Přejít na obsah

donlines

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem donlines

  1. Jinak ještě dodám. Měnil jsem všechny, protože je to jistota. Za chvíli by se třeba přidal další a pak zase další... Potrubí jsem neměnil z toho důvodu, že v palivovém filtru nebyla jediná špona, takže nebyl důvod něco měnit. Co se týká práce, tak mi to dělali v autorizáku za hodinu a půl a cca 1300 Kč. Po najetých cca 500km mohu konstatovat lepší zátah od spodu a vstřiky už necvrlikají.
  2. Rozdil samosebou znat je, kdyz se daji po 200kkm nove vstriky. Odchylky jsou v setinach a ne desetinach ci dokonce celych cislech. Nekde jsem cetl, ze u CR muze byt odchylka max.30% mezi valci. Ja mel pres 50%. Potrubi se nemeni, jen profoukne.
  3. Ze Skoda dilu i s praci za 35. Kdyby ty hodnoty byly podobny, tak to nemenim, ale tady je evidentne neco spatne. Cistice jsem uz zkousel.
  4. Tak dle korekcnich hodnot jsou nektere vstriky spatne, coz neni u najezdu 200kkm neobvykle. Dieselgate to jen posunula do faze, ze to bylo v provozu poznat. Driv ci pozdeji by to prislo i bez prehrani. Korekce byly cca +1,02/-0,3/-0,4/-0,3mg Nemam aktualne cas na to, nechat je vyndat a otestovat, a tak jsem objednal vsechny vstriky, filtr a tesnici material a srouby.
  5. Nestraš, zas tak horký bych to neviděl :-D. Auto to od té doby neudělalo, musí být venku opravdu vedro, aby to zazlobilo. Jinak motor startuje okamžitě i v mrazech a volnoběh drží ukázkově. Vstřiky trochu cvrlikají po přidání plynu, to je ale asi vlastnost CR. Auto už jsem odstavil do škodovky, čas na mě budou mít až 22.6 :(. Papír jsem akorát podepisoval se zakázkou.
  6. Chlapy, kde se dá na 1.6 TDI CAYC odpojit EGR? Zlobí mi, ale potřebuju ještě pár kilometrů pojezdit, než mě vezmou do servisu, a tak bych ho rád odpojil dřív, než pak někde nenastartuju.
  7. Jo a drive jsem mel spotrebu na volnobeh 0,5-0,8l dle klimy a ted 0,3l...
  8. Tak mam chlapy problem. Pred 14ti dny jsem podstoupil prehrani SW na NOx a vcera pri odjezdu z prace jsem zastavoval u zavory a auto zdechlo a dlouho neslo nastartovat, jak kdyby tam vubec nebyla nafta. Pricital jsem to DSG, ze treba pred zastavenim nevyradila, ale nesedelo mi k tomu to nenastartovani. Dneska rano opet, nastartuji a hned pote zacnou litat otacky 800-1200ot.a zdechne... Dalsi start a jizda bez problemu. Driv, pred prehranim jsem si obcas vsiml maleho cukani pri studenem motoru okolo 1300ot.a obcas zahoupali i jinde, ale autem to netrhalo. Chybu to zadnou nehazi. Ve Svete motoru si vzpominam, ze psali neco o neoriginalnim vzduchovem filtru a pripadne cidlu teploty. Filtr mam MANN a cidlo teploty by asi hodilo chybu.
  9. Tak já mám taky podobný problém. Před výměnou spojky a setrvačníku u DSG v něm po nastartování rachtalo. Teď po výměně za studena v zátahu kolem 1800ot. a 2300ot. něco nepříjemně zaduní a jak je auto tišší, tak si všímám i občasného cvrlikání studeného motoru a po jeho vypnutí a už zastaveném motoru v něm někde ještě lupne. Mám sice 1,6TDI CR, ale bude to velmi podobné. Já to přisuzuji setrvačníku nevalné kvality (LUK), ale to lupání a cvrlikání mi je záhadou :-)
  10. donlines

