenou a bez zesilovace to nebylo tak rapidni. Tam treba pomalu zacinala stanice sumet a zase se pomalu signal vylepsoval. Ted s touhle antenou je to o poznani jine. Az se dneska vratim z cest tak tak budu vedet vic. Dam info.
  15. To by chtelo folii aspon na predni naraznik a kapotu. Kamarad si to ted bude nechat delat. Rikal ze ho to vyjde na cca 3 tacy, tak uvidim jak to bude vypadat a asi si to taky necham udelat.
×
×
  • Vytvořit nový...