Přejít na obsah

alesxx

Uživatel
  • Počet příspěvků

    123
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem alesxx

  1. Jestli ti to pomuze, tak mne to u Fabie delalo taky a bylo mi receno, ze to delaji brzdy, ze se pry nejak dorazi kdyz jde auto do plnyho rejdu. Pry se to deje kdyz jsou desticky a kotouce uz vice sjete. Asi to byla pravda, ponevadz jsem si akorat nechal v tu dobu kotouce a desticky vymenit a bouchani tim prestalo.
  2. alesxx

    Autostyl Janko

    To jsou Knife, mam je taky
  3. alesxx

    Autostyl Janko

    Jak tam mas prosimte pridelanou SPZ ? Ja ted ramecek taky objednal, ale koukam uz se mi tam ten, co drzi SPZ asi nevejde na sirku...
  4. Jo jasne, s plnohodnotnou HD kamerou se to srovnavat neda. Vzdyt cena je taky uplne jinde. Ale pro tyhle ucely to staci. Nocni videni neni na osvetleni vetsi vzdalenosti, ale spolehlive osvetli treba interier auta. Ven neni treba osvetlovat, na snimani staci bohate svetlo od svetlometu.
  5. Ja mam tuhle. Super kvalita zaznamu, nocni videni, zvuk. Mam ji na zpetnym zrcatku z druhy strany prichycenou gumickou. V aute neni vubec videt, jen kousek vycniva z boku. Kabel dost dlouhej, vystaci vedenim nad stropnici od zpet, zrcatka az k pravymu sloupku, pak pod sloupkem az pod pristroj. desku a pak do zapalovace. Casem az bude cas, tak ji dam napevno na vypinac vedle vypinace na ASR. Asi koupim vypinac s kontrolkou treba na ohrivani zadniho okna. Mam 16GB kartu a na ni se vejde asi 3 hodiny. Minuta ma asi 80-90MB i se zvukem. Je to takovy valecek o prumeru asi 5cm a delce asi 12cm.
  6. alesxx

    Spotřeba TDI

    Jo, tak ja jsem na tom uplne stejne. Ted jsem to zrovna napsal do svyho tematu. Mam ale malo najeto. Teprve 1200km od listopadu. Ale spotreba je na 8L. Auto nijak zvlast nesetrim. Na spotrebu nejezdim. Studeny popojizdky po meste a PP ukazuje porad kolem 10L/100km. Ale jak vyjedu ven z mesta treba uz jen na 20km trasu, tak jdu na 6L. Takze predpokladam, ze kdybych jezdil na spotrebu a vic mimo mesto, tak bych se na 6 asi taky dostal.
  7. Ja ted kupoval Pioneera. Mel jsem pozadavek CD, USB, odnimatelny panel a zeleny podsviceni, aby mi ladilo s podsvicenim v O1. Taky jsem mel hranici 2.000,-. Vybral jsem tohle. Zapojeni jednoduchy, vse pasovalo. Dokonce byly oznaceny draty, ktery prehodit pro koncernovy vozidla VW group. Prehozeni spocivalo pouze v rozpojeni dvou konektoru a jejich zamene. Montaz autoradia bez problemu pasovalo. K autoradiu mam pripojeny zesilovac Za1 a na strese ploutvicku. Radio hraje velmi pekne.
  8. alesxx