    MaxiDOT

    Já to ještě nevyřešil :-(. Zatím mě to nijak neomezuje, ale určitě by mě to zajímalo. Člověk by zkoušel i metodu pokus-omyl, kdyby ty ovládací tlačítka na volant nebyla tak drahá (4000 Kč)
  11. donlines

    MaxiDOT

    Ahoj :-), mám záhadný problém s Maxidotem a ovládáním z volantu a nejen jím. Když mám vypnutá světla, tak všechno funguje na jedničku, ale jakmile je zapnu, tak mi přestane jít ovládání Maxidotu (lze pouze rolovat na aktuální obrazovce a řadit směrem dolu), pravé pádlo na řazení, nesvítí "D" na převodovce, pohasíná rádio. Někdy se mi zdá, že levé rolovací tlačítko poměrně dost hřeje. Na diagnostice nějaká chyba byla, teď už si ji ale nepamatuji a navíc stejně jsem z ní nic konkrétního nikde nevyčetl. Máte někdo nějaký nápad?
  12. Zdravím, mám teprve pár dní Oktavii 2 1,9TDI 77kW v plné výbavě a začal jsem pozorovat divné zvuky, které se ozývají většinou když nasednu do auta a ještě nemám klíče v zapalování. Připomíná to takové vrčení jako když si klimatizace nastavuje klapky, ale je mi divné, že to dělá, když nejsou klíče v zapalování a je tedy vypnutá elektrika. Zavrčí to, přestane a za chvíli znova. Vychází to jakoby od rádia. Jelikož mám auto po otcovi, tak jsem se dotazoval jeho a ten si ničeho takového nevšim.
  13. Ahoj všichni, mám problém s mojí Fábií 1.2 HTP 40kW (rv.2003). Auto jsem zakoupil teprve nedávno. Za tu dobu mám najeto něco kolem 3000km. Ovšem teprve teď se začalo objevovat škubání při lechtání plynu lehce pod 2000 ot./min. Dnes ráno když jsem nastartoval a začal vyjíždět z parkovacího místa, tak auto začalo cukat (dusit se) a ani plyn na podlaze mu nepomohl. Teprve až po vymáčknutí spojky se vzpamatovalo. Od té doby mám za studena mírně zvýšené otáčky, lehce pod 1000. Na volnoběh pracuje až na ty otáčky normálně, tedy bez jakéhokoliv škubání. Dle servisní knihy bylo auto v lednu servisované (výměna oleje atd.). Má najeto 68100km a nikde jsem se nedočetl zda už byly měněné svíčky. Mám podezření na ně, ale nejsem si jist. Co myslíte? Popř. pokud to bude svíčkama, jaké byste doporučili? V Brisku mi nabídli nějaké za 90,- Kč/kus. Děkuji všem za pomoc
  14. S výměnou oleje,filtrů,rozvodů a ještě brzdových kotoučů a destiček tak trochu počítám. Rozvody půjdou 100%. Octavky i Fabie po kterých pokukuju, jsou ve verzi Hatchback. Kdyby byla možnost, tak bych raději šel do diesela než do benzínu. AAA Auto se u těch vozů chlubí Garancí najetých kilometrů (Cebia). A k těm výbavám, to je tak různě, někdy Classic a někdy se tam najde i Ambiente. Na nich mi ani tolik nezáleží.
  15. Čaute, za pár dnů mě čeká nákup "nového" auta. Co jsem si zatím prošel autobazary, tak se mi zamlouvá Octavie I nebo Fabie. Všechny Octavie jsou z roku 1998 a většinou mají najeto kolem 200 000 km (ať už diesel nebo benzín), Fabie jsou naopak z roku kolem 2004 a mají najeto do 150 000 km. Ceny takovýchto modelů se pohybují v rozmezí 30 000 - 60 000 Kč (více peněz do auta nemohu investovat). Teď se ale chci zeptat na Vaše zkušenosti s auty z těchto let a v této cenové kategorii. Jaky se dá předpokládat stav motoru a zda nákupem neudělám chybu a další.. Díky za všechny rady ;-)
×
×
  • Vytvořit nový...