    Nové radary

    No vypada to, ze to nekde asi funguje. Jenom doufam, ze to nebude u nas na kazdym rohu. Ne teda ze bych nedodrzoval rychlost, ale tech ruznych pravidel a omezeni je tolik, ze se v tom clovek kolikrat prestava orientovat. Vymluvit se pak na to, ze jsem znacku nevidel proste nejde. Me ale vadi jedna jina vec. Co rikate na ten radar v tom tunelu na Prazskem okruhu? Je tam 80, vzdycky dodrzuju a presto vzdycky me vyfoti. Cerveny blejsknuti se neda nevsimnout. Jednak se vzdycky leknu, co se deje /ted uz teda ne, uz jsem si zvyknul/. Ale hlavne se mi to nelibi z duvodu ochrany soukromi. Co me ma co kdo fotit bez myho souhlasu, kdyz nepacham zadny prestupek? Vsichni si hrajou na ochranu soukromi a osobnosti a takovyhle zverstvo si nechame libit? Co je komu do toho ze tam projizdim? Preci je divny bejt nekde evidovanej kde jsem byl a v kolik hodin. Nereknu, kdybych jel rychle, tak pro dukaz nemam problem, ale proc me to foti i kdyz jen projizdim? To to vadi jenom me? Nebo mate podobny nazor? Nechtelo by s tim neco udelat? Ja napriklad kdyz projizdim, tak vyplaznu jazyk a ukazu fakace. Pripojite se nekdo?
  9. Tak prikladam ty stranky. Na jedny je aktivace Coming-Home a na druhy aktivace denniho sviceni. Ale asi to opravdu jsou blaboly. Coming-Home se mi nepovedlo aktivovat a denni sviceni taky ne. Tam na pozici 17 v pojistkovce neni ani zadny osazeni kontaktama. V navodu jsou tyhle funkce s hvezdickama, takza asi bud pro nas trh, nebo pro tyhle typy aut to proste neosadili. Taky v navodu je stmivani osvetleni pristroju s hvezdickou a ja stmivani taky nemam, coz me stve. Ale jde to dodelat. Tak na jare to udelam.
  10. TO: ivomb ja si myslim, ze ji nema. Ale proc to v navodu je? Bud to planovali, ze to bude a neudelali, nebo to nejak jde. Jeste jsem dneska znova kouknul do navodu a opravdu to tam je. Trochu jinak, nez sem puvodne psal, tak sem to v predeslem prispevku opravil. Jeste jednou sem to zkousel a opravdu to aktivovat nejde. Tak opravdu asi v navodu pisou bludy. Dalsi blud asi je co sem psal o tom dennim sviceni. Pisou v navodu taky, ze staci zasunout pojistku c.17. Ale pod pojistkou c.17 je bud vyhrivani ostrikovacu/5A, nebo denni sviceni/30A. Tak nevim co plati. Jeste pojistkovku otevru a kouknu co tam vubec je. EDIT: Tak sem tam koukal a je tam prazdny misto bez pojistky a bez kontaktu. Takze kdyz tam dam pojistku tak to bude jako by tam nebyla. Takze taky blud v manualu k OI Tour.
  11. Ahoj, mam oktu Tour ted v listopadu koupenou a resim taky denni sviceni. Nahodou jsem pri procitani navodu k pouziti pisou, ze k aktivaci denniho sviceni staci vyjmout pripravenou pojistku a zasunout ji na pozii c.17 v pojistkove skrini. Tak jsem tu skrinku otevrel a nevim kterou vyjmout a kam ji zasunout. Bud jsem se spatne dival a nenasel to, nebo to tam proste neni. Neresil jste to uz nekdo? Tady se porad resi pripojovani mlhovek na denni svetla, nebo nejaky pinovani a tahani kabilku a ono to mozna uz je v autech pripraveny, akorat se toho nikdo v navodu k autu nevsimnul. A jeste jedna vec. Sice to k dennimu sviceni nepatri, ale kdyz uz sem pisu, tak jedna dalsi vec ohledne svetel. V navodu taky pisou jak aktivovat coming-home funkci. Pisou, ze ji lze aktivovat zhasnutim svetel, vypnutim zapalovani, bliknutim dalkovymi svetky, otevrenim a zavrenim dveri. Stejne tak i deaktivovat. Tak sem to zkousel a coming-home nejde a nejde. Bud to delam spatne, nebo to je spatne napsany, nebo to jde treba jenom na nejake vybave. Ale je to navod primo k Tour.
  12. alesxx

    Mlžení oken

    Ahoj vsem, jelikoz mam novou Tourku, takze neresim problem ohledne ucpanych odtoku a mokrych filtru. Ale okna se mi mlzi taky. Hlavne rano kdyz prijdu do auta, tak zevnitr zamlzeno. Auto ma najeto neco pres 500km, takze funglovka. Parkuju venku na ulici. Jednak bych se zeptal jestli je to normalni a jestli se da vubec neco udelat aby se okna nemlzily. Jestli existuje nejaky roztok, kterym by se okna zevnitr osetrily a mlzeni by prestalo. Kdyz sem mel Fabii tak mi delala to samy. Jen byla vevnitr i namraza kterou sem musel i skrabat. U okty zatim jen mlzeni. Pak bych se chtel zeptat na to, jak co nejrychleji odmlzit. Bez varianty utrit hadrem. Procital sem manual k autu a tam pro odlmlzeni pisou zapnout klimatizaci. Ale predpokladam ze to plati pro letni obdobi. V zime tusim, ze i kdyz klimatizaci zapnu, tak nepojede. Navic Ja potrebuju interier ohrat, ne ochladit. Pisou v manualu vetrak naplno, zapnout klimatizaci a regulatorem teploty nastavit potrebnou teplotu. Nejak tomu nerozumim. Kdyz je v aute nula, zamlzeny okna, tak nastartovat, ventilator naplno, zapnout klimatizaci a teplotni regulator na horko, nebo na chlad? A plati to i v zime, nebo jen v lete? Diky.
  13. Takze prvni postrehy. Celkove se da rict, ze je to dobre reseni. Co si pamatuju, tak kde jsem drive ztracel signal, tak ted je to o poznani lepsi. Zejmena na otevrenych prostranstvich neni problem. Co se tyce signalu v meste mezi zastavbou, tak je to zhruba stejny jako s origo antenou. Pouze je to jak jsem psal takovy ostrejsi. Signal treba najednou zmiti uplne a najednou se opet objevi treba v par metrech jizdy. Takze suma sumarum se da rict, ze je to schudne reseni pro lidi, co se chteji zbavit dlouheho prutu na strese. Financne me to vyslo na antena 270,-, zesilovac 590,-.
  14. Ahoj vsem, tohle tema me zaujalo a inspirovalo mne k podobnemu experimentu TADY. Akorat jsem zvolil jinou ploutev. Nevim, jestli dobre, ale nejak to funguje. Vcera vecer jsem to dokoncil a lehce testnul. Po namontovani anteny a radia jsem spustil ladeni a naslo to vsechno co jsem ocekaval. Pro jistotu jeste zkusil odpojit napajeni zesilovace, pro overeni jeho funkcnosti a rozdil byl diametralni. Po odpojeni napajeni zesilovace se z anteny stala pasivni a signal sel uplne do kytek. Pak uz hrala obstojne jen jedna stanice. Zbytek se uplne ztratil, nebo tak sumel, ze byl k nepouziti. Takze z toho vyplyva ze bez zesilovace se tahle antena neobejde. Pak jsem jeste zkousel na tom zesilovaci funkcnost toho ladiciho trimru pro zisk. Naladil jsem manualne stanici se sumem a tocil trimrem. Rozdily byly opravdu znat a hodne. Akorat, ze trimr nema krajni polohy, takze se neda rict doprava vetsi zisk, doleva mensi. Kdyz se toci doprava, tak se signal vylepsuje az do jedne polohy kdy se zase uplne ztrati. Pak zase narusta a takhle porad dokola. Takze jsem tocil az do mista, kde ta sumici stanice byla nejslysitelnejsi a tak to nechal. Dneska jedu delsi trasu k Praze, tak se uvidi, jak to slape. Fakt je, ze jsem vecer jeste udelal projizdku mestem a signal dost padal. Ale hlavne dost rychle a naopak zase rychle se vylepsoval. U garaze jsem treba u jedny stanice mel super signal a po popojezi o pul metru byl nepouzitelny. Stejne tak i pri jizde mestem. Ale nedokazu to srovnat s origo antenou, protoze jsem k ni radio nemel pripojeny. Mozna jsem to mel nejdriv vyzkouset, ale zase bych musel kupovat to napajeni zesilovace v antene a tak jsem sel rovnou do montaze ploutve s novym radiem. Srovnat muzu pouze s byvalym autem Fabii s origo antenou /sice nalomenou, ale asi funkcni/ a bez napajeni zesilovace v ni. Radio bylo taky podobny, nic moc. Ted jsem koupil za 2 tacy Pioneer DEH-2220UB, takze asi zadny zazrak, ale je to prechodovka. Casem planuju nejaky DVD 2DIN, ale az budou finance. Muzu rict, ze je to asi srovnatelny podle prvnich postrehu. Kolisani signalu bych rekl ze je asi o neco vyssi a hlavne ostrejsi. U Fabie s tou nalomenou antenou a bez zesilovace to nebylo tak rapidni. Tam treba pomalu zacinala stanice sumet a zase se pomalu signal vylepsoval. Ted s touhle antenou je to o poznani jine. Az se dneska vratim z cest tak tak budu vedet vic. Dam info.
  15. To by chtelo folii aspon na predni naraznik a kapotu. Kamarad si to ted bude nechat delat. Rikal ze ho to vyjde na cca 3 tacy, tak uvidim jak to bude vypadat a asi si to taky necham udelat.
  16. fyk77 - jj, jasne, ja si myslel, ze se jednalo o Fabii s TDI. To je pekna spotreba. No me taky ten sportpaket stve, ze uz nesel objednat. Zkratka sem tak dlouho otalel, az sem o nej prisel. Mam Fabii jeste do dubna na leasing, tak jsem to v dobe kdy sportpaket jeste sel objednat neresil. Do konce leasingu zbyvalo dlouho. No a ted kdyz uz bych ho predcasne ukoncil a sehnal kupce, tak uz sportpaket nesel. Tak sem se tam snazil nacpat co slo a co sem chtel. Fakt je, ze veci jako tempomat za 12t, park. senzory za 10t, radio s CD za 13t, vyhrivani sedacek, nebo Climatronic za 12t mit nemusim. To uz bych asi prehanel. Ale takhle vybaveny auto jak sem si zvolil sem vzdycky chtel. Pred 6-ti lety jsem porizoval Fabii HTP a byla taky za 380t., Vybava Ambiente. V ty dobe byly tyhle O1 kombiky za pul mega a vic. A v tyhle vybave za 600t. Takze ted o 200t niz a mam auto s ted moji Fabii nesrovnatelne lepsi. I kdyz na ni nedam dopustit. Za 6 let pouze pravidelny servisy, vymena prednich kotoucu a desticek. Tot vse. Najeto 60t. km, i s pojistenim a leasingem sem za ni za tech sest let zaplatil pres 450t., tj. po odpoctu pojistek a DPH asi 320t. a ted ji prodavam za 120t. Takze -200t., ale tak uz to dneska s novym autem je. Novy auto je dneska nejhorsi investice. Ale zase kdyz si clovek vezme, ze za 6 let dal do oprav vseho vsudy 3t, tak to zase tak desne nevypada. Kdyz clovek vidi v okoli lidi, ktery si koupi auto v bazaru, dojedou domu a uz vymeny tlumicu, vyfuku, lambdy, loziska apod, kde do auta za par let nasypou i desetitisice, tak si rikam, ze to ma neco do sebe, kdyz se nemusim o auto porad starat a opravovat. Taky jsem v minulosti nejaky bazarovy auta mel, ale nejsem typ cloveka, ktery ma cas pod autem lezet a tak to byly i servisy a penize jen litaly. Dneska potrebuju sednout do auta a spolehlive se nekam dopravit. I za cenu nehorazny ztraty hodnoty auta. Stornopoplatek bych asi neplatil. Zalohu jsem ze znamosti nedaval a verim ze by se nekdo nasel, kdo by ji vzal misto mne. Pochybuju ze by prodejci zustala na ocet. Asi bysme se domluvili, kdybych chtel jit do ty O2. Ale neudelam to. Uz jsem se pevne rozhodnul. Az bude stat pred barakem, tak dam info.
  17. fyk77- no 380t je i s 16" alu kolama KNIFE 205/55, DefendLock, kozeny paket, ostriky svetel, zadni okna v elektrice, loketni operka, dalka+2 sklop. klice, origo tazny, 8 repro, sunset, multif. ukazatel, ESP, vyskove stav. sedadla s beder. operkama, no snad sem na nic nezapomnel. Rozmyslel sem i Climatronic, ale vykaslal sem se na nej. Jo a zadara sada zimni 15" na plechach. Sleva byla tusim asi 14t. Uz mam od nich druhy auto, tata taky jedno. S tou spotrebou ja jezdim hodne po meste, studeny starty, popojizdeni apod., takze ted s Fabii 1.2 HTP jsem na 7-8l/100. Nejak se mi nechce verit, ze si s Fabkou s benzinem jezdil s kombinovanou spotrebou za 4.9l, to se na mne nezlob, ale neverim. Jestli teda myslis benzin Fabku. Jestli naftu, tak to odpovida, nizsi hmotnost. Mimo mesto to taky dam pod 5l i v benzinu. Loni i letos jsem jel Spanelsko za 4.9. Pak ale prijde par startu, pojizdeni po meste a musi to jit na 7l. Pocitam, ze i v mestskym provozu minimalne 1.5 - 2l s naftou usetrim. S O2 1.6 bych si myslim byl na tom stejne jako ted s HTP, takze kolem 7-8l. S naftou bych se si myslim podle majitelu techto motoru mel do 6l vejit. Takze cca 10-12t. uspora za rok i s ohledem na cenu za litr. Hurikan88 - 1300,-Kc/800km beru. Ted s HTP jezdim 1400,-Kc/550km. Podobne mi to vychazi i s OII s 1.6 motorem, akorat ze ma o neco vetsi nadrz, takze asi tak mozna 1600,-Kc/650km. Zkratka 10t Kc uspora/rok pri ujeti 15t km mi pripada vic lakavy, nez novejsi vzhled u OII.
  18. No ja to prave vcera zjistil taky. Mam od srpna objednanou tourku, bude v prvnim tydnu listopadu. Premyslim nad tim ve dne v noci, jestli mam pech, nebo jestli to tak je dobre. Ve vestine pripadu s kym se bavim, tak sem udelal dobre a nemusim litovat. Vetsinou slysim nazor, jako ze jestli chces honit paradu, tak jdi do ty novy, ale jestli chces spolehlivy auto a hlavne s levnym provozem, tak ber tu jednickovou. No v kazdym pripade uz to tak je a uvidime co cas ukaze. Bud si dam pres drzku, nebo ne. Od kamaradu vim, ze po tehle motorech 1.9 TDI bude v budoucnosti poptavka a za par let ji prodam vyhodnejc, nez tu OII s 1.6 motorem. Nevim, nikdy sem doposud naftu nemel, nevim co tim ziskam a co ztratim. To ukaze cas. Asi bych mozna objednavku dokazal i stornovat a objednat tu novou. Asi by se i nasel clovek ktery by si ji vzal misto mne, ale ja to asi neudelam. Tesim se, az ji budu mit, na plnou nadrz za 1500,- ujedu tisic km a budu citit tu silu turba se vsema vibracema a prijemnym hlukem traktoru s pocitem, ze ten motor proste nema konkurenci a pojede a pojede a pojede .... /doufam teda.../. Co vy nad touhle uvahou? Asi budu jednim z poslednich majitelu OI, ne-li vubec posledni. Objednaval jsem ji narychlo pred odjezdem na dovolenou, kde mi bylo u prodejce sdeleno, ze jestli dneska /to bylo 19.8., neobjednam, tak zitra uz muze byt pozde. Sportpaket jsem propasnul, coz me vic nez s*re..., tak jsem aspon neco navic nechal pridelat a jsem na nejakych 380 t.
  19. alesxx

    Denní svícení

    Ano, rovne dopredu, prave o to tady jde. Otaceni neni pripustne, pravda, ale to plati u rovnych a kolmych svetel. U zaoblenych je problem v tom, ze zaobleni predpoklada urcite zaobleni predku vozu, ovsem jak znamo, kazdy typ vozidla ma predek uplne jiny a hlavne misto k montazi je uplne jinde. Takze nekde u nejakyho auta se musi svetlo natocit vic, nekde min a nekde treba sedne uplne presne. Ja je musel treba natocit vic k sobe, takze mi svitily hodne do stran. Mam je asi 1cm bliz k stredu auta utopeny v mrizce a na druhy strane svetla asi 2cm ven z mrizky, takze svetla predpokladaji montaz do auta, ktery ma mensi zaobleni v miste montaze. Jde o to, ze vyrobce sice dle homologace musi zajistit sviceni dopredu pod urcitym uhlem, ale pri montazi svetel se svetla mohou pootocit a pak nemuseji splnovat uhly viditelne geometrie, kde u techto svetel plati dle EHK 20° doleva a doprava a 10° nahoru a dolu. Takze strucne receno, svetla je nutno na vozidlo instalovat tak, aby pri rozsviceni byla v techto uhlech viditelna jejich cinna plocha v cele jejich delce a sirce. Cimz se da timto odpovedet na diskuze typu ze to ma nekdo nejak do strany a nebo naopak moc rovne dopredu, co uz tady parkrat bylo. Je potreba svetla namontovat a pohledem a treba nakresem kridou na silnici pri setmeni promerit a popripade doseridit. U rovnych svetel je to jednoduchy, zkratka se namontuji rovne dopredu a hotovo. Da se to celkem presne odhadnout. Ale ja mam treba svetla, ktera jsou prizpusobena predni masce a jsou zaoblena, takze se tam tezko odhadem tyto uhly dodrzi. Me se to napoprve taky nepovedlo. Pred auto sem si na silnici nakreslil kridou kam by to melo svitit a po setmeni to doladil a byl sem dost prekvapenej, jak sem s nima musel hnout. Ale doladil sem je tak, ze si troufnu tvrdit, ze mam presnost +/- mozna 1°, coz uz je tak presny, ze to je na hranici tolerance odchylky pouzity metody mereni. To je teda uhel horizontalni polohy, co se tyce vertikalni polohy, tak sem nemeril, ale kolmost svetla se necha celkem slusne i u oblych svetel odhadnout s minimalni odchylkou, rekl bych opet do 1°. A je to serizeni znat. Kdyz kolikrat potkavam auta s dodelavanyma svetlama, tak je desny sledovat jak jim to sviti. Jedno vic, jedno min ... jenom diky tomu, zue pri montazi neprovedli serizeni a neprovedli zadny alespon orientacni mereni. Ja si nechal schvalne svoje auto projet kolem sebe po serizeni a je jasne videt jejich serizeni, ze sviti obe uplne stejne po celou dobu celniho potkavani. Ono staci jedno svetlo o par stupnu jinam a hned je poznat rozdil ve svitu. Jeste vic je rozhozeni svetel znat u beznych svetlometu, kdy vsichni znaji z vlastni zkusenosti oslneni jednim svetlem.
  20. alesxx

    Denní svícení

    Nákres sem někde viděl, ale dle EHK 48 si lze lehce nákres představit EHK 48 v 6.19.5
  21. alesxx

    Denní svícení

    Taky mi to pripada moc natoceny. Predpis o montazi hovori, ze svetlo musi svitit dopradu a jsou tam i nakreslene schema s uhly pres ktere se to nesmi dostat. Nejlip je to rozsvitit v noci a zmerit to. Ja to na prvni pokus trefil uplne presne, ale taky jsem je musel trochu natocit jako srovnat dopredu. Kdybych je dal jako zaoblene podle predni masky, tak by svitily moc do stran.
  22. alesxx

    Denní svícení

    Je to pin c. 7 tusim. Uz si o presne nepamatuju, ale jak bylo napsano, zjistil sem to multimetrem, kdy tam napeti je a kdy ne. Ale jestli si to spravne pamatuju, tak 7.
  23. alesxx

    Dálku pro CZ

    Tak uz vyrizeno, origo, komfortka, tritlacitko vystrelovak. Rovnou i tempomat, vsechno material i s praci za ctyrku. Prace na hodku a pul. Dekuji timto uzivateli fora alesja za perfektni praci a kdo by chtel neco takoveho, tak doporucuju.
  24. alesxx

    Denní svícení

    No ono to tak muze vyznit, protoze se to tak i da pochopit. Ta spojka aje tam umistena nestastne. Muze to vyznit jako ze musi byt rozsvicena obrysova vzdy a k nim bud potkavaci, nebo denni. Ono se to castecne, ale zase ne uplne jednoznacne upravuje v predpisu 411 zakona z 21.9.2005, kde se 361/2000 meni. Zmena je pouze Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo obrysová světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu2). Tramvaj musí mít rozsvícena potkávací světla nebo světla pro denní svícení. cimz se to trochu upravilo, ale stejne by bylo lepsi napsat ...obrysova svetla a potkavaci svetla./tecka/ Nebo obrysova svetla pro denni sviceni... Bylo by to srozumitelnejsi.
  25. alesxx

    Denní svícení

    Ja tam nenasel nic, co by nestimovalo. Jasne se v par.32 odst.1 pise, ze "Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno" No a v odst.2 je pouze povinnost sviceni potkavacima a obrysovyma svetlama.
×
×
  • Vytvořit nový...